- 24 Nisan 2015
- 6.872
- 7.061
-
- Konu Sahibi leylosvemecnun
hem birşey istemedim d,yorsunuz hemde insanların varını yokunu satarak size düğün yaptıklarının farkında olarak bir ton masrafa sokuyorsunuz siz ucuzuna kaçtım deseniz de bileziklerin masrafı bile adamı icralık yapmaya yeter. bir set taksalarmış size hatıra kalması maksatıyla, düğünde de şatafata kaçmadan halletselermiş kimse icralık olmazmış..Eşimle 10 aydır evliyiz birbirimizi severek 5 yıl flört ederek evlendik çok şükür bi kaç sıkıntımız haricinde iyi anlaşıyoruz mutluyuz.Eşim biz evlenmeden önce biriktirdiği parayı babasının borçlarına diye vermiş neredeyse 35 bin kadar buna ben karışamazdım hakkım yoktu.Bizim söz nişan zamanı oldu kayınpederim bana sordu ne kadar altın istediğimi ben de bir miktar belirtmediğimi durumu neye yetiyorsa onu yapmasının yeterli olduğunu söyledim.Bana 25 gramdan 5 bilezik bir de beşli reşat altını yaptı.Allah şahit ki hiç bişeyde zorlamadım onları herşeyin en uygununa gittim düğünde olsun nişanda olsun hep uygun kaçtım.Ahırda hayvanları vardı onları satarak aldı altınları.Düğünümüz vs.hep borçla oldu babası zamanında eşimden para aldığı için mobilyayı beyaz eşyayı üstlendi tamam dedik baba olarak da yapması gerekiyordu.Düğünde takılan çeyrektir cumhurşyettir hepsini verdik mobilyanın bi kısmını kapattı düğün üstü yine kendi arabasını sattı.2 hayvan daha sattı.(Biz kiradayız bu arada)Düğün oldu derken ben 3 aylık evliyken kayınpederim benden 3 tane bileziğimi istedi o baktığı hayvanların yem borcundan icralık olmuş ben de zorluk çıkarmadım verdim can sağlığı dedim.Aradan 1 ay geçti beyaz eşyayı ödeyemiyorum icralık olucaz dedi benden 15 gramlık hediye bileziğimi de istedi onu da verdim.Bi kaç gün önce kimyasal gebelik geçirdim daha onun üzüntüsünü atamadan kayınpederimin düğün zamanı 15 bin liralık kredi çektiğini ve o sebepten icralık olduğunu öğrendim ben herşeyin ucuzuna kaçmama ailemin yardın etmesine rağmen yetmemiş mecbur kredi çekmiş benden o takılan kolyeyi istedi onu da verdim ağlaya ağlaya verdim sırf huzur bozulmasın diye ama biz onu ev peşinatı yapacaktık elimde eşimin ailesinin yaptığı sadece 2 bilezik kaldı başımız sıkışsa bi birikimimiz bile yok yeni gelinliğimi yaşatmadılar bana çok canım yanıyor nasıl mesafe koyabilirim onlara eşim hala daha düğünümüzü babam yaptı diyebiliyor hala daha babam babam diyor elimde kolumda bişey kalmadı çok üzgünüm
Vermeyin kıyamet.kopacaksa.kopsun.sanki böyle çok mu mutlusunuz.o iki tanesi de yarın alırlarEşimle 10 aydır evliyiz birbirimizi severek 5 yıl flört ederek evlendik çok şükür bi kaç sıkıntımız haricinde iyi anlaşıyoruz mutluyuz.Eşim biz evlenmeden önce biriktirdiği parayı babasının borçlarına diye vermiş neredeyse 35 bin kadar buna ben karışamazdım hakkım yoktu.Bizim söz nişan zamanı oldu kayınpederim bana sordu ne kadar altın istediğimi ben de bir miktar belirtmediğimi durumu neye yetiyorsa onu yapmasının yeterli olduğunu söyledim.Bana 25 gramdan 5 bilezik bir de beşli reşat altını yaptı.Allah şahit ki hiç bişeyde zorlamadım onları herşeyin en uygununa gittim düğünde olsun nişanda olsun hep uygun kaçtım.Ahırda hayvanları vardı onları satarak aldı altınları.Düğünümüz vs.hep borçla oldu babası zamanında eşimden para aldığı için mobilyayı beyaz eşyayı üstlendi tamam dedik baba olarak da yapması gerekiyordu.Düğünde takılan çeyrektir cumhurşyettir hepsini verdik mobilyanın bi kısmını kapattı düğün üstü yine kendi arabasını sattı.2 hayvan daha sattı.(Biz kiradayız bu arada)Düğün oldu derken ben 3 aylık evliyken kayınpederim benden 3 tane bileziğimi istedi o baktığı hayvanların yem borcundan icralık olmuş ben de zorluk çıkarmadım verdim can sağlığı dedim.Aradan 1 ay geçti beyaz eşyayı ödeyemiyorum icralık olucaz dedi benden 15 gramlık hediye bileziğimi de istedi onu da verdim.Bi kaç gün önce kimyasal gebelik geçirdim daha onun üzüntüsünü atamadan kayınpederimin düğün zamanı 15 bin liralık kredi çektiğini ve o sebepten icralık olduğunu öğrendim ben herşeyin ucuzuna kaçmama ailemin yardın etmesine rağmen yetmemiş mecbur kredi çekmiş benden o takılan kolyeyi istedi onu da verdim ağlaya ağlaya verdim sırf huzur bozulmasın diye ama biz onu ev peşinatı yapacaktık elimde eşimin ailesinin yaptığı sadece 2 bilezik kaldı başımız sıkışsa bi birikimimiz bile yok yeni gelinliğimi yaşatmadılar bana çok canım yanıyor nasıl mesafe koyabilirim onlara eşim hala daha düğünümüzü babam yaptı diyebiliyor hala daha babam babam diyor elimde kolumda bişey kalmadı çok üzgünüm
Mobilya mağazasına girdik girdiğimizde bize alınırken kendilerine yemek masası tv ünitesi sehpa ve baza aldılar.Beyaz eşya mağazasına girdik tv ütğ ve klima aldıkar yani madem durumun yok ben bişeylerden feragat ediyorum siz de edin dimi etmediler hep lüks düşündüler sırf ben eşimi seviyorum severek evleniyorum diye göz yumar gözüyle baktılar anca anca anlıyorum
Anneyi geçtim de kardeş hem de evli kardeş destek oluyorsa onun borcu bir şekilde ödenecek artık. O konu mühim belirteyim istedim:)ayy bunları okuyunca korktum şmdi ben nişanlanacagım adamla bi oturup konusayım
bizde de aile yardım edecek Annesi kızkardesi(Evli) .. Anneme değilde en azndan kızkardesıme bi miktar vermem gerek dedi evli olmasaydı hadi neyse de dedi. düğünden sonra taksitle yavas yavas öderiz dedi ama. Düğünde birikenler de ev almayı dusunuyoduk.. Bn yınede çaktırmadan söyleyeyım borclarımızı takılarla ödemek yok vermem diyim şimdiden. Gerçi bende vermem de olsun
hapislik olmadığı sürece vermeyinCanım durumu yok evet ama lüks yaşamdan yemeden içmeden hiç bir zaman vazgeçmemiş ki onlar.Durum yok demeyelim de idare bilmiyorlar diyelim.Ben gerçekten sırf onlar zora düşmesin diye beyaz eşyamın mobilyanın en ucuzunu aldım tek bir şeyde bile diretmedim
yok zaten kendi kızkardesıne geri ödeyecek doğrusu da bişiy demedim. Görumcem evli mecbur geri ödeyecek. ben ödemesine değil ne şekilde ödeyeceğine taktımAnneyi geçtim de kardeş hem de evli kardeş destek oluyorsa onun borcu bir şekilde ödenecek artık. O konu mühim belirteyim istedim:)
hapislik olmadığı sürece vermeyin
çünkü
bu işin sonu yok
Eşim zaten bir düğün parasına yakın parasını bizim sözden önce babasının borcuna diye vermiş olan birikimini vermiş.Verdi diye babası da senin düğününü ben yapacağım demiş buralarda da genelde öyle olur zaten yapmak zorunda olan babadır.Kendi işinden hariç sırf oğlumun düğününde satarım diye hayvan bakmış geçinmek için değil.Bizim nişan zamanı bana sordu ne kadar altın istersin diye ben Allah şahit kesinlikle şu kadar yapın demedim neye gücünüz yeterse o ben şu kadar demem siz bilirsiniz dedim.O hayvan satıp aldı bilezikleri ve kolyeyi.Bana kalsa ben zaten düğün istemezdim sevmiyorum nikaha razıydım erkek tarafının şanı diyip onlar istedi.Kız tarafı olarak yeri geldi yardım da ettik herşeyi erkek tarafına yıkmadık.Diyorum ya arkadaşım çok fedakarlık ettim.Beyaz eşya mağazasına girdiğimizde durumlarını bildiğim için şu model olsun demedim hepsini kayınpederim seçti baba sen seç ben anlamam dedim parası yetmeyip rencide olmasın diye.Mobilya mağazasına gittik bana mobilya buradan alınacak dediler fi tarihindendi her şey ses etmedim.Gelinlik için ben hayal kurarken onlar biz gelinliğe 3 lira veremeyiz çok pahalı bi yer biliyoruz 450 liraya gelinlik kiralıyo oraya bakın dediler eşim kendine yediremedi de normal gelinlikçiye soktu ucuz yollu gelinlik bulduk beğendiğim gibi.Yani herşeyde ama herşeyde ılımlı yaklaştım.Hayır şunu da isterim şu da olacak diye hiçbir şeyi diretmedim Diyorum ya herşeyin ucuzuna kaçılmasına rağmen çırağanda düğün yapılmışçasına borç geliyor önümüze onu anlamıyorum ben.Harcama belli istekler belli.Kendileri lüks yaşamı bugün bulduğunu bugün tüketmeyi sever yani sadece o kredi düğüne harcanmadı"baba olarak yapmak zorunda " Demissiniz ya değil .Tabiki durumu müsait olur yapar eyvallah yemede yanında yat :)
Ama adam hayvanlarını satıyor yetmiyor ,araba satıyor yetmiyor ,kredi çekiyor nasıl bir düğün yaptınız ki siz böyle ? Eşiniz Hicbirsey mi yapmadı kendisi için ???
Bu adamlar çiftçi sanırım ee.hayvanalri satınca ne yapacak ,neyle gecinecek ??
O yüzden herkes elinden geldiği kadarıyla düğününü kendisi yapsa kimse böyle takılara cokemez .
hayır bu adam düğünden sonra hiçbir şeyi ödemeyip hep icra mı beklemiş yalan söylüyorlar tüm altınlarınızı almak için bir ay daha sabredin başka bir icra daha çıkarıp kalan iki bileziği de isteyecek.Eşimle 10 aydır evliyiz birbirimizi severek 5 yıl flört ederek evlendik çok şükür bi kaç sıkıntımız haricinde iyi anlaşıyoruz mutluyuz.Eşim biz evlenmeden önce biriktirdiği parayı babasının borçlarına diye vermiş neredeyse 35 bin kadar buna ben karışamazdım hakkım yoktu.Bizim söz nişan zamanı oldu kayınpederim bana sordu ne kadar altın istediğimi ben de bir miktar belirtmediğimi durumu neye yetiyorsa onu yapmasının yeterli olduğunu söyledim.Bana 25 gramdan 5 bilezik bir de beşli reşat altını yaptı.Allah şahit ki hiç bişeyde zorlamadım onları herşeyin en uygununa gittim düğünde olsun nişanda olsun hep uygun kaçtım.Ahırda hayvanları vardı onları satarak aldı altınları.Düğünümüz vs.hep borçla oldu babası zamanında eşimden para aldığı için mobilyayı beyaz eşyayı üstlendi tamam dedik baba olarak da yapması gerekiyordu.Düğünde takılan çeyrektir cumhurşyettir hepsini verdik mobilyanın bi kısmını kapattı düğün üstü yine kendi arabasını sattı.2 hayvan daha sattı.(Biz kiradayız bu arada)Düğün oldu derken ben 3 aylık evliyken kayınpederim benden 3 tane bileziğimi istedi o baktığı hayvanların yem borcundan icralık olmuş ben de zorluk çıkarmadım verdim can sağlığı dedim.Aradan 1 ay geçti beyaz eşyayı ödeyemiyorum icralık olucaz dedi benden 15 gramlık hediye bileziğimi de istedi onu da verdim.Bi kaç gün önce kimyasal gebelik geçirdim daha onun üzüntüsünü atamadan kayınpederimin düğün zamanı 15 bin liralık kredi çektiğini ve o sebepten icralık olduğunu öğrendim ben herşeyin ucuzuna kaçmama ailemin yardın etmesine rağmen yetmemiş mecbur kredi çekmiş benden o takılan kolyeyi istedi onu da verdim ağlaya ağlaya verdim sırf huzur bozulmasın diye ama biz onu ev peşinatı yapacaktık elimde eşimin ailesinin yaptığı sadece 2 bilezik kaldı başımız sıkışsa bi birikimimiz bile yok yeni gelinliğimi yaşatmadılar bana çok canım yanıyor nasıl mesafe koyabilirim onlara eşim hala daha düğünümüzü babam yaptı diyebiliyor hala daha babam babam diyor elimde kolumda bişey kalmadı çok üzgünüm
Yarı yarıya paylaştık.Evin perdelerini ve halılarını ben aldım.Teklif ettiğimizde gururlarına yediremediler yarı yarıya olsun beyaz eşyalar tamamı olmaz dediler.Gurur o zaman vardı...Eşiniz işin kolayını bulmuş, sana bırakıyorum diyerek.
Mobilyayi onlar aldıysa beyaz eşyayı siz almanız gerekmez miydi ?
İcra kağıtlarını görmesem yalan derdim ama gördüm.İtimadım kalmadı hiç birine o da sahteydi kim bilirhayır bu adam düğünden sonra hiçbir şeyi ödemeyip hep icra mı beklemiş yalan söylüyorlar tüm altınlarınızı almak için bir ay daha sabredin başka bir icra daha çıkarıp kalan iki bileziği de isteyecek.