- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
- Konu Sahibi yoygun0891
Ya da annenle de anlaş...Takı merasimi biter bitmez kendi annene ver takıları saklaması için....Kayınvalidene fırsat bırakma yani...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Güzel arkadaşım, çok iyi niyetli saflardan bir insansın. Ama ne yazık ki bu altın değerinde saflık boyutunda ki iyi niyet sana ömrün boyunca pahalıya patlayacağa benzer. Dilerim gözünü açarsın da hakkını savunmaya başlarsın. Hemen hemen bütün yorumları okudum ancak çok önemli bir noktayı herkes atlamış. Nişanlının anacı babacı olduğunu söyleyen sen, nişanlın nişandan önce annesiyle takılar hakkında konuşmadı mı sence? Kaynanan olacak o densiz kadın nişanlına, nişan takılarını gasp edeceğini sesini çıkarmaması gerektiğini tembihlemedi mi acaba. Kızııııım aç gözünü nişanlının sana oynanacak oyundan yüzde binbeşbeşyüz haberi vardı. Danışıklı Dövüşe resmen kurban gitmişsin. Nişanlının haberi olmamış olsaydı, nişanda takılar üzerinizden çekip alınırken tepki gösteririrdi, ya da ertesi günü takıların sana verilmesini sağlardı. Nişanlın da aynı annesi gibi paragöz ve çıkarcı. Seni ciddiye bile almıyor. Kusura bakma canım ama dost acı söyler! Buradan bakınca herşey ayna gibi meydanda!!!!!! Şimdi üzül ağla ama evlendikten sonra bu aile ve kendine eş yapmaya çalıştığın adam yüzünden hem sen, hem gelecekteki çocukların çok ağlayacaksınız. Bir de kör kör düğündeki altınları düşünüyorsun. Hadi diyelim bu sefer düğünde uyanık davrandın ve kaynananı atlatıp altınları kurtardın.. Nolcak yani, sanki kendine eş yaptığın adam düğünden sonra altınları annesine vermek için seni zorlamayacak mı zannediyorsun! Sana her türlü psikolojik baskıyı uygulamakta serbest olacak. Hatta dayak bile atacak belki. Çünkü nikah kıyılmış bile. Ne yapabileceksin. Elinde hiç bir şey bırakmamışlar. Ne altın ne para. Hatta eline daha geçmeden senden hakkını çekip alan bir aile. Tüm bunlara sessiz kalan kişiliği oturmamış, silik ve sana değer vermeyen bir eş! Üzgünüm ama senin geleceğini bu adamla ve ailesiyle iyi görmüyorum canım. Fantazi dünyasından çık, daha dünya evine girmedin. Ama dünya evinde yıllardır çabalayıp duran deneyimli kadınların sözüne değer ver lütfen. Kendi iyiliğin için. Git kaynanandan altınlarını iste. Nişandaki altınların adet ve gelenklere göre kız tarafına ait olduğunu, masrafların yüzünden ihtiyacın olduğunu söyle. Kaynanan onları sana vermeyecek. Sende bu bahaneyle nişanı at kendini ve hayatını kurtar.
arkadaşların dediği gibi önemli olan bu aile ile evlendikten sonra nasıl baş ediceksin.
bizim düğünde ben istemediğimden takı merasimi yapılmadı onun yerine süslü bir kutu vardı kayınvalidemin masasının orda herkes oraya koydu , arada bir kaç kişi de bana bilezik taktı . o kutu da öyle acıktaydı yani icinden birileri bir sey aldıysa da almıstır da pek umursamadım , altınları yanımızda tasımak istemedigimden de üstüme takılanları da kayınvalidemlerin taktıgı setleri de ne varsa onlara bıraktım cıktım , icinden aldıklarını düsünmedim , aldılarsa da zaten umrumda olmaz. o altınları zamanında onlar baskalarına takmıstı onların geri dönüşü bunlar.
önemli olan senin onlara güvenmen , elindekini avucundakini ya kaptırırsam diye düşündüğün bi aile ile işin zor.
düğün için en iyi çözüm ya nasıl olsa bir daha giymeyeceksin umursama direk gelinligine taksınlar tek tek zorla cekip sökemezler gelinliginden , takı merasiminden sonra annenele biri ile kapanır odaya bosaltırsın ya da canta yaptır , direk onun icine attır takıları , elin kolun doldukca da direk yanında ablan mı durur kim varsa ona ver üstünde bekletme altınları , cantan da direk bileginde dursun zorla onu da cekip almazlar insallah diyelim . bu anlattıklarından sonra her sey beklenebilir
düğünde takılan altınlar, gelin ve damadın kısmetidir bence, iyi geçsin o zaman kayınvalideler iki tarafa, kız tarafı kızın annesine, oğlan tarafı oğlanın annesine taksın.. böylece problem ortadan kalkar...
ayrıca ne kadar çok takarsan tak, oğlun ya da kızın diyelim ki evlenmedi.. millet bak canım senin çocukların evlenmedi ama sen bize taktın ya ben de sana altın getirdim mi diyecek..
haksızlık da yok ayrıca, bizim ailelerimiz takılarının meyvesini biz aldık yarın bizim çocuklarımız da bizim taktıklarımızın karşılığını alacak... insanın en mutlu gününde şunları yaşaması çook üzücü..
valla arkadaşım seni o kadar iyi anlıyorum ki çünkü benim de düğünde takılanlar elimden alındı 7 bilezikten de 5i bende altınlar ve paralar onlarda. balayına gidicez diye yapmışlardır diye düşünmüştüm ama öyle değilmiş düğün gecesi takıları çıkarmak için gelin odasına gittik çıkardık ben düşmek üzere olan bir parayı düzeltirken halası sen bırak gelin takılara karışmaz dedi o an kayınvalidem kesemi doldurdu aldı ve çıktılar odadan neye uğradığımı anlamadım balayı dönüşü verirler dedim sonra yaptıkları listeye baktım 28 bin yazıyor toplam neymiş salonun parasını ödemişler yemek verildi onu ödemişler bana alınan bileziklerinin parası ödenmiş bir de eşya parası verilmiş ama zaten beyaz eşyaları benim babam aldı eşyaları da aile desteği olmayacak hepsini eşim ödeyecek diye en uygunlarından aldık koltuk takımının son taksidini geçen ödedik onu da ödemediler görümcem benimle yaşıyordu kaynım üniversite öğrencisi onu eşim okutuyor ben de enayi gibi ortalarda dolaşıyorum işte para falan gözümde değil eşim yanımda olsun diyorum ona da bişey söylemiyorum ama çok zoruma gidiyor aklıma geldikçe ve onlara karşı sevgi duyamıyorum
birde bayramda bana 100 dolar harçlık verdi kayınpederim, o 100 dolar benim düğünümde benim önüme takılmıştı zaten ben de haram olsun benim paramı bana veriyorlar diye içimden geçirdim o gün çantam çalındı haram paraydı gitti yani annesinin de cumhuriyet altınını süpürgeye çektirmiş görümcem bulamıyorlar yaramıyor yaramıcak o para onlara
fitil fitil çıkar onlardan o para ama sende artık parada gözüm yok demesen iyi olcak.bulmuşlar senın gibi kızı sömürmüşler...eşin ne dedi bu drumlara
sizin taraftan eşe dosta söyle hediye yapacaklarsa annene versinler düğünden önce
annenler de bişe takmasın.... düğünden önce gıdın bı bankadan kasa kıralayın ortak kocanla
al altınları onlardan dersın artık bızım kasamız var verın oraya koyacağız bız dıye
tabı bu süreçte eşinin yanında da olması da önemli
sen böyle bir aileye gelin olmak istiyor musun cidden önce ona da karar ver asıl moralini bozmak istemem ama çok anneci ise işin zor
Allah yardımcın olsun