• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ALTIN BİRİKTİREN KADINLAR

Merhaba bayanlar, bende birikim yapanlardanım. Aylık değilde genelde toplu alıyorum ben. Gerçi evde değil bankada altın hesabına yatırıyorum.
Sizlere de bunu tavsiye ediyorum. Bende uzunca bir zaman evde biriktirdim ama biraz düşününce hatamın farkına vardım.
Sakarya depreminden sonra bazı kişiler enkazlarda altın ve para arıyorlardı. Allah korusun deprem oldu, canımızı kurtardık diyelim. 5 kuruşsuz ortada kalmak var. bunun için mutlaka bankayı tercih edin. Ayrıca hırsızlar artık dedektörle giriyorlar eve. Ne kadar iyi saklarsanız saklayın buluyorlar.
Biraz felaket tellalı gibi oldum kusura bakmayın:KK39:

ben evde saklamaya karşıyım
evimizde bi bozuk para kumbarası var onuda mutfak alışverişi için çık sıkıştıkmı kullanıyoruz
öyle çok kağıt para atmıyoruz yani dediğin çok doğru aslında bende işyerinde kasada saklıyorum

evimizde bi bozuk para kumbarası var onuda mutfak alışverişi için çık sıkıştıkmı kullanıyoruz
öyle çok kağıt para atmıyoruz yani dediğin çok doğru aslında bende işyerinde kasada saklıyorum[/QUO
bende bankada kasada saklıyorum. ev çok sıkıntılı aklım kalır ki.

öyle çok kağıt para atmıyoruz yani dediğin çok doğru aslında bende işyerinde kasada saklıyorum

Biz maaş alır almaz zaten kredi, faturalar vs ödüyoruz. Kalan paradan aylık yetecek kadar ayırıyorum. kalanı da hemen bankaya. Elimizdeki para yetmese de kredi kartı var zaten. onu kullanırız. Gerçi eşimde bende lüzumsuz harcamayı sevmeyiz o yüzden genelde yeter elimizdeki.

Biz maaş alır almaz zaten kredi, faturalar vs ödüyoruz. Kalan paradan aylık yetecek kadar ayırıyorum. kalanı da hemen bankaya. Elimizdeki para yetmese de kredi kartı var zaten. onu kullanırız. Gerçi eşimde bende lüzumsuz harcamayı sevmeyiz o yüzden genelde yeter elimizdeki.

ben kredi kartı kullanmaya karşıyım açık söyliyim he hiç kullanmadım mı dibine kadar kullandım
ama şükür taksitlendirdik ödüyoruz eşimle artık kart kullanmak yook
elimde para yoksa yok yani yememde almamda

ben kredi kartı kullanmaya karşıyım açık söyliyim he hiç kullanmadım mı dibine kadar kullandım

Benimde kartım yok ama eşimin üzerine var, ama öyle bilinçsiz kullanıcılardan değiliz. Faturalarımız karttan otomatik ödeniyor birde 1000 tl üzeri alışveriş yapılacaksa onu karttan alıp taksitlendirirz. onun dışında canı ne çekse karttan alanlardan değiliz yani :))

ben de aynı düşüncedeyim. bir tane kredi kartım var, onu da netten çeyiz alış verişi yaparken kullanmak için çıkartmıştım. onu da genelde tek çekim, en fazla üç taksitle aldım.onun dışında da hiç kullanmadım. param varsa alırım, yoksa almam. hele hele uzun vadeli taksit olayını hiç sevmiyorum. mal eskiyor hala borç ödeniyor:KK43:

Benimde kartım yok ama eşimin üzerine var, ama öyle bilinçsiz kullanıcılardan değiliz. Faturalarımız karttan otomatik ödeniyor birde 1000 tl üzeri alışveriş yapılacaksa onu karttan alıp taksitlendirirz. onun dışında canı ne çekse karttan alanlardan değiliz yani :))
canım o kredi kartlarını bilnçsizce kullananlar çok zor durumlara düşüyorlar. çok dikkat etmek lazım. :KK43:

canım o kredi kartlarını bilnçsizce kullananlar çok zor durumlara düşüyorlar. çok dikkat etmek lazım. :KK43:

Aynen öyle. Çevremde var o şekil akrabalarım. İhtiyacım var mı diye düşünmeden lüzumsuz eşya alıyorlar, sonra evde koymaya yer bulamayıp başkasına veriyorlar.
Çocukluğumdan beri harcamaktansa biriktirmeyi seçtim hep. Abim varyemez amca gibisin diyor bana :)

canım şu an altın uçuşa geçmiş. birikimin yanlış hatırlamıyorsam 500 TL ve çeyrek altındı. çeyrek altının dursun bence, nakitini ziraat bankasına götür 2025 tür fon al derim. eğer gidersen farklı bir şekilde de yönlendirebilirler. sonra da her ay birikimini bankadan fon alarak değerlendirebilirsin. bereketli kazançlar dilerim.
Hesaba yatırmakla fon almak arasında kâr yönünden fark var mı

ben de aynı düşüncedeyim. bir tane kredi kartım var, onu da netten çeyiz alış verişi yaparken kullanmak için çıkartmıştım. onu da genelde tek çekim, en fazla üç taksitle aldım.onun dışında da hiç kullanmadım. param varsa alırım, yoksa almam. hele hele uzun vadeli taksit olayını hiç sevmiyorum. mal eskiyor hala borç ödeniyor:KK43:
Bnce evlenmeden kapat kartini hatta esinin varsa onunkini de kapattir. Bnim yoktu esimin vardi evlnmeden kapattirdim.cok korkarim karttan.simdi elimiz daralsa bile herseyi nakit aliyoruz .

Guzel bi konu acmissiniz tesekkurler :)
bende altin almak istiyorum. fakat ne alsam bilemiyorum yardimci olabilcek birisi varmi

Bnce evlenmeden kapat kartini hatta esinin varsa onunkini de kapattir. Bnim yoktu esimin vardi evlnmeden kapattirdim.cok korkarim karttan.simdi elimiz daralsa bile herseyi nakit aliyoruz .
kullanmayı bildikten sonra kartın rahatlığı da çok. bu konuda nişanlım da bilinçlidir. internetten bilet almak falan kullanırız yani.

Back