- Konu Sahibi pembeFrezya
-
kızlar ameliyat günü regli dönemine denk gelen var mıııı? ben tam ameliyat günü hasta olucam hesaplamalarıma göre :18: ayh napıcam hiç bilmiyorum ya! artık ameliyatta alt çamaşırı çıkartmazlar ama.. regli döneminin etkileri üzerimde ne olur bilemiyorum.. vücudum onbin kat daha hassas oluyor o dönemde!tecrübe etmiş arkadaşlar varsa buraya alalım lütfeeeeen..
bir de ameliyat öncesi tavsiyelerinizi istiyoruuuummm :92: gerçi gitmeden ihtiyaç listesi çıkartıcam ama; şu mesajı yaptır şunları ye iç gibi tavsiyeleriniz, unutmamam gereken gözden kaçan ihtiyaçlar vs vs???
Regl dönemine gelen ameliyatların ertelendiğine 1-2 defa şahit olduk burda, ama yine de anestezist uzmanların ve doktorun ne karar verir bilemem.. umarım senin ve vücudun için en iyi olana karar verilsin, ertelense dahi bu senin iyiliğin için olur bunu unutmamak gerekir çünkü..
bi de alt çamaşırı çıkartsalar dahi onlar kendi kağıtımsı bezden külotlarını giydiriyorlar zaten, o sebeple o sıkıntı yaratmaz da regl halinde ameliyata alınır mısın, o kafamı karıştırdı benim, sanmıyorum yani, hiç duymadım.. :/
regli döneminde ameliyat olunup olumayacağına dair son kararı doktorun verecektir. Ben forumda hem burun hem gögüs ameliyatı olan ve ameliyatı regli dönemine denk gelen bir arkadaş görmüştüm. doktoru ameliyat için herhangi bir sorun oluşturmayacağını söylemişti.Bunun yanısıra şöyle bir ihtiyaç listesi yapılabilir: aslında uzun uzadıya bir listeye gerek yok çünkü hastanede birçok isteğine yönelik çözümler var.. ama sen yine de bazı şeyleri almayı ihmal etmemelisin..
1)Listenin en başında şöyle en cicilisinden önden düğmeli ve mümkünse normal yaşamda giydiğinden biraz daha bol bir pijama takımı ve yedeği.ama pijama takımın üst tarafı bana kalırsa kısa kollu olması faydalı çünkü uzun kollu bir pijama takımını ameliyat sonrasında giydirmek koldaki katater yüzünden zorlayıcı olabiliyor.hehehe ben yazın ortasında olduğum için benimki sıfır kolluydu ve çok büyük rahatlıktı.
2) Terlik ,istersen al ama hastanede verilenler de çok rahat ve kullanışlı oluyor.
3) O gün kendi saçların sana sıkıntı yaparsa diye toparlaman için saç bandı..
4) Diş macunun ve diş fırçan
5)Hırka giymek zorlar diye üzerine alacağın bir şal ,kolların ve sırtını sıcak tutar.. zaten hastane dehşet sıcak oluyor,üşüyeceğini sanmıyorum.
6) normalde yemek veriyorlar ama gece karnın acıkırsa diye tuzlu veya tatlı bir bisküvi ...
şimdilik benim aklıma gelenler bunlar.. şimdiden geçmişler olsun.
Asprin ve bitki çayları kullanma,kanı sulandırır ve kanamayı arttırır.Büyük bir ihtimal doktorun söylemiştir ama aklıma geldi yaziyim dedim
canım çok sıcak suyla duş yapma yada küvete oturma bak aklında olsun.adetin hemen başlıyor sıcağı görünce.tarağını da almayı unutma azıcıkta allık ruj falan at çantana.hem moralin düzelir.ıslak mendilini de al.aklıma bunlar geldi benim.zaten kalemcim yeterince tecrübeli en önemlilerini yazmış sana.
ameliyatına denk geliyorsa bunu dr una mutlaka söylemelisin. çünkü erteleniyor bildiğim kadarıyla. en az 3 hafta önceden de aspirin veya kan sulanırıcı ilaç almamalısın.
hem mutlaka ertelettir derim. 2 gün kollarını kullanamıyosun ki nasıl regl dönemini kendin halledeceksin.
ağrısını hissetmşceksin ağrı kesiclirden ama sölim ben tam bi rezillik yaşarsın.
ameliyatada kesinlkle çamaşırınla giremiyosun..
ameliyatına denk geliyorsa bunu dr una mutlaka söylemelisin. çünkü erteleniyor bildiğim kadarıyla. en az 3 hafta önceden de aspirin veya kan sulanırıcı ilaç almamalısın.
hem mutlaka ertelettir derim. 2 gün kollarını kullanamıyosun ki nasıl regl dönemini kendin halledeceksin.
ağrısını hissetmşceksin ağrı kesiclirden ama sölim ben tam bi rezillik yaşarsın.
ameliyatada kesinlkle çamaşırınla giremiyosun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?