Ameliyat olanların göğüs altı, göğüs çevresi ölçüsü ve protez büyüklükleri hakkında

arkadaşlar ve sevgili zeynep merhaba..
sononda bugün bende büyüttüm:))
akşam saat 18 gibi evdeydim.
sanırım başarılı bir ameliyat oldu.sargı alınınca dahi iyi anlayacagım.
ama dikiş yerlerinde özellikle solda ağrılarım var.yatıp kalkmakta çok zorlanıyorum:KK43:(
2 saat öncede doktor kontrole geldi.kanama vs. varmı diye.herşeyin normal olduğunu söyledi..
umarım şu bir ay çabuk geçer, güzel gögüslerime kavuşurum..

zeynepçim hakklılar insan seni okuyunca çok rahatlıyor bende sonunda yarın amelyat oluyorum hem heyecanlıyım birazda korkuyorum aslında ama saol sen rahatlanttın beni :) keşke ist olsanda biraz sohbet edebilseydik seninle:)

ama dikiş yerlerinde özellikle solda ağrılarım var.yatıp kalkmakta çok zorlanıyorum:KK43:(
2 saat öncede doktor kontrole geldi.kanama vs. varmı diye.herşeyin normal olduğunu söyledi..

Nicleyatacım çok çok geçmiş olsun. Atlatmışsın umarım bugünleride ağrısız kolayca geçirirsin darısı başıma :) Biraz iyileş ve bütün ayrıntıları anlat olurmu.Kendinede iyi bak

ohh valla bak hiç sorunsuz atlattın ameliyatı
bundan sonra her şey çok daha güzel olacak
sargıların alınsın çok rahatlıcaksın
yatıp kalkarken zorlanman normal o hepimizde oldu bunun dışında hayatını kısıtlayan birşey olmaması çok güzel
e artık darısı yeni olmak isteyen arkadaşların başına :)

Zeynep merhaba tatlım.konu açtım ama kimse cevap yazmıo.sen bana yardımcı olabilirsin snaırım.konumu okudunmu bilmiyorum ama.80 beden kullanıyroum zaten.dün dr.gittim dr. uzun boylusun omuzlarında geniş 90 beden kaldırabilirsin dedi.
ama kas üstü yuvarlak 250cc dedi o zaman nasıl 90 beden olacak ya:KK43:(

zeynepçim hakklılar insan seni okuyunca çok rahatlıyor bende sonunda yarın amelyat oluyorum hem heyecanlıyım birazda korkuyorum aslında ama saol sen rahatlanttın beni :) keşke ist olsanda biraz sohbet edebilseydik seninle:)
pinkozzycim sadece yaşadıklarımdan yola çıkarak korkuların yersiz olduğunu söylüyorum
Seni rahatlattığıma sevindim
Bende çok isterdim istanbulda olup seni tanımayı
aynı şekilde nicleyatanın samimiyetinide burdan hissettim
Sana şimdiden hayırlı olsun canım
Ameliyattan sonra neler yaşadığını bir bir anlatırsın :)

Zeynep merhaba tatlım.konu açtım ama kimse cevap yazmıo.sen bana yardımcı olabilirsin snaırım.konumu okudunmu bilmiyorum ama.80 beden kullanıyroum zaten.dün dr.gittim dr. uzun boylusun omuzlarında geniş 90 beden kaldırabilirsin dedi.
bu beden ölçülerini çok anlamasamda yardımcı olmaya çalışacağım
şimdi kendimden yola çıkarak bu beden ölçüsü olayını şöyle açıklayayım
ameliyattan önce 75 yada 80 a cup giyerken şimdi 75 c yada d cup giyiyorum
75 dediğim göğüs altı ölçüsüdür ve bu sabittir
ama cup diye bahsettiğim a, b, c, d buda göğüs büyüyünce değişen ölçülerdir
bu nedenle 80 den 90 bedene çıkmak nedir anlamıyorum
ama uzun boylusun 250 cc küçük olur gibi geliyor bana
ben doktorumla konuşurken şu beden olacak demedi bana cc olarakta bişey söylemedi
istediğim büyüklükte bir fotoğraf gösterdim o da 7-8 farklı boyda protezle ameliyata girdi
bu şekilde oldu yani
şuan göğüs ucundan ölçtüğünde kaç cm geliyor?

Düz Yuvarlak Jel Yüksek Profil
Ebat Çizelgesi

Aygıt Hacmi Çap Projeksiyon
125 cc 8,3 cm 3,5 cm
150 cc 8,8 cm 3,7 cm
175 cc 9,3 cm 3,9 cm
200 cc 9,7 cm 4,0 cm
225 cc 10,1 cm 4,2 cm
250 cc 10,5 cm 4,3 cm
275 cc 10,8 cm 4,4 cm
300 cc 11,1 cm 4,5 cm
325 cc 11,4 cm 4,6 cm
350 cc 11,7 cm 4,8 cm
375 cc 12,0 cm 4,8 cm
400 cc 12,2 cm 5,0 cm
425 cc 12,5 cm 5,0 cm
450 cc 12,8 cm 5,1 cm
475 cc 13,0 cm 5,3 cm
500 cc 13,2 cm 5,3 cm
550 cc 13,6 cm 5,5 cm
600 cc 14,0 cm 5,6 cm
650 cc 14,4 cm 5,7 cm
700 cc 14,8 cm 5,8 cm
750 cc 15,2 cm 5,9 cm
800 cc 15,5 cm 6,0 cm

Bu tabloda cc lerin genişlikleri ve yükseklikleri yazıyor umarım yardımcı olur batıncım

mentorcorp.com dan alınmıştır

Son düzenleme:
ALINTI
''Göğüs Altı Ölçüsü

Bir mezura ile sütyen takmadan, göğüs altı ölçünüzü alınız. Ölçü alma işlemi sırasında mezurayı, aynen sütyeni giydiğinizde vücudunuzu saran yerden alınız. Mezura ne çok çok sıkı ne de gevşek olmalıdır. Sütyen taktığınızda hissetmek istediğiniz sıkılık en uygunudur. Aşağıdaki tablodan, bulduğunuz ölçüyü (cm olarak) kıyaslayarak bedeninizi bulunuz. Bu değer sizin sütyen bedeninizi göstermektedir.

Göğüs Ölçüsü

ıkinci adım göğüs ölçüsünün alınmasıdır. Mesurayı kollarınızın altından geçirip, göğsünüzün üstünden en geniş yerinden ölçünüz. Bu sırada mezura ne sık ne de gevşek olmalıdır. Aldığınız bu ölçüden (cm olarak), yukarıda aldığınız Göğüs Altı ölçüsünü çıkararak bulduğunuz farkı aşağıdaki tablodan bulup Cup ölçünüzü belirleyiniz.

Cup Ölçüsü (cm) = Göğüs Ölçüsü (cm) - Göğüs Altı Ölçüsü (cm)
(Bir tablo var ama ekleyemediğimden bu şekilde yazabildim)
Fark 11 AA
Fark 13 A
Fark 15 B
Fark 17 C
Fark 19 D
Fark 21 DD
Fark 23 E
Fark 25 F

Umarım bir faydası olur.Bu tabloyu daha önce selenn nickli çok sevdiğim bir arkadaşım paylaşmıştı
bana çok yardımcı olmuştu.

z£yn€p;13171081 .!.:
ALINTI
''Göğüs Altı Ölçüsü

Bir mezura ile sütyen takmadan, göğüs altı ölçünüzü alınız. Ölçü alma işlemi sırasında mezurayı, aynen sütyeni giydiğinizde vücudunuzu saran yerden alınız. Mezura ne çok çok sıkı ne de gevşek olmalıdır. Sütyen taktığınızda hissetmek istediğiniz sıkılık en uygunudur. Aşağıdaki tablodan, bulduğunuz ölçüyü (cm olarak) kıyaslayarak bedeninizi bulunuz. Bu değer sizin sütyen bedeninizi göstermektedir.

Göğüs Ölçüsü

İkinci adım göğüs ölçüsünün alınmasıdır. Mesurayı kollarınızın altından geçirip, göğsünüzün üstünden en geniş yerinden ölçünüz. Bu sırada mezura ne sık ne de gevşek olmalıdır. Aldığınız bu ölçüden (cm olarak), yukarıda aldığınız Göğüs Altı ölçüsünü çıkararak bulduğunuz farkı aşağıdaki tablodan bulup Cup ölçünüzü belirleyiniz.

Cup Ölçüsü (cm) = Göğüs Ölçüsü (cm) - Göğüs Altı Ölçüsü (cm)
(Bir tablo var ama ekleyemediğimden bu şekilde yazabildim)
Fark 11 AA
Fark 13 A
Fark 15 B
Fark 17 C
Fark 19 D
Fark 21 DD
Fark 23 E
Fark 25 F

Umarım bir faydası olur.Bu tabloyu daha önce selenn nickli çok sevdiğim bir arkadaşım paylaşmıştı
bana çok yardımcı olmuştu.

Zeybepcim canım paylaşımın için çok tşk.ederim.80 beden dedğilim yani şu anda giydiğim südyenin bedeni.senin söyleidğin ölçüleri şu an çalıştığım için alamıyorumki :bbo:

uzun boyluysan omuzların genişse ve de büyük göğüsler istiyosan 250 cc sana küçük bence.. bn de uzun boylu ve geniş omuzluyum, 260 cc kondu bana, gerçekten 1,5 aydır bunalımdayım ve 2. bi ameliyat olucam bu yüzden, 3 ayın dolmasını bekliyorum ve resmen günler geçmiyo..:KK43:
orta büyüklükte doğal görünen göğüs istiyosan dikkat çekmesin istiyosan 250 cc iyi
ama tabi istediğin büyüklüğü druna iyi anlat ve dr una güveniyosan da son kararı ona bırak bence, umarım yardımcı olabilirim çünkü ameliyat sonrası hayal kırıklığını çk iyi biliyorum..

uzun boyluysan omuzların genişse ve de büyük göğüsler istiyosan 250 cc sana küçük bence.. bn de uzun boylu ve geniş omuzluyum, 260 cc kondu bana, gerçekten 1,5 aydır bunalımdayım ve 2. bi ameliyat olucam bu yüzden, 3 ayın dolmasını bekliyorum ve resmen günler geçmiyo..:KK43:
orta büyüklükte doğal görünen göğüs istiyosan dikkat çekmesin istiyosan 250 cc iyi
ama tabi istediğin büyüklüğü druna iyi anlat ve dr una güveniyosan da son kararı ona bırak bence, umarım yardımcı olabilirim çünkü ameliyat sonrası hayal kırıklığını çk iyi biliyorum..

Canım valla kafam çok karıştı ya.dr.bana silikon falan göstermedi.sadece dediki zaten gögüslerin küçük dğeil 80 beden falansın ama vucuduna göre küçük dedi.250cc koymamız yeterli südyen bedenine göre 90 beden olur güzelde duru dedi.ama ben ısrar etsem 300cc taksa yeterli olurmu birde benim kas üstü yuvarlak konulacak.

batıncım bence 300 cc ve üstünü düşün
çok zayıf değilsen 325 cc bile olabilir
yani olduğuna değsin

z£yn€p;13178133 .!.:
batıncım bence 300 cc ve üstünü düşün
çok zayıf değilsen 325 cc bile olabilir
yani olduğuna değsin

Aslında zayıf değilim 58 kiloyum şu an boyumda 1.75 300cc için dr.bir zorlayım bakimm inşallah ikna olur. sonra küçük olursa üzülürüm yaptırdığıma değsin yerimseniben

tamam canım 300 cc için zorla bakalım
kilon normalmiş boyunda uzun 250 cc küçük durur çünkü

z£yn€p;13179822 .!.:
tamam canım 300 cc için zorla bakalım
kilon normalmiş boyunda uzun 250 cc küçük durur çünkü

offf offfff ya bir an önce olsaydım.bütün tetkitler yapıldı.ama regl olacağım haftaya onu bekliyorum ay sonunada ameliyat olucam.silikonları dışardan alacağım.o yüzden dr.ameliyat esnasında deneme şansı yok malesef:KK43:((

offf offfff ya bir an önce olsaydım.bütün tetkitler yapıldı.ama regl olacağım haftaya onu bekliyorum ay sonunada ameliyat olucam.silikonları dışardan alacağım.o yüzden dr.ameliyat esnasında deneme şansı yok malesef:KK43:((

merhaba
tahlillerde neler isteniyor,nelere bakılıyor,
bilgi verirseniz çok sevinirim

arkadaşlar bugun büyük gün akşam üstü amelyatım var kormuyor değil ama çokta heyecanlıyım son olarak demek istediğiniz bişey varmı önerileriniz dua edin benim için döndüğünde adım adım anlatırım herşeyi...:sinifsinif:

bu forum sayesinde daha bilgili ve aslında ameliyata girmeden deneyimli bile oldum diyebilirim arkadaşlar:))
gerçekten herkeze tekrar tekrar tesekkürler..
bügün kendimi oldukça ii hissediyorum.
henüz ameliyat olmamış arkadaşlar için bende kendi deneyimimden bahsetmek istiyorum.
ve herşeyden önce zeynep arkaşımıza da kocaman kocaman sevgiler iletiyorum.çünkü en büyük cesareti o bana vermişti..
ameliyat günü biraz heyecanlıydım, saat 9 da hastanede oldum,doktorum odama gelip gögüs üstünde çizimleri yaotı bende ona sahip olmak istedigim gögüsleri tekrar tekrar gösterdim.ikimizde boyutlarından emin olduktan sonra hemşire gelip beni giydirdi ve sakinleştiri iğne yaptı.sonra çok rahat bir şekilde ameliyathaneye alındım.odaya girdim ve beni daha küçük bir sedyeye aktardılar kollarımı sedyenin yanındaki küçük parçalara koydum ve sonrası yok, bayılmışım yani.
birileri ismimi söyleyerek beni uyandırdı bittiğine inanamadım hiç bir şekilde ağrı veya kötü bir duygu hissetmedim.
odaya alındığımda biraz üşüyordum.üstümü örttüler, ameliyata girmem ve çıkmam 1 saat 45 dakika falan sürmüş.
yatakkta beni 550-60 derecelik bir açıyla yatırdılar düz yatmam yasakmış..( bu arada nedenini sonra keşfettim, ne kadar düz yatarsan kalkmam o kadar zor oluyor çünkü kalkarken gögüs kaslarını sıkıyoruz oda dikişleri zorluyor ve sızlama yapıyor.)
neyse bir saat falan da odada öyle dalmışım sanırım anestezini etkisi..
uyandıgımda yine hiç ayrım yoktu.
saat 4 te yemeğim geldi hemşire beni lavaboya tuvalete götürdü idararımı yaptırdı, tabi o saate kadar hiçbirsey yemedigim için biraz basım döndü midem bulandı.hemen yatırdılar ayaklarımı yukarıya kaldırdılar , tansiyonum düşmüş biraz.gelen yemekleri yer yemezde kendime geldim.kalkıp odada yürüdüm.herşey gayet iyiğdi..
sonra kendimi gayet ii hissederek çok sevgili arkadasımla ve eşimle eveme döndüm.
antibiyotiğimi içmeye başladım.eşim de doktor olduğu için tedbir olarak bana bir ağrı kesici iğne yaptı.evimdede yine 60 derece acıyla yatakta yattım.,doktorum saat 2130 gibi eve gelip beni tekrar kontrol etti(kanama varmı vs diye)..herşeyin normal olduğunu söyledi.
sadece ve sadece yatıp kalkarken ağrılarım oldu, ki hala biraz var.
gece uyku ilacı almam rağmen yatış posisyonumdan dolayı uyumakta zorlandım.
zaten tek problemimde buydu:)))
ve işte bugün de 3. günümdeyim, her geçen gün ağrılarım biraz daha azalıyor.Pazartesi günü de sargılarım alınacak..
darısı isteyenlerin başana..
:lepi:

sevgşlş Batıncım bu yazıyıda sana özel yazıyorum.
gögüslerini büyüklüğü konusunda bunu yaşamam çok doğal benim de en kararsız olduğum konu buydu..
doktorum bana 300 cc high profil takılması en uydun dedi.bense büyük olacak diye istemedim.çünkü cok uzun boylu degilim ve ince yapılıyım.
internet üzerinden bir araştırma yaptım, benim kilomda ve boyumda olanlarınrın ameliyat sonrası beğendiğim fotolarını indirdim.ve bir dosya hazırlayıp doktorma götürdüm tam olarak da böyle istiyorum dedim. istedigim ölçülerde hep 275 cc idi.ama doktorum israrla sana 300 cc olur dedi.biraz bu konuda bozuktum aslında.ama onladımki doktorlar bu işi biliyor sen ne istediğini en doğru şekilde belirtirsen ona uygun yapıyorlar.
benin gögüs altı ölçüm daha doğrusu gögüs tabanım geniş olduğu için 300 cc den azı beni kurtarmazmış. tabanını oturttuktan sonra cok büyük olmasın diye bana high profil yerine orta profil koymuş buda çok büyük olmasını engelledi sanırım.
şu an istedigim boyutlard gözyor ve bu gögüslerin benim olduğuna inanamıyorum:))
HARİKALAR:)))delikafadulden
canım sende yabancı siteler üzerinden istedigin boyutu bul ve doktorunla paylaş , ve emin olki sonuç inanılmaz olacak:))
alkisalkisalkis

X