Biz gurbetciler gercekten para makinesi olarak görülüyoruz.Bu yalan degil.Bunu kimse inkar edemez.Sanki yagan yagmurla para topluyoruz,duvar kagitlarimiz bile parayla dösenmis.Her canimiz istediginde cekip harciyoruz.Çok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook.
Ama gel görki benim bir türlü anlayamadigim birsey var.Biz burada evimizi hep krediyle alirken,Türkiye'dekiler nasil ppesin parayla pespese evler yazliklar aliyorlar bugüne kadar bir türlü anlayamadim.
Ya biz iki senede bir kuaför yüzü görürken Türkiye'dekiler her hafta oradalar.Biz izinden geleli daha 1 hafta oldu.Bu yüzden daha yeni gördügümü anlatayim.Dayimin karisiyla ve kizlariyla disariya cikacaktik kadin kadina.yemege gidecektik.Neyse gittik ama yengem sürekli sacim kötü duruyor deyip durdu.Kizlarina kizdi ,bir fön cektirecektim onu bile beklemediniz deyip durdu.Sonra kizi dediki "offf anne hergün kuafördesin,bugünde fönsüz gez yaa".
Düsünsenize orada kendimi cok ezik hissettim.Kuaför denilen dükkani iki senede bir ziyaret edebiliyoruz ama oradakilerin günlük rutin gittigi yer orasi.
gayet normal canim mirmirmirmir
agda yapmak icinde gidiliyor,kas aldirmak icin.bi tasarruf olsun diye kizlarla toplanip yapardik..bizim kuzenler aman ne ugrascam diyor :1rolleyes: