Amerikadaki Soru ve Sorunlariniz

Baltimore badem yagini satin aldin mi bilmiyorum ama bende dun wallmartta gordum .Almadiysan yada bulamadiysan bakabilirsin.Birde aldiysan kullaniyorsan faydasi oldu mu ?Bende almak istiyorum da

arkadaşlar merhaba.bende yükseklisans için burs kazandım büyük ihtimal amerika olacak gibi ama yalnız gitmek gözümü korkutuyor.böyle bi fırsatı bi daha bulamamda.yazılanları okudum karamsarlığa kapıldım :1no2:
nereleri tavsiye edersiniz..

aynı şekilde bende burs kazandım meb.den abd yi düşünüyorum ama çook iyi araştırmak gerekecek hem üni.leri hem eyaletleri...

orda yaşayanların deneyimlerine ihtiyacımız olacak...

slm amerikada yaşan türk dostlardan bigi istiyorum bize yardım edebilecek varmı acaba green cart çekilişi ile ilgili sorularım olacaktı

slm
ben tülay size sorularım olacaktı bende 5 yıllık evliyimve eşimle beraber americaya gelmek istiyoruz onun için green carta başvuru yaptık sizin green cartla ilgili bir bilginiz varmı yada americadan bir sponsor bulsak bizim işimiz daha kolay olurmu lütfen cvp larınızı bekliyoruz

bnmde yeğenim lise okumak içn gitmek istiyor.yardımcı olur musunuz.ne yapmamız gerekir?çok istiyor para konusu önemli değil =)

Herkese merhaba:)
Bende Amerika'da yasiyorum,Newyork.
Evliyim,uc tane cocugum var,6 yasinda,4.5 yasinda ve 2 yasinda.
Esim vatandas ben greenkartliyim.
yaklasik 8 senedir burada yasiyorum.
Ilk bir yil alismak icin zor gelsede zamanla insan herseye alisiyor.Sadece kendi aileni ve arkadas cevreni ozluyorsun,onun disinda hayat sartlari burda daha iyi.
Keyifli paylasimlar dilerim herkese:)
Arzu

new yorkda üniversite okumak ne kadara mal olur.yada chicagoda veya dallas.ne kadar olur en fazla?

Bu soruya en iyi ben cevaplayabilirim çünkü orada okuyan bir oğlum var.:)) Danışmanlık ofisi ile Newyork da bir okul ile başladı seneliği 16.500 dolar. ama kira ve geçim orada çok pahallı geldi şu anda Washington da 13.800 dolar okul ayda 700 kirası var birde geçimi için 400-500 civarı para gönderiyoruz.Tabii daha hesaplı da olabilir ben ödediğimi söylüyorum.Bir de okul parası aldığı ders kadar ödeniyor.Yani minimum 3 ders almak zorunda.Yukarıdaki fiyat senelik fiyatı.

ben amerikaya gitmeyi çok istiyorum ama herkes tek yaşanmıycak ülke diyo gerçekten o kadar kötü biryermi??

merhaba. erkek arkadaşımla ben amerikaya ya da kanadaya 4-5 yıllığına gitmek istiyoruz ama o kadar uzun süre kalmak ve çalışmak için nasıl izin alabiliriz bilmiyoruz. yardımcı olan biri çıkarsa çokkk makbule geçer kızlar

canim greencard lottery e basvurun bi istersen bir ihtimal cikabilir.ama oyle parali yerlere felan degil eger bunu dusunursen sana asil adresini verebilirim
onun disinda dusundugun gibi gelmeniz pek mumkun degil ogrenci vizesi alabilirisiniz ama calisma izniniz olmaz turk birini bulabilirseniz o size imkan taniyabilir boyle bir durumda
birde soyle bir program var 3ya da 4 tam hatirliyamiyorum dil ogrenmek icin geliyorsunuz ama calisma iznide veriyorlar bu tarz programlar var bir kac kere bu sekilde basvurabiliyorsunuz
turist olarak gelebilirsiniz bir dil okulunada kayit olup immigration'a gidip okul icin kalmak istediginiz soyleyebilirisiniz(kolejlerde bedava 800 levellik dil kurslari var kurs bitene kadar kalma izni verebilirler ama bu kesin olmaz)bu sekilde kalirsaniz yine bir turkun yaninda calisabilirisiniz
aklima baska bir sey gelmiyor yani hem 5 sene felan burda kalip hem calisma izni alabileceginiz bir yol yok burda
sadece dedigim gibi lottery basvurabilirsiniz cikabilir yani (basvurunuzdada bir birinizin adini yazmaniz gerekiyor yoksa birinize cikmasi durumunda digeriniz gelemez cok bekler gelebilmek icin ama ikinizde basvurulara ikinizin adinizi yazarsaniz ve cikarsa evlenip gelebilirsiniz)

ben amerikaya gitmeyi çok istiyorum ama herkes tek yaşanmıycak ülke diyo gerçekten o kadar kötü biryermi??

canim ne acidan tek yasanmayacak bir ulke???
yani herkez evli yada arkadasiyla degil burda sen kendini bildikten sonra hic bir problem yok
baska acidan kotulukleri var tabi ama iyilikleride var
tek basina geldigin takdirde kazanabilecegin para sana anca yeter yani ay sonuna cok az para anca atarsin kenara cunku burasi dusunuldugu gibi her yerde dolar agaci bulunan bir yer degil kaydirigubbakcemile3
kimse sokaktan toplamiyor parayi malesef guzel paralar aliyorsun evet askeri ucret burda saat ucreti $7 ($2 vergiye gidiyor kaliyor $5) 10 saat calissan $50 yapar gunde cok guzel para gibi gelebilir ama harcamalarin bir ekmek $2,50 kira desen yerine gore degisir ama en kotu tek oda $600(ki newyorkta felan cok cok pahali)
vs bu acidan tek basina cok zor burda yasamasi parasal yani
birde hic arkadasin olmaz burda yani konusursun felan ama turkiyedeki arkadasliklar bekleyemezsin
soruna anladigim kadariyla cevap verdim canim baska aklini karistiran olursa sorabilirisin

canim bu senin icin cok buyuk bir firsat ki burslu okuyacaksin bu firsati kesinlikle kacirma
ama nerde okuyacaksin bu cok onemli cunku burda yasam pahali
aylik kiran yiyecegin bunlar sana kalacak buyuk ihtimalle eger maddi gucun buna yeterse iyi bunlar aylik ortalama $600 tutar
ama calisma imkanin olacaktir
okuyup calisabilirsiniz bu sekilde zor gecer ama guzelce yuksek lisansini yapar gidersin
bu kadar korkutmasinlar arkadaslaqr gozunuzu ya burda o kadar cok okuyan var ki
ve sen burslusun cok sanslisin yani

aynı şekilde bende burs kazandım meb.den abd yi düşünüyorum ama çook iyi araştırmak gerekecek hem üni.leri hem eyaletleri...

orda yaşayanların deneyimlerine ihtiyacımız olacak...

canim tu_ba ya yazdigim cevap senin icinde gecerli
evet eyaletleri cok iyi arastirmak lazim cunku bi new yorkla florida ayni degildir
ben florida jacksonvillede yasiyorum burda gittiginizi varsayarsak orenci evleri var burda ucaza kalirsiniz bi kac kisiyle paylasacaksiniz evi (size secim sunulacaktir) $200 civaridir
yemegide hergun hazir yediginizi dusunsek aylik $200-$300 tutar
aslinda diger eyalette yasayan arkadaslarda yazsalar size fikir olurdu

canim onceden okuyabilseydim sana adresini veriridim her green card cekilis yeri ozellikle parali olanlar ise yaramiyor bunun icin zaten amerikanin resmi bir sitesi var eger bana geri donersen sana bu adresi vereyim canim en garantilisi bu
formu doldururken mutlaka esinin varsa cocuklarinin adini yazmalisin oncelikle
sonrasi bekleyeceksin
cikarsa zaten mutlaka sponsor bulmak zorundasiniz size sponsor olacak kisiniz yillik geliri en az $16 bin olmak zorunda tek kosul bu
cikmadan bir sponsor felan bulmaniza gerek yok cunku cekilis yapiliyor ciktintan sonra buna ihtiyaciniz var mecbur yani bu size orda kim bakacak diyor mutlaka sponsor istiyor
paran olsada olmasada bu farketmez
baska yardimci olabilecegim birsey varsa sor canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…