aklıma bir şey geldi tekrar yazıyorum.. aslında bırakmanın zor olması korku..bırakmaktan korkuyorsun.. kitabı okumaya başladığımda ilk sayfalarda abartılı sigara içmiştim..hani kitap bitince bir daha sigara içmeyecem ya o korku nedeniyle..bir iki sayfa okuyordum ve devam etmiyordum..sigarasız bir hayat olacağına inanmıyordum..sigara içmeden duramaz insan sanıyordum..o nedenle kitabı bile hemen bitirmemiştim taki kitabın yarısına gelene kadar..
sigara bırakma krizleri falan hiç ama hiç olmadı desem inanırmısınız..hatta sigara paketimi uzun bir süre evde beklettim..hergün gözümün önündeydi...
ya siz niye yapamıyasınızki...ben sizden üstünmüyüm sanki...siz çokmu zayıfsınız...yapmayın etmeyin..kendinizz ve çocuklarınırzı düşünün...
ya ben banyodan çıkınca krem sürmem gerekirdi...cildim öyle kuruyduki..hele topuklarımm..allahım korkunçtu...
şimdi öyle yumuşakki...her yanım..tepeden topuğa)))
şimdi içenleri izliyorum bazen..sigarayı yakıyorsun ve o pis dumanı öyle derin bir çekişle taaa ciğerlerinin en derinine gönderiyorsun...neden????
yok artık temiz hava dururken... sigara içenlerden uzak olun..eşinize içirmeyin..
eğer eşimle birlikte bırakmasaydık..bu kadar kolay olurmuydu bilemiyorum..ama okuduğum hikayelerde eşleri içipte kendileri bırakanlar vardı... yani oluyor aslında...
ya bende yazmaya başlayınca durmak bilmiyorum..biri sus artık desin
Ya şu anda bir an önce işten çıkıyım gidip kitabı alıyım istiyorum..
Bide benim erkek arkadaşımda içmiyor ve ben knedimi onun yanında her geçen gün daha pis hissediyorum ama yinede gidip balkona içiyorum.. Hele gece dışarı çıktığımızda içkili ortamlarda fln her sabah kendimden nefret ederek uyanıyorum agzımın içinde bir tabaka, o nası mis gibi kokuyo ben iğrenç iğrenç.. sakızla naneli şekerle geçiştirmeye çalışyorum ama yok yani tabiki o koku gider mi hiç..
Söylemedim ona henüz şöyle bir hafta falan geçsin süpriz yapmak istiyorum ben bir haftadır sigara içmiyorum diyerek.
Ama evet kesinlikle dediin gibi korku var, sigara içmek benim için boş zaman doldurmak demek yada işte mola vermek ki aslında size göre benim çok daha kısa oldu 3 sene ama insan hayret ediyor nasılda alışmış.. Üniversiteye hazırlanırken sınav dönemlerinde fln hiç içmedim nasıl bir salaklık yapıp başladım hiç bilmiyorum ama kesin kararlıyım bu sefer ne kadar boşluk hissedersem hissediyim bu kitapla birlikte son olacak.
Nikotin bandıda aldım her ihtimale karşı çok kriz fln gelirse takmak için ama umarım ona bile ihtiyacım olmaz..
ya anlamıyorum niye bu kadar savaş halindesin, neden hep aklında...kimse seni zorlamıyor bırakman için sen istemediğin için içmiyorsun...bunu düşünsene..
neden sürekli içsemmi içmesemmi...bu ne kadar yoruyordur seni...şunları düşün.. daha önce kaçkez bu düşünceler nedeniyle başladın ve her seferinde ne kadar mutsuz ve pişman oldun...
şimdi git yak bir tane ne olacak...miden bulanacak..başın ağrıyacak...ve ya o pişmanlık ... yok yok sen bunları çok yaşadın..
bırak şimdi kötü düşünceleri...su iç...bitki çayı iç...naneli sakız...
Tebrikler tekrar untma tek sigara yok
Gelişmeleri yazarsan sevinirim canım bana da destek olursun
Evet o tek sigara hiç olmayacak inşallah.... Bugun ilk gunüm sabah kalktığımda bir bosluktaymısım gibi hissettim ama sonra bunu aslında boşluk değil benim normal hayatım olduğunu hatırlattım kendime. Sonra kursa giderken yolda sigara bağımlılarını gördüm o kadar tuhaf geldiki sanki ben hiç sigara içmemişim onlar napıyorlardı öyle içlerine duman çekiyorlar acayip geldi bana suan cok iyim
ne güzel yaa sigarayı bırakmak, çok büyük bir zafer onu yenmek !
Bazen zor bazen çok kolay ama gerçekten çok güzel bir his...
Sigara firmalarının bizi yıllarca esir almalarına inanamıyorum
Çok ciddi paralar dönüyor bu işte ve biz de bu oyunlarına alet oluyoruz
Keyif veriyor stresi gideriyor can sıkıntısına iyi geliyor konsantre olmamızı sağlıyor ne mucizevi bir ürün
E bu kadar faydanın yanında bizi yavaş yavaş öldürüyor okadar olsun napalım
Şaka bi yana
Hepsi YALAN koca bir yalan
Sigara hiç bir şeye iyi gelmez tam tersini sağlar daha stresli daha canı sıkılan uyuşuk olmamıza neden olur..oksijen yerine karbonmonoksit gittiği için beynimize konsantre olamayız... Zaten keyifli olduğumuz durumlarda o iğrenç tadıyla herşeyi mahveder
Artık herkes görmeli sigaranın gerçek yüzünü...
İnsanın kendinden nefret etmesine özgüvenini yitirmesine neden olan bu iğrenç düşmandan herkes kurtulmalı...
ben de bırakmak istiyorum ama motivasyonu sağlayamıyorum bi türlü. yani istiyorum ama %100 istemediğim için, cesaret edip bırakmayı deneyemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?