• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanya'da yabanc, memlekette Almanc..

yah almancısın dıye ne olcakkı..
bu sekılde ınsan ayrımı yaanlara sınır olurum!..

Ah karcim yasayan biliyor güzelim be.:çok üzgünüm:...biz istermiyiz böyle ayrilmayi.:umursamaz:...

En acisida nedir biliyormusun? Hadi kirk yillik yabanci yapsa bu ayrimi sallar gidersin, hic umursamazsin belki, lakin en yakin akraban cevren bunu yapiyor....en cokta bu koyuyor insana güzelim....:delphin:

Almancisin sana koymaz lafi artik kücüklügümden beri zihnime kazinmis....

Ah karcim yasayan biliyor güzelim be.:çok üzgünüm:...biz istermiyiz böyle ayrilmayi.:umursamaz:...

En acisida nedir biliyormusun? Hadi kirk yillik yabanci yapsa bu ayrimi sallar gidersin, hic umursamazsin belki, lakin en yakin akraban cevren bunu yapiyor....en cokta bu koyuyor insana güzelim....:delphin:

Almancisin sana koymaz lafi artik kücüklügümden beri zihnime kazinmis....

aynen öyle..koymaz..
ama varya,buralari okudukca,iyiki almanyadayim diyorum..türkiyede magazalarda,telefoncularda burnu havada calisanlarla hergün muhatap olmaktansa iyidir :dilcikar:

kizlar ben 4 senedir almanyadayim evlendim geldim.. her tr gidisimde ben ayni sorunlarla karsilasiyorum tatilimi mahvediolar valla yaaaa sinir oluorum artik..

Cok dogru yazmissin tebrik ederim....seni cok iyi anlayabiliyorum...bazi yazdigin problemleri bende gördüm.....
almanyada yasiyorsak zenginiz anlamina gelmiyor ya...ama öyle saniliyor genelde...
paramiz olsa bile kolay degil kazanmasi...

haklisin yaqmurr hemde hic kolay degil hic benim esim gecesini gunduzune katiyo hep iste ya isten gelince direk uyuyo sabah yine aynisi saniolarki gökten para yagiyooo

Valla daha öncede yazmistim galiba...
Sürekli söylerim...Almanyada en büyügünden en kücügüne herkes calisiyor...
daha dogrusu calismak zorunda !
Anne - Baba - Cocuklar...

Senede bir kere izin yapabilmek icin o parayi nasil biriktirdigimizi
bi yasayanlar bilir...sabahin 6sinda evden cikip aksamin bilmem kacina
kadar almanlarin agiz kokusunu cekmek zorunda kalanlar bilir....

Sonrada neymis...TRye gidince yok hava atiyormusuz, yok Almanciymisiz
biz dokunmazmis...Niye biz parayi sokaktanmi topluyoruz...?

Ve bunlari söyleyenler genelde kendi ailelerimiz oluyor...

Madem öyle kardesim...Atarim havami sanane...?! Essek gibi calisiyorsam
güzel giyinmek, iyi arabaya binmek bilmem ne benim hakkimi degilmi ?!

Iste o afedersiniz "Essek gibi calisma" kismini bilmiyorlar yada bilmemezlikten geliyorlar...

Iste o afedersiniz "Essek gibi calisma" kismini bilmiyorlar yada bilmemezlikten geliyorlar...
alkisalkisalkisalkisalkisalkis

Merhaba KK üyeleri.. yazima baslamadan önce sunu belirtmek istiyorum burada paylasacak olduklarim asla ve asla kavga cikarmak /tartisma yaratmak icin degil..

Hayatin icinden oldugu icin sizlerle paylasmak istiyorum..

Ben Almanyada dogup büyüdüm.. burda okudum.. burda calistim.. burda düzenimi kurdum..
Dogdugumda belkide duydugum ilk kelime almanca oldu.. bilemiyorum.. krese gittim almanca konusulurdu,evimizde annem ve babam düzgün türkce ögrenmem icin cabalardi..Evimizi hatirliyorumda, her odada mutlaka bir Atatürk resmi vardi!Türk bayragi asiliydi evimizin girisinde.. :asigim: turkbayragi

Demek istedigim dört bir yanim almanyayla cevriliyken yinede hep kalbimizde Türkiye oldu ! turkbayragi Babam bana köyümüzden bahsederdi,akrabalardan..

Ki zaman geldi izine gidildi.. kücükken pek hatirlamiyorum,ama aklimda kalan sunlar.. bir yere gittigimizde bana sorarlardi "sen almanci .... nin kizimisin?" diye.. otomatikmen evet diyordun..
Her cümlenin basi : "almanyada bu nasil, su nasil, bu farkli mi , su varmi, bu varmi" oluyordu..kücükken hic sinirime dokunmazdi.. niye dokunsunki zaten, soranlar hep sevdigim insanlardi,senede bir görsemde seviyordum onlari..

Zaman geldi gecti,yasim ilerledi ve izinler cogaldi, türkiyeye giderdik.. herkesin gözü üzerimizde olurdu.. niye hic anlamazdim,bizde normal bir aileydik. ne dört dörtlüktük nede cekilmezdik CADIARZU

Cok iyi hatirliyorum Selcukla yeni tanismistim,memlekete gittik yine arabayla..
Kuzenlerimin hepsi siraya dizilmis,hediye bekliyorlar.. bizi degil :kızgın:
O an o kadar dellendimki,istedigim tek sey selcugun yanina gitmek oldu.. senağlama
cünkü bizim burda cektigimizi o biliyordu, her hafta yabancilarla sorunlari olanlarla kavga ederdim Türklere laf ettikleri icin..yiprandigimi o görürdü :çok üzgünüm:

Neyse uzun lafin kisasi, kuzenlerimin muhabbetlerini dinledikce kendi aralarinda almanci kuzenimiz dediklerini duyar oldum, almancilarin evi var,almancilarin arabasi var almancilarin cep telefonlari var diye.. cok zoruma gitti,cünkü almanyada babamin ve annemin sabah saat 5 de is basi yaptigini ben görürdüm ve ben annemlerin su an ne kadar agri cektigini görüyorum, neyden peki ? agir is yapmaktan, 30 yil boyunca ayni hareketi yapmaktan ! :kızgın:

O andan itibaren cok degistim,artik ben türkiyeye gittigim zaman ,mal mülk soranlara ya hic cevap vermiyorum yada oldugu gibi söylüyorum..artik utanmiyorum "evet var" demeye,cünkü bende calistim, bende okumak icin cok sey sarf ettim.. ve ben kücükken annemler tarafindan bakiciya birakildim gidip calisabilsinler diye..

Neden bilmiyorum ama bir cok kisi Almancilar icin havali diyor.. aciklayabilecek olan varmi ?
Istisnalar var, evet cokkk havali olanlarida var ,yalan demiyorum..ama yerli milletimizde bu yokmu?Bizler her yil vatan hasretiyle 4 bin kilometre yol gidiyor arkadaslar, o bulgarlarin zulmünü vs. yazmiyorum bile sayfa doluyor diye ! :olmaz:
Ve bizim her tavrimiz kötü olarak adlandiriliyor.. Bunu en basta kendi canim kanim akrabalarim yapiyor,degilki yabancilar yapmasin :1closedeyes:

Aman neden bu kadar uzun yazdigimida pek bilmiyorumda artik toplanmis hepsi..

Benim diyecegim su, eger bir "almanci" elinde pahali telefonla, üzerinde güzel kiyafetle altinda güzel bir arabayla vatanina geliyorsa bilin ki onlar icin sabahin köründe kalkip ise gidip belkide alman emrinde calisip kazanarak aldi onlari.. en azindan benim cevremdekiler öyle..

Lütfen yanlis anlamayin,benim sözüm kendi cevremdeki akrabalarima!
görgüsüz diye adlandiran kisilere.
elbette biliyorum havali turistler cok, biliyorum türkiyedeki arkadaslarimizda cok agir calisiyor hayat sartlari zor onuda biliyorum.. sadece paylasip biraz olsun icimi dökmek istedim.

Herkese hayirli cuma'lar.. saygilar ! :nazar:

canım bu söylediklerin on yıl önce yazmış olsan evet haklısın ama artık türkiyede
almancıların havası kalmadı herşey var, ve buradaki yaşantımız oradan çok daha
iyi
3 yıl önce annem ablamın yanına gitmiş bana dediği hayatı yaşantısı
bizim daha iyi

evi küçük

işden eve evden işe

akraba yok can ciğer dost yok bütün almanyada arkadaşlarıyla hava atardı

o kadar bunalmıştı ki bir dost bulamadı ona para verecek en son annem ona türkiyeden para yolladı, bol bol sahte dostlara sahipmiş

oranın erkekleri desen aklı fikri kızlarla cinsellikte, vefa yok (uyuşturucu kullanımı acaip yüksek işsizlik bol)

%80 erkeklerin çoğu dul birini al birini at mantığı evlenmiyorlar birlikte yaşayalım sorumluluk almasın erkek yeterki ,adamlar halen ergenlikte 35 bile yani dejenere olmuş
türkler
sanırım sende bana kızmazsın bak az öncede tel. geldi kız kardeşimin firması krizdeymiş yani artık almanyada bitik opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Son düzenleme:
canım bu söylediklerin on yıl önce yazmış olsan evet haklısın ama artık türkiyede
iyi
bizim daha iyi

evi küçük

işden eve evden işe

o kadar bunalmıştı ki bir dost bulamadı ona para verecek en son annem ona türkiyeden para yolladı, bol bol sahte dostlara sahipmiş

oranın erkekleri desen aklı fikri kızlarla cinsellikte, vefa yok (uyuşturucu kullanımı acaip yüksek işsizlik bol)

%80 erkeklerin çoğu dul birini al birini at mantığı evlenmiyorlar birlikte yaşayalım sorumluluk almasın erkek yeterki ,adamlar halen ergenlikte 35 bile yani dejenere olmuş
türkler
sanırım sende bana kızmazsın bak az öncede tel. geldi kız kardeşimin firması krizdeymiş yani artık almanyada bitik opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Iste canim gelde bunu Türkiyedeki bazi insanlara anlat:delphin:....burdada hayat zor diyorsun....Ahh siz bizim cektiklerimizi bir bilseniz diyorlar...benneyaptımki

Burdada gecinmek kolay degil kira elektrik su vs. vs..diyorsun...Ahhh siz orda en iyisini yiyonuz ama diyorlar...:dilcikar:

Burda dostluk arkadaslik komsuluk akrabalik yok diyorsun....Ahhh burasi daha daha kötü diye cevap veriyorlar....:hulya:

Yani sen istedigin kadar anlatmaya calis...nafile...bazi zihniyetler bu konuda degismeyecek....:kahve:

haklisin yaqmurr hemde hic kolay degil hic benim esim gecesini gunduzune katiyo hep iste ya isten gelince direk uyuyo sabah yine aynisi saniolarki gökten para yagiyooo

aynen cnm ya....hediye getirirsin onu begenmezler...seker cuklata getirirsin az olur....ya seni düsünüpte aldigimiza sükret ya...nankör bu millet nankör...
inanirmisin param yok diye agliyorlar varya ama bizden zenginler tr dekileri...kendi gözlerimle sahit oldum...

iyi
bizim daha iyi

evi küçük

işden eve evden işe

akraba yok can ciğer dost yok
bütün almanyada arkadaşlarıyla hava atardı

türkler

aynen oyle arkadasim, millet burda it gibi calisiyor tabiri caizse tr ye gidince atmadiklari hava kalmiyor, bir de isin bu kismi var,
nerde nasil calisarak o paralari kazandigin belli,
caka satmakta neyin nesi,
burda pazardan alisveris yapilir (pazardan alisveris yapmayi abes karsilamiyorum bu arada)
, hala ufak bakkallara yazdiranlar vardir (tr de o devir coktan kapandi), tr ye gidip hava basarlar, oysa isin ic yuzunu bilen biliyordur, tr deki vatandaslarimiz da uyandi artik neyin ne oldugunu anladilar da boylelerine prim vermiyorlar,
ha suda isin cabasi, avrupadaki turklerin ogullari yabanci dost tutar aile oglunu geri dondurmek icin gider tr den kucuk kasabalardan kiz getirirler, kendilerini oldugundan farkli gostererek, onca yalan dolanla, kizcagiz buraya gelir isin asil yuzunu gorur, kocasi yuzune bakmaz, hizmetci niyetine kullanirlar kizi,
avrupadakilerden bos keseden sallamak ve olani farkli gostermek yerine birazcik gercek yuzlerini gostersinlerkötükedihüso

kaydirigubbakcemile5
iyi
bizim daha iyi

evi küçük

işden eve evden işe

türkler

her sözüne katilmiyorum,türkiyedeki yasam sarti daha iyi degil..en azindan benim gözümde..belkide benim yasam tarzima göre uygun degil bilmiyorum..
cogu kisi ac,okula gitmiyor yada gidemiyor,erkeklerin bir kismi ipsis sapsiz bira,kadin pesinde.kadinlar erkek pesinde..dünyanin her yerinde böyle..ve bu yüzden tek burayi kötülemek olmaz..ha burasi süpermi? degil.. ama en azindan emeginin karsiligini aliyorsun yerimseniben
es dost dersen benim burda güvendigim,sevdigim insan cok..ama türkiyede 1 kisi yok..

aynen cnm ya....hediye getirirsin onu begenmezler...seker cuklata getirirsin az olur....ya seni düsünüpte aldigimiza sükret ya...nankör bu millet nankör...
inanirmisin param yok diye agliyorlar varya ama bizden zenginler tr dekileri...kendi gözlerimle sahit oldum...

vereliniortak

Son düzenleme:

aynen oyle arkadasim, millet burda it gibi calisiyor tabiri caizse tr ye gidince atmadiklari hava kalmiyor, bir de isin bu kismi var,
nerde nasil calisarak o paralari kazandigin belli,
caka satmakta neyin nesi,
burda pazardan alisveris yapilir (pazardan alisveris yapmayi abes karsilamiyorum bu arada)
, hala ufak bakkallara yazdiranlar vardir (tr de o devir coktan kapandi), tr ye gidip hava basarlar, oysa isin ic yuzunu bilen biliyordur, tr deki vatandaslarimiz da uyandi artik neyin ne oldugunu anladilar da boylelerine prim vermiyorlar,
ha suda isin cabasi, avrupadaki turklerin ogullari yabanci dost tutar aile oglunu geri dondurmek icin gider tr den kucuk kasabalardan kiz getirirler, kendilerini oldugundan farkli gostererek, onca yalan dolanla, kizcagiz buraya gelir isin asil yuzunu gorur, kocasi yuzune bakmaz, hizmetci niyetine kullanirlar kizi,
avrupadakilerden bos keseden sallamak ve olani farkli gostermek yerine birazcik gercek yuzlerini gostersinlerkötükedihüso

Nedirki gercek yüzleri tadli???:delphin:

Tabiki herkes farkli izlenimlere tecrübelere sahiptir bu konuda....ve dediklerinde dogruluk payi olabilir....fakat o mahsum zavalli kizlar cogunlukla basina gelecekleri bile bile lades deyip göbek ata ata buraya geliyor.....bunuda unutmamak lazim...:kahve:

Damat adaynin karanlik bir gecmisi oldugnu bildikleri halde kizlarini gözlerini kirpmadan veren aileleri gördüm tanidim.....madem yemiyorlar artik almancilarin havasini neden buraya gelmeye can atiyorlar?:delphin:

Kendini farkli göstermek konusunada kendi tecrübelerimden sunu söyleyebilirim.

Sayisiz sekilde cok akrabam tanidigim var benim almanyada....hicbiri yaptigni ettigni gizlemiyor türkiyede....helada temizledik, hamalikda yaptik, acda kaldik parasizda kaldik buralarda diyor lakin gel görki buna sadece ironik bir sekilde gülen hadi ordan canim diyen insanlar var türkiyede......benneyaptımki

Bundan 20-30 sene evel fotör sapka ve mercedes ile türkiyede hava basan almancilar yok artik bana göre.....fakat eskiden evladini, ablasini, abisini, kardesini hasret acisi ile cigeri yanarak, yasli gözlerle gurbet ellere yolcu edenler yerine....simdi sadece para makinesi gibi yolunacak kaz gibi gören es dost akraba var......bunlarda benim izlenimlerim.:çok üzgünüm:

Evet Almanya bitti......ama bazi insanlarin acgözlülügü bitmiyor...malesef

Nedirki gercek yüzleri tadli???:delphin:

Tabiki herkes farkli izlenimlere tecrübelere sahiptir bu konuda....ve dediklerinde dogruluk payi olabilir....fakat o mahsum zavalli kizlar cogunlukla basina gelecekleri bile bile lades deyip göbek ata ata buraya geliyor.....bunuda unutmamak lazim...:kahve:

Damat adaynin karanlik bir gecmisi oldugnu bildikleri halde kizlarini gözlerini kirpmadan veren aileleri gördüm tanidim.....madem yemiyorlar artik almancilarin havasini neden buraya gelmeye can atiyorlar?:delphin:

Kendini farkli göstermek konusunada kendi tecrübelerimden sunu söyleyebilirim.

Sayisiz sekilde cok akrabam tanidigim var benim almanyada....hicbiri yaptigni ettigni gizlemiyor türkiyede....helada temizledik, hamalikda yaptik, acda kaldik parasizda kaldik buralarda diyor lakin gel görki buna sadece ironik bir sekilde gülen hadi ordan canim diyen insanlar var türkiyede......benneyaptımki

Bundan 20-30 sene evel fotör sapka ve mercedes ile türkiyede hava basan almancilar yok artik bana göre.....fakat eskiden evladini, ablasini, abisini, kardesini hasret acisi ile cigeri yanarak, yasli gözlerle gurbet ellere yolcu edenler yerine....simdi sadece para makinesi gibi yolunacak kaz gibi gören es dost akraba var......bunlarda benim izlenimlerim.:çok üzgünüm:

Evet Almanya bitti......ama bazi insanlarin acgözlülügü bitmiyor...malesef

Gercek yuzlerini yukarda bir bir siraladim Gulsum Sultan birdaha okursan anlarsin:delphin:

Evet dedigin gibi bu konuda herkesin izlenimleri farkli olabilir, bunlarda benim
ve benim gordugm sekilde goren bircok kisinin gorusleri...

Dedigin sekilde aileler olabilir istisnadir, ama kimsenin evladinin oizellikle kizini
almani-yabanciyi es tutmus adama peskes cekecegini sanmiyorum evlat bu!

Almanya nin bittigini sende kabul etmissin, tr deki bircok insanda bunu biliyor, ayrica evlatlarini avrupaya kahir ceksin, ezilsin diye yollamiyorlar, tr de durumu kotuyse
biraz rahat etsin esiyle yuvasinda mutlu olsun diye gonderiyorlar,
tabii avrupaya gelince is degisiyor, genellikle kizin cevresi, arkasinda ailesi olmadigindan eziliyor...

Bunlar ve bunun gibi bircogu kim ne derse desin, gercekler degismez:1ninca:

Gercek yuzlerini yukarda bir bir siraladim Gulsum Sultan birdaha okursan anlarsin:delphin:

Evet dedigin gibi bu konuda herkesin izlenimleri farkli olabilir, bunlarda benim

Dedigin sekilde aileler olabilir istisnadir, ama kimsenin evladinin oizellikle kizini
almani-yabanciyi es tutmus adama peskes cekecegini sanmiyorum evlat bu!

Almanya nin bittigini sende kabul etmissin, tr deki bircok insanda bunu biliyor, ayrica evlatlarini avrupaya kahir ceksin, ezilsin diye yollamiyorlar, tr de durumu kotuyse
tabii avrupaya gelince is degisiyor, genellikle kizin cevresi, arkasinda ailesi olmadigindan eziliyor...

Gercekler degisir tadlicim....insana göre degisir....:delphin:

Sirf kizlari almanyaya gelsin diye sapasaglam kizlarini zihinyel ve bedensel engeli bir adamla evlendiren anne baba gördüm.

Namus Namus diye yirtinan ama ogullarini burda tabiri caizse erkeklerle olan alakasi yüzünden ün yapmis bir kizla evlendirenleri gördüm....

Varini yogunu satip sahte evlilik yaparak buraya gelmek isteyenleri gördüm...

Burda her gün cehennem azabi cekse bile sakin türkiyeye dönmeyesin ha...ne yap et süresiz oturum hakkini al diyen Anneler gördüm.....

Bunlarda benim gerceklerim...gördüklerim.....

Yapmayin evladlarinza bu aciyi yasatmayin dedigin vakit.....Kiskanca, Fesata cikiyor adin....inanmiyorlar....yada umursamiyorlar..
Ve malesefki o kadarda istisna durumlar degil bunlar....

Neyse.....:delphin:
Senin dogrun sana benimkide bana dogrudur....

Sirf kizlari almanyaya gelsin diye sapasaglam kizlarini zihinyel ve bedensel engeli bir adamla evlendiren anne baba gördüm.

Namus Namus diye yirtinan ama ogullarini burda tabiri caizse erkeklerle olan alakasi yüzünden ün yapmis bir kizla evlendirenleri gördüm....

Burda her gün cehennem azabi cekse bile sakin türkiyeye dönmeyesin ha...ne yap et süresiz oturum hakkini al diyen Anneler gördüm.....

Yapmayin evladlarinza bu aciyi yasatmayin dedigin vakit.....Kiskanca, Fesata cikiyor adin....inanmiyorlar....yada umursamiyorlar..

yazdıklarını bende onaylıyorum vede gördüm böyle acımasız aileler

tercümanlık bürosunda çalışdım ne aileler ne babalar kızlarına kıyan

sırf damat almancı ama hanzo tipler öküzler
alkisalkisalkisalkisalkisalkis:kahve:

Yok mu evet malesef bu tipler var :delphin:
Allah bu zihniyettekilere de akil fikir ihsan eylesin:Saruboceq:

almani-yabanciyi es tutmus adama peskes cekecegini sanmiyorum evlat bu
!

hey canim hey..ne aileler var ya..en basta benim cevremde en az ama en az 8-9 kisi var böyle gelin/damat getiren.. + benim müvekkilerim arasinda kac kisi var saniyorsun sen :delphin:

a.s

yazdıklarını bende onaylıyorum vede gördüm böyle acımasız aileler

tercümanlık bürosunda çalışdım ne aileler ne babalar kızlarına kıyan

sırf damat almancı ama hanzo tipler öküzler
alkisalkisalkisalkisalkisalkis:kahve:

kaydirigubbakcemile3

hey canim hey..ne aileler var ya..en basta benim cevremde en az ama en az 8-9 kisi var böyle gelin/damat getiren.. + benim müvekkilerim arasinda kac kisi var saniyorsun sen :delphin:

Benim cevremde de, etrafimda gordugum duydugum bizzat yasayan kisilerden
aldigim duyumlar, anlattiklari olaylar kendilerini Turkiye'de farkli gostermeleri,
gercekleri saptirmalari ve yurt disina cikinca kisilerin gercekleri gormeleri,
gercek yuzunu gormeleri,
bu tur vak'alar da yadsinamayacak kadar cok fazla benim gozlemledigimsengözlerimebaksanab

eskiden banada cok derlerdi alamanci halbuki ben hollanda'da yasiyordum:olmaz:

eskiden cok derlerdi evet ama artik kimse görgüsüzlük yapmiyor eskisi gibi sonucta bende T.C vatandasiyimturkbayragi
hepimiz ayniyiz sen nerde dogusan bile nerde ekemegini yesin bile yinede türksün.
ha birde alamanci diyen olursada takmiyorum hic aldirmiyorum bile umrumda degil ben kendimin ne oldugununu bildikten sonra gerisi bos:lepi:

Back
X