- 26 Ocak 2008
- 100
- 0
selam arkadaslar bende araniza yeni katildim.. amerikada columbus ohio yasiyorum,
hosbulduk lady... ARKADASLAR BIRSEY SORMAK ISTIYORUM ben agustosta dogum yapicam annemi buraya getirtmek istiyorum basvuru yapti fakat red edildi.. ben annemi nasil getirticem buraya bileniniz varmi..
canim oncelikle allah tamamina erdirsin, bebisini sag salim kucagina almayi nasip etsin. benim annem de gecen sene dogumuma geldi, hatta tesaduf bugun 2. kez turkiyeden geldi kardesimle. 10 yillik vize aldi. ben hamile olduguma dair evraklar gonderdim doktordan, evlilik cuzdanimi green kartimi, annem calistigina dair belge, ustune bisey varsa bankada para falan ole seyler. acikcasi ben cok korktum herseyi en ince ayrintisina kadar hazirlattim. annemin soyledigine gore hic incelememisler bile. su da bir gercek biraz da sans isi cok dort dortluk insana vermiyolar diye gordum cevremde. dogumuna da az kalmis. biran once tekrar baslayin. aradan ne kadar gecti red sonrasi o da onemli. insallah hersey yolunda gider. sen canini sikma.[/QUOTE
guzel dileklerin icin tesekkur ederim pinarcim... annem 9 haziran basvurdu henuz cok yeni,bende burdan davetiye mektubu yazdim,dr evragi gonderdim,benim annem babamdan emekli,emekli maasi var,ev babamin ustune kaldi ama ev kendimizin,acaba diyorum dul oldugu icinmi vermediler tabi sosyal guvencede onemli..bankada parasi yok acikcasi .. baska ne yapsam bilmiyorum...senin annen calisiyormus...gzlerim sisti aglamaktan 31 haftadayim streste yapmamam lazim bebege birsey olur allah korusun...bu arada konsolosluga mailde attim durumumu anlattim bakalim ne cvp vericekler,..
canim oncelikle allah tamamina erdirsin, bebisini sag salim kucagina almayi nasip etsin. benim annem de gecen sene dogumuma geldi, hatta tesaduf bugun 2. kez turkiyeden geldi kardesimle. 10 yillik vize aldi. ben hamile olduguma dair evraklar gonderdim doktordan, evlilik cuzdanimi green kartimi, annem calistigina dair belge, ustune bisey varsa bankada para falan ole seyler. acikcasi ben cok korktum herseyi en ince ayrintisina kadar hazirlattim. annemin soyledigine gore hic incelememisler bile. su da bir gercek biraz da sans isi cok dort dortluk insana vermiyolar diye gordum cevremde. dogumuna da az kalmis. biran once tekrar baslayin. aradan ne kadar gecti red sonrasi o da onemli. insallah hersey yolunda gider. sen canini sikma.[/QUOTE
guzel dileklerin icin tesekkur ederim pinarcim... annem 9 haziran basvurdu henuz cok yeni,bende burdan davetiye mektubu yazdim,dr evragi gonderdim,benim annem babamdan emekli,emekli maasi var,ev babamin ustune kaldi ama ev kendimizin,acaba diyorum dul oldugu icinmi vermediler tabi sosyal guvencede onemli..bankada parasi yok acikcasi .. baska ne yapsam bilmiyorum...senin annen calisiyormus...gzlerim sisti aglamaktan 31 haftadayim streste yapmamam lazim bebege birsey olur allah korusun...bu arada konsolosluga mailde attim durumumu anlattim bakalim ne cvp vericekler,..
dogumuna cok az kalmis. suan icin ennn onemli sey bebegin. ne desem bilmiyorum ki. anneni bu donemde yanina istemem cok dogal. bi konsolosluktan cevap bekle insallah hayirli haberler alirsin. en kotu ihtimal annen gelemese de o donem icin bi yardimci ayarla bebegin dogduktan sonra sen gidersin turkiyeye :))
dogumuna cok az kalmis. suan icin ennn onemli sey bebegin. ne desem bilmiyorum ki. anneni bu donemde yanina istemem cok dogal. bi konsolosluktan cevap bekle insallah hayirli haberler alirsin. en kotu ihtimal annen gelemese de o donem icin bi yardimci ayarla bebegin dogduktan sonra sen gidersin turkiyeye :))
konsolosluk cvp yazmadi ben turkiyeye seneye yaza gidicem anca ben hallederim bu isleri artik,kismet ne yapalim yanima kyinvalidem gelicek ilk bebek oldugu icin birsey bilmiyorum yanimda biri olursa acemiligide atarim uzerimden.. sen abd neresindesin tanisadik senle,ne kadar zamandir yasiyorsun...sevgiyle kal..
iyi canim en azindan kayinveliden geliyor. kendi annen gibi olmasada yaninda aileden bir buyugunun olmasi cok guzel. ben new jersey boulevard east deyim. 2006 da evlenip tamamen yerlestim.1 yasinda bir kizim var dun dogum gunuydu.
ben buraya geleli 4 ay oldu daha once istanbulda yasiyordum 12 yillik ta is hayatim oldu yogun ve hareketli bi hayattan cikip buraya gelmem,biraz afalladim acikcasi suan arkadasim hic yok hep evdeyim alisverise cikiyorum ev icin bebek icin vss baskada spora gidiyorum burda baskada birsey yaptigim yok.. dilimi gelistirip is hayatima geri donmek istiyorum yoksa zaman gecmez diye dusunuyorum...bana kalsa turkiyeye donmek cok isterim ama esim malesef gitmezgerci bebegimizde olucak allah kismet ederse vakit daha cabuk gecer heralde...
bebek olunca bakici olmayinca sosyal hayatin neredeyse cogu sona eriyor canim. ben bu yuzden cok bunaldim ilk zamanlar. havalarda kisin cok soguk oluyor bebekten hic disari cikamadigim gunler oluyordu, ama simdi daha kolay. kizim 1 yasinda oldu, burda ehliyetimi aldim araba olmayinca cok zordu, bir de turk tecrubeli bakici buldum. esimle disari cikmak istedigimizde gelip bakiyor. zaten o saatlerde kizim uyumus oluyor sadece yaninda duruyor. ilk zamanlar benim de arkadasim yoktu. simdi tek istedigim eger turkiyeye donmeyeceksek kizim biraz buyuyunce okula devam etmek. bakalim kismet. yani diyecegim insan zamanla bi sekilde cozumler bulmak zorunda kaliyor burada yasayabilmek icin. 1 tane bile arkadasin olsa yeter. yok mu kk da sizin orda olanlar? keske bana yakin olsaydin:1closedeyes:
selam kizlar. Benim bi sorum olacak sizlere. Ben ilk 2 senelik kartimi aldim 3 sene once ve ikincisi icin basvurduk 1 seneyi gecti hala gelmedi. hic boyle bi durumla karsilastiginiz oldumu? Bu seferki kart 10 senelik gelmesi gerekiyormus. Bana 1 ay once bi yazi gonderdiler. evraklariniz yeterli bulunmadi dediler ve ekstra evraklar istemisler. tanidiklarimizdan mektup falan. gonderdik yenileyip bazi seyleri hala cevap yok. Turkiyeye gitmek istiyorum 1 ay sonra ve cok tedirginim onu almadan gitmek istemiyorum mektup gibi kagitla.
merhaba,cok uzun zaman gecmis aslinda kartinin gelmesi lazim suren dolmus cunku,bu konuyla ilgili www.abdgocmenlik.com suzan hn var onlar bu konuyla ilgili herseyi biliyorlar forum sayfalari var greencartla ilgili mutlaka bi cevap alirsin...