z£yn€p;13100483 .!.:armine 450 cc taktıran vardı nicki pınarkum du
Tuğrul Turan'a ameliyat olmuştu
Hatta bu büyüklüğe zor ikna etmişti Tuğrul Bey'i
Ama senin vücuduna gidebilir o büyüklük zaten sana Naci Çelik önermişti bu büyüklüğü
Doktorun bi bildiği vardır muhakkak
Kalçan ve belin genişse mesela küçük protez takılınca orantılı olmaz
sadece tecrübelerimi paylaşıyorum yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana :))zeynepcim sen epey bilgilisin sanırım bu konuda, banada bir fikir verebilirmisin??
protezin nerden yerleştirileceğine karar veremedim.gögüs ucundan hassasiyet azalır veya tamamen kaybolur ve süt kanalları zarar görür diye korkuyorum
o yüzden gögüs altından diye düşündüm.ordada izden dolayı doğal gözükmezmi diye korkuyorum açıkçası.((
evet ben ısrarla buyuk ıstıyorum dıyınce 400 cc dedı ama kasüstü olunca protez daha cok sarkıyor ve kas altına gore daha buyuk duruyor protez ameliyat öncesi söylüycem zaten yanında cesıtlı protezler getırıp denıyormus nacı bey belkı daha küçük olabılır mesela 375 400 kulaga acaıp buyuk gelıyor ya ..
z£yn€p;13107125 .!.:sadece tecrübelerimi paylaşıyorum yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana :))
Benim düşüncem göğüs altı kesisiyle olman yönünde
8. ayımdayım ve izlerim oldukça silikleşti, belli belirsiz bi çizgi halindeler hatta arkadaşlarım dikiş izin nerde diye soruyolar :)
İzler için krem bile kullanmadım, tabiki herkesin cilt yapısı farklı bende 7 ayda iyileşirken bi başkasında bu süre daha uzun olabilir
Doktorum benim için her iki yönteminde uygun olabileceğini söyledi(gögüsucu veya altı).
gögüs dokum oldugu için-- (hatta söylediğine göre epey de varmış, çok şaşırdım:))--kasaltıda kasüstüde olabilirmişim..ama kasüstü olursa ileride doğum yaptığımda sarkma olabilirmiş...kas altı da biraz ağrılı olur falan dedi..
yani karar bana kaldı.((
canım birde sana bişey soracağım;ameliyat gününden biraz bahsedermisin nasıl geçti ,ne kadar sürdü,gögüs altından ne karar kesildi, eve gelince neler yaşadın falan..acayip heyecanlıyım , yarında tahlillerim yapılacak..senin tavsiyelerin varmı??..
zeyce çok araştırdım.sonunda bir tanesi içime sindi, diğerlerine göre biraz daha pahalı ama ben içime sindiği için Reha Gençosmanoğlunda karar verdim.salı günü ameliyatım var.pazartesi tekrar son kez görüşmeye gidecegim, ayrıntılar kararlaştırılacak..
ameliyattan sonrası ile ilgili gelişmeleride yazarım mutlaka.
heyacanla bekliyorum.))):sm_cool:
z£yn€p;13108779 .!.:Ameliyat günü uyandım ilginç ama hiç heyecan yoktu sadece çok mutluydum
sonra hazırlandım ve gittik yol 10 dk. bile sürmedi hastaneye geldik doktorum bahçede karşıladı işlemleri yaptırıp odaya çıktık ameliyat önlüğünü falan giydim sonra doktorum şarkılar söyleyerek çizim falan yaptı:)
Sonra bi süre yattım anestezist geldi iğneyi yaptı (elide hafifmiş sağolsun:) sedasyonun etkisiyle bi süre sonra hayaller alemine dalmaya başladım sonra film kopmuş
asansöre bindirirlerken hala anneme bişeyler diyomuşum ama ben hatırlamıyorum
odadan çıkmamla gelmem 50 dk. sürmüş ameliyat 30 dk.
sonra akşamüstüne kadar hastanede kaldım doktorum sürekli yanımdaydı
akşamüstü 5 gibi bizi uğurladı eve geldim evdekiler otur yorulma deselerde ben bişey olmamış gibi her işime baktım sofraya bile yardım ettim böyle işte rahattım yani :)
kesi yerim 4 cm kadar az yani
sana tavsiyem hiç korkusuz git ameliyat günü sıkma kendini, giricem çıkıcam ve harika göğüslerim olucak diyerek yenebilirsin korkunu, 1 saatliğine uyuyup uyanmış gibi oluo başka bişey yok
zeynepcim sen epey bilgilisin sanırım bu konuda, banada bir fikir verebilirmisin??
protezin nerden yerleştirileceğine karar veremedim.gögüs ucundan hassasiyet azalır veya tamamen kaybolur ve süt kanalları zarar görür diye korkuyorum
o yüzden gögüs altından diye düşündüm.ordada izden dolayı doğal gözükmezmi diye korkuyorum açıkçası.((
Zeynepciğim senden bir yardımda ben istiyorum.Ölçülerimiz sanırım yakın bana.Resimlerini ben de görebilir miyim ?Hala tam karar veremedim.Aslında daha da geciktirmek istemiyorum o yüzden bugün kararımı bilirecektim pazartesiye kaldı dr umla konuştum en iyisi sen pzartesi gel salı da ameliyatı yaparım dedi...Kasüstünde protez daha büyük duruyo haklısın
aslında kasüstünde sarkmayı biraz olsun azaltmak için daha küçük bi protez koymak mantıklı olabilir ama tabiki yinede büyüklük seni tatmin edecek boyutta olmalı
Doktorum 200 den başlayıp 400 cc ye kadar potez getirmişti ve 350 ye kadar denemiş sonra 350 kötü durunca çıkarıp bi boy küçüğünü yani 325 i koymuş
Muhtemelen sanada bu şekilde yapar
Ama yinede çok büyük olmasından korkuyosan istediğin büyüklükte bir memenin fotoğrafını gösterebilirsin
ne büyüklükte istediğin hakkında fikir sahibi olur, hemde senin için rahat olur
evet canım 2. 3. gün rahattım, o kadar rahattım ki büyükadaya gezmeye gittim 3. günzeynepcimmmmmmm., harikasın okadar içimi rahatlattın ki, senin yazdıklarını ona okudum, oda evet ne güzel anlatmış dedi:))
bu kadar ayrıntılara girdigin için cook coook tesekküe ederim canım benim..
ben yaklaşık iki saattir forumdaki bütün yorumları okuyorum kafayı yiğcek gibi oldum.
birazda korkumu arttırdılar acıkçası ama sen gerçekten rahatlattın beni..
yani 2. ve 3. gün gayet rahattın ozaman..
normal hayata ne zaman döndün..
aslında biz bu ayın 20sinde annemlerle(eşimin annesinin) yazlığı açmaya gidicez ve yerleşme işlerinde onlara yardım etmem gerekiyor.tabiki annemlerin haberi yok(
eşimin annesine nasıl söyleyebilirim ki çok çeekinirim..
sence o zamana kadar yani 10 güne biraz toparlanabilirmiyim dersin??:gitme:
tabiki görebilirsinZeynepciğim senden bir yardımda ben istiyorum.Ölçülerimiz sanırım yakın bana.Resimlerini ben de görebilir miyim ?Hala tam karar veremedim.Aslında daha da geciktirmek istemiyorum o yüzden bugün kararımı bilirecektim pazartesiye kaldı dr umla konuştum en iyisi sen pzartesi gel salı da ameliyatı yaparım dedi...
Benim ameliyat olduğum doktor Barış Çakır'ın kendi sitesinde yöntemleri şu şekilde özetlemiş.
Koltukaltı:
* İz konusunda avatajlıdır.
* Kanama kontrolü zor yapılır.
* Genellikle kas altı plan için kullanılır Zor bir tekniktir.
* Meme altı hizasını ayarlamak kolay değildir.
Meme başı:
* İz iyi kamufle olur.
* 2.Süt bezlerinin içinden geçildiği için, süt bezlerinin bazıları zarar görür.
* Kapsül kontraktürü ihtimali daha fazladır.
* Kesi bölgesinde az da olsa his kaybı olur.
Meme altı:
* Meme protezinde en iyi görüşe sahiptir.
* Kanama kontrolü daha iyi yapılır Kas zarı teknik, en iyi meme altı çizgiden yapılır.
* Memenin en önemli bölgesi olan meme başında iz yoktur ancak denizde, bikini yukarı kayarsa iz görünebilir.
* Bikini ile plaj voleybolu oynamaktan çekinebilirsiniz.
* Hasta ayakta dururken, hastaya karşıdan bakan birisi bu izi göremez, sütyenin izi içinde kalır
tabiki görebilirsin
Bu dönemleri çok iyi anlıyorum, bende fotoğraf istiyodum :))
ben özelden mailimi yazıyorum
kızlarhepiniz harikasınız gerçekten:))
oralet bu bilgilerde çok iyi oldu,tesekkür ederim
sana nerden yerleştirildi??..