• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ALTIN BİRİKTİREN KADINLAR

Kızlarcım merhaba.

Öncesinde har vurup harman savurmuş, gerekli gereksiz harcamaların dibini bulmuş , kendisini son 6 aydır birikime adamış birisi olarak aranızdayım.

Yukarıdaki cümlemin özü, para yönetimini hiç bilmemek aslında. Şimdi ise kendimi takdir ediyorum kısa sürede müthiş gelişme gösterdim diyebilirim.

Benim felsefem mahrum kalmadan , israf etmeden ihtiyacın doğrultusunda minimal bir hayat sürmek.

Boğazdan kısmamak gerekiyor. Yeni yerler görmek yeni insanlar keşfetmek gerekiyor, mutlaka kitaplar edinilmeli , okunmalı, yaşanmalı.

Şu an bir bileziğim var. Tamamen yatırımlık. Kağıt ve bozuk kumbaralarımda tl olarak birikim yapıyorum. Bozuk kavanozu yakında dolacak ve ben onlarla çeyrekler alacağım inşallah.

Burayı da takip edeyim.

Kızlarcım merhaba.

Öncesinde har vurup harman savurmuş, gerekli gereksiz harcamaların dibini bulmuş , kendisini son 6 aydır birikime adamış birisi olarak aranızdayım.

Yukarıdaki cümlemin özü, para yönetimini hiç bilmemek aslında. Şimdi ise kendimi takdir ediyorum kısa sürede müthiş gelişme gösterdim diyebilirim.

Benim felsefem mahrum kalmadan , israf etmeden ihtiyacın doğrultusunda minimal bir hayat sürmek.

Boğazdan kısmamak gerekiyor. Yeni yerler görmek yeni insanlar keşfetmek gerekiyor, mutlaka kitaplar edinilmeli , okunmalı, yaşanmalı.

Şu an bir bileziğim var. Tamamen yatırımlık. Kağıt ve bozuk kumbaralarımda tl olarak birikim yapıyorum. Bozuk kavanozu yakında dolacak ve ben onlarla çeyrekler alacağım inşallah.

Burayı da takip edeyim.
yeni yerler, yeni kültürler ve kitaplar. ohh ohhh ohhhh tam benlik:KK48: ben bir de buna sporu ekledim. herkes gelirine göre tasarruf yapmalı diyenlerdenim. ama az, ama çok. ihtiyaç doğrultusunda yaşamak, yoksa mağazalar sürekli al al al al diye bağırıyor veee almanın sonu yok. ayrıca her ay belli bir miktarı giderden sayıp, sadaka niyetine vermeli. bu bir öğrenciye burs olabilir, fakir bir aileye mutfak gideri olabilir. sadaka malı bereketlendirir. yoksa biriktir biriktir, yığ bir kenarı. ne kendin harca, ne başkası faydalansın olmaz yani.:KK43::KK43: aramıza hoş geldin:KK52:

yeni yerler, yeni kültürler ve kitaplar. ohh ohhh ohhhh tam benlik:KK48: ben bir de buna sporu ekledim. herkes gelirine göre tasarruf yapmalı diyenlerdenim. ama az, ama çok. ihtiyaç doğrultusunda yaşamak, yoksa mağazalar sürekli al al al al diye bağırıyor veee almanın sonu yok. ayrıca her ay belli bir miktarı giderden sayıp, sadaka niyetine vermeli. bu bir öğrenciye burs olabilir, fakir bir aileye mutfak gideri olabilir. sadaka malı bereketlendirir. yoksa biriktir biriktir, yığ bir kenarı. ne kendin harca, ne başkası faydalansın olmaz yani.:KK43::KK43: aramıza hoş geldin:KK52:

Aynen katılıyorum. Spor da olmazsa olmazlardan. Bu kış tembellik ettim biraz ama Şubat itibariyle başladık ona da.
İsteklerin üzerini zaman zaman çizmek gerekiyor birikim için. Ben hedefsiz biriktirme , yığma taraftarı da değilim. Heyecansız olur o zaman. Mutlaka bir hedef olmalı, ev, araba, bebek, tatil.
Hoşbulduk :)

Aynen katılıyorum. Spor da olmazsa olmazlardan. Bu kış tembellik ettim biraz ama Şubat itibariyle başladık ona da.
İsteklerin üzerini zaman zaman çizmek gerekiyor birikim için. Ben hedefsiz biriktirme , yığma taraftarı da değilim. Heyecansız olur o zaman. Mutlaka bir hedef olmalı, ev, araba, bebek, tatil.
Hoşbulduk :)
yaz kış bir salona giderek spor yapıyorum ve yıllardır yaşam şeklim oldu. açık hava yürüyüşlerine de katıldım yıllardır. herkese tavsiye ederim. zindelik veriyor, ruh sağlığına çok çok faydası var, doğa yürüyüşlerinde çevre ediniyorsun. kim ne yapabiliyorsa bence yapmalı.:KK51:

Ben de birikim için altın tercih edenlerdenim canım. 3.ayima girdim 2 tane çeyrek altinim oldu bu ay da 3.yu alicam. Eşim harcligimi verdiği gibi gidip kuyumcuda alıyorum yukselmis düşmüş pek onemsemiyorum çünkü kısa vadede bozmayi düşünmüyorum. Önümüzdeki ay 4.cuyu alicam ve çeyrek lerimi götürüp cumhuriyete çeviricem.

Sizle ayni birikimdeyiz, ben de ayda bir tane aliyorum. Ben de onumuzdeki 2 yıl bozdurmayi dusunmedigimden onemsemiyorum fiyatlari. Gram yeterse gram, ceyrek yeterse ceyrek aliyorum

Kızlarcım merhaba.

Burayı da takip edeyim.

Aramiza hoşgeldiniz o zaman :) tl olarak birikimi ben beceremiyorum, ne zaman bir para ayirsam baska bir ihtiyacim icin harcıyorum.altina cevirdigimde bozdurmayacagimi bildigimden yok sayiyorum, guzel oluyor benim icin.
Ben de kitaplarimdan, gezmemden hatta disarida yemelerimden kısmıyorum.

yaz kış bir salona giderek spor yapıyorum ve yıllardır yaşam şeklim oldu. açık hava yürüyüşlerine de katıldım yıllardır. herkese tavsiye ederim. zindelik veriyor, ruh sağlığına çok çok faydası var, doğa yürüyüşlerinde çevre ediniyorsun. kim ne yapabiliyorsa bence yapmalı.:KK51:

Dünyanın en himbil insani ilan edebilirdim kendimi sporla tanışana kadar. 1 ay spor yaptım, kendimi o kadar zinde hissediyordum ki. Şimdi daha iyi durumdayim. Spor güzel şey. Spora ayirdigimiz vakit de oyle

Merhabalar herkese:)
birikim yapmak için bir çok topik var burada ancak ben altın biriktiren kadınlar olarak hep beraber olalım istedim.
ben her ay gram altın, alabilirsem de çeyrek almaya karar verdim. 2016 ocak ayında başladım daha uzun bir süre olmadı , birikim yapan başka hanımlar varsa da hep beraber birbirimize destek olarak biriktirmenin daha hevesli ve güzel olacağına inanıyorum.
Altından zarar gelmez derdi anneannem, nakit olarak biriktirmektense altın olarak biriktirmeyi daha yararlı buldum:KK22:
Bana katılan var mı?
ben ben ben... katılırım tabi... ama her ay atamıyorum kenara 2-3 ayda bir. günümüz var nisan ayı bende o zamana kadar da biriktirebilirsem biraz 2 çeyrek alırım o zaman

Aramiza hoşgeldiniz o zaman :) tl olarak birikimi ben beceremiyorum, ne zaman bir para ayirsam baska bir ihtiyacim icin harcıyorum.altina cevirdigimde bozdurmayacagimi bildigimden yok sayiyorum, guzel oluyor benim icin.
Ben de kitaplarimdan, gezmemden hatta disarida yemelerimden kısmıyorum.

Benim iki kumbaramda kilitli. Açmıyoruz. Böyle çözüm bulduk. :)
Ben de her ay maaşı alınca birikime ekliyorum kalanı ile geçiniyoruz. Kendimi zorlarsam önümüzdeki ay bunun yanında bir de gram alabilirim belki. Bebek için birikim yapmış olurum onlarla da. Umuyorum biraz düşer altın.

Ne için çalışıyorum o kadar, elbette ki zevklerimizden de mahrum kalmamalıyız.

Sizle ayni birikimdeyiz, ben de ayda bir tane aliyorum. Ben de onumuzdeki 2 yıl bozdurmayi dusunmedigimden onemsemiyorum fiyatlari. Gram yeterse gram, ceyrek yeterse ceyrek aliyorum
Aynen canım en doğrusu çünkü şahsen ben elimde nakit para Tutamıyorum eer yukselmis ve hadi altın almim dersem o parayi mutlaka yerim yiyecegime gidip altın alıyorum yatırım yatırımdir :))

Yurudukce yuruyesim geliyo ama oturdukca da oturasim:(

Yurudukce yuruyesim geliyo ama oturdukca da oturasim:KK43:
zaten sporda önemli olan istikrar. bir başlayıp bir bırakmamak. haftanın belli günlerinde, belli saatlerinde yapmak. bunu siz dahil çevrenizde bilecek ki, o saatte olan programlarına sizi dahil etmesinler. dahil olun diye de baskı olmasın. mesela ben pazartesi, çarşamba ve cuma geceleri salona gidiyorum. herkes bunu böyle biliyor.

zaten sporda önemli olan istikrar. bir başlayıp bir bırakmamak. haftanın belli günlerinde, belli saatlerinde yapmak. bunu siz dahil çevrenizde bilecek ki, o saatte olan programlarına sizi dahil etmesinler. dahil olun diye de baskı olmasın. mesela ben pazartesi, çarşamba ve cuma geceleri salona gidiyorum. herkes bunu böyle biliyor.
Bir donem step f
bir dönem haftada iki üc gun gittim
Fitness step aerobic
Neyi yanlis yaptim bilmiyorum kendimi şiş hissettim
Hoca bir sure sonra gecer dedi gecti de ama o histen hic hoslanmadim ben
Kendimi en iyi hissettiyim sey yuruyus
Bu ara eve bi kosu bandi alsak mi diyoruz
Alanlar pisman, kullanilmiyo vs diyolar
Kararsiz kaldik

Back
X