Herkese merhaba.. Üst göz kapaklarıma 5 gün önce plexr işlemi yaptırdım. Bu işlem henüz 2 yıldır uygulanıyor ve çok fazla bilgi yok. O yüzden herkese yardımcı olmak istedim. 45 yaşındayım ve artık göz kapaklarım yorgun görünüyordu. Makyaj falanda yapamaz olmuştum. Sadece rimelle geçiştirmek zorunda kalıyordum. Bu şikayetlerim vardı ve göz kapağı ameliyatını araştırdım uzun süre. Cesaret edemiyordum ve iyileşme süreci için zamanım da yoktu çalıştığım için.. Plaxr işlemini tesadüfen buldum. Araştırınca aklıma yattı. İstanbul da bir plastik cerrahdan randevu aldım. Onu da sadece bulunduğum bölgeye yakınlık ve op. dr . plastik cerrahi uzmanı olması nedeniyle seçtim. Normalde çok didiklerim aslında ama bu kez yapmadım. Hakkında biraz araştırma yapıp int. üzerinden ona karar verdim.
Çarşamba günü saat 15:00 de işlemimi yaptırdım. Dr işlem sonrası için sadece bir krem verdi. 5 gün günde 3 kez kullanın dedi. başka birşey söylemedi de vermedi de. gözlüğü takıp eve gittim. Uyuşturucunun etkisi geçince biraz sızlamalar başladı. Acıya dayanıklıyımdır çok da abartılacak bişey değildi. O gece göz kapaklarımda işlem yanıkları ve hafif ödem ile geçti.
İşlem sonrasındaki gün ve arkasından 2 gün inanılmaz bir şişlik oldu. Gözlerim görünmeyecek kadar nerdeyse.. Evden çıkılacak gibi değil. Yatana kadar güneş gözlüğü ile dolaştım. Korkunç bir şişme oldu. hem alt hem üst göz kapağım şişti. Oysa uygulama sadece üste yapılmıştı. 3. günden sonra hızla şişlik indi. Kabuklar ara ara dökülüyordu. 4 gün %80 i döküldü 5. gün hepsi döküldü. Hafif kızarıklık olan bir cilt oluştu. Şuan 5. gündeyim. işe başladım. 5 gün izin almıştım zaten.. 3. gün bu yüz iyileşmez ben işe başlayamam diyorken 4. gün akşamı durum çok değişti. şuanda kızarıklık dışında birşey yok. onu da korumaya çalışıyorum güneşten falan.. 1 ay sonra en net sonuç görülecekmiş. ama şuan bile gözlerimde ciddi açılma var. Etki süresi için 3-5 yıl deniyor. ben 1.600 tl verdim. Eğer emnun kalınmazsa durumdan 2. ve 3. işlemlerden ücret alınmıyor.
Bu uygulamayı araştırırken 700, 1000, 1500, 2500 tl diyen yerler oldu. Sanırım ucuzların nedeni daha sonra gerekli görülen uygulamalardan da ücret alıyorlar. Pahalı olanlar ihtiyaç varsa 3 kez uygulama yapıyorlar aynı ücerete dahil.
Bu da çok saçma aslında. 1 ay sonra bana gerekmeyecek belki, başkasına gerekecek.. Benden de diğer kişilerden de aynı üceretin alınması saçma ama heryerde politika bu şekilde gördüğüm kadarıyla..Durum bu. İlk 3-4 gün çok sıkıntılı..sanmayın ki hafif ödem yada 2 gün sonra işe giderim v.s. Öyle birşey yok. Ayrılan süre en az 5 gün.. bana kalsa 8 gün en ideali bu süreç için..Ameliyat gibi şişiyor gözler bunu unutmayın. Buz uygulaması da hiç söylenmedi neden bilmiyorum. Benim dr. da int. dekilerde buz dan söz etmiyor. Ben 3. gün az az uyguladım gerçi buz torbası..Etkinliği için birşey diyemiyorum. Henüz yeni bir yöntem. 5 yılı bulur mu bulmaz mı belli değil. Ben böyle uzun ve detaylı yazılmıyor diye üzülüyordum o yüzden uzun uzun yazdım. Umarım yardımım olur. :