altınlarımı ve paralarımı kaptırmak istemıyorum :((

bu ne rezilliktir ya boş kurdeleyi vermiş utanmadan

senin de nişanda boşluğuna gelmiş tabi

ben olsam pişman ederdim onları

Allah böylelerin serrinden korusun

bizim nikahta fazla bişiy takılmadı ama

hepsini eşimle biz aldık gelin odasında cantamıza koyduk ev getirdik

normali budur yani

yuh diyorum nişandaki takıyı alan düğündekini bırakırmı hiç. nasıl bir terbiyesizlik. madem ihtiyacı varsa tatlı dille söylesin yada erkeüe takılanları alsınlar sadece, sana takılanları nasıl alırlar ya? bence sen düğündeki takıları düşünceğine nasıl bir aileye gelin gittiğini düşün. düğündekileri takıları kaptırmazsan herşey yoluna girecekmi?

ah arkadaşım ya birde rahat rahat bunu soruyorsun? böyle bir olayın sonunda senin tek derdin buysa eyvahki ne eyvah. evlilik bu nişana benzemez bence iyi düşün taşın, kimse aşkından ölmez. ömrü billah uğraştırır bu aile seni. çok pişman olursun.

resmen hırsızlık...
sen şimdi nişanı bozsan evlenmekten vazgeçsen bile altınlarını istemen lazım...
demek ki neymiş, altınların onlarda olmasının hiç bi mantıklı yanı yok...
yazık hala sesinizi çıkarmadıysanız...pessssss

senin işin zor canım kendinden taviz vermişsin sonra gitmiş bu kadar anacı babcı adamı bulup nişanlanmışsınboynundakilere sahip çıkamamışsın Allah sana kolaylık versin. aynı şey benim başıma gelse kimse benim boynumdan takımı alamaz yok rezillikmiş yok bilmem neymiş diye bakmam zaten rezillik olmuş olucağı kadar baksana hadi verdin niye gidip geri istemiyosun nişanda takılanların anlamı zaten kızın çeyiz parasıdır. kızın çeyizine katkı sağlasın diye takıların hepsi kız tarafında kalır.

Sana tek bir tavsiyem var hemen ağırlığını koy stiyceksen iste kimseden çekinme utanma yoksa evlendikten sonra daha çok yazarsın böyle dertlerini.

ya arkadaşım safmısın ya walla okuyunca çok sinirlendim 21 ocaktada ben nişanlandım benim nişanımda salonda oldu takıda takılanların hepsini ben aldım karşı taraf elini bile sürmedi ben önceden nişanlıma söyledim nişanda takılanların hepsi kızda kalır dedim oda evet bizdede öyledir dedi ve almaya teşebbüs bile etmediler sen çok yanlış yapmışsın kalkmış bide ertesi gün geri kalanları götürmüşün anan baban hiç demedimi kızım takıların nerde diye bence onlarında tepkileri olmalıydı karşı tARafa karşı git kaynananla konuş ben o paralarla çeyizimi tamamlıcam eksiklerim war de al bişekilde ellerinden

Resmen nişan atma sebebi yaa, o ne saçmalık gelinin takıları alınırmı hiç takı merasiminin ortasında boynunuzdan çıkartırken daha takı merasimi bitmedi diyebilirdiniz sessiz durdukça tepenize çıkarlar. Ben düğünümdeki takılanları bile vermedim erkek tarafına. Altın kadınındır kimsede zorla alamaz. Ağırlıgını koy belliki kayınvalidenler önceden planını yapmışlar almışlar aynı şeyi düğünündede yapacakları bir gerçek. Tepkini koy altınlarının alınması dışında seni ve aileni küçük düşürmeleride cabası. O altınlar senin hakkın kendi kendilerine alıp kasaya koyupda düğün masrafına bozdurmaları hiç olacak şey değil. Senin rızan olmadan nasıl böyle bişey yapabiliyorlar. Sen evlendiğin zaman senin evinede hakimiyet kurarlar bunlar çok tehlikeli nişanlını ve ailesini bir daha gözden geçir bence.

kusura bakma ama nısanlının aılesı cok gorgusuz.dugunde takı merasımınde kurdele takmayın.al elıne bır kese oraya atılsın takıların.o da senın elınde olacak zaten.zorla elınden alacak degıller.

Nişanlının ailesi yüzünden neden kurdele takmasınlarki her takı merasiminde her çifte kurdele takılır. Kesesine takılsa nolucak zorla boynundan kurdeleyi çıkaran elindeki keseyide çeker alır. Bence tepkisini başka türlü koysun. Göğsünü gere gere kurdelesini taksın. Daha evlenmeden böyle korkup sinerse evlendikten sonra kıza yapmadıklarını bırakmazlar.

yanlıs anlamayın bana kızmayın lütfen sonucda birbirimizi tanımıyoruz ama bu ne bicim bi is ben hic bisi anlamadım.onca sey olmus onca olandan sonrada siz hala nasıl nisanlı kalabiliyorsunuz anlamadım.bu konu hicmi konusulmadı basında yada nisandan sonra falan nisan paraları kız tarafında olur.aileniz anneniz babanız hicmi tepki vermedi.hadi hepsini bi kenara bıraktım nalet olsun paraya pulada nisanlınızın tavrı size sahip cıkmaması .....ne dicemi sastım acıkcası cok sacma geliyor siz bu insanla bi ömür gecirebilicekmisiniz acaba?benim icin olay kaynananızın paraları alması deil benim icin nisanlınızın tavrı bugün para icin anneci babacı olur yarın cocugunuz olur onada sahip cıkarlar onada ses etmez.bi terslik cıkar bisey olur allah korusun bosatırda bunlar sizi.anladıgım kadarıyla ayrılmayada niyetiniz yok.valla cok kötü bin durum bu.yol yakınken bidaha düsünseniz sizin icin iyi olur sanırım.

Bazı arkadaşlar keseye koy altınları demiş ama bence kurdelen mutlaka olsun. Ayrıca elinde kesende olsun tabii kese herkezde oluyor zaten ama herşeyini keseye koydurma benim bir arkadaşımın takı esnasında kesesinden paraları avuçlamışlar takı merasimi sonunda bi bakıyolar kese boş düşün bi sürü para vs. o kalabalıkda gitti. En azından bir kısmının üstüne iğnelenmesinde fayda var tabi arada kesenede atarlar o ayrı. Birde bence sana çok mantıklı bir fikir söyleyeyim keseni kendi annenin yada sizlerden birinin eline ver ben kendi kesemi kendi tarafımdan birinin eline vermişdim. Çünkü o an aklın beş karış havada oluyor heyecan bi tarafdan keseyi mi tutacağım insalarımı öpeceğim derken zorlanıyosun ben bu yüzden kendi kesemi kendim tutmadım. Dediğim gibi arkadaşımın kesesinden takı esnasında para avuçlanmış. O an elindeki keseyle ilgilenemiyosun ağzı açıkmı kapalımı şaşkınlıkdan. Bunlara dikkat et canım acemilik oluyor insanda.

bence arkadasınızın söylediği kese yöntemi çok mantıklı ki ben kullanıldgını çok gördüm
sacma falan değil yani.
hem kese devamlı sizde durur. takı töreni bitince kesenin ağzını baglar ailenizden birine verirsiniz.
ablam kendi düğününde de böyle kese kullandı. gelinliğinin kumasından diktirmişti. kayınvalidesinin altınları istediğinden yapmamıstı ama
sadece takı töreninde daha seri olunması için kese yaptırmıstı. iyikide öyle yaptırmıs çünkü epey kalabalık bir düğün olmustu. her gelenin yakaya iğneyle bişey takmaya calıstıgını düşünürseniz gercekten cok uzuyor bu iş.
sorarlarsa sizde öyle birsey dersiniz. daha seri olması için yaptırdım gibi
ama böyle yapmaları gercekten üzücü. sanki siz bir sekilde altınları dugunde kaptırmasanızda düğünden sonra baskıyla almaya calısırlar gibi geldi bana Allah yardımcınız olsun

nişanda takılanlar ne varsa hepsi kız tarafınındır...kural bu... senin kayınvaliden görgüsüz bir kadın sende çok ılımlıbir kızsın bu evliliği tekrar düşün yarın evlendiğinde evindeki eşyayı da çekinmeden çekip alırlar....

nişanlının sana destek çıkması gerekmez mi??daha nişanlıyken böyle bi durumda bile annesine düşkünlük edip sizin hakkınızı yiyosa ,nikahtan sonra çekeceklerinizi siz düşünün artık...
bence nişanlınızın halletmesi gereken bi mesele.alın onu ve bu olayda ne kadar incindiğinizi anlatın;
'para umrumda bile değil isterlerse düğündekileri de alsınlar ama sen benim yanımda durmadın...yarın bigün ailen tarafından bi haksızlığa uğrarsam yine bana yüz mü çevireceksin,ailemdir birşey yapamam mı diceksin?? Geceleri bunu düşünmekten gözüme uyku girmiyo,lütfen aşkım,ailene bu konuyu aç ve bi çözüme bağlayalım yoksa sana olan inancımı kaybedeceğim' gibi bi konuşma yapabilirsiniz...
içinde biraz pohpoh,çokça sevgi,yeteri kadar da tehdit olan :)
Ben olsam böyle yapardım =)))

şunu eklemeyi unutmuşum
demişsiniz başına gelen var mı...
benim bu tür olay yaşayan iki tanıdığım var ikisi de şu an kocalarından ayrı...Birisinin eşi işten çıkartılmıştı ve onca yıllık tazminatını alıp gidip annesinin eline vermişti!
daha ne olaylar ne olaylar...Sonuçta ilk günden öğrendiniz nasıl bir aileye gelin gideceğinizi.

Belli ki sizin sakin bi mizacınız var tatsızlık çıkmasın isteyen ,yumuşakbaşlı birisiniz.
e belli ki sevgilinizin tarafının da ......(?)uygun kelime bulamadım,anlayın işte rezalet çıkartmaktan korkmayan-çirkef-içtenpazarlıklı bi yapısı var...
evlenince sizi e zer ler..hem de çok fena ezerler,eşiniz de gram destek çıkmaz...
yazdığınız topik bir derdim var..yani sadece ilk sayfaya bile baksanız çirkef kayın tarafının yüzünden hayatı zindan olan,evliliğinde mutsuz olan onlarca topiğe rastlarsınız.
hala hata yapmakta neden bu kadar diretiyosunuz anlamış değilim...
emin olun nişan atmak koca boşamaktan çook daha az hırpalar insanı...

kelımesı kelımesıne katılıyorum

valla kaç sayfa yazı yazılmış evlenme denmiş konu sahibi hiç birini dikkate almaz ve evlenirse ki öyle olacağı çok belli,kendi başını kendisi yakar herkeste oh olsun der yani

Balık baştan kokar. Öyle bir aileyle ve adamla ömür geçirebilecek misin? Bence çok iyi düşünmelisin.

tüm sayfaları okumadım nişanı erkek tarafı mı yaptı diye sormuşlar

erkek tarafı yapsın velev ki,bu altınları çalmalarını icap etmez

düğünü erkek tarafı yapıyor diye altınlar erkeğin mi oluyor hayır...sizin mehriniz en helal paranız onlar...

yani velevki erkek tarafı yapsaydı,yine de size vermeleri lazım...

siz yeni bir hayata başlayacaksınız en çok sizin ihtiyacınız var onlara...

şu takı hususunda illaki düğünde bir kargaşa çıkıyor ama sizinkiler rengini nişanda belli etmiş

aileniz neden sessiz kaldı?

bu insanlarla olmaz,yapamassınız...

yol yakınken dönün,valla ben klavyemin başından sinir oldum,siz nasıl katlanıyorsunuz?

angel87 çok haklı gerçekten bu aileyle başa çıkılmaz aileyi bir tarafa bırak senin arkanda duran bir nişanlık yok inan bu ailede ömrün çürür gider bu olaylar sonraki olacakların göstergesidir emin ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…