• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Yumurtalık kisti,pcos, regl gecikmesi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Selam kızlar, çoğu konuya yazmıştım durumumu ama bugun ben bir konu acmak istedim.
Lisedeyken pcos tanisi almistim ileri seviye degil evlendigimden beri 3,5 yildir duzenli regl oliyorum. Daha once 3-4 ay denedik, kimyasal gecirdim ama bebek denemeye ilac kullanacagim icin ara vermek zorunda kaldim. 28 yasindayim ve anne olmak istiyorum iki aydir tekrar denemeye basladik ama ilk ay vajinal enfeksiyon icin fitil verdi doktor cok deneyemedik ve regl 4 gun erken geldi ikinci ay ise ovulasyon yapmadan gun aşırı denedik(22 aralik regl gunumdu) regl gelmedi gebelik testleri negatif, duzenimin bozulduğunu düşündüm doktora randevu aldim ve 30 aralikta gecikmenin 8. Gunu, doktor sol yumurtalikta kist olusmus dedi sag temiz dedi 2-3 haftaya regl olursun en gec dedi ve söktürücü vermedi. Haliyle biraz moralim bozuldu. Gec olsun guc olmasin tabi ama yine de buradaki cogu kadin gibi bende bir an once bebek mujdesi almak istiyorum. Kilom var diyet yapıyorum ve 7 kilo verdim devam ediyorum.
Konum şu ki bu sekilde yumurtalik kisti olan, pcos olan ve sonrasinda gebelik yasayanlardan moral verici hikaye duymak isterim😞
Bende pcosluyum sitolart verdi banada folk asit vitaminler inositol içeriyor 3 ay kullan yumurtlaman için öne çekmesi için falan dedi adetinin 2. Günü gel yumurtlama olmuş mu diye bakalım dedi

Aynı şeyleri bende yaşadım 4cm kist olmuş ama bu adetle atılır bişey zaten bunun için panik olmaya gerek yok benim aynı zaman da lekelenmem var uzunca zamandır ama bende gebelikten de şüphelendi lekelenme olduğu için kan verdim negatif çıktı bana da ilaç yazmamıştı bu yüzden sonrasında 4-5 gün tekrar bekledim ama baktım reglin geleceği yok doktoruma yazdım duphaston kullanmak istiyorum diye adet söktürücü kullanabilirsin dedi pcos var ve ben inşallah regl olursam ve o kist atılırsa klomene başlayacağız
Bende pcosluyum lekelenmem çok oluyor özellikle yumurtlama zamanı veya sonrası sana ne dedi doktor normal miymiş bana pcostan kaynaklı yumurtlamalar dengesiz sen ilişkiye devam et sorun yok dedi çok sık olmasa dedi

Bende pcosluyum lekelenmem çok oluyor özellikle yumurtlama zamanı veya sonrası sana ne dedi doktor normal miymiş bana pcostan kaynaklı yumurtlamalar dengesiz sen ilişkiye devam et sorun yok dedi çok sık olmasa dedi
Böyle bişey değil benim ki lekelenme normalde yaşamam bilemiyorum sizin durumunuzu

Back