Amerika Paylasim Alani (Tanisma)

Merhabalar

Austin de yasayan var mi? Ozellikle evli ve cocuklu olanlar . Esim iş icin bir teklif aldı ve Austin'e gitmeyi dusunuyoruz. Suan bebek yok ama planlarımız arasında cocuk sahibi olmak var. Eger orada yasayan biri varsa bilgi almak icin bana yardimci olabilir mi?

Tesekkurler

Merhaba biz turkiyeden 2 cift tatil icinamerikaya gelmeyi dusunuyoruz sanirim agustos ayinda. Ama amerika o kadar buyuk ki hem doguyu hem batiyi goremeyecegiz gibi gorunuyor:KK43: new york, washington .... veya los angales california .. Tarafi diye tercih yapmamiz gerekecek. Oralarda yasayan veya tumunu gorup te tavsiyede bulunabilecek birileri varmi. Yada her iki tarafa da gitmek konusunda oneriler. Toplam 20 gunumuz var. Tesekkurler..

Diger eyaletlei bilmiyorum ama iki sene boyunca new jerseyde yasarken her hafta sonu trene atlar new yorka giderdim.cok guzel bir sehir .saatlerce yurrudum ben her yere.bos vlizlerle gelin benden tavsiye tam bir alisveris cenneti amerika.ozelikle thy ucarsaniz kisi basina iki valiz hakkiniz var demektir.ama tabi gene havayolu arayip sorun valiz hakkinizi onceden.
Cok ozledim be oralari simdi texasta yasiyorum cok sikici buralar gezliecek yer cok ama coooook sicak buralar.

los angeles civarında oturanlar

helal yemek yenen lokanta adresi verir misiniz? abd deki tavuklar islama uygun mu? yiyecek konusunda yardımcı olursanız sevinirim

MERHABA
halal damgasi olmayan butun et ve tavuklar islama uygun kesilmemistir,(kuranda boyle bir ayet var ona dayanara soyluyorum) burda isimiz cok zor. Allah yardimcimiz olsun.

2:173 - O, size yalnız şunları haram kıldı: Ölü hayvan, kan, domuz eti, bir de Allah'tan başkası adına kesilen hayvanlar. Sonra kim bunlardan yemeye mecbur kalırsa, başkasının hakkına tecavüz etmemek ve zaruret ölçüsünü geçmemek şartıyla ona da bir günah yükletilmez. Çünkü Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.

Kizlar merhaba 1.5 yildir amerikada yasiyoruz esimle beraber orda dogum yaptim hatta.6 aylik bebegim var..los angelesta oturuyotuz.simdilik trde annemlerleyim tatil icin.varmi benimle tanismak.isteyrn.LOsangelesli?:)

Kizlar merhaba 1.5 yildir amerikada yasiyoruz esimle beraber orda dogum yaptim hatta.6 aylik bebegim var..los angelesta oturuyotuz.simdilik trde annemlerleyim tatil icin.varmi benimle tanismak.isteyrn.LOsangelesli?:)

4ay olmus siz yazali :) bende 6aydir Los Angeles'dayim.
Siz dondunuz mu ? :))

Merhaba Bende ABD NJ de yasiyorum bur ile ilgili sorularinizi cevap amalgam memnun olurum.

Merhaba ben de insallah onumuzdeki sene 3 yilligina amerikaya gelicem. Nisanlim orda okuyor connecticut ta. Tabi ben de tedirgin ve heyecanliyim siz sonradan mi gittiniz dil meselesini nasil yaptiniz diye ilk sorumu yonelteyim tanisiriz bu vesile ile :-)

MERHABA
halal damgasi olmayan butun et ve tavuklar islama uygun kesilmemistir,(kuranda boyle bir ayet var ona dayanara soyluyorum) burda isimiz cok zor. Allah yardimcimiz olsun.

2:173 - O, size yalnız şunları haram kıldı: Ölü hayvan, kan, domuz eti, bir de Allah'tan başkası adına kesilen hayvanlar. Sonra kim bunlardan yemeye mecbur kalırsa, başkasının hakkına tecavüz etmemek ve zaruret ölçüsünü geçmemek şartıyla ona da bir günah yükletilmez. Çünkü Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.

Seferi durum Islamda soz konusudur ! ona bakarsaniz TR dahil dunyadaki pek cok Islam ulkesinde bile icine domuz urunu girmemis tek bir ilac< kapsulu > dondurma vs gibi jelatin gereken gida urunu bulamazsiniz ...

Yurt disinda 10 sene yasayan her ne kadar istemse dahi bir adet domuzu farkindan olamadan ogutur :) .. kendi kendimizi kandirmyalim lutfen ... lokantalardaki sigir eti pisirelen izgaraya bile domuz eti deger bu dogaldir yani cross contamination denilen temas saglanmistir... bu sebeble siz siz olun cok kafaya takmayin yada memlekete geri donun baska yolu yokki !

merhaba arkadaşlar bizde ocak ayında new yorka taşınıcaz eşimin işi nedeniyle.yazında 6 ay kadar işi için gitmiştik o zaman queens bölgesindeydik.şimdi anlaşma yaptığı yer ny presbyterian hospital. eşim önümüzdeki hafta gidecek 1 haftalığına.ev vs.için.sanırım hastaneye yakın bir yer olması gerekiyor.bu bölgeyi bilen var mı acaba? nasıldır? 2 yaşında bir oğlum var ve çok kalabalık bir yer istemiyorum.eşim 4 yıllık sözleşme imzaladı şimdilik ama sanırım artık tr ye zor deneriz:KK43:(

queens te
merhaba arkadaşlar bizde ocak ayında new yorka taşınıcaz eşimin işi nedeniyle.yazında 6 ay kadar işi için gitmiştik o zaman queens bölgesindeydik.şimdi anlaşma yaptığı yer ny presbyterian hospital. eşim önümüzdeki hafta gidecek 1 haftalığına.ev vs.için.sanırım hastaneye yakın bir yer olması gerekiyor.bu bölgeyi bilen var mı acaba? nasıldır? 2 yaşında bir oğlum var ve çok kalabalık bir yer istemiyorum.eşim 4 yıllık sözleşme imzaladı şimdilik ama sanırım artık tr ye zor deneriz:KK43:(
Emhurst Hospital var bende orda dogum yaptim cocuklarimi cok iyi bir yr Kew Gardens iyi bir bolge woodside
merhaba arkadaslar, bende abd de yasiyorum, burada yasiyan diger arkadaslarla tanismak isterim. cevaplarinizi bekliyorum.
selam ben new jersey ya da pennslyvani dusunuyorum tasinmayi simdi izmirde yasiyorum 10 aydir

merhaba arkadaslar, bende abd de yasiyorum, burada yasiyan diger arkadaslarla tanismak isterim. cevaplarinizi bekliyorum.
merhaba bende ABD de yasiyordum ve onumuzdeki gunlerde tekrar donucem cocuklarimla Newyorkta yasadim ve bu defa yer deyistiricem tanisalim ya arkadaslar :KK54::cool:

X