Amerika Paylasim Alani (Tanisma)

Bahar benimde ailemden hic kimse yok Amerika'da, bir yila yakin olacak New Jersey' deyim daha once Florida'daydim ,bu state gercekten beni coookkk yordu cok sey farkli ve yordu beni acikcasi.Insallah zorluk ceken herkes birsekilde bununla basetme yolunu bulmasi dilegiyle
inan canim benide cok yordu istanbuldayken eve kalabalik birileri geldimi hemen odama giderdim simdide bekliyorum bir insan gelsede kapimi calsa diye cooooooook yalnizim:KK43:

selam arkadaslar bakiyorumda siz de benim gibi memnun degilsiniz pek halinizden. bende ulkemi cok ozledim. fatma abla sana msj attim ozelden bir okuyabilir misin.

abd de olupta sıkılan arkadaşlara hak vermemek mümkün değil. türkiyeden bakınca orası çok eğlenceli ve güzel görünüyo ama aslında abd sıkıcı bir yer:KK43: ben bu yazı colorado da geçirdim wat programıyla gitmiştim.turizm öğrencisiydim ve son sınıfta gittim normalde son sınıfta wat la gitmek imkansız gibi bişeydir şanslıyım biraz galibayerimseniben orada ister istemez sıkılıyorsun ve Türkiyeyi aileni çok özlüyorsun çevrende kendi kültürünün dilinin ve yaşam tarzının dışında yaşayan bi sürü insan var ve sen onlar gibi nasıl mutlu yaşayabilirsinki. insanlar son derece kibar nazik herşey mükemmel ama sen yinede kendi ülkenin insanlarını özlüyorsun istemesende bu böyle kendi dilini konuşmak kendi kültürünü yaşamak istiyorsun.orda ilk başlarda hep rol yapıyorsun olmadığın biri gibi görünmek zorunda kalıyorsun alışana kadar bu böyle.ama bunun dışında çok kibar ve saygılılar insan hakları inanılmaz boyutta.kadınlar her işi yapıyorlar tır kullanıyorlar,boya yapıyorlar,otobüs şoförlüğü yapan kadınlar bile var. ama yinede herşeye rağmen Türkiyeyi özlüyorsun geri döneceğim günü iple çekmiştim nihayet tekrar ülkemdeyim ama iyikide gitmişim çok şey kattı bana hem kültür açısından hemde mesleki açıdan eğer fırsatınız varsa gidin yanlız giderken çaylarınızı ve çaydanlığınızı götürmeyi unutmayın :))))))

benim eşimin kuzeni hollywoddaşimdi. türkiyede çok tanınmış bir oyuncuydu amerikaya oyunculuğunu geliştirmek için gitti şimdi kızkardeşi var oda tanınmış oyuıncu oraları merak ediyorum ama güzellik açısından değil insanlarını merak ediyorum.
merhaba ben new yorkta yasiyorum buranin insanlarini merak ediyormussun sana su kadarini soyliyim gercekten birbirlerine karsi belki yapmaciktir bilmiyorumdur ama gercekten cok saygililar ben yazin bahcede oturuyorum elin zencileri gecerken bana "hi" deyip oyle geciyor oglumu arabasiyla gezdiriyorum tanimadagim insanlar hemen el salliyor yada araba geliyorsa baya uzagimizda duruyor biz gecene kadar bekliyor birde en guzeli ne giyerseniz giyin kimse arkasini donupte ne giydiginize bakmiyor ben turkiyede evin altinda bakkal vardi esofmanla oraya gitmezdim burda her yere gidiyorum

Merhabalar, bende Florida'dan acaba kimse varmi buralarda sevgiler...

Selam canım,
benim hala kızımda Miami/Florida da oturuyor.
İsmi Aynur.
Tabii bir isimden tanıman imkansız ama
Aynur halamın eşi yabancı birde oğlu var.
Brian.
Tesadüf işte tanırsın belki diye yazayım dedim.
sevgiler,

merhaba bende buraya yeni uye oldum sectgim nick ten de anlasilacagi gibi Amerika baltimore dayim. Buraya tasinmadan once floridadaydim :))

ne güzel hoşgörülü olunması ama keşke tüm dünya insanlarınada aynı şekilde davransalar.bütün amerikalılar için söylemiyorum tabiki.siz evlendikten sonramı gittiniz abd ye allah bebişinizede hayırlı uzun ömürler versin memleketiniz neresi canım
iyi dileklerin cok saol evet evlendikten sonra geldim buraya ben istanbulluyum 2,5 senedir abd deyim senin memleket neresi?

Bende bu sayfayi gorur gormez kayit oldum.Yaklasik 2 yildir new jersey de yasiyorum.19 aylik bir kizim var :1hug:
New jersey de oturan baya kisi var burada,umarim bir gun tanisiriz arkadaslar :dance:

slm smyrna hosgeldin kk ya bende new jerseyde oturuyorum 8 aylik bir kizim var.:emir_bebek: new jersey nin neresindesin?

Selam canım,
benim hala kızımda Miami/Florida da oturuyor.
İsmi Aynur.
Tabii bir isimden tanıman imkansız ama
Aynur halamın eşi yabancı birde oğlu var.
Brian.
Tesadüf işte tanırsın belki diye yazayım dedim.
sevgiler,

Miami'ye ben 4 saat uzagim canim,tanimam biraz imkansiz gibi:)miami'dede baya bir Turk var gittim 1 kac sefer....Rafetelroman'in konserine gitmistim birinde:)Miami'de ayin 14'undede muazzez ersoyun konseri var belki onada gideriz....:dance:

Bende bu sayfayi gorur gormez kayit oldum.Yaklasik 2 yildir new jersey de yasiyorum.19 aylik bir kizim var :1hug:
New jersey de oturan baya kisi var burada,umarim bir gun tanisiriz arkadaslar :dance:

Smyrna SELAMLAR...
Dil eğitimim için A.B.D düşünüyorum bende bu yıl okulumun son senesi...​

Ne kadar guzel.Farkli kulturler gormek sana bir cok sey katacaktir.Arti amerika diger ulkelerden cok farkli.Bir kere cok kibar insanlar.Ayrica egitime cok onem veriyorlar ama aile ici egitim konusunda da cok basarililar.Hpsi cok terbiyeli.Geldigimden beri bir kere disarida kavgaya tanik olmadim,laf atan birileri yok,yere tukuren yok,herkes birbirine selam verir ve yardim eder.Markette kizimi kucagimda tasidigi gorup kendi arabalarini verirler.
Mutlaka gel amerikaya

Smyrna
Bilgiler için çok çok çok teşekkür ediyorum...
Ben arkadaşım ile birlikte gitmeyi planlıyorum çünkü o bu bakımdan deneyimli, Boston düşünüyor... Master için...
O gittikten bir müddet sonra ben yanına gideceğim...
Dil okulumu ve kalacağım yeri halledecek ben yanında yokken... (Bu benim için çok büyük bir şans...)
Sizin sebebiniz sanıyorum evlilik..?
Mutluluklar diliyorum...

Tesekkur ederim.Kismen evlilik sayilir :) Evlendikten 8 ay sonra geldik buraya.Aslinda esim ny uni mezunu,15 yildir burada yasiyor.Benim israrlarimla memleketimiz izmirde kaldik ama is olanaklarinin kisitli olmasindan tekrar buraya donme karari aldik.Dogumuda burada yaptim ama artik izmire donmek istiyorum.Ailemle surekli birlikte olmak istiyorum.Sen bekarsin ve kesinlikle buraya gel,egitimini al ama cocukla yalniz kalinca insan bunaliyor.

Sizi anlayabiliyorum Memleket gibisi yok, Memleketi gibi hissettirmiyor hiç bir yer insana...
Bahsettikleriniz ile cesaret buldum, bayan olarak 2 defa düşündürücü bu durum... Arkadaşım olmasaydı buna çok zor cesaret ederdim sanıyorum...
Önceleri Amerikan ailelerinin yanında çocukları ile ilgilenmek ya da günlük ev işlerine yardım etmek gibi bi programım vardı fakat bahsettiğim gibi bu gerçekten çok büyük cesaret gerektiriyor...
Arkadaşımın önceden gidecek olması beni bu bakımdan rahatlatıyor...
Eşinizin 15 yıldır A.B.D de bulunması çok büyük avantaj. Bilmediği yer kalmamış gibidir...
Talihlisiniz... :nazar:

sırnaşık şey evet bir cok eyaleti biliyor.Bilmedigi yer cok az.Her soruma karsilik verebiliyor en azindan,o konuda cok sansliyim.Sizinde bir sorunuz olursa yardimci olamaya calisiriz.Tanistigimiza memnun oldum:1hug:

Smyrna;
Teşekkür ediyorum... Bende memnun oldum bu tanışıklıktan... Özellikle ülke ile ilgili yorumlarınız çok iyi hissettirdi... Kendi ülkemde bile yaşamak her geçengün imkansızlaşırken sizin yaklaşımınız iç rahatlattı...
a.s.a.s.a.s.

selam tekrar herkese... a.s.

sabun, dil egitimi icin abd guzel secim... ben lise 1 deyken ogrenci degisim programiyla 1 sene boston' da yasadim, egitim aldim.. boston her seyiyle cok guzel bir sehir.. egitimiyle, tarihiyle, kulturuyle beni abd' ye baglayan sehirdi diyebilirim... dondugumde aileme dedim ben liseden mezun olur olmaz abd' ye gidicem, ilk basta kabul etmeseler de sonra kiyamadilar bana... 16 yasinda liseden mezun oldum (yasitlarimdan 1 sene once okula basladim da), 9 ayligina au-pair lik icin abd' ye geldim tekrar (senin bahsettigin bebek bakiciligi), ailem supeeer bir aileydi, bana cok sey kattilar dil okuluna yazilmama yardimci oldular.. ve hala gorusuyoruz benim baktigim bebegim bu sene okula basladi.. dil okulu falan derken sonra bir baktim evlenmisim... esim abd li donme sansim hic kalmadi.. ama ben mutluyum, abdli harika dostlara ve aileye sahibim... nerden nereye geldim... kisacasi arkadasin hakli, boston kesinlikle dogru secim ozellikle egitim acisindan... simdi ben de college' a baslayacagim lisans egitimi icin, ama ben michigan' dayim... boston' da okumayi cok isterdim egitim acisindan dunyanin en eski ve en koklu kurumlarina sahip cunku...

smyrna, pinark1 sizinle de tanistigima cok sevindim.... ne guzel siz yakinmissiniz... :dance:

elagamzem;
Bahsettiklerini bilmeye o kadar ihtiyacım vardı ki... Zahmetin için çok çok çok teşekkür ediyorum...
Hayatın düş gibi... A.B.D yolculuğun, eğitimin, eşin... Müthiş keyifli yol almışsın...
:nazar:
Hikaye nasıl başlarsa öyle gelişiyor sanıyorum... Yanlarında kaldığın aile o kadar doğru yönlendirmelerde bulunmuş ki bu etki tüm yaşamına yansımış...
elagamzem tanıştığımız için çok şanslı hissediyorum...
Teşekkür ediyorum...
a.s.

X