- 24 Aralık 2014
- 4.932
- 6.677
-
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Ne münasebet ya kendi borclari icin sizin altinlarinizi istiyor ..? Sizin altinlariniza mi güvenmis ? Ne kadar ayip bisey bu ya daha beler görecez acaba ...Eşimle 10 aydır evliyiz birbirimizi severek 5 yıl flört ederek evlendik çok şükür bi kaç sıkıntımız haricinde iyi anlaşıyoruz mutluyuz.Eşim biz evlenmeden önce biriktirdiği parayı babasının borçlarına diye vermiş neredeyse 35 bin kadar buna ben karışamazdım hakkım yoktu.Bizim söz nişan zamanı oldu kayınpederim bana sordu ne kadar altın istediğimi ben de bir miktar belirtmediğimi durumu neye yetiyorsa onu yapmasının yeterli olduğunu söyledim.Bana 25 gramdan 5 bilezik bir de beşli reşat altını yaptı.Allah şahit ki hiç bişeyde zorlamadım onları herşeyin en uygununa gittim düğünde olsun nişanda olsun hep uygun kaçtım.Ahırda hayvanları vardı onları satarak aldı altınları.Düğünümüz vs.hep borçla oldu babası zamanında eşimden para aldığı için mobilyayı beyaz eşyayı üstlendi tamam dedik baba olarak da yapması gerekiyordu.Düğünde takılan çeyrektir cumhurşyettir hepsini verdik mobilyanın bi kısmını kapattı düğün üstü yine kendi arabasını sattı.2 hayvan daha sattı.(Biz kiradayız bu arada)Düğün oldu derken ben 3 aylık evliyken kayınpederim benden 3 tane bileziğimi istedi o baktığı hayvanların yem borcundan icralık olmuş ben de zorluk çıkarmadım verdim can sağlığı dedim.Aradan 1 ay geçti beyaz eşyayı ödeyemiyorum icralık olucaz dedi benden 15 gramlık hediye bileziğimi de istedi onu da verdim.Bi kaç gün önce kimyasal gebelik geçirdim daha onun üzüntüsünü atamadan kayınpederimin düğün zamanı 15 bin liralık kredi çektiğini ve o sebepten icralık olduğunu öğrendim ben herşeyin ucuzuna kaçmama ailemin yardın etmesine rağmen yetmemiş mecbur kredi çekmiş benden o takılan kolyeyi istedi onu da verdim ağlaya ağlaya verdim sırf huzur bozulmasın diye ama biz onu ev peşinatı yapacaktık elimde eşimin ailesinin yaptığı sadece 2 bilezik kaldı başımız sıkışsa bi birikimimiz bile yok yeni gelinliğimi yaşatmadılar bana çok canım yanıyor nasıl mesafe koyabilirim onlara eşim hala daha düğünümüzü babam yaptı diyebiliyor hala daha babam babam diyor elimde kolumda bişey kalmadı çok üzgünüm
Canım durumu yok evet ama lüks yaşamdan yemeden içmeden hiç bir zaman vazgeçmemiş ki onlar.Durum yok demeyelim de idare bilmiyorlar diyelim.Ben gerçekten sırf onlar zora düşmesin diye beyaz eşyamın mobilyanın en ucuzunu aldım tek bir şeyde bile diretmedimBaştan hata mal sattirarak düğün yaptırmak. Onlar geçimlerini öyle mi sağlıyorlar? O zaman sıkıntı olacağı ta ordan belli. Bu kadar borç yapıldıysa ve elden avuçtan fazlası gittiyse altınların gitmesi kaçınılmaz değil mi? Bence bunu genc kızlar örnek almalı: Kimsenin hakkı olmadan ve geçmeden düğün yapmalı her zaman. Sizin adınıza üzüldüm, ama karşı tarafın durumu da zaten yokmuş.
Size gebelik konusunda çok geçmiş olsun. İnşallah yine olur.
Eşim bu duruma hiç ama hiç karışmadı karışmıyor babamla ikiniz halledin diyor öyle bi noktadayken istiyor ki yumurta kapıya dayanmış oluyor icra gelecek diyince mecbur bırakılıyoruöNe münasebet ya kendi borclari icin sizin altinlarinizi istiyor ..? Sizin altinlariniza mi güvenmis ? Ne kadar ayip bisey bu ya daha beler görecez acaba ...
Siz neden kendinizi altinlari vermeye mecbur hissettiniz ki sizi hic bi sekilde baglamaz o olan borclar siz tamam dedikce verdikce istemis sürekli .. gecmis olsun o altinlar bidaha asla gelmez geri
Canım durumu yok evet ama lüks yaşamdan yemeden içmeden hiç bir zaman vazgeçmemiş ki onlar.Durum yok demeyelim de idare bilmiyorlar diyelim.Ben gerçekten sırf onlar zora düşmesin diye beyaz eşyamın mobilyanın en ucuzunu aldım tek bir şeyde bile diretmedim
Esinizin karismamasida ayri bi olay gercekten .. babasiyla yasanan bir sorun bu tabikide asil sizi muhattap etmeyip esinizin konusmasi gerekir böyle siz yüz göz oluyorsunuz hic hos degil .. asla kabul etmek zorunda degilsiniz yumurta kapiya dayanmis olsa dahi .. nedir yani kac yasina gelmis insanlar gelinin altina mi güvenmisler ne kadar ayip bisey bu. O altinlari size hediye etmisler ve onlar artik sizin asla istemeye haklari yok .. sizin güvenceniz ne olacak peki bu durumda o altinlari size geri vereceklerini sanmiyorumEşim bu duruma hiç ama hiç karışmadı karışmıyor babamla ikiniz halledin diyor öyle bi noktadayken istiyor ki yumurta kapıya dayanmış oluyor icra gelecek diyince mecbur bırakılıyoruö
Eşim bu duruma hiç ama hiç karışmadı karışmıyor babamla ikiniz halledin diyor öyle bi noktadayken istiyor ki yumurta kapıya dayanmış oluyor icra gelecek diyince mecbur bırakılıyoruö
Bende onu merak ediyorumaaaaaa eşe bak
o size ve sizin hayatınıza bir eş olmamış ki
ne garip insanlar var yaa
diğer takılar ne oldu? Tek kayınpederiniz altın takmadı herhalde düğünde?
Benim ailem de 2 bilezik taktı tabii ki ama kendi ailemin taktığına da göz dikmezler herhalde alacak şeyleri kalmayınca susarlar tabi ben aynı ben olur muyum olmamaaaaaa eşe bak
o size ve sizin hayatınıza bir eş olmamış ki
ne garip insanlar var yaa
diğer takılar ne oldu? Tek kayınpederiniz altın takmadı herhalde düğünde?
hayır kolu komşunun taktığından bahsediyorum, akrabalar vsBenim ailem de 2 bilezik taktı tabii ki ama kendi ailemin taktığına da göz dikmezler herhalde alacak şeyleri kalmayınca susarlar tabi ben aynı ben olur muyum olmam
Düğünden sonra borca diyerek alındı mobikyanın 10 bin lirasını kapatmış onunlahayır kolu komşunun taktığından bahsediyorum, akrabalar vs
Keşke tavrınızı koysaydınız benim eşimin aileside çok borç yapmış çoğu benim düğünümden önce yapılmış borçlar bir kaç kez altınlarımı istediler ama tavrım belliydi ben onları ev peşinatı yapıcam asla vermem dedim şuan da kimse benden bileziklerimi isteyemez, hoş eşimde bende çalışıyoruz yine 1 buçuk yılda 60 bin tl ye yakın borç ödedik ama lafımıda çekmem düğünü biz yaptık ettik deyince herkes lafta konuşuyor ama borcu bizler ödüyoruz deyiveriyorum gık çıkmıyor.Eşimle 10 aydır evliyiz birbirimizi severek 5 yıl flört ederek evlendik çok şükür bi kaç sıkıntımız haricinde iyi anlaşıyoruz mutluyuz.Eşim biz evlenmeden önce biriktirdiği parayı babasının borçlarına diye vermiş neredeyse 35 bin kadar buna ben karışamazdım hakkım yoktu.Bizim söz nişan zamanı oldu kayınpederim bana sordu ne kadar altın istediğimi ben de bir miktar belirtmediğimi durumu neye yetiyorsa onu yapmasının yeterli olduğunu söyledim.Bana 25 gramdan 5 bilezik bir de beşli reşat altını yaptı.Allah şahit ki hiç bişeyde zorlamadım onları herşeyin en uygununa gittim düğünde olsun nişanda olsun hep uygun kaçtım.Ahırda hayvanları vardı onları satarak aldı altınları.Düğünümüz vs.hep borçla oldu babası zamanında eşimden para aldığı için mobilyayı beyaz eşyayı üstlendi tamam dedik baba olarak da yapması gerekiyordu.Düğünde takılan çeyrektir cumhurşyettir hepsini verdik mobilyanın bi kısmını kapattı düğün üstü yine kendi arabasını sattı.2 hayvan daha sattı.(Biz kiradayız bu arada)Düğün oldu derken ben 3 aylık evliyken kayınpederim benden 3 tane bileziğimi istedi o baktığı hayvanların yem borcundan icralık olmuş ben de zorluk çıkarmadım verdim can sağlığı dedim.Aradan 1 ay geçti beyaz eşyayı ödeyemiyorum icralık olucaz dedi benden 15 gramlık hediye bileziğimi de istedi onu da verdim.Bi kaç gün önce kimyasal gebelik geçirdim daha onun üzüntüsünü atamadan kayınpederimin düğün zamanı 15 bin liralık kredi çektiğini ve o sebepten icralık olduğunu öğrendim ben herşeyin ucuzuna kaçmama ailemin yardın etmesine rağmen yetmemiş mecbur kredi çekmiş benden o takılan kolyeyi istedi onu da verdim ağlaya ağlaya verdim sırf huzur bozulmasın diye ama biz onu ev peşinatı yapacaktık elimde eşimin ailesinin yaptığı sadece 2 bilezik kaldı başımız sıkışsa bi birikimimiz bile yok yeni gelinliğimi yaşatmadılar bana çok canım yanıyor nasıl mesafe koyabilirim onlara eşim hala daha düğünümüzü babam yaptı diyebiliyor hala daha babam babam diyor elimde kolumda bişey kalmadı çok üzgünüm