Ameliyat olanların göğüs altı, göğüs çevresi ölçüsü ve protez büyüklükleri hakkında

evet ben ısrarla buyuk ıstıyorum dıyınce 400 cc dedı ama kasüstü olunca protez daha cok sarkıyor ve kas altına gore daha buyuk duruyor protez ameliyat öncesi söylüycem zaten yanında cesıtlı protezler getırıp denıyormus nacı bey belkı daha küçük olabılır mesela 375 400 kulaga acaıp buyuk gelıyor ya ..

sadece tecrübelerimi paylaşıyorum yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana :))
Benim düşüncem göğüs altı kesisiyle olman yönünde
8. ayımdayım ve izlerim oldukça silikleşti, belli belirsiz bi çizgi halindeler hatta arkadaşlarım dikiş izin nerde diye soruyolar :)
İzler için krem bile kullanmadım, tabiki herkesin cilt yapısı farklı bende 7 ayda iyileşirken bi başkasında bu süre daha uzun olabilir
Bir diğer faktörde dikişlerin düzgün ve incelikle dikilmesi, bu da doktorun el becerisine kalmış bişey
Peki canım doktorla konuştun mu nereden yerleştirilmesi gerektiğini?
Doktorunun önerisi ne oldu?

Kasüstünde protez daha büyük duruyo haklısın
aslında kasüstünde sarkmayı biraz olsun azaltmak için daha küçük bi protez koymak mantıklı olabilir ama tabiki yinede büyüklük seni tatmin edecek boyutta olmalı
Doktorum 200 den başlayıp 400 cc ye kadar potez getirmişti ve 350 ye kadar denemiş sonra 350 kötü durunca çıkarıp bi boy küçüğünü yani 325 i koymuş
Muhtemelen sanada bu şekilde yapar
Ama yinede çok büyük olmasından korkuyosan istediğin büyüklükte bir memenin fotoğrafını gösterebilirsin
ne büyüklükte istediğin hakkında fikir sahibi olur, hemde senin için rahat olur

Ameliyat günü uyandım ilginç ama hiç heyecan yoktu sadece çok mutluydum
sonra hazırlandım ve gittik yol 10 dk. bile sürmedi hastaneye geldik doktorum bahçede karşıladı işlemleri yaptırıp odaya çıktık ameliyat önlüğünü falan giydim sonra doktorum şarkılar söyleyerek çizim falan yaptı:)
Sonra bi süre yattım anestezist geldi iğneyi yaptı (elide hafifmiş sağolsun:) sedasyonun etkisiyle bi süre sonra hayaller alemine dalmaya başladım sonra film kopmuş
asansöre bindirirlerken hala anneme bişeyler diyomuşum ama ben hatırlamıyorum
odadan çıkmamla gelmem 50 dk. sürmüş ameliyat 30 dk.
sonra akşamüstüne kadar hastanede kaldım doktorum sürekli yanımdaydı
akşamüstü 5 gibi bizi uğurladı eve geldim evdekiler otur yorulma deselerde ben bişey olmamış gibi her işime baktım sofraya bile yardım ettim böyle işte rahattım yani :)
kesi yerim 4 cm kadar az yani
sana tavsiyem hiç korkusuz git ameliyat günü sıkma kendini, giricem çıkıcam ve harika göğüslerim olucak diyerek yenebilirsin korkunu, 1 saatliğine uyuyup uyanmış gibi oluo başka bişey yok

Reha Gençosmanoğlunun iyi bir doktor olduğunu bende duymuştum içinede sinmiş çok sevindim .Bende Ufuk Bilkay ile görüştüm oda benim içime sindi inşallah herşey istediğimiz gibi olur kolayca atlatman dileğiyle...

zeynepcimmmmmmm., harikasın okadar içimi rahatlattın ki, senin yazdıklarını ona okudum, oda evet ne güzel anlatmış dedi:))
bu kadar ayrıntılara girdigin için cook coook tesekküe ederim canım benim..
ben yaklaşık iki saattir forumdaki bütün yorumları okuyorum kafayı yiğcek gibi oldum.
birazda korkumu arttırdılar acıkçası ama sen gerçekten rahatlattın beni..
yani 2. ve 3. gün gayet rahattın ozaman..
normal hayata ne zaman döndün..
aslında biz bu ayın 20sinde annemlerle(eşimin annesinin) yazlığı açmaya gidicez ve yerleşme işlerinde onlara yardım etmem gerekiyor.tabiki annemlerin haberi yok(
eşimin annesine nasıl söyleyebilirim ki çok çeekinirim..
sence o zamana kadar yani 10 güne biraz toparlanabilirmiyim dersin??:gitme:

Benim ameliyat olduğum doktor Barış Çakır'ın kendi sitesinde yöntemleri şu şekilde özetlemiş.

Koltukaltı:

* İz konusunda avatajlıdır.
* Kanama kontrolü zor yapılır.
* Genellikle kas altı plan için kullanılır Zor bir tekniktir.
* Meme altı hizasını ayarlamak kolay değildir.

Meme başı:

* İz iyi kamufle olur.
* 2.Süt bezlerinin içinden geçildiği için, süt bezlerinin bazıları zarar görür.
* Kapsül kontraktürü ihtimali daha fazladır.
* Kesi bölgesinde az da olsa his kaybı olur.

Meme altı:

* Meme protezinde en iyi görüşe sahiptir.
* Kanama kontrolü daha iyi yapılır Kas zarı teknik, en iyi meme altı çizgiden yapılır.
* Memenin en önemli bölgesi olan meme başında iz yoktur ancak denizde, bikini yukarı kayarsa iz görünebilir.
* Bikini ile plaj voleybolu oynamaktan çekinebilirsiniz.
* Hasta ayakta dururken, hastaya karşıdan bakan birisi bu izi göremez, sütyenin izi içinde kalır

Zeynepciğim senden bir yardımda ben istiyorum.Ölçülerimiz sanırım yakın bana.Resimlerini ben de görebilir miyim ?Hala tam karar veremedim.Aslında daha da geciktirmek istemiyorum o yüzden bugün kararımı bilirecektim pazartesiye kaldı dr umla konuştum en iyisi sen pzartesi gel salı da ameliyatı yaparım dedi...

evet canım 2. 3. gün rahattım, o kadar rahattım ki büyükadaya gezmeye gittim 3. gün
1. ve 2. gün sadece yatıp kalkarken biraz zorlandım bunun dışında bişey yok
ilk günden beri normal hayata dönmüştüm ama 3. gün baya baya rahatladım
ayın 20 sine kadar çok rahat toparlanırsın merak etme ama tabi yinede kendini çok zorlayacak işler yapma nolur nolmaz
Eşinin annesine söyleme konusunda haklısın çekinmen normal
ama artık bu ameliyatlar çoğu kişi tarafından normal karşılanıyo
yinede söylemek istemiyosan sen bilirsin ama bu gizlenip saklanacak, utanılacak bişey değil aslında
hmm bi de unutmadan söyliyim eğer kasüstü olcaksan bu kadar rahat geçiyo, kasaltında baya ciddi acılar çekiyolarmış
Ameliyatın ne zaman?

tabiki görebilirsin
Bu dönemleri çok iyi anlıyorum, bende fotoğraf istiyodum :))
ben özelden mailimi yazıyorum

kızlarhepiniz harikasınız gerçekten:))
oralet bu bilgilerde çok iyi oldu,tesekkür ederim
sana nerden yerleştirildi??..

zeynepcim izmirde olmanı seni tanımayı çok isterdim.))
içtenliğin burdan bile farkediliyor..

ameliyat salı günü, kasüstü high profil yaklaşık 300-350 cc arasında olacak..
bu arada sorun olmazsa bende fotolarını görebilirmiyim??
bende ameliyattan sonra sana gönderirim:))

canım valla bende seni tanımayı isterdim :))
Ohh canım kasüstüyse rahatsın valla 300-350 arası süper çok ideal
fotoğraflarımı tabiki görebilirsin
mailimi özelden yazıyorum hemen

zeynepcim email gönderdim adresine, benim mesaj sayım 50 yi geçmediginden özelden atmama izin vermiyor sistem
sen bir kontrol et, gelmediyse haberdar et lütfen..

bu arada izmire yolun düşerse ve dişlerinle ilgili bir problemin olursada beklerim mutlaka
izmirde muayenehanemiz var.

tamam aklımdasın yolum düşerse yanındayım
bende seni bekliyorum alanya' ya :)

Son düzenleme:
kızlarhepiniz harikasınız gerçekten:))
oralet bu bilgilerde çok iyi oldu,tesekkür ederim
sana nerden yerleştirildi??..

:)) canım bana kas zarı altına meme altından yerleştirildi, kas altı tekniğiyle yaptıranara nazaran çook çook rahat geçti diyebilirim.

sende kas zarı altı düşünüyorsun sanırım iyi de yapıyorsun, şimdiden dilediğin mükemmel göğüslere en ağrısız sızısız şekilde kavuşmanı diliyorum. olumunekankayizsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…