Alt komşu

Kizlar iyi aksamlar. Ben eski konularimdan da bilen bilir. Annemle oturuyordum. Bir hafta önce kiraya çıktım. Daha kapidan girdikten yarim saat sonra alt komşu tavana vurdu. Çocukları uyardim sakin kosmayin,gürültü yapmayın diye neyse yattik. Iki gun sonra kadin kapiya geldi. Çok gürültü yapiyorsunuz diye bende özür diledim ve küçük oğlum biraz koşarak sert yürüyor dedim. Yaşını sordu 3 dedim ve benim çocuğumla yaşıt ama hiçbir zaman alt komşu gelmedi dedi. Bende seninki uysal ama bu aksi ve inatçı zamanla alisir abiside bende uyariyorum dedim ve gercektende uyariyoruz. Hatta rahatsiz olmasinlar diye iki gundur dışarı çıkarıyorum surekli. Ve ogrendimki büyük oğlu zihinsel engelliymis yani aklina eseni yapıyormuş bütün bina biliyormuş ve onun için idare ediyorlarmış yani küçükte yapsa öbüründen biliyorlarmis. Bugünde yine çocukları cikardim tamda eşi geçiyormuş yanimdan ve bana duyararak ev sahibini ariyacam ya hemen çıkarsın yada çaresine baksin dedi. Kendimi zor tuttum şimdi kavga edersem esim niye sen muhatap oluyorsun diye kizar dedim. Eşimi aradim. Oda bir daha öyle birsey yaparsa geregini yaparim kendini bi halt sanmasin diye ayni binadaki arkadasina söyledi. Uyar diye. Ama gerçekten uyuz oldum çocuk yürüyor hemen tavana vuruyor. Ucacak heralde. Çocukları en gec akşam 10da yatiriyorum ve şuanda da uyuyorlar düşünün artık .
Insanlar ne kadar tahammulsuzlesti benim ust katta hopluyolar zipliyolar rahatsiz olmuyorum cocuk sonucta
Cok erken veya cok gec saatler olmadigi surece hic sikinti degil benim icin sonucta matkap calismiyorya ayak sesi
Hic mi tv filan acik olmuyor mesgaleleri yokta surekli ayak sesini dinliyorlar

Ilk zamanlar alttan aliyim dedim. Kudurdular. Ama eşim gerekli haberi gönderdi. Eğer ben girersem araya cani yanar bi işe yaramaz onun için ayağını denk alsın,benim kim olduğumu söyle demiş. Eşimde sinirli gözü döndüğü zaman babasi olsa tanımaz. Birgün eski komşumuz ben logusayken ogluma vurmus bende kavga ettim. Adamin orda küfür ettiğini öğrenince adami öldürecekti zor tuttular.
Eski komşunuz kim ve ne hakla çocuğunuza vuruyor? Orayı anlamadım? Siz Nerede yaşıyorsunuz? Komşu benim çocuğuma dokunsa bırakın kavgayı, polisi arar ortalığı birbirine katarım. Fazla sessizsiniz galiba?

Asla anlamayacağım şu toplu yaşam kurallarını, gereklerini bilmeyip apartmanda yaşayanları. Eğer birden fazla ailenin yaşadığı bir binaya taşınıyorsanız ister ev sahibi olun ister kiracı belli başlı kuralları vardır. Eğer bangır bangır ses gelmiyorsa yüksek sesle tv izleyen birine şikayete gidilmez. Balkondan pencereden sofra çırpılmaz, çöpler camdan atılmaz. Üst kattan ses geliyorsa abartı olmadığı sürece şikayete çıkılmaz vb.

Komşunuza müstakil ev tavsiye edin.

Bu tip zamanlarda insanlarin birbirine daha tahanmüllü olmasinxan yanayım biraz gurültü olabilir ama siz de evin içinde horon tepmiyorsunuz. Siz yine iyi sabretmişsiniz ben tepkimi belli ederdim. Özürlü cocugu vardiye sizin sağlıklı evladınızı kıskanıyor bu nedenle böyle yapiyo. Çok cok belli Ama sizin sucunuz degil bu

Arkadaşlar sabah 9 buçukta dayanamayip ev sahibini aradim. Olanlari anlattim o da o kim oluyor o ev senin dedi. Birak çocuklarını bunaltma bir daha birşey derse bu ev benim satin aldim onlarin yetkisi yok artik ne diyorsan bana de dedi. Sağolsun hepsi geldiler biz seni ezdirmeyiz gelinimizede aynisini yapti bagrinca sustu dediler. Valla bir rahatladim anlatamam. Ev sahibi arkamda durunca çok mutlu oldum. Kimisi gicik oluyor ama bunlar ailecek destek oldular bana:21:

Eski komşunuz kim ve ne hakla çocuğunuza vuruyor? Orayı anlamadım? Siz Nerede yaşıyorsunuz? Komşu benim çocuğuma dokunsa bırakın kavgayı, polisi arar ortalığı birbirine katarım. Fazla sessizsiniz galiba?
Yok canim yaptim zaten mahalle inledi. Ben logusayim diye beni tuttular ama balkondan iyi saydirdim o sirada eşim gelince 5 tane adam kaçacak delik aradi o kadar yani

Alttaki kiracı değil evi almıştır kesin dimi, böyle insanlar kiracısın diye emri altına alacaklarını zannediyorlar kendilerini. Bende de var bir baş belası alt komşu ev kendilerinin diye süpürgeyi çalıştırma saatime bile onlar karar verebilirler mesela. Eşim yumuşak başlıdır ona söylerler evde ben yokken ah bana bir denk gelseler biliyorum da ne yapacağımı. Bir daha olursa söyleyin yani bu ikinci sınıf insna muamelesi neden çocuk bu adi üstünde koşar oyuncak oynar ses çıkarır beğenmiyorsa kendisi çıksın gitsin
Aynen kendi evi ama ev sahibinin gelininede yapmis aynisini

Back
X