• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanya'da yabanc, memlekette Almanc..

Sac kuafor derken bende diyem bari, Turkiye de bende yaptirmayi seviorum, buraya gore daha ucuz, en sacimi bi evlendigim zaman boyattim kuaforde, bi de 2007 senesinde o da Turkiyede yoksa ucuz boyadan aldim iki dfa boyadim kendim o kadar, benim de oyle luksum olsa, parfumler burda bile 100 euro iken turkiyede mis gibi kokular daha ucuz, of
dun polise sikayete gittik esim icin, bakalim adam irtibata gecerse sikayetimizi geri alcaz, ama almaza o zaman mahkeme yolu, hic ugrasmak istemiyorum,insallah gerek kalmaz :((

allah yardimciniz olsun canim..hakkinizi aramaya devam edin derim ben..

demin kuzenimle konustum,kendisi su an türkiyede..bana diyor burda tüm akrabarlin gözü dönmüs,agzini acan kriz diyormus..dogal olarak bizimkilerden borc istiyorlarmis..bunaldik dönmek istiyoruz diyor garibim :1no2:

Almanyanin hic bi cazip tarafi yokki artik.. Bence bu sizin akrabalarinizin kisilikleriyle ilgili birazda gorgu tabii gorgu yoksa yarim saat uzaklikta bi yerden gelin yine ayni seyleri yapicaklardir yani bunun Almanya ile ilgisi yok bence.. Pinkystar in dediklerine katiliyorum ozelliklede cok yuksek sesle konusmalarina tabi her Almanyada yasayan Turkiyede o sekilde gorgusuzce davranmadigi gibi her Almanyada akrabasi olanda dediginiz gibi para para para demiyordur.. Galiba siz akrabalardan yana cok sanssizsiniz..

Almanyanin hic bi cazip tarafi yokki artik.. Bence bu sizin akrabalarinizin kisilikleriyle ilgili birazda gorgu tabii gorgu yoksa yarim saat uzaklikta bi yerden gelin yine ayni seyleri yapicaklardir yani bunun Almanya ile ilgisi yok bence.. Pinkystar in dediklerine katiliyorum ozelliklede cok yuksek sesle konusmalarina tabi her Almanyada yasayan Turkiyede o sekilde gorgusuzce davranmadigi gibi her Almanyada akrabasi olanda dediginiz gibi para para para demiyordur.. Galiba siz akrabalardan yana cok sanssizsiniz..

tesadüfe bak o zaman almanyada yasayan herkes akrabalardan yana cok sanssiz :1closedeyes:
katilmiyorum bu söylediklerinize.. görgüsüz olanida var olmayanida var..biz burda sadece akrabadan bahsetmedik ayrica,magazalarda calisanlardan, telefoncularda calisanlardan yani aile disinda olan insanlarndanda bahsettik..
sanirim konuyu tam anlamadiniz..saglik olsun :kahve:

Herkes degil iste her Almanyada yasayan bu soylediklerinizden yana dertli degil ama kabul ediyorumki cogunluk ayni dertten bahsediyor. 15 sayfanin en az 10 sayfasi akrabalarinizin ne kadar paraci olduguyla ilgili yazilarla dolu bunu baska nasil anlamam gerekli.. Benim akrabalarimda yurt disinda bende yilin bir kismini disarida geciriyorum ama ne bi beklentim ne de benden beklenen birsey olmadi..

Herkes degil iste her Almanyada yasayan bu soylediklerinizden yana dertli degil ama kabul ediyorumki cogunluk ayni dertten bahsediyor. 15 sayfanin en az 10 sayfasi akrabalarinizin ne kadar paraci olduguyla ilgili yazilarla dolu bunu baska nasil anlamam gerekli.. Benim akrabalarimda yurt disinda bende yilin bir kismini disarida geciriyorum ama ne bi beklentim ne de benden beklenen birsey olmadi..

bir kismini yurt disinda gecirmek baska, sürekli orda kalipda yillik izine gelmek baska..demekki sizin aile ya caktirmiyo,yada gercekten beklemiyor..ama bizlerin cevresinde artik aileden haric hemen hemen herkes birsey bekliyor..beklemese bile bi sekilde yurtdisindan gelenleri carpmaya calisiyor..manavindan tutun,otelcisine kadar..tamam yaz zamani gelir birseyin fiyati yükselir sorun degil..ama 10 dakika önce mahallenin kizina 10 tl ye sattigin terligi (misal veriyorum) ben yabanciyim diye tutupda 30 tl ye satmak artik abes.. kusura bakmayin artik bu görgüsüzlük degil düpe düz edepsizlik :delphin:

Artik hemen hemen her magazada mallarin fiyat etiketleri uzerindedir sizde bu tur magazalara gitmeyi tercih ederseniz birde siki bi pazarlik yaparsaniz bi sorun kalmaz malesef bazi saticilar ne koparirsan kardir diyorlar bunu Turkiyede yasayanlara bile yapmaya calisiyorlar malesef ama hepsi degil tabi..

Artik hemen hemen her magazada mallarin fiyat etiketleri uzerindedir sizde bu tur magazalara gitmeyi tercih ederseniz birde siki bi pazarlik yaparsaniz bi sorun kalmaz malesef bazi saticilar ne koparirsan kardir diyorlar bunu Turkiyede yasayanlara bile yapmaya calisiyorlar malesef ama hepsi degil tabi..

iyi hosda ben sIkIliyorum o magazalarda, mesela her girdigimde abartisiz 4 kisi yardimci olmak istiyor hemde 2 dakika arayla..insanin pesine yapisiyorlar..vede yüzde yüz olmayan seyi sana olur olur diye gagalamaya calisiyorlar..
hem ben pazarda falan gezmeyi daha cok seviyorum..daha civil civil daha insancil geliyor bana orasi.
elbette mersine gittigimde bende magazalari tercih ediyorum o ayri konu..
ama maalesef bizde her gittigimiz yerde oluyor bu..sahile iniyorsun,millete icecek 2 tl ise bizlere 4 tl diye satilmaya kalkiyor..haaa ne zaman uyanik olup "hey kardesim az önce 2 tl ye sattin " diyorsun adamlar utanip normal fiyata veriyor..

zor kardes vallaha zor.. belki herseye göre cözüm var,ama insanin kendi vataninda böyle cözümlere basvurmasi cok üzücü mafoldumben

Size bi sey dedim mi Ben ? sizin yazinizdan alinti mi yaptim ben ? nerden biliyorsunuz size yazdigimi gelip bana yaziyorsunuz ? hey Allah'im ya neyse :delphin:

kizlar sakin olun ya..

herkesin fikri farkli olabilir..
oferma sen bizi anlayamazsin,cünkü bizim yasadiklarimizi yasamamissin.. sana göre haksiz olabiliriz ama yurt disinda yasayan türklerin 99,99% icin hakliyiz buda yeter...

cadicim dedigim gibi herkesin fikrine saygi duyuyoruz degilmi Şeniz

Oyle zaten de ben ona gore bi sey yazmadim ki gitti benim yazdigmi kendine sandi her neyse, zaten benimkiler geldi tepeme en iisi sakin olayim demi:kedi:

S&S tabiki sizin yasadiklarinizi tam anlamiyla yasamadim ve size haksizsiniz demiyorum hakli oldugunuz cok nokta var. Benim esim yabanci ve Turkiyede yemedigi kazik kalmadi ama bigun kotu soz etmedi..benim anlamadigim Turkiyedeki yabancilar bile gayet iyi uyum saglayip sikayet etmezken siz Turk kulturunden geldiginiz halde nasil bu kadar sikayetci olabiliyorsunuz..Bunu tartismak icinde yazmiyorum.Akrabalariniz yada tanidiklariniz konusunda yorum yapmiycam cunku siz zaten yeterince anlattiniz onlari daha fazla yorumda yazmiycam madem bu kadar dertlisiniz Allah yardimciniz olsun...

S&S tabiki sizin yasadiklarinizi tam anlamiyla yasamadim ve size haksizsiniz demiyorum hakli oldugunuz cok nokta var. Benim esim yabanci ve Turkiyede yemedigi kazik kalmadi ama bigun kotu soz etmedi..benim anlamadigim Turkiyedeki yabancilar bile gayet iyi uyum saglayip sikayet etmezken siz Turk kulturunden geldiginiz halde nasil bu kadar sikayetci olabiliyorsunuz..Bunu tartismak icinde yazmiyorum.Akrabalariniz yada tanidiklariniz konusunda yorum yapmiycam cunku siz zaten yeterince anlattiniz onlari daha fazla yorumda yazmiycam madem bu kadar dertlisiniz Allah yardimciniz olsun...

iste türk kültüründen geldigimiz halde bize ordan degilmisiz gibi muamele yapildigi icin bu kadar dertliyiz bizde oferma..
bize ordaki normal vatandaslar gibi davranilsa bizimde sorunumuz olmaz..bi kere bizim milletimiz dil aliskanligini birakip "almanci" demeyi biraksa büyük bir adim atmis olacaklar şakkıdı

madem daha fazla yorum yazmak istemiyorsun tamam bende detaylara girip anlatmim o zaman..sagolasin :icecream:

ya yurtdışında herşey çok pahalı ben resmen aç kalmıştım 3 euroya ufacık bi pizza dilimi,1 euroya su 1 euro gazete,bi tek giyim ve ayakkabı uygun fiyata(converse 20-70 euro arası mesela) bi eiffele çıkmak bile yanlış hatırlamıyosam 15 euroydu kızlar ben o parayla eiffeli satın alırım sırnaşık şey bulunduğum yerde genelde villalar vardı ve ortalama fiyatları 1 trilyondu evlerde çok pahalı

yerimseniben

Kiz ss ismin neydi senin unuttum, aklima degil su an aksam iki dk ozelde gorusebilirmiyiz seninle ? avukkattin sanirim sana bi sey daniscam cnim, komami carpan adamla ilgili,sinirlerimi ziplatti adi herif :(((

Kiz ss ismin neydi senin unuttum, aklima degil su an aksam iki dk ozelde gorusebilirmiyiz seninle ? avukkattin sanirim sana bi sey daniscam cnim, komami carpan adamla ilgili,sinirlerimi ziplatti adi herif :(((

ismim sila canim..yaz bana özelden..ben bakarim..su an misafirim var teyzem geldi KK ya yada internete giremiyorum simdi kisa süre icin girdim geri cikmam lazim

Biz gurbetciler gercekten para makinesi olarak görülüyoruz.Bu yalan degil.Bunu kimse inkar edemez.Sanki yagan yagmurla para topluyoruz,duvar kagitlarimiz bile parayla dösenmis.Her canimiz istediginde cekip harciyoruz.Çok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook.
Ama gel görki benim bir türlü anlayamadigim birsey var.Biz burada evimizi hep krediyle alirken,Türkiye'dekiler nasil ppesin parayla pespese evler yazliklar aliyorlar bugüne kadar bir türlü anlayamadim.
Ya biz iki senede bir kuaför yüzü görürken Türkiye'dekiler her hafta oradalar.Biz izinden geleli daha 1 hafta oldu.Bu yüzden daha yeni gördügümü anlatayim.Dayimin karisiyla ve kizlariyla disariya cikacaktik kadin kadina.yemege gidecektik.Neyse gittik ama yengem sürekli sacim kötü duruyor deyip durdu.Kizlarina kizdi ,bir fön cektirecektim onu bile beklemediniz deyip durdu.Sonra kizi dediki "offf anne hergün kuafördesin,bugünde fönsüz gez yaa".
Düsünsenize orada kendimi cok ezik hissettim.Kuaför denilen dükkani iki senede bir ziyaret edebiliyoruz ama oradakilerin günlük rutin gittigi yer orasi.

Back
X