• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

altınlarımı ve paralarımı kaptırmak istemıyorum :((

sünepe bi adamı koluma takacağıma çanta takarım, en azından işlevsel...yol yakınken dön sen bu yoldan canım

arkadaşım, sadece nişanlımı ikna et demeyin çok anacı babacı dediğin yere kadar okuyabildim. dahasını sinirlerim kaldırmadı. bence sen yol yakınken dön. çok zor günler bekliyo seni.

canım ben sana söyleyeyim bu iş yaş. hadi düğünde kaptırmadın diyelim oğlan anacı babacı düğün gecende ağzına iki tane çakıp alır altınları verir anasına babasına..

bence boşuna yormayın kendinizi arkadaşta o düğünden geçicek göz yok,
en iyisi güçlü kuvvetli birini bulup nöbete dikmesi...
baksanıza konu başlığına altınlarını ve paralarını kaptırmak istemiyo sorun bu sadece:3
:

ya okurken sinirrr oldum siz düğün atkılarını düşüneceğnize nişanda kız tarafının alması gerekn takıları nasıl kaptırdığınızı düşünün bence. o takıları alan düğün takılarını bırakırmı. bence siz ailenizle konuşun gidip kayınvalideyle konuşsunlar nişan takısı kız tarafında kalır geri verin diye. ne demek onlar saklayacak siz saklayamıyormusunuz ona ne sizin paranızdan. eyy allah ım yaa
arkadaşım git iste şu takıları . genelede nişan takısını kızın ailesi alır düğün takısını ( gelin ve damada kalmalı ama alıyolar işte) çoğunlukla erkek tarafı alıyo işte masraf borç vs. düğün takısını o kaynanan zaten alacak bunu engeleyemezsin ama nişan takısnı yarın git iste ne tuhaf insanlar çok hikaye duydum ama böylesini ilk kez duydum

hee bu arada benim tüm nişan takılarımı biz aldık kimseye kuruş koklatmadım ve hatta düğünde takılan sadece paraları kayınvalideme verdim bütün eşya mobilya herşeyi onlar almışlardı düşün artık o nedenler tek paraları verdim o bile içime ıturdu ama bişey diyemedm canınız sağolsun dedim

bir arkadaş safmısın demişte aynen öyle yani, darılma ama :53: hadi orda takılanları falan aldılar sen hangi akla hizmet ertesi gün çağırdğında sende kalanları götürdün:S sana takılan para 1.5o0müş yok yaa sen bide böle insanlara inanıyomusun bide! yok artık bırak bu adamı kaç git cidden biraz ağır olcak ama böyle çirkeflik görmedim :19:

sünepe bi adamı koluma takacağıma çanta takarım, en azından işlevsel...yol yakınken dön sen bu yoldan canım

:46::46::46::46::46::46: süper:46::46::46:

canım ben sana söyleyeyim bu iş yaş. hadi düğünde kaptırmadın diyelim oğlan anacı babacı düğün gecende ağzına iki tane çakıp alır altınları verir anasına babasına..

valla anacıysa çarpar tokatı alır hakkaten şaşırıp kalırsın.nasıl olsa köprü geçildi diyerekten istediğini yapar da bakakalırsın ben bu adamı mı sevdim diye:53::53:

bu düğünü nişanı rant kapısı belleyen kaynanalar kahrolsun görgüsüz açlar:47::47:

bence siz düğünden vazgeçin..çünkü böyleleri ile hayat geçmez..siz onlarla yaşadığınız her an rezil olmamak için susup burda konu açarsınız yoksa...kendinize gelin nişanlınız şimdi anne-babasına bu kadar düşkünse evlenince X2 olacak bunları kaldırabilcekmisiniz??
para pul çalışmayla kazanılır,bu yaşadılarınız yaşayacaklarınızın teminatı...insanlar kendilerini saklamıyorlar resmen bağırıyorlar hatta nişanlınızda bağırıyor önce biz diye siz niye kulaklarınızı tıkıyorsunuz??
böyle bir eşe sahip olacağınıza hiç evlenmeyin daha iyidir,en azından huzurlu olursunuz..

bu aile sana sinyal vermeyi geçmiş farlarını gözüne dikmişler.nişanlına şart koy o altınlar bana gerı gelecek yarın ,yoksa biter bu iş de bakalım ne yapacak en azından nişanlını tanı bari:19:

valla canım o anda ablamda yanımdaydı sozum ona gelın odasına oda gelecektı o alacaktı ama dedıgım gıbı sanıyelık bı durum oldu anlıyacagınız valla bunlar dugundede alacaklarda ben kaptırmayım dıye neasıl bı yol denesem derdındeyım kaynanayla konusdumda hıcccc bı ıse yaramadı bunların derdı salla başını bıl ısını hesapı

yani bu ailenin hakkından gelebileceğini düşünüyorsan çok yanılıyorsun...sonra çok pişman olursun sen bu işten vazgeç...

Canim senin anne baban yok mu? Sahipsiz degilsindir herhalde neden ailen takilanlari istemiyor. Gayette takilanlari istemeli gerekirse kavga etmelisin; Ben olsam vermezlerse ayrilirdim bile ne munasebet boyle bir saygisizlik yapilacak benim ustuden taki alinacak ve esin olacak hic birsey yapmayacak? Ne munasebet. Sen saf akli melekesi yerinde olmayan bir insan misin ki sana kasaya koyucaz altinlari sakliycaz demisler. Senin aklin basin yerinde kendinde gayet saklarsin altinlari neden ustunden altinlari cikarmak isteyen kizi ittirivermedin... Ben en cok kusura bakmayin ama bu huyumu seviyorum beni taniyanlarda gerekirse rezillik cikaricagimi hic cekinmiyecegimi biirler. Hakedene nerde olursa olsun hakettigi muameleyi yaparim. Bende bir gun bir dugundeydim ve ust kattaki komsumuz ben sevmem kendilerini bana uygunsuz bir laf soyledi. Ben cok gencken haliyle ailemle kavgalar yapardik cok ses yapmisligimiz oldu. Ben evlendim tabi yasim oldu 24 bana demesin mi o kadar insanin icinde MISSPLAYFUL akkillanmissin vs ... bende dedim ki hic deli olmadim ki akillanayim sizde akillanmissiniz kariniza attiginiz dayak sesleri artik gelmiyor bizede iyi olmus sizede dedim. Karisi aaa oyle denilir mi kizim ne biicim laf o oyle fln dedi masayi terkettim. COk kiziyorum densiz insanlara. Herkes haddini bilicek ne bicim laflar boyle.

Sen o kusagi suratlarina firlatmadin mi ben size bos mu verdim de bana bos kusagi veriyorsunuz deyip aticaktin. Masraf yapicaklarsa milletin sana taktiklarina mi guvenmisler. Kendilerini az siksinlarda ceplerinden odesinler baskasinin taktiklarina konana kadar. Ac gozunu kuzum uyan uykudaysan.

okurken içimin yağları eridi resmen:1::1: iyi yapmışsın:kkk::kkk::kkk:

okurken ben de sinirlendim valla! ne demekk takı sırasında kurdaleleri boynunuzdan almak..O an isteyemediniz ama nişan bittiğinde isteseydiniz keşke nişan takıları kız tarafınındır düğünde alan kaynanalar duymustum ama böyle bişey de ilk defa duyuyorum

okurken içimin yağları eridi resmen:1::1: iyi yapmışsın:kkk::kkk::kkk:

Beni rezil etmeye calisani utandirmaya calisani ziyadesiyle utandiririm. Eskiden cok pisirik ses cikaramayan bir insandim magazaya giderdim defolu cikardi fisi elimde onu bile iade etmeye korkardim almazlar vs diye...Kimseye ses cikarmazdim hep icime attim sonra sinir hastasi oldum migren hastasi oldum. Sonra baktim insanlar bana acimiyor benim migren agrilarim 3 gun ila 1 hafta devam ediyor ilaca bagimli oldum sonra dedim hepsinin cezasini tek tek verecegim. Heleki birisine ben nolur yapma bak migren hastasiyim dediysem ki cok konusan bayanlar oluyor hasta insana bile acimiyorlar. DIyorum ki nolur bana bisi anlatma bugun konusma sessiz ol yavlaririm yani yok cak cak cak ne giysem dedikodu vir vir... Hasta olmasam tmm sohbet edeyim ama cekemiyorum. Sonrada ben kizinca hadlerini bildirince cok uzuluyorlar. Herkesin bir dayanma safhasi var heleki ben hasta oluyorum stresten cok cabuk o yuzden stresimi atmam lazim beni stres edeni gercekten cok fena yaparim cunku bu stres benim beynimi gozumu yiyor migren olarak... Istifra ediyorum karanlik odalarda gecsin diye bekliyorum... Bana da yazik yani...

KOnu sahibide ben gibi hasta olmaz insallah. Insanin icine atmasi cok kotu bisi ben 2 yildir migren hastasiyim 26 yasindayim bunca zaman birseyim yoktu. Ben gibi olursunuz kendinizi ezdirmeyin!

Son düzenleme:
Önce nişanlınla konuşsan.. O çözmeye çalışsa.. Böyle bişeye izin vermesi bile pasifliğini gösteriyor aslında..
Kayınvaliden nasıl olursa olsun karşındaki insan seni anlamalı korumalı yeri geldiğinde savunmalı.. Yoksa yüzgöz olunur boş yere..
Bi erkek ailesine bağlı değil de bağımlıysa bir adım geri kaçmayı bilmek gerek..

Allah yardımcın olsun inşallah..

ya nişan takıları zaten kızın ailesine verilir kıza da takılsa erkeğede takılsa kızın ailesinindir ihtiyaçlar karşılansın diyene saçmalıkır böyle birde çekip almalar filan ihtiyacınız olmsada sizin hakkınız çok fena insanlar demekki resmen hırsızlık bu yani. Bence düğündeki altınlardan önce kendinizi kurtarın

nasıl ya !!nasıl ne hakla senin ailenin ve senin tarafının taktıklarına el koyarlar!!!taam kendi taktığığını alsın düğünde tekarar takmak için bilezik ve seti..ama milletin taktığını ne hakla alır!!!!nişanlına söyle bunu!!!!nişanlının alması lazım gerekirse sizden birisi sert dille uyarsın bi onlar mı masraf yapacak?!!!!!seninçeyiz vs masrafın olacak.." deyin..ya da "tüm altınları aldığınıza göre biz kuruş harcamayız düğünde yapacağımız uafak tefek şeyleri de siz yaparsınız artık bizim olan altınlara da sormadan el koyduğunuza göre"bu ne terbiyesizliktir ya resmen hırsızlık bunun adı..benim nişanda da gelen altınlar bende durd gerçi erkek tarafından hiç altın para takan olmadı!!!! ama takan olsa bile yine bizde duracaktı..madem masrafa harcayacakmış kendi taktığını alabilir ancak nşanda o da düğünde tejrar takılması için..düğünde sakın verme önceden konuş ki düğün ortasında bidha yaşama bunu kavga etsen de sen kötü olursun düğün ortasında..nasıl sinirlendim ya...ayıptır ayıp..onlar evlenecek çiftlerin nasipleridir....annem hep öyle der nasibidir evlenenein diye...annemin teyze kızı vardı düünden 2 hafta önce milleti geziyorlar; "altın takacaksanız bize verin nolur masarafa harcıcaz"diyorlar....annem de saf gibi altını onlara veriyor..yazı, kıza düğünde bişi takan pek olmadı bi kaç kişi dışında..millet hep gizliden anasına babasına vermiş kızın da haberi yok.......çok madur olup da alınıyorsa ama sormak şartıyla derim...

nişanda takılan takı ve para kızındır kız tarafı yapar nişanı bu ne saçmalık ya !! sevgili nişanlına söyle o gerekeni sevgili annesine söyleyiversin nişanda takılanlarda sana iade edilsin görgüsüzlüğün böylesi şok oldum taviz verme o sizin hakkınız eşinin ve senin nişandakiler senindir tamamen kimi çeyizi için harcar kimisi yatırım amacı saklar mesela biz nişanımda takılanlara hiç dokunmadan bankaya attık kendi ailem dahi dokunmadı takılara düğündede öyle iki tarafta dokunmadan biz direk banka kasasına gönderdik parayıda altın yaptık hatta bi kısmını kenara koyup////////// hakkınızı yedirmeyin!!!!

Back