Alt komşu

sasiba

Bir yanımız yaprak döker, bir yanımız bahar bahçe…
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2017
1.146
1.027
83
Kizlar iyi aksamlar. Ben eski konularimdan da bilen bilir. Annemle oturuyordum. Bir hafta önce kiraya çıktım. Daha kapidan girdikten yarim saat sonra alt komşu tavana vurdu. Çocukları uyardim sakin kosmayin,gürültü yapmayın diye neyse yattik. Iki gun sonra kadin kapiya geldi. Çok gürültü yapiyorsunuz diye bende özür diledim ve küçük oğlum biraz koşarak sert yürüyor dedim. Yaşını sordu 3 dedim ve benim çocuğumla yaşıt ama hiçbir zaman alt komşu gelmedi dedi. Bende seninki uysal ama bu aksi ve inatçı zamanla alisir abiside bende uyariyorum dedim ve gercektende uyariyoruz. Hatta rahatsiz olmasinlar diye iki gundur dışarı çıkarıyorum surekli. Ve ogrendimki büyük oğlu zihinsel engelliymis yani aklina eseni yapıyormuş bütün bina biliyormuş ve onun için idare ediyorlarmış yani küçükte yapsa öbüründen biliyorlarmis. Bugünde yine çocukları cikardim tamda eşi geçiyormuş yanimdan ve bana duyararak ev sahibini ariyacam ya hemen çıkarsın yada çaresine baksin dedi. Kendimi zor tuttum şimdi kavga edersem esim niye sen muhatap oluyorsun diye kizar dedim. Eşimi aradim. Oda bir daha öyle birsey yaparsa geregini yaparim kendini bi halt sanmasin diye ayni binadaki arkadasina söyledi. Uyar diye. Ama gerçekten uyuz oldum çocuk yürüyor hemen tavana vuruyor. Ucacak heralde. Çocukları en gec akşam 10da yatiriyorum ve şuanda da uyuyorlar düşünün artık .

Terbiyesizlik etmesine izin vermeyin..Üç yaşında çocuk koşmayip ne yapacak?Yalıtımin yetersiz olması onun suçu mu ?Biraz sesten kimse ölmez..Siz hanımefendi oldukça üstünüze gelir bu tipler..Düzgün bir dille tepkinizi belli edin.
Zaten öyle yapicam. Kiraci diye adam yurduna koymuyorlar resmen. Söyleriz çıkarsın diye bide ahkam kesiyolar.

Evin içinde top oynamıyor-yerlere bir şeyler fırlatmıyorlarsa, saatlere uyumlularsa (Ki çocuk için belli bi hoşgörü olur), yerler halı kaplıysa daha ne olsun? Çocuğun bir derece sesi olur, eh tüm çocukların tek tek ayaklarına sünger kaplamak zor, onun ise kulaklarına tıkaç alması daha kolay.
Bunu söyleyin: Benim çocukların komple ayağını sünger kaplamam zor olur, siz kulaklarınız için pamuk kullanın.
Ve daha da muhatap almayın, çocuklarınızı da sürekli uyarıp sıkmayın.

Valla ben olsam ağzının payını çoktan vermiştim.. çocuk sonuçta napayım eve mi bağlayayım yeterince dikkat ediliyorsa yapacak bişey yok gitsin başka yerde otursun.. daha hoşgeldin demeden kapıya şikayete gelen insanada ayrı bi sinir oluyorum zaten..
Yemin ederim annemin evinde kuduran çocuklar bi anda sessiz oldular. Hele büyük oğlum koltuk tepesinde gezerken şimdi laf gelmesin diye parmak ucunda yürüyor.

Evin içinde top oynamıyor-yerlere bir şeyler fırlatmıyorlarsa, saatlere uyumlularsa (Ki çocuk için belli bi hoşgörü olur), yerler halı kaplıysa daha ne olsun? Çocuğun belli bir derece sesi olur, eh komşu ve çocuklarının tek tek ayaklarına sünger kaplamak zor, onun ise kulaklarına tıkaç alması daha kolay.
Bunu söyleyin: Benim çocukların komple ayağını sünger kaplamam zor olur, siz kulaklarınız için pamuk kullanın.
Ve daha da muhatap almayın, çocuklarınızı da sürekli uyarıp sıkmayın.
Küçük olan ilk gün gün biraz kudurdu ama abisi yapma etme diye uyardi. Zamanla biraz daha düzeldi sadece arada sert yürüyor

Benimkiyle yaşıt ama alt komşum hiç gelmedi dediğinde çocuğum aksi diyeceğine , komşun insanmış darısı başıma deseydin keşke
O laf sonradan aklima geldi:KK48:ama bir daha gelirse diyeceğim

daha tutup benım cocugum aksı senınkı uysal mıs dıyorsun boyle dıyecegıne ıyı komsuya denk gelmıssın demek kı desene konu sahıbı :)

terbıyesızlık yapmasına ızın vermeyın valla

O adamın Ağzına kürekle vurasım geldi . Kiracısın diye kölemisin. Terbiyesiz o kim oluyorda yok arayacağımda evden çıkarsınlarda gibi Yüksek perdeden atmasyonlar yapıyor, hiç bir şekilde çıkaramazlar evden sizi heleki kontratınız varsa. Susmayın , kendinizi ezdirmeyin . Benimde 3 yaşında oğlum var sizi çok iyi anlıyorum.

Ne kadar zor böyle bir komşunun olması ya allah sabır versin.biz de tedirgin oluyoruz birini rahatsız ederiz diye sürekli uyarırız çocukları da neyseki bu kadar sıkıntılı bir komşumuz olmadı

Kizlar iyi aksamlar. Ben eski konularimdan da bilen bilir. Annemle oturuyordum. Bir hafta önce kiraya çıktım. Daha kapidan girdikten yarim saat sonra alt komşu tavana vurdu. Çocukları uyardim sakin kosmayin,gürültü yapmayın diye neyse yattik. Iki gun sonra kadin kapiya geldi. Çok gürültü yapiyorsunuz diye bende özür diledim ve küçük oğlum biraz koşarak sert yürüyor dedim. Yaşını sordu 3 dedim ve benim çocuğumla yaşıt ama hiçbir zaman alt komşu gelmedi dedi. Bende seninki uysal ama bu aksi ve inatçı zamanla alisir abiside bende uyariyorum dedim ve gercektende uyariyoruz. Hatta rahatsiz olmasinlar diye iki gundur dışarı çıkarıyorum surekli. Ve ogrendimki büyük oğlu zihinsel engelliymis yani aklina eseni yapıyormuş bütün bina biliyormuş ve onun için idare ediyorlarmış yani küçükte yapsa öbüründen biliyorlarmis. Bugünde yine çocukları cikardim tamda eşi geçiyormuş yanimdan ve bana duyararak ev sahibini ariyacam ya hemen çıkarsın yada çaresine baksin dedi. Kendimi zor tuttum şimdi kavga edersem esim niye sen muhatap oluyorsun diye kizar dedim. Eşimi aradim. Oda bir daha öyle birsey yaparsa geregini yaparim kendini bi halt sanmasin diye ayni binadaki arkadasina söyledi. Uyar diye. Ama gerçekten uyuz oldum çocuk yürüyor hemen tavana vuruyor. Ucacak heralde. Çocukları en gec akşam 10da yatiriyorum ve şuanda da uyuyorlar düşünün artık .
3 yaşındaki çocuk tabi ki koşacak istemiyorsa mustakil eve gitsinler aynen boyle soyleyin..Saat 10 dan sonra ve sabah 10 dan once dikkat edin yeter

Küçük olan ilk gün gün biraz kudurdu ama abisi yapma etme diye uyardi. Zamanla biraz daha düzeldi sadece arada sert yürüyor

E 3 yaşında, olabilir; siz doğrusunu söyleseniz de ters davranabilir adı üzerinde çocuk. Biraz hoşgörü ile olur bu işler. Alttan alıp açıklama yapmaya çalışmayın, fevri de davranmayın hiç gerek yok. Gerekirse "Çocuk bu, kenar süsü değil. O kadarcık sesi de oluverir. Hadi iyi günleeer" diyerekten kapatıverirsiniz kapıyı. Ve ciddiyim sürekli uyarıp sıkmayın çocuğunuzu elin kaprisi nazı için. Kendi evinde huzurlu olamayacaksa çocukcağız, nerede olacak?

daha tutup benım cocugum aksı senınkı uysal mıs dıyorsun boyle dıyecegıne ıyı komsuya denk gelmıssın demek kı desene konu sahıbı :)

terbıyesızlık yapmasına ızın vermeyın valla
Ilk zamanlar alttan aliyim dedim. Kudurdular. Ama eşim gerekli haberi gönderdi. Eğer ben girersem araya cani yanar bi işe yaramaz onun için ayağını denk alsın,benim kim olduğumu söyle demiş. Eşimde sinirli gözü döndüğü zaman babasi olsa tanımaz. Birgün eski komşumuz ben logusayken ogluma vurmus bende kavga ettim. Adamin orda küfür ettiğini öğrenince adami öldürecekti zor tuttular.

boyle insanlarin bahsi gecince bayginlik hissi gelio bana bu tur komsular gercekten katil eder insani.
Allah sabir versin.

Cocugunuzun kosmasi degil komsunun tavana vurmasi ayip insan gibi uyarsin..tavana duvara vuranlara sinir oluyorum edepsizler.
Boyle bir komsum vardi kesinlikle anlasilamiyor, size sabirlar diliyorum..

Back
X