Alt komşu hakkında şikayetçi olduk

evet tabiki olacak çünkü herkes çamaşır yıkıyor, ev süpürüyor, tadilat yapıyor vs.
gündüz veya gece polis arayıp komşum çamaşır yıkıyor derseniz deli muamelesi görebilirsiniz=)
ama evde çocuk koşturması, çekilen sandalye koltuk gürültüsü, yüksek ses müzik, bağırış çağrış herkesin tolere edeceği bir durum değil.

Biz de Esila'nin yazdigi yontemle egittik eve geldigi gunden itibaren. Evden cikarken ve geri geldigimizde hep en sevdigi odul mamalarini veriyoruz ki iyi bir sey olarak kodlasin kafasinda diye. Cunku ayrilik anksiyetesi cok zor kopek icin de sahibi icin de. Eve beyaz gurultu makinesi alabilir disaridan gelen sesleri engeller. Biz evde yokken bulundugu alani kisitliyoruz bebek kapilariyla, bir de kameramiz var iki yonlu ses gidiyor arada konusuyoruz. Egitirken de hep ayni rutinde devam ettik, sadece evden ayrilirken verdigimiz ozel bir odul mamasi var onun kutusunu gorur gormez odasina gidiyor zaten. Odasina sokup odul mamasini verip 'Anne / baba gidiyor, ama geri gelecek, sen o zamana kadar uyuyabilirsin' diyoruz ve gercekten de 5dk icinde uykuya daliyor.

Ama rutin ve istikrar en onemlisi.

vallahi bu konuda hiç objektif olamicam çünkü benim üst katımda bir komşu varki,komşu dedim ama insanlaştırdım,sürekli mobilya çekme,çocukların koşması,gece dolap sesi,kapı sesi ben anlamıyorumki ne sanıyorlar apartmanda oturmayı,apt. ortak yaşam alanıdır,sadece size ait değilki,o koşsun bu zıplasın millette sizin keyfinize göremi yaşasın,uyuyup uyansın,ben kulaklıkla dolaşıyorum evde,defalarca konuştuk,yöneticiye söyledik,en son adam inip bizimle kavga etti napalım çocuğu dışarımı atalım diyor,sizin yüzünüzden dövdüm bide diyor,hesabını öteki tarafta verirsiniz flnda dedi,gürültü yapan onlar,çocuğuna vuran o ,kavgaya gelen o,azar işiten bizbu söylediklerimi sizi kastederek söylemedim ama dikkat etmek gerekiyor apartman zor iş,sadece size ait değil,kimse sizi rahatsız edemez,sizde kimseyi,çocuk bu koşar diye bir ozgürlük malesef apt. yok,size evin içinde normal gibi gelebilir ama aşağıda inanılmaz gürültü olur,ağlamasını fln abartmış ama geri kalanlar konusunda bende sıkıntı çekiyorum,polisi fln aramadım ama ev bakıyorum çıkacam...

super tespit,aynisını bi kez yasayınca hemen polis aranıyormuş demekki

Biz evde birşey sürdürmüyoruz tekerlekli bir oyuncağı yok çocupun kaldırdım parkta ,bahçede veriyorum eline.parka da götürüyroum bahçeye de indiriyroum hava müsait olduğunda.koşma oğlum şöyle yürü diyoruz gösteriyorum inat dönemi bazen bana yada babaya inadına yapıyor .kızıyoruz da bağırıyoruz da daha ne yapabilirim ?
Günde kaç saat dışarda dursun bu çocuk akşam olunca biz de işten geliyoruz evde hiç mi oyun oynanmayacak ?

Birkere yapmadılar ve koşan kızı 17-18 yaşlarında aynı saatte babasıyla birlikte yaptılar.biz de onların çok sesine ses çıkarmadık kızlar kavga eder ,flüt çalar vs bunları apartman hayatında normal görüyorum ben ses çıkarmıyorum .hatta kendi kızlarım anne biz de vuralım mı diyor hayır sakın bize yakışmaz boşverin susarlar birazdan diyorum

Hareketli çocukla bina çok sıkıntı bizde yaşıyoruz ben çalışmıyorm alıp alıp dışarı çıkarıyorum mecbur yoksa evi başımıza yıkıyor Allah kolaylık versin

Tek çözüm eğitim ya da müstakil ev

Madem ev sizin, en mantıklı çözüm parkelerin altına ses izolasyonu yaptırmanız. Tüm eve olmasa da en azından salona yaptırsanız yeter sanırım.

Çok şükür bu konuda anlayışlı komşularım var daha biri şikayete gelmemiştir. Daha bu sabah işe gitmek için hazırlanıyorum kızım salonda bisiklete binmiş bana doğru geliyor dedim kızım olmaz komşularımız rahatsız olur dedim indi hemen. Onlarında sesi geliyor küçük çocukları var ağlıyor arada karşılıklı anlayış diyelim. Ama sizinkiler çekilmez gerçekten eski ev sahibi de satmak için hiçbir şey söylememiş oda kötü olmuş.

Apartman ya da site yapılırken yönetmelikte "evcil hayvan beslenemez" ibaresi yoksa hiçbir şey yapamazlar.

Benimde köpeğim var ama toplum huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok. Cünkğ eski evimde alt komsumun pitbullunun sabahlara kadar bağırmasından asırı rahatsız oluyordum. Çözümü eğitim yada köpeği göndermek.. veyahut tasınmak… ama gercekten köpek sahibi olan biri olarak söylüyorum gercekten aralıksız havlama sesi cok ama cok rahatsız edici oluyor.

Ben polislere takıldım her şikayete gelmeleri çok ilginç ne diyor da getiriyor acaba
Polis biz gelip uyarmak zorundayız diyor .kavga var diye çağırıyormuş.gelince oğlum açıyor kapıyı genelde onunla sohbet edip el sallayıp gidiyorlar çocuk bu bizim de var napabilirsiniz ki diyorlar hatta

Polis biz gelip uyarmak zorundayız diyor .kavga var diye çağırıyormuş.gelince oğlum açıyor kapıyı genelde onunla sohbet edip el sallayıp gidiyorlar çocuk bu bizim de var napabilirsiniz ki diyorlar hatta

Simdi sizi eleştirmek için değil gerçekten durumu bilmediğim için birsey diyemem belki sizinde tahmin etmediğiniz kadar çok gidiyordur. Mahkeme vs çözüm değil nasıl aynı yerde yaşayacaksınız iyi gün var kötü gün var ses yalıtımı yaptırın sizde rahat edin onlarda etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…