Alt komşu

Kadinin dengesizligi yuzunden cocuklarinizi yerli yersiz uyarip engellemeyin. Cocuklu evde belli bir miktar ses olur. Cocuk bu put gibi oturamaz. Gece veya sabah erken saatlerde kosup biseyler atmiyorlarsa sikayet edilmemeli ayip bence

Valla nasil insanlar bende anlamadım. Kapida komsular oturuyordu söyledim şok oldular. Inanmiyorsaniz ansizin birgun veya gece evime gelin. Hatta kapidan dinleyin bizi bunun abarttığı kadar varmiyiz diye. Onlarda bizim evimizdede gürültü oluyor hatta kiyamet kopuyor o nasil iş dediler.

Kizlar iyi aksamlar. Ben eski konularimdan da bilen bilir. Annemle oturuyordum. Bir hafta önce kiraya çıktım. Daha kapidan girdikten yarim saat sonra alt komşu tavana vurdu. Çocukları uyardim sakin kosmayin,gürültü yapmayın diye neyse yattik. Iki gun sonra kadin kapiya geldi. Çok gürültü yapiyorsunuz diye bende özür diledim ve küçük oğlum biraz koşarak sert yürüyor dedim. Yaşını sordu 3 dedim ve benim çocuğumla yaşıt ama hiçbir zaman alt komşu gelmedi dedi. Bende seninki uysal ama bu aksi ve inatçı zamanla alisir abiside bende uyariyorum dedim ve gercektende uyariyoruz. Hatta rahatsiz olmasinlar diye iki gundur dışarı çıkarıyorum surekli. Ve ogrendimki büyük oğlu zihinsel engelliymis yani aklina eseni yapıyormuş bütün bina biliyormuş ve onun için idare ediyorlarmış yani küçükte yapsa öbüründen biliyorlarmis. Bugünde yine çocukları cikardim tamda eşi geçiyormuş yanimdan ve bana duyararak ev sahibini ariyacam ya hemen çıkarsın yada çaresine baksin dedi. Kendimi zor tuttum şimdi kavga edersem esim niye sen muhatap oluyorsun diye kizar dedim. Eşimi aradim. Oda bir daha öyle birsey yaparsa geregini yaparim kendini bi halt sanmasin diye ayni binadaki arkadasina söyledi. Uyar diye. Ama gerçekten uyuz oldum çocuk yürüyor hemen tavana vuruyor. Ucacak heralde. Çocukları en gec akşam 10da yatiriyorum ve şuanda da uyuyorlar düşünün artık .

Bir daha kesinlikle yumuşak davranmayın. Sizin de sesiniz bana geliyor ben de her ses yaptığınızda vurayım o zaman de. Sonra sebepli sebepsiz vur bakalım.

Yemin ederim annemin evinde kuduran çocuklar bi anda sessiz oldular. Hele büyük oğlum koltuk tepesinde gezerken şimdi laf gelmesin diye parmak ucunda yürüyor.
Bu kadarda kasmayın kendinizi çocuk onlar adı üstünde.. dediğim gibi çok rahatsızsa ona güle güle.

Bu kadarda kasmayın kendinizi çocuk onlar adı üstünde.. dediğim gibi çok rahatsızsa ona güle güle.
Valla canim komsular soyledi baska yerde evleri varmis gidecekler diye. Inş dedim. Burayi satarlar dedi bende tez vakitte amin dedim yoksa kötü olacak.

Oraya kim gelirse gelsin aynı tepkiyş verecekler çünkü hasta insanlar mutsuz hayattan keyif alamayanlar başkalarının mutluluğundan rahatsız olurlar. Sen de aşağıdan biraz gürültü duyarsan hemen tak tak vur zemine. Bizim yazlıkta böyle bi komşumuz vardı. İnan ki karşımızda şehrin en büyük açık hava kulübü vardı demet akalın falan gelirdi lazer gösterileri saat 2ye 3e kadar bangır bangır müzik olurdu. Çünkü orası yazlık yer sessizlik arayan gitsin yayla evi alsın. Ama yok yani komşumuz biz yürüsek tak tak süpürgeyle tavanına vururdu. Annem de süpürgeyle tak tak zeminimize vurup karşılık verirdi. Kapıya çıksalar saldırcaz yani o kadar bıkmıştık artık. Zaten evde durduğumuz yok geldiğimizde de huzur vermiyorlardı. Bazı komşularımız da tepki göstermişlerdi onların hareketine. Sonra hiç sallamadık hatta onlar tavana vurduğunda zıplardık güm güm güm diye sonra vazgectiler :))

Cocuk bu kosacak tabi. Fazla abartilmadigi surece kossun oynasin. Kapiya gelirse muhatap olmayin.
Sokaga salamiyoruz evde oynamiycak ne yapsin bu cocuklar.

Son düzenleme:
Üst komşumla sorunluyuz ilk zamandan beri.
Oğlum nerdeyse 15 gün sıcaktan diş patlatma sıkıntısından her gece 01:30 da uyanıp 03:30 bazen 04:30 a kadar ağlamak değil resmen böğürdü tövbe Ya Rabbim:KK45:
Kadında şikayeti geçtim tık olmadı.
Anlayış işte çok önemli

Sabahın köründe uyanıp etrafta gürültü yapmıyorsa ve gece geç saatlere dek gürültünüz olmuyorsa haddini bildirin
Ammma velakin biz de 2 küçük çocuklu çokça temizlik yapan kadın yüzünden evimizi taşıdık. Sabah 9 gece 11 çocuk yerinde durmuyor üstüne büyük olan arkadaş vs getiriyor.. temizlik gürültüsü her gün derken biz kaçtık manyaklardan

Benim alt komşumun 2 oğlu var ve sesleri sürekli sanki benim evde oynuyorlar gibi geliyor.Bazen kızımı zor uyutuyorum.Ama hiç kapısına gitmedim.Elbet benim kızımda bazen ses yapıyor ama komşumda hiç kapıma gelmedi.Yani aşağıdanda ses geliyor.Sizde asıl biz sizin sesinizden rahatsız oluyoruz ama anlayış gösteriyoruz dersiniz.

Ay valla resmen moral oldunuz ya gerçekten bunalmıştım. Ama sizden hem fikir hemde destek almak iyi geldi teşekkür ederim

Alttaki kiracı değil evi almıştır kesin dimi, böyle insanlar kiracısın diye emri altına alacaklarını zannediyorlar kendilerini. Bende de var bir baş belası alt komşu ev kendilerinin diye süpürgeyi çalıştırma saatime bile onlar karar verebilirler mesela. Eşim yumuşak başlıdır ona söylerler evde ben yokken ah bana bir denk gelseler biliyorum da ne yapacağımı. Bir daha olursa söyleyin yani bu ikinci sınıf insna muamelesi neden çocuk bu adi üstünde koşar oyuncak oynar ses çıkarır beğenmiyorsa kendisi çıksın gitsin

Küçük olan ilk gün gün biraz kudurdu ama abisi yapma etme diye uyardi. Zamanla biraz daha düzeldi sadece arada sert yürüyor
Cocuga surekli uyari yaparak pasiflesmesine neden olursunuz.surekli mudahale ileride psikopat bireye donusur.bazi kurallar tabiki vardir evde uyulmasi gereken ister kiraci ister ev sahibi olsun.fakat 3 yasinda kisiligini bulmaya calisan bir cocuktan soz ediyoruz hicbir komsu icin bunu yapmam.surekli uyaran yapmak yerine oturup konusun ve kisa cumlelerle uymasi gereken kurallari soyleyin ornegin biraz yavas yurursen sevinirim bir yere carpmandan endise duyuyorum gibi.sevgiler

Zaten öyle yapicam. Kiraci diye adam yurduna koymuyorlar resmen. Söyleriz çıkarsın diye bide ahkam kesiyolar.

Yahu kirasını ödemeyen kiracıyı bile çıkaramıyor ev sahibi. Sizi nasıl çıkaracakmış? Söyleyeceklermişmiş. O işler o kadar kolay olsaydı, parasını alamayanlar kiracıları kovalardı. Korkmayın, sinmeyin. Siz sinerseniz daha çok üzerinize gelirler. Dişinizi gösterin biraz. :) yeni eviniz de hayırlı olsun bu arada.

Yahu kirasını ödemeyen kiracıyı bile çıkaramıyor ev sahibi. Sizi nasıl çıkaracakmış? Söyleyeceklermişmiş. O işler o kadar kolay olsaydı, parasını alamayanlar kiracıları kovalardı. Korkmayın, sinmeyin. Siz sinerseniz daha çok üzerinize gelirler. Dişinizi gösterin biraz. :) yeni eviniz de hayırlı olsun bu arada.
Ilk defa kirada oturuyorum şaşırdım ne yapacağımı ama dediğiniz gibi diş göstermek lazim. Daha ilk haftadan böyle yapıyorlar. Sonra hiç baş edilmez

Ilk defa kirada oturuyorum şaşırdım ne yapacağımı ama dediğiniz gibi diş göstermek lazim. Daha ilk haftadan böyle yapıyorlar. Sonra hiç baş edilmez

Yok valla baş edilmez. Benim alt komşulardan hiç şansım yaver gitmedi (bu sefer hariç çok şükür), sadece bir kere sessiz olun demeye indim, onda da hamileydim ve başım çok ağrıyordu, alttakiler ise apartmanı sallıyordu (masanın üzerindeki sürahi zangır zangır sallanıyordu). Onun dışında çocuk yani yapar, hani çocuğu olmadan insan anlayamıyor tam ama, sonuçta onun da var çocuğu, biraz anlayışlı olması lazım.

20 daireli bir apartmanda kaliyorum. Alt ust ve yan dairemde de cocuk var. En buyugu 4 yasinda olmak uzere. Esim gece nobetinden cikip geliyor yeri geliyor seslerinden uyuyamiyor, yeri geliyor ben de huzursuz oluyorum. Hamileyim ve uyku skintisi cekiyorum. Ama kapiya gidemem yani. Kimseyi mahcup edemem. Cocugunun ayagina zincir vuracak degil kadin yani. Zaten beni gordukce yeterince mahcup aciklamalari oluyor. Biz de kulak tıkacı kullanmaya basladik artik :) komsunuza onerin iyi oluyor.

Benimde 5 yaşında oglum var alt komsu cok gurultu yapıosun koşma demiş dışarda oynarken bende cok sinirlendim sandalyeleri sertçe yere attım sıkıysa gelsin bana desin evde rahatça cocuk büyütemeyeceksek bu cocuklar naosın zaten dısarda tacizci dolu die düzgün yaşayamıyorlar istediği gibi davransın hiç takma ev sahibi de derse onlarında bize geliyor cocuk bu göktemi gezdireyim de sinir olurum böyle tiplere sanki kendi cocuk büyütmemiş

Back
X