altınlarımı ve paralarımı kaptırmak istemıyorum :((

işin ilginç tarafı sadece altınlara takılmış ve ilerisini göremiyor maalesefki arkadaş...düğün takılarını düşünüyor bu insanların ileride neler yapabileceğini ve bu aileyle nasıl huzursuzluklar yaşayacağını düşünmüyor...

Valla o zaman konu sahibi kendine acimiyorsa ne nisanlisi ne kaynanasi ona acir... ezerler surekli

Nişan kız tarafına aittir, nişanı kız tarafı yapar ve de nişanda takılan takılar kız tarafına daha doğrusu kızın kendisine kalır.
Düğün erkek tarafına ait olduğu için oradaki altınları sizin mi,erkek tarafının mı alacağı ise sizin aranızda yaptığınız anlaşmaya göre değişir.
Ama nişanda kesinlikle altınlar paralar takılan ne varsa kız tarafı alır.
Kayınvalidenler çok büyük ayıp etmişler,tabi burada nişanlının tavrı da önemli, o bu durumu garipsemedi mi, ailesine kalkıpta siz ne yapıyosunuz demedi mi?
Bana sorucak olursanız işiniz zor.
Bizim eşyalarımızın bir kısmını kayınvalidemler aldı,düğünümüzü onlar yaptı yani bayağı para harcadılar bizim için ama ben ona rağmen düğünde takılan hiçbirşeyi vermedim olduğu gibi eşime ve bana kaldı,ama önceden eşimle anlaşmıştık böyle böyle yaparız takı töreni bitince keseyi şu kişiye veririz çıkışta alırız diye.
Eşinle bu tarz bi anlaşma yapabiliceksen yap,düğündeki altın ve paraları kaptırma derim,para klay kazanılmıyo ve böyle bi fırsat insanın eline bikere geçiyo al altınını paranı herneyse koyun kenara onlar güvenceniz olsun sizin,sakın kendini ezdirme derim ben.

Senin ailen nasıl durdu orada..? Bütün rezilliklerini milletin ortasında yapmışlar. Ailenden birisi çıkıp demedi mi ne iş?? Biz burda neyiz diye?? Bir yaşıma daha girdim..PES diyorum artık..
Kuzum bence sen o nişanlıyı bir an önce bırak... KENDİNİ SEVİYORSAN tabii..
Burada asıl mevzuu salonda herkesin ortasında alınan paralardan ziyade..pek kıymetli nişanlınla yapacağın evlilikte nelerden feragat etmen gerekeceği, ve nasıl bir aile ile muhatap olacağındır... Şu dakika itibariyle bence giden paraları düşünme artık, giden gitmiş.. Para yerine gelir de... Ya ÖMRÜN???
Bütün yorumları okudum genelde aynı düşünce hakim...
Çok olduğumuzu düşünüyor olabilirsin...
Ama Canım.. Bir şey biliyoruz da söylüyoruz...
Allah yardımcın olsun

ee yuh artık diyorum başkada bişi diyemiyorum..
senin ailen yanında değilmi bu konuda..nişanlını ve ailesini çağırıp konuşmadınızmı bu konuyu..benim bildiğim nişanı kız tarafı yapar ve ne takılıyorsa kızın ailesine teslim edilir..yani benim öyle idi..1 kuruşumu istemedi eşimin ailesi..
ve üstüne üstlük düğünde dahi 1 krş almadılar..benim ailemde almadı üstümüzde elimizde ne varsa hepsini bize verdiler..
olması gerekende bu sanıyorum..yada ne bilim her yörenin kendine has adeti vardır tamam kabul ama,böyle takı töreninin ortasında yangından mal kaçırır gibi üstünüzü soymak niye..
Terbiyesizlikten başka bişey değil bu yapılan..ve seninde buna göz yumman çok ilginç..
atı alan üsküdarı geçmiş

ne kadar görgüsüz rezil bi durum.. eğer bu iş sonuna varır da evlenirseniz allah size kolaylık versin arkadaşım annattığınıza göre hiç de hoş nisanlar değiller.. eşinizin de ağzını açıp konuşamaması ve şimdiden anababacı olması da ayrı bir olay... bizim buralarda da altınlar arka bir odada alınır ne öyle milletin ortasında ayıp ya...siz en iyisi elinize bir kese diktirin sizin taraf onun içine atsın hiç olmazsa siz de bence eşinizden gizli bankaya yatırın sorarsa senin gibi aileme verdim deyin... yorumların hepsini okumadım ama nişanlınız ne diyor bu durum için??? ne bileyim belki biriktirip evlenince size geri verecek olabilirler mi????

canım bnm senn ağzın dilin yok galiba söyleseydn verin onlar bizim deseydin çıkarsa çıksın rezillik çıkacağı kadar çıksın vala böyle ipleri ellerine verirsen düğün takılarıı alırlar üstüne evlenince sana neler yaparlar neler bizde buradan okuruz. biraz da sen al ipleri eline böyle kaynanaya böyle gelin ol derim .

ay ne sinir insanlar var ya... düğünde takıları kaptıracaktım diye düşünme. nişanda takılanları geri isteyin. ha vermedilermi, nişanlında seni korumadı mı yol ver gitsin. düşünsene sen evleneceksin onlarla (sadece adamla evlenilmiyor, annesi babasıylada evleniyorsun). anacı babacı adamla bir ömür nasıl geçer... ailen de devreye girsin. ezdirme kendini....

kusura bakma ama nısanlının aılesı cok gorgusuz.dugunde takı merasımınde kurdele takmayın.al elıne bır kese oraya atılsın takıların.o da senın elınde olacak zaten.zorla elınden alacak degıller.

öyle seymı olur
terbıyesızler
damadın uzerındekıler dahıl kızda kalır
eger aılesı salon ıcın para harcadıysa burdan odeyebılır
dugun takılarından ıse dugun salo kırası genelde gelın damadın uzerınden odenır gerısı sızındır
de
ona gelrmıyor sıra aılen nasıl musade ettı

canım bence sen nişanı boz kendinde diyosun nişanlım anacı babacı ve emin ol düğünden sonra daha beter olur bi arkadaşım sırf bu yüzden boşandı oda nişan arifesinde maddi konuları buna benzer sorun etmemişti nasılsa seviyoruz birbirimizi evlenince farklı olur diye maddiyat önemli değil diye ama evlendikten sonra durum daha beter oldu evlenip boşanmaktansa nişanı boz daha ii bu aile hem görgüsüz hem terbiyesiz nişanda takılanları almakta neymiş düğün olsa düğüne masraf etseler anlarımda neyse sen kararını ver

Nerden baksan elinde kalıyor derlerya öyle birşey sizinki.
Nişanlınız size destek değil,ailesi şimdiden rengini belli etmiş.
Siz bu aile ile çok zorlanırsınız emin olun.
Altınlar ve paralar en hafif sorununuz olarak kalır.
Şimdi siz düğünde takılan altın ve paraların sizde kalacağına inanıyormusunuz.
Diyelim ki bir şekilde sizde kaldı,onlar almadı.Ertesi gün istenmeyecek mi ya da başka bir zaman.
Al kızım bunlar senin hakkın mı diyecekler.Siz inanıyormusunuz Allah aşkına buna.
Siz o gece yapıştırıcıyla da yapıştırsanız takılanları sonrasında sizde kalmayacağı gün gibi aşikar.
Daha nişanda takılanları isteme cesaretini gösteremiyorsunuz,kaldıki düğündekilere nasıl sahip
çıkarım diye düşünüyorsunuz.

bence dugunde de ne yapar eder alırlar bunlar altınlarını eger tepkı koymak ıstıyorsan sımdıden koymalısın
nısanı kız tarafı yapar salonda oldu demıssın salonu sız tuttunuz sanırım masrafta yapmıssınızdır ıllakı
nısanlınla konus ve altınlarını al bence aılen ne dıyor bu duruma ?

Ailesine sesini cikaramayan haksizliga susan bir adamla evlenmek akil isi degil. Siz degil onun takilari kaptirmamak icin ailesiyle konusmasi lazim.

dogru soze ne denir ki

saçma sapan bir durum..
görgüsüzlük, cahillik..

olmaz da, hadi kendi taktıklarını alsınlar
sizin akrabalarınız durduk yere onlara bağışta mı bulunmuş?

nişanlınız da bu ailenin bir parçası biliyorsunuz değil mi?
durumdan şikayeti yok.
haksızlığa göz yumuyor..
siz evlenmeden önce bir değil pek çok defa düşünün..

afedersin arkadaşım da oha demek istiyorum.
ailen ağırlığını koysun.
altınları istesin.
senin de sahipsiz olmadığını göstersin.
altınlarının hiç değilse sizin tarafınızdan takılanları geri al.
bizimde masraflarımız var deyin.
nişanın masraflarını kim karşıladı onu merak ettim ben şimdi.
onlar masraf yapıyorsa siz ne yapıyorsunuz.
size para havadan yağmıyor.
nişanlına da söyle.
baştan böyle ezidirme.
evlilik nasıl başlarsa öyle gidiyor.
baştan düzeni sağlamazsan sonra çok sıkıntı çekersin.
gelir konu açarsın burada eşimin ailesi bizi sömürüyor diye.
ailesiyle dengeyi sağlayamayacaksa nişanlın sağlayana kadar da evlenme.
arkadaşının fikride gayet uygun bence.
kese yaptır kesenin içine atılsın altınlar.
ailenede tembihle biri yanında olsun.
takı merasimi bitince keseyi hemen ona ver.
diğerleri onlardan erken davranırsa verme keseyi tut elinde.
ne garip insanlar var yahu neleri hesaplamak zorunda bırakıyorlar insanı.

Bu tür konular nişandan ve evlilikten önce konuşulur. Neden konuşup altınları kimin alacağına karar vermediniz ki. Kuşağı çantaya tıktılarsa nişanlınız gidip geri alacaktı ya da ne bileyim bir tepki koyacaktı, bir açıklama yapılacaktı. Bugün hee der geçersin ama ilerde hep içinde bir öfke kalır kayınvalidene karşı. Düğünden önce mutlaka konuşun bu konuyu nişanlınız da durumu ailesine anlatsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…