Amerikadaki Soru ve Sorunlariniz

mamun

Nirvana
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2007
497
0
Arkadaşlar benim size bi kaç sorum olcaktı!Benim nişanlım amerikada master yapacak (toefl dan yüksek bi not alırsa)Bizim düşüncemiz beraber gitmek öğrendiğime göre F1 fizesiyle nişanlım F2 vizesiylede ben gidiyorum!Biz vizeye başvurmadan nekadar önce evlenmemiz gerekiyor!İzlememiz gereken yollar nelerdir?Şimdiden çok teşekkür ederim kısmetse 1 yıl sonra bizde amerikadayız:sm_cool:

Merhaba,
Esim doktora yaparken evlendik, resmi nikahtan 1 hafta sonra vize aldim, benim de F2'di o zaman. Size basarilar.

ya ne kadar şanslısınız benim sevgilim şuan amerikada work and travel programı ile gitti ben de gitmeyi çok isterdim ama malesef imkansız senağlama

ladyD peki orda yaşam nasıl ben çok korkuyorum hiç kimsen yok:çok üzgünüm:
Amerika bizim için çok iyi olcak inşallah bi sorun çıkmaz en çok tedirgin olduğum şey nişanlıma vize verip bana vermemeleri!Örneğin;nikah oldu ve 1 ay sonra biz A.B.D ye gitcez adamlar şey diye düşünmezmi bunlar formalite evlilik yapmış olabilir diye hani yapıolar ya öyle şeyler gidebilmek için!
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim:1hug:

mamun gec cevap veriyorum, kusura bakma.
Burda yasam iyi. Tabiki insan biraz tedirgin olur ilk basta, ama herseye alisilir. Benim de burda hickimsem yoktu, kocam haric, zamanla arkadas edinirsin.
Vize verirken genelde pek takilmazlar, benim cok tanidigim problemsiz vize aldilar. Ama her ihtimale karsi butun kagitlarinizi yaninizda bulundurun, hatta dugun resimleri felan. Bazilarina bunu bile sormuslar.
Basarilar...

Peki biz oraya geldiğimizde direkt ev hazır olmıcak bu ev işleri çok uğraştırıyor mu?Önceden araştırmamız lazım mı?Gerçi hiç kimse yok ABD de kime söylicez!2 yıl kalcağımız için mobilyalı tutmayı düşünüyoruz çok pahalıya patlar mı
Çok saol cevapların ve ilgilendiğin için:)

yesim24 ya çok üzüldüm ama senin orda kendini eğitme gibi bi şansın yok mu dil kursu falan sonuçta etrafındaki herkes ingilizce konuşuyor alışırsın millet ne paralar döküyor yurtdışında yaşayıp dil öğrenmek için!Sen şanslısın bunu unutma ve canını sıkma biz ABD ye gelirsek sana arkadaş olurum:teselli:

senı cok ıyı anlıyorum canım benım.bende fransadayken yasamıstım benım dılım vardı ama ıngılızce fransızca dııl onlarda ıngılızce konusmuyorlar,bırde cok ukala ve bılmısler ,bır adres ıcın polısten yardım ıstemıstımde bana fransızca konusursan yardım ederım dedı Kötü Kazen bende ben bır turıstım dılını bılmek zorunda dıılım ama sen yardım etmek zorundasın ıstersen ısmını ver konsolostukta senden bahsedıyım dedım ne yapıcaksam salladım fisfisfis ıste ama yınede yardım etmedı ahhhhhhhh ahhhhhhhhhh canım yaz bıze bız burdayızz ben sana yardıma ve arkadaslıga sonuna kadar hazırım:1hug:

selam kızlar,aranıza yeni geldim,yeni üyeyim.ben brüksel'de yaşıyordum şu an taşınıyorum amerika'ya,lisans eğitimime devam etmek için.kıta avrupası berbat,eğitim için en iyisi amerika,kanada,avustralya arkadaşlar,avrupa'das son sınıfa gelseniz de garantiniz yok.Lisans eğitimi için sorusu olan arkadaşıma küçük bir hatırlatmada bulunayım,amerika veyahut herhangi yurt dışı eğitim konusunda güvenilir bir danışmandan yardım almadan olmuyor.şahsen ben her yoldan geçtim,ailem ve ben şu an bin pişman oluyoruz niçin daha önce danışman yardımı almamışız diye.yine de şu var;her üniversite toefl ve sat aramıyor,eyalete göre değişr.yapmak istediğin bölüme göre bir ya da yarım yıl akademik ingilizce dersi vericekler üniversitede sana,orda seviye tespite giriceksin,hatta lise ortalaması 5 üzerinden 4.002ın üstündeyse burs bile veriyorlar %70 .. bazen işte bu kadar kolay olabilyor,ama üniversiteyi iyi seçmek lazım.sorusu olan arkadaşa cevap verebilirim,yaklaşık 3 yılım araştırma-deneme-sınama ile geçti ne de olsa,en azından sizleri doğru kişilere yöndelndirebilirim.neyse arkadaşlar.iletişime geçelim oradan arkadaşlar cevap verirlerse!
sevgiler

arkadaşlar ;amerikada internet üzerinden her türlü giyim eşyası satılan ,internetten sitesi adresi biliyor musunuz...böyle bir site adresi bilenler yazabilir mi...teşekkürler

tabiki var olmazmi ama burdan vermek dogru olurmu bilmiyorum en taninmis olani e-bay oraya bak ne istersen satiyorlar kullanilmis veya kullanilmamis kiyafetler ve hersey

Selamlar, ben de 4 yildir burdayim. Ilk geldigimde kafayi yiycektim yarim yamalak dille ehliyette yoktu evde hapistim. Ama 2. yilda kendimi gelistirdim pratikle. Okula falan gitmedim cunku oldum olasi nefret ederim laf aramizda. Simdide 22 aylik bir oglusum var onunla ugrasiyorum. Ama ne kadar vakit gecirmeye calissamda hep birseyler eksik.Herseyin olsa dahi insan TR'yi cok ozluyor herseyiyle. En cok aradigim sey komsusuz yaplimayan kahvaltilar, gunler ve aksam gezmeleri. Burda tamamiyle yalnizsin ne kadar arkadasin olsada...............

arkadaslar ben de 7.5 aydır buradayz. Allahıma sükür ki temelli degil gelisimiz. seneye yaz sonu tekrar Istanbul'dayız. esim master yapıyor. ben F2 liyim.sakın ozenmeyin. dısı sizi ici beni yakar derler ya. aynen oyle. benim ingilizcem de cok iyi. yani dil problmim olmamasına karsın, maddi sıkıntımız olmamasına karsın cok sıkılıyorum. sıkılmak az kalır. strese girdim. ise giremezin. okula idemezsin dunya para. cocugum olsun diye ugrasıyorum. zaten stresliyim bir de onun stresi eklenince allak bullak oldum. tum hormonlarım allak bullak oldu. icimden bir sey yapmak gelmiyor.

ben saglık kousunda birsey yapamamaktan cok muzdaripim. yani memleketimde olsa bir problemin mi var. git hemen heryerde saglık merkezi, hastane, olmadı ozel dktor. burada saglık sigortan yoksa doktor seni ozel muayene bile etmiyor. hormonlarımdaki bu degismeden dolayı regl duzenim oyle bir bozuldu ki. doktora gidecem gidemiyorum. bir kere sas kaza gittim. kana baktılar tam 750 dolar fatura cıkardılar. bu sadece tahlil parası. doktor parası haric.
yani cok ozledim ben memleketimi. arkadaslarımı. BBB38'e katılıyorum. ne kadar arkadasın da olsa burada herkes kendi telasesine dusmus.
Boston tarafında oturan var mı?

saglik konusu gercekten cok kotu burda sana katiliyorum eger sigortan yoksa adam yerine bile koymuyorlar tabiri caizse caarrttt diye geciriyorlar faturayi bir arkadasin gecen hafta ayagina demir dustu ayak bileginde kesik var tam 15 bin dolar istediler ameliyat icin inanabiliyormusunuz 15 bin dolar yaziklar olsun ya cok zor burda hasta olmamak icin elinizden geleni yapin kizlarrr

canım bilmiyorum ama sas kaza mass halth diye bir sey cıktı bana. massachuset'e ozgu bir sey mi bilmiyorum. baska eyaletlerin de kendine ozgu bir sistemi olabilir. compensated care diye bir sey var. faturasını odemeyenler ve odeyemeyenler icin bir havuz. bn de dusuk gelirliymisim. ona dahil olmusum. iki sefer acile gittim. onlar odedi. ama simdi adet duzenizliğim var. gidecem korkuyorum bir de odemezse batarız. bir de hersefer seni mi odeyecez diyebilirler. arastıracam yarın. oderlerse hemen doktora gidecem.

Insallah oderler canim ya ama bak sana bir tavsiye de bulunabilirim hastane yerine ozel doktora gitmeyi dene senin orda sartlar nasil bilmiyorum ama ben burda kadin dogum uzmanindan randevu alip gitmistim muyene ucreti $75 idi ve cok iyi bir doktordu ama daha uygun fiyatlari olanlarda var diye duymustum tabi herhangi bir tahlil falan gerekmemisti ozaman hatta bana ucretsiz dogum kontol hapi bile vermisti 4-5 kutu ama kullanmiyorum bebis istiyorum cunku neyse bide medical centerlar var gelir duzeyi dusuk kisilere ucretsiz hizmet veriyorlarmis hic gitmedim ama bir arkadasim gitmis tek sorun randevu usulu calismadiklari icin sabah cok erkenden gidip 2-3 saat beklemen gerekiyormus ama hizmet iyiymis bi dene derim orda varsa

Bende amerikaya ilk gittiğimde aylarca dilsiz gibiydim. cok mutsuzdum ama zamanla kursa giderek konuşmaya başladım herşey daha eğlenceli olmaya başladı. İnan bana oraya dilbilmeden giden herkes bu sorunu yaşıyor daha sonrada gelmek istemiyor.

Yazan arkadaslar Americanin neresindensiniz onuda yazin bari:teytey:

Evet egerki Americaya gelip dil bilmeyip ehliyetinizde yok ise gercekten bir hic gibi sayiyor insan kendini en kisa yoldan kendini egitmeye bakicaksin burda yoksa depresyona bile girer insan...Ben 7 yildir Americadayim Allaha sukurler olsun ehliyeti,dilini herseyini artik cok iyi biliyorum her isimide kendim halledebiliyorum o konularda hic problem yok.Ama su varki komsuluk denen bir kavrami unutucaksiniz buraya gelince...Ancak yuzyuze gelirsin hi, how are you,bye gibi kelimeler bundan otesinede gidilmiyor zaten....Ama 7 yil olmasna ragmen hic bir sikintim yokken been guzel Turkiyemi ailemi arkadas ortamlarini cook,cook ozluyorumsenağlama,Allah buraya gelipte dil bilmeyip ehliyeti olmayanlara yardim etsin zor bir donem ama hepsi atlatiliyor takmayin kafanisa insaallah....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…