Altınlarımı birer birer elimden aldılar 😓

Elbette kimse istemez boyle bir seyi sonucta planlarimiz alt ust oldu. Ama,
Para belki sonradan gelir de anne baba gelmiyor..
Insan kıyamıyor uzulduklerinde agladiklarinda...
yani öyle bız böyle bı duruma sebep olmamak için kendımız yaptık herşeyi o yüzden

Eşim bu duruma hiç ama hiç karışmadı karışmıyor babamla ikiniz halledin diyor öyle bi noktadayken istiyor ki yumurta kapıya dayanmış oluyor icra gelecek diyince mecbur bırakılıyoruö
öyle şey mi olur? altınlarını vermekle büyük hata etmişsin.altınlar gelinin malıdır.gebelik için de çok geçmiş olsun.ancak bence hamile kalmak için bekle.hem maddi olarak hazır değilsiniz hem de evliliğiniz oturmamış, kocanız da ayrı bir sorumsuz.

Bu kadar abartmamak lazım. Hoş bir şey olmadığını ben de kabul ediyorum ama dünyalar başınıza yıkılmış gibi yazmışsınız. "Nasıl ev alacağız peşinat yok" kısmı, altınlara karışmayan eşinizin problemi. Kira ödemek onun problemi o zaman. Bu durumu kendime hiç dert etmezdim. Madem herkes lüks yaşıyor, ben de yer içer keyfime bakardım. Çalışıyor olsaydım da 5 kuruş vermezdim.

Ayrıca bebek için biraz erken. Biraz ertelemeni tavsiye ederim.

Kolayını bulmuşlar..icra geliyor diyerek sizi sömürüyorlar..izin vermeyin lütfen..gelirse gelsin icra..

Sen 50 60 senelik adam ol ama 25 30 yaşındaki gelininin kolundaki 3 5 bin liralik bileziği iste. Insanda biraz erkeklik gururu olur yaaa hadi herseyi gectim bu Nasil bir kayınbaba bu nasil bir aile esinde tuhaf babamla hallet diye aradan cekilemez ben olsam başına ekşirdim Allah'ım bu kac konu oldu boyle altin para pul şaka gibi

Eşim bu duruma hiç ama hiç karışmadı karışmıyor babamla ikiniz halledin diyor öyle bi noktadayken istiyor ki yumurta kapıya dayanmış oluyor icra gelecek diyince mecbur bırakılıyoruö
Esinizin sirf bu cumlesi nasil bir evlilik hayati yasayacaginizi anlatiyor. Olan oldu. Onunuze bakin. Madem esiniz ve ailesi varken yemeyi biliyorlar siz de oyle yapin. Ama bir yerde sadece sizin paraniz, gram altininiz olsun. Esinizin tutumu baska olsaydi bu ayri paradan haberi olsun derdim. Ama onun da haberi olmasin. En iyisini isteyin, yuzunuzu asmayin, esinize olanlardan dolayi laf anlatmayin. Bunlari yapin mutlu evliliginiz olur. Peki esinize ve ailesine guvenebilir misiniz?Hayir. Bu evlilik mi? Size kalmis.

Eşimle 10 aydır evliyiz birbirimizi severek 5 yıl flört ederek evlendik çok şükür bi kaç sıkıntımız haricinde iyi anlaşıyoruz mutluyuz.Eşim biz evlenmeden önce biriktirdiği parayı babasının borçlarına diye vermiş neredeyse 35 bin kadar buna ben karışamazdım hakkım yoktu.Bizim söz nişan zamanı oldu kayınpederim bana sordu ne kadar altın istediğimi ben de bir miktar belirtmediğimi durumu neye yetiyorsa onu yapmasının yeterli olduğunu söyledim.Bana 25 gramdan 5 bilezik bir de beşli reşat altını yaptı.Allah şahit ki hiç bişeyde zorlamadım onları herşeyin en uygununa gittim düğünde olsun nişanda olsun hep uygun kaçtım.Ahırda hayvanları vardı onları satarak aldı altınları.Düğünümüz vs.hep borçla oldu babası zamanında eşimden para aldığı için mobilyayı beyaz eşyayı üstlendi tamam dedik baba olarak da yapması gerekiyordu.Düğünde takılan çeyrektir cumhurşyettir hepsini verdik mobilyanın bi kısmını kapattı düğün üstü yine kendi arabasını sattı.2 hayvan daha sattı.(Biz kiradayız bu arada)Düğün oldu derken ben 3 aylık evliyken kayınpederim benden 3 tane bileziğimi istedi o baktığı hayvanların yem borcundan icralık olmuş ben de zorluk çıkarmadım verdim can sağlığı dedim.Aradan 1 ay geçti beyaz eşyayı ödeyemiyorum icralık olucaz dedi benden 15 gramlık hediye bileziğimi de istedi onu da verdim.Bi kaç gün önce kimyasal gebelik geçirdim daha onun üzüntüsünü atamadan kayınpederimin düğün zamanı 15 bin liralık kredi çektiğini ve o sebepten icralık olduğunu öğrendim ben herşeyin ucuzuna kaçmama ailemin yardın etmesine rağmen yetmemiş mecbur kredi çekmiş benden o takılan kolyeyi istedi onu da verdim ağlaya ağlaya verdim sırf huzur bozulmasın diye ama biz onu ev peşinatı yapacaktık elimde eşimin ailesinin yaptığı sadece 2 bilezik kaldı başımız sıkışsa bi birikimimiz bile yok yeni gelinliğimi yaşatmadılar bana çok canım yanıyor nasıl mesafe koyabilirim onlara eşim hala daha düğünümüzü babam yaptı diyebiliyor hala daha babam babam diyor elimde kolumda bişey kalmadı çok üzgünüm
VEr bacım ver varını yogunu ver hatta ve hatta git ahrdada çalıs sen iyimiisn ??

Bir lira borç yapmadı benimkiler de altınları bile eşim aldı, hep kendi keyiflerine bir sürü para harcadılar, bir dünya borcu yıktılar üstümüze, üstüne tercihlerimize cok pahali diye laf söylediler .
Değil bir bileziğimi günahımı isteseler vermem neden verdin ki ? Ben diyorum esime takilardan bir lira dahi vermem diye.

Eşimin ailesi hiç bişeye karışmadı benim ailemde herşeyi kendimiz yaptık altınlarımın bir kısmıyla ev peşinatı yaptık bir komşuyla araba peşinatı hiç te böyle sıkıntılara yaşamadım hakları yoktu herşeyi defolu aldık olsun
Ayni durum bende de var ama kv sagolsun siz ev alacaksiniz hesabinizi bilin deyip duruyor, kendi takiyormus gibi gosterdigi bilezikleri oglunun taktigini kimse bilmiyor cunku. Hic biseye de karistirmiyorum karislarim alinlarini, konu sahibi inanilmaz derecede sabirli ve iyi niyetli.

Ben bu altın mevzusunu anlamıyorum.
Keşke en başından vermeseymişsiniz.
İki bileziği de ister yakında vermeyin artık.
Kendine güvenmeyen de öyle bilezikler,reşatlar yapmasaymış.
“Babamla ikiniz halledin” diyorsa eşiniz duruma zaten razı. Yeri gelince “borç” olarak verdiğinizi söyleyin.

Eşimle 10 aydır evliyiz birbirimizi severek 5 yıl flört ederek evlendik çok şükür bi kaç sıkıntımız haricinde iyi anlaşıyoruz mutluyuz.Eşim biz evlenmeden önce biriktirdiği parayı babasının borçlarına diye vermiş neredeyse 35 bin kadar buna ben karışamazdım hakkım yoktu.Bizim söz nişan zamanı oldu kayınpederim bana sordu ne kadar altın istediğimi ben de bir miktar belirtmediğimi durumu neye yetiyorsa onu yapmasının yeterli olduğunu söyledim.Bana 25 gramdan 5 bilezik bir de beşli reşat altını yaptı.Allah şahit ki hiç bişeyde zorlamadım onları herşeyin en uygununa gittim düğünde olsun nişanda olsun hep uygun kaçtım.Ahırda hayvanları vardı onları satarak aldı altınları.Düğünümüz vs.hep borçla oldu babası zamanında eşimden para aldığı için mobilyayı beyaz eşyayı üstlendi tamam dedik baba olarak da yapması gerekiyordu.Düğünde takılan çeyrektir cumhurşyettir hepsini verdik mobilyanın bi kısmını kapattı düğün üstü yine kendi arabasını sattı.2 hayvan daha sattı.(Biz kiradayız bu arada)Düğün oldu derken ben 3 aylık evliyken kayınpederim benden 3 tane bileziğimi istedi o baktığı hayvanların yem borcundan icralık olmuş ben de zorluk çıkarmadım verdim can sağlığı dedim.Aradan 1 ay geçti beyaz eşyayı ödeyemiyorum icralık olucaz dedi benden 15 gramlık hediye bileziğimi de istedi onu da verdim.Bi kaç gün önce kimyasal gebelik geçirdim daha onun üzüntüsünü atamadan kayınpederimin düğün zamanı 15 bin liralık kredi çektiğini ve o sebepten icralık olduğunu öğrendim ben herşeyin ucuzuna kaçmama ailemin yardın etmesine rağmen yetmemiş mecbur kredi çekmiş benden o takılan kolyeyi istedi onu da verdim ağlaya ağlaya verdim sırf huzur bozulmasın diye ama biz onu ev peşinatı yapacaktık elimde eşimin ailesinin yaptığı sadece 2 bilezik kaldı başımız sıkışsa bi birikimimiz bile yok yeni gelinliğimi yaşatmadılar bana çok canım yanıyor nasıl mesafe koyabilirim onlara eşim hala daha düğünümüzü babam yaptı diyebiliyor hala daha babam babam diyor elimde kolumda bişey kalmadı çok üzgünüm
O 2 bileziği isterse babam çok sıkışmıştı çeyiz paramı ödeyememiş ona verdim de gitsin. Sakla o bilezikleri de.

Valla kusura bakmada adam ahirdaki hayvanlarini satarken sana taki yapmak icin senin vicdanin sizlamadimi emek verip kazansan anlarimda adamin borcla yapmaya calistgi seyi sanki emek verdigin malin elinden aliniyormus gibi aglamissin bide.

Valla kusura bakmada adam ahirdaki hayvanlarini satarken sana taki yapmak icin senin vicdanin sizlamadimi emek verip kazansan anlarimda adamin borcla yapmaya calistgi seyi sanki emek verdigin malin elinden aliniyormus gibi aglamissin bide.
Bunu yapması için ven talepte bulunmadım ama.Bana sorduğunda neye gücünüz yeterse o olsun ben 2 3 demem miktar belirtmem fazlasında gözüm yok dedim.Ben ona desem zora soksam da ağlasam evet doğru hakettim derim ama hiç bir alışverişte şu da olacak diye tutturmadım beyaz eşyaların yarısını ben kendim ödedim hani herşeyi erkek tarafından beklemedim.Adam zaten hayvanları düğün için bakmış başka bir işi var

Bunu yapması için ven talepte bulunmadım ama.Bana sorduğunda neye gücünüz yeterse o olsun ben 2 3 demem miktar belirtmem fazlasında gözüm yok dedim.Ben ona desem zora soksam da ağlasam evet doğru hakettim derim ama hiç bir alışverişte şu da olacak diye tutturmadım beyaz eşyaların yarısını ben kendim ödedim hani herşeyi erkek tarafından beklemedim.Adam zaten hayvanları düğün için bakmış başka bir işi var
Tamam senide anliyorum ama dua et takilari alip sanada odetebilirdi evlenince ozaman derdin zaten ben oduyorum kolumdakini boynumdakini vermem derdin nyse olan olmus madem esin aranizda halledin demis sende sakla kalani giden gitmis

Sen versende biz yaptık derler biz dusunumuzu yaptık 15 bin salon ödedik eşyalar yazdırıp aldı KB olacak adam esim 30 binde ona verdi altınları kv isticek gibi oldu esime dedim verirsen giderim sustu şimdi herkes biz yaptık diyorlar bende hersey anlatıyorum herkeste farkında verme bacım verince iyimi oldun o borç bir şekilde ödenir odesinler senin altınına göz dikip borc mu oduxekler zaten gıtmıs giden esinde akıllı olsun babasigil yapmismis nerde hani ne biçim insanlar ya

X