• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanya'da yabanc, memlekette Almanc..

Biz gurbetciler gercekten para makinesi olarak görülüyoruz.Bu yalan degil.Bunu kimse inkar edemez.Sanki yagan yagmurla para topluyoruz,duvar kagitlarimiz bile parayla dösenmis.Her canimiz istediginde cekip harciyoruz.Çok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook.
Ama gel görki benim bir türlü anlayamadigim birsey var.Biz burada evimizi hep krediyle alirken,Türkiye'dekiler nasil ppesin parayla pespese evler yazliklar aliyorlar bugüne kadar bir türlü anlayamadim.
Ya biz iki senede bir kuaför yüzü görürken Türkiye'dekiler her hafta oradalar.Biz izinden geleli daha 1 hafta oldu.Bu yüzden daha yeni gördügümü anlatayim.Dayimin karisiyla ve kizlariyla disariya cikacaktik kadin kadina.yemege gidecektik.Neyse gittik ama yengem sürekli sacim kötü duruyor deyip durdu.Kizlarina kizdi ,bir fön cektirecektim onu bile beklemediniz deyip durdu.Sonra kizi dediki "offf anne hergün kuafördesin,bugünde fönsüz gez yaa".
Düsünsenize orada kendimi cok ezik hissettim.Kuaför denilen dükkani iki senede bir ziyaret edebiliyoruz ama oradakilerin günlük rutin gittigi yer orasi.

gayet normal canim mirmirmirmir
agda yapmak icinde gidiliyor,kas aldirmak icin.bi tasarruf olsun diye kizlarla toplanip yapardik..bizim kuzenler aman ne ugrascam diyor :1rolleyes:

gayet normal canim mirmirmirmir
agda yapmak icinde gidiliyor,kas aldirmak icin.bi tasarruf olsun diye kizlarla toplanip yapardik..bizim kuzenler aman ne ugrascam diyor :1rolleyes:

birde söyle bir durum var kizlar bilmem sizde aynimi düsünüyorsunuz, ben tr den birileri ile alisverise cikamiyorum, alamiyorum birsey, sürekli ay ne kadar cok alisveris yapiyor cok para hariciyor düsüncesine kapiliyorlar sanki
halbuki ben belki tüm yil burda birsey almiyorum ordan aliyorum daha güzel daha uygun diye

birde söyle bir durum var kizlar bilmem sizde aynimi düsünüyorsunuz, ben tr den birileri ile alisverise cikamiyorum, alamiyorum birsey, sürekli ay ne kadar cok alisveris yapiyor cok para hariciyor düsüncesine kapiliyorlar sanki
halbuki ben belki tüm yil burda birsey almiyorum ordan aliyorum daha güzel daha uygun diye

Aynen aynen.Bende buradan hicbisey almam.Cünkü burada ki kiyafetler hem pahali hemde hosuma gitmiyor..Sonrada bana diyorlarki ayyyy ne kadar cok aliyorsun.Söylüyorumda böyle alisverisi sadece Tr de yaptigimi.

Aynen aynen.Bende buradan hicbisey almam.Cünkü burada ki kiyafetler hem pahali hemde hosuma gitmiyor..Sonrada bana diyorlarki ayyyy ne kadar cok aliyorsun.Söylüyorumda böyle alisverisi sadece Tr de yaptigimi.

evet bende diyorum, hatta annem bu yil kendisine yaklasik 10-15 esarp aldi, teyzem agzi acik kaldi, bende dedim ki orda his almiyorki, almaya kalksa bile cok pahali burda o fiyata kac tane aliyoruz gör bak demistim....
ama yinede tuhaf oluyor ben birsey alirken kendimi resmen kötü hissediyorum yanimda kuzen muzen oldugu zamanda onlarada aliyorum

yazdıklarınızın çoğunda haklısınız ewet ama şöyle bi durum daha var ben emirdağda yani gurbetçilerin bol olduğu yerde yaşayan biri olarak bakıyorumda gelenlere oturuyorsun topluluksun sohbet muhabbet hoşuna tmyen bişey olduğu anda pat fransızcaya çeviriyolar kendi aralarında gizlisini konuşup kapatıyo bu çok ayıp bence biz ne yapalım gizli bişey söyleme ihtiyacı hissettik oan biz hangi dile çevirelim mecburen tutup kendimizi sonra söylüyorsak biz böyle yapanlarda tutacak ikinci konu ise hep bi yaşadıkları yeri övme var ifade aynen şu (noo bizim orda heç bişey böle değel no bizim orda bunlardan çok var hemde daha güzel) ya bizim ora dediğin yer neresidir senin vatanın türkiye değil mi size yemin ederim bi tanıdığım bana pizzayı tarif etmeye kalktı varmıdır bu kadar ayıp bizi burda bişey görmüyo sanıyorlar herhalde işte bunları gördükçe biz kendi gurbetçilerimize yanaşmak istemiyoruz ha tabi hepsi bir değildir sözüm meclisten dışarı ama çevremde gördüklerimden bende örnek vermek istedim yoksa hepimiz aynı ülkenin insanları olarak kardeşiz

yazdıklarınızın çoğunda haklısınız ewet ama şöyle bi durum daha var ben emirdağda yani gurbetçilerin bol olduğu yerde yaşayan biri olarak bakıyorumda gelenlere oturuyorsun topluluksun sohbet muhabbet hoşuna tmyen bişey olduğu anda pat fransızcaya çeviriyolar kendi aralarında gizlisini konuşup kapatıyo bu çok ayıp bence biz ne yapalım gizli bişey söyleme ihtiyacı hissettik oan biz hangi dile çevirelim mecburen tutup kendimizi sonra söylüyorsak biz böyle yapanlarda tutacak ikinci konu ise hep bi yaşadıkları yeri övme var ifade aynen şu (noo bizim orda heç bişey böle değel no bizim orda bunlardan çok var hemde daha güzel) ya bizim ora dediğin yer neresidir senin vatanın türkiye değil mi size yemin ederim bi tanıdığım bana pizzayı tarif etmeye kalktı varmıdır bu kadar ayıp bizi burda bişey görmüyo sanıyorlar herhalde işte bunları gördükçe biz kendi gurbetçilerimize yanaşmak istemiyoruz ha tabi hepsi bir değildir sözüm meclisten dışarı ama çevremde gördüklerimden bende örnek vermek istedim yoksa hepimiz aynı ülkenin insanları olarak kardeşiz

canim öyle insanlari bende tasvip etmiyorum..ve gercekten ben cok tartismisimdir kuzenlerim almanca konustugunda türkceniz yokmu diye..ama napalim,bazende inan aklina gelmiyor türkce kelimesi ve almanca pat agzindan cikiveriyor art niyetin olmadan.. :1no2:
art niyetli konusmuslugum oldumu?evet oldu..ama o olayi anlatmistim zaten kaydirigubbakcemile3

canim öyle insanlari bende tasvip etmiyorum..ve gercekten ben cok tartismisimdir kuzenlerim almanca konustugunda türkceniz yokmu diye..ama napalim,bazende inan aklina gelmiyor türkce kelimesi ve almanca pat agzindan cikiveriyor art niyetin olmadan.. :1no2:
art niyetli konusmuslugum oldumu?evet oldu..ama o olayi anlatmistim zaten kaydirigubbakcemile3

tatlım bütün sayfaları okuma fırsatım olmadı ama inan işte bazıları kendilerini soyutluyo bizden ve kurunun yanında yaşda yanar tabiri ile tüm gurbetçileri için aynı şeyler düşünülmeye başlanıyo bence sorun birazda gurbetçilerimizde

tatlım bütün sayfaları okuma fırsatım olmadı ama inan işte bazıları kendilerini soyutluyo bizden ve kurunun yanında yaşda yanar tabiri ile tüm gurbetçileri için aynı şeyler düşünülmeye başlanıyo bence sorun birazda gurbetçilerimizde

bence gurbetcilerimizde yada ordaki vatandaslarimizda diye adlandirmamak lazim..herkes farklidir..
ben hayatta almanyada yasadigimla,mutlu bir yuvam oldugunla yada meslegimle hava atmis bir insan degil..aksine bu konularda daha cok sessiz kalmayi tercih ederim..
ama gel görki bana bile hava atan vatandaslarimiz oluyor..yani benim bulasmadigim halde onlar bulasmak icin can atiyorlar..ne sekilde olursa olsun..hava atmakla olsun,laf sokmakla olsun beni dikizlemekle olsun :icecream:

bence gurbetcilerimizde yada ordaki vatandaslarimizda diye adlandirmamak lazim..herkes farklidir..
ben hayatta almanyada yasadigimla,mutlu bir yuvam oldugunla yada meslegimle hava atmis bir insan degil..aksine bu konularda daha cok sessiz kalmayi tercih ederim..
ama gel görki bana bile hava atan vatandaslarimiz oluyor..yani benim bulasmadigim halde onlar bulasmak icin can atiyorlar..ne sekilde olursa olsun..hava atmakla olsun,laf sokmakla olsun beni dikizlemekle olsun :icecream:

bende zaten herkes aynıdır demedim dikkat edersen bazı gurbetçi kişilerin ordan gelip burdaki yani tr deki insanları ezik görmelerinin yüzününden herkes öyle sanlıyo dedim tüm gurbetçiler yani demek istediğim bazı arkadaşları BAZI diyorum bu huylarından vazgeçebilirlerse arada hiç ayrım kalmaz benceturkbayragi

demekki bende yalniz degilmisin bu konuda
bende kimseyle alisverise cikamiyorum
sanki onlarin parasini harciyomusum gibi geliyor
rahatsiz oluyorum sadece esinle alisverise cikmayi tercih ediyorum bende

demekki bende yalniz degilmisin bu konuda
bende kimseyle alisverise cikamiyorum
sanki onlarin parasini harciyomusum gibi geliyor
rahatsiz oluyorum sadece esinle alisverise cikmayi tercih ediyorum bende

bende cikmam..ciktigim zaman zan altinda kaliyorum resmen..kendime birsey aldigimda onlar aniye almiyorum diye gözümün icine bakip laf carpiyorlar...

yada su muamele "ay cok güzelmis,yarin gelir alirim su an yanimda para yok" hee tabi cikarip verecez ya biz parayi :mymeka:

dil biliyor olmama rağmen , çok iyi bir işim olmadığı sürece yurt dısında yasamaya cesaret edemezdim..
hele ki eş dolayısıyla kurulu bir düzene gitmeye asla....

dil biliyor olmama rağmen , çok iyi bir işim olmadığı sürece yurt dısında yasamaya cesaret edemezdim..
hele ki eş dolayısıyla kurulu bir düzene gitmeye asla....

ayni seylerde mesela benim icin türkiye ile aynisi :1hug:

bende asla cok iyi bir meslegim olmadigi sürece türkiyede yasamak istemem..neden derseniz,cocugum hasta oldugunda hic düsünmeden doktora gidebilmeliyim..kendim rahatsiz oldugumdada aynen o sekil..
ve kontratsiz evlerde oturmak istemem.. paranin actigi kapilar ardinda oturmak yasamak istemem..ve en önemlisi bu okul sistemi varken cocuguma bunu yapamam..

Son düzenleme:
ooo artik eski konulara yeniside ekleniyor arkadaslar..
bizim bi arakadasin,akrabasinin dügünü varmisda, beyefendi "almancilar gelsin,öyle yapalim" diyormus..ama bizlere hasret olduklarindan degil.dügünde fazla para takilsin diye :mymeka:

ooo artik eski konulara yeniside ekleniyor arkadaslar..
bizim bi arakadasin,akrabasinin dügünü varmisda, beyefendi "almancilar gelsin,öyle yapalim" diyormus..ama bizlere hasret olduklarindan degil.dügünde fazla para takilsin diye :mymeka:

Baska bi emirleri varmiymis ? kiz sen yine mi hamilesin yoksam, gobusu koymussun oraya :kedi::kedi:

S&S öyle bir tercüme olmussun ki... Okulda ve cevremde neler cektigimi ancak sizler anlayabilirsiniz..
Almanyada yabancisin,memlekette alamanci.. nede dogru bir söz..

lisede bu konu vardi-.göcmenlerle ilgili (Migrantangeschichten).

Ögretmenim bana sordu,senin memleketin neresidir,yani nereyi memleketin olarak görüyorsun.

Bende nereye ait oldugumu bilmiyorum dedim, iki ülkenin arasinda bir sandalyede oturuyorum sanki :sinifsinif: Evimizde bütün kültürümüzü,örf ve adetlerimizi ögrenirken, türkiyeye geldigimizde yinede yabanci oluyorduk..

Ama artik türkiyede yasiyorum,ailem hala almanyada. Eskisi gibi biri alamanci dediginde susmuyorum,agzinin payini veriyorum. Hele ki gelmek isteyipte gelemeyenler yok mu, bide böyle laflar ediyorlar.

Ben bir türküm,öyle dogdum öyle ölecegim,kimsede bunu sorgulayamaz!!!!!! turkbayragi

Baska bi emirleri varmiymis ? kiz sen yine mi hamilesin yoksam, gobusu koymussun oraya :kedi::kedi:

baska emirleri var galiba,sanirim dügünü bizlerin ödemelerini istiyorlar..hani bodrum katimizda para basma makinalari var ya delikafadulden
yok guzum hamile degilim,esim 2. istiyorda bana göre cok erken daha,ama pasaklim resmi cok begendigi icin koy demisti..özlemis beni böyle görmeyi :kedi:

S&S öyle bir tercüme olmussun ki... Okulda ve cevremde neler cektigimi ancak sizler anlayabilirsiniz..
Almanyada yabancisin,memlekette alamanci.. nede dogru bir söz..

lisede bu konu vardi-.göcmenlerle ilgili (Migrantangeschichten).

Ögretmenim bana sordu,senin memleketin neresidir,yani nereyi memleketin olarak görüyorsun.

Bende nereye ait oldugumu bilmiyorum dedim, iki ülkenin arasinda bir sandalyede oturuyorum sanki :sinifsinif: Evimizde bütün kültürümüzü,örf ve adetlerimizi ögrenirken, türkiyeye geldigimizde yinede yabanci oluyorduk..

Ama artik türkiyede yasiyorum,ailem hala almanyada. Eskisi gibi biri alamanci dediginde susmuyorum,agzinin payini veriyorum. Hele ki gelmek isteyipte gelemeyenler yok mu, bide böyle laflar ediyorlar.

Ben bir türküm,öyle dogdum öyle ölecegim,kimsede bunu sorgulayamaz!!!!!! turkbayragi

canim öncelikle türkiyede yasayabildigin icin tebrike derim,cok büyük bir cesaret burdan oraya gitmek..inan..ben daha öncede anlattim 4 ay kaldim tr de,kafayi yedim..harbi abartisiz yedim kafayi :sinifsinif:
esim sabah 8de dükkanda oluyordu,aksam 7-8 den önce gelmiyordu eve..cumartesi dahil calisiyordu..ben onlarda kaliyordum,kafam estimi halamlara falan gidiyordum.hani benim sIk bogaz eden yoktu,ama o sartlar..ordaki hayatin akintisi mahvetti beni..
apandistimden oldum orda kaldigim sürede :çok üzgünüm:

baska emirleri var galiba,sanirim dügünü bizlerin ödemelerini istiyorlar..hani bodrum katimizda para basma makinalari var ya delikafadulden
yok guzum hamile degilim,esim 2. istiyorda bana göre cok erken daha,ama pasaklim resmi cok begendigi icin koy demisti..özlemis beni böyle görmeyi :kedi:

canim öncelikle türkiyede yasayabildigin icin tebrike derim,cok büyük bir cesaret burdan oraya gitmek..inan..ben daha öncede anlattim 4 ay kaldim tr de,kafayi yedim..harbi abartisiz yedim kafayi :sinifsinif:
esim sabah 8de dükkanda oluyordu,aksam 7-8 den önce gelmiyordu eve..cumartesi dahil calisiyordu..ben onlarda kaliyordum,kafam estimi halamlara falan gidiyordum.hani benim sIk bogaz eden yoktu,ama o sartlar..ordaki hayatin akintisi mahvetti beni..
apandistimden oldum orda kaldigim sürede :çok üzgünüm:

Cok gecmis olsun canim ya :teselli:
ben daha öncede 5ay kaldim, yavas yavas alisiyorum iste

Cok gecmis olsun canim ya :teselli:
ben daha öncede 5ay kaldim, yavas yavas alisiyorum iste

sagol güzelim..
bende alistim,ama o olay patlamama neden oldu..
beni ameliyata almadilar,hastanenin hesabina ameliyat parasi yatacakmis,öyle ameliyat ederlermis..halbuki "notfall" olarak yazdi onu hastanedeki doktor..
nuh dediler peygamber demediler,halbuki benim sigortam yurt disi olaylarinin hepsini karsiliyor..belgem vs. hep yanimdaydi.. ! :1closedeyes:
beni korkutan bu oldu,kizim oldu..allah korusun ona birsey olsa ve sigorta oldugu halde yari yolda birakilirsak ? :çok üzgünüm:
yada orda hep aile var, hergün onlarlami ugrascam ? akannehir
hergün olmazsa 2-3 günde bir mutlaka görüsmek zorunda olcam :1no2:
hem en önemli nokta,annemleri asla yanliz birakamam :umursamaz:
bana cok dediler,gel burda yasayin..denize yakin ev alalim size (gözümü boyicaklar ya :mymeka: ) gül gibi meslegin var,sana ofis acariz bilmem ne.. yapamiyor insan be guzum,cocugun oldugu zaman cok korkular kapliyor seni.. okulu nolcak, ÖSS ye mi sokcan cocugunu falan diye kafamçokkarıştı
Ama dilerimki sen bunlarin hicbirini yasamazsinda,aksine coooooooooooook mutlu olursun :asigim:

yah almancısın dıye ne olcakkı..
bu sekılde ınsan ayrımı yaanlara sınır olurum!..

Back
X