Amerikadaki Soru ve Sorunlariniz

lalam_o.v yardımların için sağolasın..:)

Ben daha önce aupair programı ile gittim California'ya ancak 1 yıllık programı yarıda bırakmak durumunda kaldım annemin rahatsızlığı nedeniyle..Üzerinden 4 yıl geçti..Şu anda vatandaş olmak üzere olan amcam orada yaşıyor yıllardır..Virginia da yaşıyor..Acaba tekrar vize almak istesem -staj ve eğitim programı amaçlı- alabilir miyim.yani orada amcamın bana davet göndermesi veyahut oradaki bir şirketten referans istemem faydalı olur mu? Bunun yanında geri dönmek istiyorum ama amacım 1 yıl gibi bir program ya da kısa süreli bir staj ve eğitim bulmak ve orada 1-1..5 yıl kalabilmek..En azından 1 yıl yani..Mümkün mü durumumu açıklasam tekrar vize almam ve ne tip vize alacağım acaba?Amcamdan yardım istemeden sizlere danışmak istedim ..Sonuçta onun da dertleri başından aşkın..Zor oluyor iletişim kurmam..Bu konuda kafam da çok soru ve sorun var..Çok yardıma iht var yani..:) Birde aklımda Kanada seçeneği var ..aslında amacım birazda finans alanında bir programa katılmak yani dil eğitimi değil..Dil eğitimi istemiyorum ..Bir sertifika programı da olabilir..

canim ben ole cok cok bilgili degilim bu konuda yanlis seyler soylemek istemem belki annenin rahatsizligini bahane ederek aupair programına devam etmek icin basvurabilirsin yada kendine eger kendi alaninda bir sirket bulabilirsen onlar sana davetiye gonderebilir.anca bole kalabilirsin yada ogrenci olarak dil icin geliceksin amcanda davetiye gondersin ise yarayabilir orada kalicam vs gibisinden aslinda ben bunu cok tavsiye etmiyorum cunku sana sponsor oldugunda(yani davetiye yolladiginda) seninle ilgili hersey ona yukleniyor oregin hasta oldun hastaneye gittin o borc sen odemedigin takdirde amcan sponsor oldugu icin o sorumlu oluyor o borctan kanunlar belki farkli cokda emin degilim burda her eyalette kanunlar farkli . sana tavsiyem kendine bir sirket bul ve stajer olarak sana davet yollamalarini sagla bu ise yarayabilir buyuk olcude.

opuyorumnanaktan

Kizlar merhabaaa beni biliyorsunuz 2 aydan fazladir ABDdeyim.Alismaya calisiyorum insanoglu nelere alismiyor ki dimi:)Ben kursa yazildim ingilizce icin..Film falanda izliyorum..Anlamam acayip gelisti..Gelin gorun ki is konusmaya gelince tikaniyorum kelimeleri unutuyorum...Bi konuda fikri olanlar yardimci olursa cok cok sevinirim...Seneyede sertifika almayi dusunuorum artik insan kaynaklari olur..dis ticaret olur farketmez.Cunku esimin masteri bitince beni turkiyede issizlik bekliyor olcak..Universite mezunuyum ama tryi biliosunuz:KK43:

tüm amerikada yaşayan arkadaşlarım selamlar;
amerikalı bir arkadaşım var californiada yaşıyor ve 50 yaşlarında bir hanım kendisi
2 çocuğu var, ve çok zarif çok nazik bir insan
bana inanılmaz yardımları oldu
ona bazı hediyeler göndermek istiyorum ama ne olabilir?
usada bulamayacağı, bizi tanıtan ama işe de yarayan , kullanabileceği ya da tadını çıkarabileceği birşey olsun istiyorum
öyle biblo, otantik kıyafet, yada acaip birşeyler göndermek istemiyorum
işlevi olmalı gidecek ürünün, ondan faydalanabilmeli
sizce ona hediye olarak ne göndermeliyim
bana fikirlerinizi yazarsanız cok sevinirim, siz orada yasadıgınız ıcın kulturlerını benden ıyı bılırsınız
onları ne memnun eder, neden hoslanırlar bu kulture gore neler hedıye edılebılır
lütfen bana fikir verin
hepinize ankaradan sevgiler saygılar kızlar

bazı yiyecekler aldım gönderdim arkadaslar güllac yapragı, turk kahvesi, beypazarı kurusu (tuzlu bir kurabiye gibi 6 ay bozulmuyor) vakumlu orgu peynir, pismaniye, tahin, pekmez,bulgur ve salca yolladım kısır yapıcak
tarifi de verdik bakalım ne zaman ulasıcak
fıkır olsun dıye yazdım
orda bulamaz hem bunlar degisik gelir ona diye dusundum tahin filan olmasa gerek
turk kahvaltısından bahsedıyordum ogrenır ıste

bazı yiyecekler aldım gönderdim arkadaslar güllac yapragı, turk kahvesi, beypazarı kurusu (tuzlu bir kurabiye gibi 6 ay bozulmuyor) vakumlu orgu peynir, pismaniye, tahin, pekmez,bulgur ve salca yolladım kısır yapıcak
tarifi de verdik bakalım ne zaman ulasıcak
fıkır olsun dıye yazdım
orda bulamaz hem bunlar degisik gelir ona diye dusundum tahin filan olmasa gerek
turk kahvaltısından bahsedıyordum ogrenır ıste

canim bu yolladiklarinin hepsi burada mevcut keske baska birseyler yollasaydin

Kizlar merhabaaa beni biliyorsunuz 2 aydan fazladir ABDdeyim.Alismaya calisiyorum insanoglu nelere alismiyor ki dimi:)Ben kursa yazildim ingilizce icin..Film falanda izliyorum..Anlamam acayip gelisti..Gelin gorun ki is konusmaya gelince tikaniyorum kelimeleri unutuyorum...Bi konuda fikri olanlar yardimci olursa cok cok sevinirim...Seneyede sertifika almayi dusunuorum artik insan kaynaklari olur..dis ticaret olur farketmez.Cunku esimin masteri bitince beni turkiyede issizlik bekliyor olcak..Universite mezunuyum ama tryi biliosunuz:KK43:

o hemen hemen herkezin sorunu merak etme seninle alakali bir durum degil ilk once anlama gelisir ama konusamazsin lapp diye grammer oturmaz cumleyi toparlayamazsin
bunun icinde bol bol konusma yapman gerekir asla utanma yanlis mi konuscam deme hic sadece konus yanlista olsa onlar anlarlar hatta arkadaslarin yanlisini duzeltir
bol bol bol konus esinlede konus hatta turkce konusma elinden geldigi kadar vereliniortak

merhaba arkadaslar new york- new jersey bolgesinde 5 yasindaki oglum icin anaokulu bakiyorum, su anda gonderdigim okul onumuzdeki yil egitim hayatina veda ediyor. Benide kara dusunceler aldi, bu bolgede yasayan, daha once cocugunuzu gonderdiginiz ve memnun kaldiginiz okullar var mi? tavsiye edebileceginiz okullar var mi yahut? simdiden tesekkurler :44:

Canim merhaba ben normal bir okulami vericeksin ben bu konuda cok dertliyim esim okuma saatinde dini hikayeler okundugunu soyledi benim bebegim daha kucuk fakat cabuk buyuyorlar simdiden dert ediyorum kendime hatta bu ve birkac nedenden dolayi Newyork eyaletine tasinmak istiyorum fakat cok zor yapamiyorum.

Ben uc sene olucak Amerikada yasiyorum bir komsum birsey sormaya geldi yillardir bir kahve ikram edebilecegim ilk misafir diye heyecanla iceri davet ettim ayakkabilarini cikarmasini rica ettim o zaman girmeyim dedi cok garibine gitti.:KK59: Fakat ne yapsaydim sonradan dezenfekte etmek cok zor oluyor. Simdi o komsum beni gorunce kafasini baska yone ceviriyor sanki ne yaptiysam.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar
uzun süredir yazılmamış gerçi buraya. Biz eşim ve şu an 13 aylık olan bebeklerimle mart gibi 3-4 seneliğine orlandoya taşınacağız. Dikkat etmem gereken , amerikaya gelirken mutlaka getirmem gereken şeyler var mı? Varsa neler? Yardımcı olabilir misiniz?
Birde bu f1, f2 vizeleri ne anlama geliyor? Türkiye'deki ehliyetimiz oradada geçerli oluyor mu?
Teşekkürler

Merhaba arkadaşlar
uzun süredir yazılmamış gerçi buraya. Biz eşim ve şu an 13 aylık olan bebeklerimle mart gibi 3-4 seneliğine orlandoya taşınacağız. Dikkat etmem gereken , amerikaya gelirken mutlaka getirmem gereken şeyler var mı? Varsa neler? Yardımcı olabilir misiniz?
Birde bu f1, f2 vizeleri ne anlama geliyor? Türkiye'deki ehliyetimiz oradada geçerli oluyor mu?
Teşekkürler

Selam
Benimde ikizlerim var.6 senedir amerikadayim.ilk iki sene new jerseyde yasadim.1 sene boyunca turkiyedeki ehliyetimle araba kullanmistim ben tabi uluslar arasina cevirmistim.sonra sinava tabi oldum anca neyseki uluslasarasi ehliyetim de dolayi yazili sinavi aldim ama direksiyon sinavina girmeme gerek kalmadi.su an texasta yasiyorum.new jersey eyaletini kabul edip direk cevirdiler.ama burda uluslar arasi ehliyeti kabul etmiorlarmis.
Her eyaletin ehliyet sinavj farkli oluyor.sen bilgisarin onunde sinav oluyorsun diyelim 50 soru var 11 tanesinden yanlis yaparsan direk bilgisayar kapaniyor ve sen kaliorsun 5 tane sinav hakkin var.her hafta girebilirsin.merak etme sade 15 dolar almislardi.her sefeinde para vermen geremiyor.5 seferde kalirsan bu sefr para veriyorsun dosyan yeniden aciliyor.
Dikkat etmen gereknen asil konu direksiyon sinavi ercekten cok zor ilk sorduklari paralel park etme.
Mesela texasta ehliyet alirken tercuman kullanabiliyorsun.gelmeden once bir arastir.

Diger konuya gelirsek cocuklar icin esya getirme burda giyim esyasida cocuklarin ihtiyaclarida cok uygun bulabilirsin.pek cok kisi evlerinn onlerinde kullanmadiklari esyalari bile satiyorlar hafta sonlari.mesela ben de ikiz arabasi vardi.hic para vermedim hemde iki adet.tansitign turkler arasinda bile bu sekil yardimlasma oluyor cunku zaten cok ucuz.
Sana bir kac magza onereyim
Carters
Tj maxx
Marshals
Babies rUs

Sormak istedigin birsey olursa yardimci olurum gene

Bu arada cocuklar icin cok giysi tasima ama tabi evi tasiyicaksaniz getir hepsini.benim onerim burda yasamaya gelen ailelere once beylerin gelip etrafa bir goz atmasi ortam nasil.cunku insan once bir bocaliyor.bir kere araba olayi tamamen bir gereklilik burda kesinlikle olmasi lazim hele senin ikizlerin varsa sana onerecegim tek araba modeli van dir.vanin burdaki anlami kapilari surgulu 7-8 kisilik arabalari deniyor sanirim turkiyede mercedes viaonoya benziyor ama daha kibar gorunusu.hemen hemen pek cok markanin van tarzinda modelleri var.sana tavsiye biraz pahali amaikinci el de alabilirsin.honda odssey yada. Toyota sieana alman.
Bizde amerikan modeli olan crysler town and country var.ben en cok bu modeli koltuklarin hepsi tabanla ir oluyor diye tercih etmistim.ama amerikan arabalarin. En kotu ozelleigi biraz cabuk bozulmasi.gefci birazda sans isi.esimde ford kullanior iknci el almistik canavar gibi calisir.

İkzler dogdugunda van almadigima cok pisman olmustum.3 numara dogar dogmaz bizde aldik.3.5 yasinda ve 13 aylik 3 oglum var benim ikizler buyukler.
Benzin ucuzdur turkiyey gore su arlar galonu 3 20 felandi.

Vize konusunda bilgim yok j1 vizesiyle gelmistim ben esimle sonra tanisip evlendik.

Merhaba arkadaşlar
Teşekkürler

Merhaba Nurtopu

bende 2.5 senedir Amerikadayim. gelirken getirmen gereken seyler aslinda yerine gore degisiyor. ben 1 sene boyunca kasaba gibi biyerde kaldim. ve peynir zaytin bulamiyorduk sehirden alip geliyorduk. cunku buralarda turk marketi yada arap marketi kucuk kasabalarda bulunmuyor. Simdi Chicagodayim. hersey var turk marketide var. gideceginiz yerde boyle bi yer varsa sanslisin demektir. genelde et gibi urunleride arap marketlerden aliyoruz(helallik acisindan). cocuklara yoenlik hersey mevcut. ama eger seviyorsaniz tarhana getirmenizi tavsiye ederim. cunku buralarda yok. f1 vizesi ogrenci vizesi demek, f2 ise , f1'a bagli olarak gelen (yani esi) kisi. f1 ' li isen mutlaka burda mutlaka ogrenci olmak zorundasin. f2 da boyle bir zorunluluk yok. evde cocuguna bakabilirsin rahatlikla. yada sende okula gidebilirsin ama bir zorunluluk yok. Turkiye ehliyeti bilgidim kadariyla 6 ay gecerli. ondan sonra hangi eyaletteysen oranin sinavina girip kazanip, sonrada direksiyon sinavina girmek lazim. hic zor degil mutlaka alirsiniz. Birde getirmeniz gereken seyl arasinda cay kasigi ve cam ince bel bardak seviyorsaniz cay bardagi getirmenizi tavsiye ederim. tabi caydanlikta. baska sorunuz olursa yardimci olurum. insallah hakkkinizda hayirlisi olsun. Amerikada yasamak guzel . eminim seveceksiniz. bircokta arkadasiniz olacak. Hoscakalin

rüzgarim, cıtaknuray cevaplarınızı görünce çok sevindim. çok teşekkür ederim.
bir kaç gün önce vizemizi aldık. eşim aralık gibi gelecek amerikaya. doktora için geliyor. okul ara verdiğinde türkiyeye gelip bizi de götürecek. çocuklarla ilk yerleşmek zor olacağından eşim önce gidip bi düzen kuracak. benim aslında türkiyede işim var çalışıyorum ücretsiz izin alıp geleceğim. orda diplomam geçerli olmadığından çalışamayacağım, zaten çocuklarda küçük olduğundan çalışamazdım. çocuklar ne zamandan itibaren okula gidebiliyorlar, acaba oradaki okullar nasıl, çocuklarımız için iyi olur mu? okula giderlerse ben de ingilizcemi geliştirmek için okula gidebilirim belki. ehliyetimizinde geçiş döneminde hiç olmazsa 6 ay geçerli olmasına sevindim. tekrar teşekkürler:) görüşmek üzere.

4 yasinda itibaren ilk dili yabanci olanlarin cocullarin devletin okul oncesine kabul ediliyorlar.bizde agustosta okula basliycak olan ikizlerimiz icin dun okullarina gittik.
Bize soylenen eger evde turkce konusluyor onlarinda yeterli ngilizcesi yoksa.ucretsiz baslayabilirler.daha sonra 5 yasinda anaokulan basliycaklar.yanliz bu soyledigim pre-k programi her ilk okulda olmuyormus.sizin ev adresiniz neyse ona gore bir ilk okul oluyor.bna bagli olan erken egitim veren okula zone oluyor ona baslatiyorsunuz.
Ozel krese verip okula gidebilirsin.
Eger evini tasimiyorsan.sana tavsiyem cok az kiyafet gotur.bu aralar ucak sirketleri delismi gibi.valizi teke indirmisler kisi basina.hava alaninda mutlaka bebek arabasni al cok rezil olursun yoksa.ben mayis basi3 cocukla gelicem bakalim nasil yapicam.

X