- 22 Mayıs 2010
- 1.639
- 2.294
- Konu Sahibi Kelebeketkisi10
3 yaşındaki çocuğu zincire mi vuracakmışsınız. Akşam 9 dan sonra aşırı bir gürültü olmadıkça hiç hakkı yok şikayet etmeye. Bu nedir yahu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
evet tabiki olacak çünkü herkes çamaşır yıkıyor, ev süpürüyor, tadilat yapıyor vs.Tolere edilecek ses var tolere edilmeyecek ses var aile içi şiddet varsa şikayet ederim gecenin bir vakti yüksek sesler geliyorsa şikayet edersin ama gündüz vakti süpürge çamaşır makinası çalışır yani gündüz matkap çalışabilir hiç mi tadilat olmayacak yani
Benim yakın arkadaşım köpeği yüzünden davalık kız evden çıkınca sabahtan akşama kadar kendini yırtarcasına bağırıyormuş herkes şikayet etti çıkarmaya çalışıyorlar.
Eğitime göndermek istiyor çok pahalı diye gönderemiyor.. Bu konuda çözümü olan varsa alabiliriz biz de
Herseyden öte hayvana bunu yaşatma hakkı yok
Kendide eğitim verebilir. Önce odada kapalı kapı ile sustuğu an kapıyı açar
Sonra dış kapıda 3 dk 5 15 30 1saat olarak uzatarak
Ama anahtar bile yuvada olmalı ki varlığını sadece koku ile hissetmeli
Ayrıca bazı zeka oyunları ile yorabilir
En sonn çare antistres damla
kız ne esprisi işin özeti herkes makul gürültü yapabilir insanız sonuçta ama herkes herkese katlanmak zorunda değil işte iyi geçinmek lazım sen anlayışlı komşu anlayışlı geçinip gideceksiniz.amman ne güzel esprimi sadece kendim anladım
vallahi bu konuda hiç objektif olamicam çünkü benim üst katımda bir komşu varki,komşu dedim ama insanlaştırdım,sürekli mobilya çekme,çocukların koşması,gece dolap sesi,kapı sesi ben anlamıyorumki ne sanıyorlar apartmanda oturmayı,apt. ortak yaşam alanıdır,sadece size ait değilki,o koşsun bu zıplasın millette sizin keyfinize göremi yaşasın,uyuyup uyansın,ben kulaklıkla dolaşıyorum evde,defalarca konuştuk,yöneticiye söyledik,en son adam inip bizimle kavga etti napalım çocuğu dışarımı atalım diyor,sizin yüzünüzden dövdüm bide diyor,hesabını öteki tarafta verirsiniz flnda dedi,gürültü yapan onlar,çocuğuna vuran o ,kavgaya gelen o,azar işiten bizbu söylediklerimi sizi kastederek söylemedim ama dikkat etmek gerekiyor apartman zor iş,sadece size ait değil,kimse sizi rahatsız edemez,sizde kimseyi,çocuk bu koşar diye bir ozgürlük malesef apt. yok,size evin içinde normal gibi gelebilir ama aşağıda inanılmaz gürültü olur,ağlamasını fln abartmış ama geri kalanlar konusunda bende sıkıntı çekiyorum,polisi fln aramadım ama ev bakıyorum çıkacam...Merhaba
Başlıktan da anlaşılacağı gibi alt komşuyla uzun süredir sıkıntı yaşıyoruz.Oğlum var 3 yaşında ve hareketli bir çocuk akşam 10 da yatar sabah 7 gibi kalkar gündüz de 2saat uyur . uyuduğu saatler evde çıt çıkmaz .sabah saatlerinde de dikkat ederim salon tarafında oyalamaya çalışırım elimden geldiğince .
2 seneye yaklaştı bu eve taşınalı kendi evimiz .alt komşumuzun şikayetleri hiç bitmedi .ilk zamanlar duvara vuruyorlardı onların da 3 yetişkin çocuğu var üniversite,lise çağındalar sınavları vs oluyormuş ,karısı panik atakmış sese tahammülü yokmuş vs vs sürekli aradı.eşim yüzyüze konuşalım aşağıda dedi konuştular.Bu adamla çözemeyiz çocuğun ağlamasını bile şikayet ediyor aldık başımıza belayı dedi eşim.Keza da öyle oldu .sonra telefonda tartıştılar eşim bir daha arama ben elimden geldiğince uyarıyorum çocuğun ayağını mı bağlayım ne yapayım yeter dedi .şikayetleri de genelde oğlumun koşma sesi.Top vs oynatmayız bahçeye indiriyoruz .
O günden sonra 7-8 kere polis çağırdılar. Hepsi de gündüz saatleri sabah 9 da çağırmış annem evde oğluma bakıyot sandalye çekti bir otururken kızım diyor mesela.öyle bir koşup odasından oyuncak getiriyor mesela pat polis kapıda .
Son olayda da iki akşam bilerek 17 yaşındaki kızı evde koşmaya çığlıklar atmaya başladı babası da bağırmalar çığlıklar.O gün biz evde hiç yoktu ses de yapmış olamayız ama inadına yapıyorlar dedi eşim bu kez de ben arayacam dedi polisi aradı.polis geldi gitti bu aşağıdan küfür etmeye kaloriferleri vurmaya başladı .Eşim sinirlendi baktım aşağı inecem falan diyor gidip şikayetçi olalım dedim.
Akşam karakola gidip toplum huzurunu bozmaktan,ve hakaret etmek den şikayette bulunduk eşim de ben de ayrı ayrı adamdan eşinden ve 20 yaşındaki oğlundan şikayetçi olduk.
Annem ve yengem eve geldiklerinde aşağıdan vurmalarına ve küfürlerine şahit olmuşlardı onlar da şahit olarak ifade verdi.
Ses kaydı almamışız o gün elimiz ayağımız tutmadı evde büyük kızlarım var onlar ağladı korktu falan .
Bu süreçler bize çok yabancı ne yapmalıyız bundan sonraki aşamada avukat a danıştık avukatla ilerleseniz iyi olur sonra size de dönebilir belli olmuyor bu tür davalarda dedi.Savcının davayı açıp açmayacağı belli olduktan sonra mı tutmalı yoksa hemen mi bilgisi olanlardan yol göstermelerini rica ediyorum
super tespit,aynisını bi kez yasayınca hemen polis aranıyormuş demekkiÇocuk kaç yaşında bilmiyorum ama benim apartmanda yaşayan kuzenlerim koşmayı bırakın yürüyüşleri bile yavaştı apartmanda. Anneleri biz biraz hızlı yürüyünce alttan şikayet edebiliyorlar diye uyarmıştı. Çocuğu her gün parka çıkarmak, enerjisini orada atmasını sağlamak çok mu zor? Burada genelde yeni nesil ebeveynler koşmayı normal görüyor ama değil.Siz defalarca şikayet almanıza rağmen hala çocuğun koşmasina izin veriyormuşsunuz. Ve alt kattaki ailenin tüm üyeleri sesten rahatsız ise belki gerçekten rahatsız ediyorsunuzdur. Bir kere çıkan sesi anlasınlar diye aynı şekilde gürültü yapmışlar, koşa koşa polisi aramışsınız .
Biz evde birşey sürdürmüyoruz tekerlekli bir oyuncağı yok çocupun kaldırdım parkta ,bahçede veriyorum eline.parka da götürüyroum bahçeye de indiriyroum hava müsait olduğunda.koşma oğlum şöyle yürü diyoruz gösteriyorum inat dönemi bazen bana yada babaya inadına yapıyor .kızıyoruz da bağırıyoruz da daha ne yapabilirim ?Karşı tarafı dinlemeden yorum yapamam aşağıya aşırı ses gidiyor olabilir keşke bazen de çocuğu dışarda oyalasanız evde koşma gürültü sesinden kim.olsa rahatsız olurdu sonuçta apartman ve binaların da belirli kuralları var kurallara uymayanlar müstakil ev tercih etmeli sanki benim 3 yaşında oğlum evde kamyon sürüyor bazen alttan vuruyoalr hemen alıyorum kamyonu elinden toplu yaşam alanı sonuçta
Birkere yapmadılar ve koşan kızı 17-18 yaşlarında aynı saatte babasıyla birlikte yaptılar.biz de onların çok sesine ses çıkarmadık kızlar kavga eder ,flüt çalar vs bunları apartman hayatında normal görüyorum ben ses çıkarmıyorum .hatta kendi kızlarım anne biz de vuralım mı diyor hayır sakın bize yakışmaz boşverin susarlar birazdan diyorumÇocuk kaç yaşında bilmiyorum ama benim apartmanda yaşayan kuzenlerim koşmayı bırakın yürüyüşleri bile yavaştı apartmanda. Anneleri biz biraz hızlı yürüyünce alttan şikayet edebiliyorlar diye uyarmıştı. Çocuğu her gün parka çıkarmak, enerjisini orada atmasını sağlamak çok mu zor? Burada genelde yeni nesil ebeveynler koşmayı normal görüyor ama değil.Siz defalarca şikayet almanıza rağmen hala çocuğun koşmasina izin veriyormuşsunuz. Ve alt kattaki ailenin tüm üyeleri sesten rahatsız ise belki gerçekten rahatsız ediyorsunuzdur. Bir kere çıkan sesi anlasınlar diye aynı şekilde gürültü yapmışlar, koşa koşa polisi aramışsınız
Hareketli çocukla bina çok sıkıntı bizde yaşıyoruz ben çalışmıyorm alıp alıp dışarı çıkarıyorum mecbur yoksa evi başımıza yıkıyor Allah kolaylık versinBiz evde birşey sürdürmüyoruz tekerlekli bir oyuncağı yok çocupun kaldırdım parkta ,bahçede veriyorum eline.parka da götürüyroum bahçeye de indiriyroum hava müsait olduğunda.koşma oğlum şöyle yürü diyoruz gösteriyorum inat dönemi bazen bana yada babaya inadına yapıyor .kızıyoruz da bağırıyoruz da daha ne yapabilirim ?
Günde kaç saat dışarda dursun bu çocuk akşam olunca biz de işten geliyoruz evde hiç mi oyun oynanmayacak ?
Tek çözüm eğitim ya da müstakil evBenim yakın arkadaşım köpeği yüzünden davalık kız evden çıkınca sabahtan akşama kadar kendini yırtarcasına bağırıyormuş herkes şikayet etti çıkarmaya çalışıyorlar.
Eğitime göndermek istiyor çok pahalı diye gönderemiyor.. Bu konuda çözümü olan varsa alabiliriz biz de
Apartman ya da site yapılırken yönetmelikte "evcil hayvan beslenemez" ibaresi yoksa hiçbir şey yapamazlar.Benim yakın arkadaşım köpeği yüzünden davalık kız evden çıkınca sabahtan akşama kadar kendini yırtarcasına bağırıyormuş herkes şikayet etti çıkarmaya çalışıyorlar.
Benimde köpeğim var ama toplum huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok. Cünkğ eski evimde alt komsumun pitbullunun sabahlara kadar bağırmasından asırı rahatsız oluyordum. Çözümü eğitim yada köpeği göndermek.. veyahut tasınmak… ama gercekten köpek sahibi olan biri olarak söylüyorum gercekten aralıksız havlama sesi cok ama cok rahatsız edici oluyor.Benim yakın arkadaşım köpeği yüzünden davalık kız evden çıkınca sabahtan akşama kadar kendini yırtarcasına bağırıyormuş herkes şikayet etti çıkarmaya çalışıyorlar.
Polis biz gelip uyarmak zorundayız diyor .kavga var diye çağırıyormuş.gelince oğlum açıyor kapıyı genelde onunla sohbet edip el sallayıp gidiyorlar çocuk bu bizim de var napabilirsiniz ki diyorlar hattaBen polislere takıldım her şikayete gelmeleri çok ilginç ne diyor da getiriyor acaba
Polis biz gelip uyarmak zorundayız diyor .kavga var diye çağırıyormuş.gelince oğlum açıyor kapıyı genelde onunla sohbet edip el sallayıp gidiyorlar çocuk bu bizim de var napabilirsiniz ki diyorlar hatta
İmkanımız olsa biz de müstakilde yaşarız Niloyacım, kaç para bi müstakil biliyon mu siz zenginsinizBizim daire de var ama müstakilde yaşıyoruz apartman bizlik hiç değil defalarca kez anladık yurdum insanına şu apartman kültürünü dayadılar ya çok kızıyorum
Ben polislere takıldım her şikayete gelmeleri çok ilginç ne diyor da getiriyor acaba