• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

allen carr destek seminerine gidiyorum...

canlarım yaa... hele sen hkvk ??? ya ben sana yine nehir diye hitap etsem olurmu..

tabiki sigara unutulmuyor... içmek istemiyorsun .. şu an içsm bir nefes bile hemen başlarım bunu biliyorum..ama eskiden olduğu gibi kriz falan yok..hatta hiç aklına bile gelmiyor yalnızca sigarayı görünce aklına geliyor.. üstün başın temiz..evin mutfağın temiz...hertaraf mis gibi kokuyor...

ya içmeyince gerçekten para harcanmıyor..cüzdanına bereket geliyor..

benim en çok korkum tatilde içermiyim oluyordu..denizi izlerken.şezlongda ve uzun süren araba yolculuğunda..akşamları cafe ve barlarda...tur atarken yürürken sigara içmek..en büyük keyfimizdi.. ama içmedik...süper...

nehir kriz falan yok kendini korkutma sakın...içme sakın bir daha...ne kadar güzel uyanıyorsun..vicdan rahatsızlığın yok..tüm enerjin sende saklı kalsın..yorgun değilsin..ağzın acı değil..

ya benim aklıma gelen bir şey var..kaç ay sonraydı hatırlamıyorum ama dilimde ve damağımda olan değişiklikti...sanki üzerlerinde kalın bir tabaka vardı ve soyulmuş gibi, yumuşak ve tatlı bir tat alıyordum...ya anlatamıyorum farklı bir duyguydu..

kesnlikle ama kesinlikle yapmanızı istediğim şey..yürüyüş..

zaman yok demeyin..gerçekten mutluluk veriyor ve yürüyüşten sonra sigara istenmiyor..

ya ben böyle şeyler yazacağımı rüyamda görsem inanmazdım...25 yıl bilfiil içtim..

kitabı okuduktan sonra bırakmıştım bende..eğer içersem tekrar kitabın o müthiş etkiyi yaratacağını sanmıyorum..o nedenlede içmem artık..tekrar o kısır döngüye giremem ve işin aslı içmekte istemiyorum...

sizlerin yanındayım herzaman...hadi bi çay içelim...

aklıma bir şey geldi tekrar yazıyorum.. aslında bırakmanın zor olması korku..bırakmaktan korkuyorsun.. kitabı okumaya başladığımda ilk sayfalarda abartılı sigara içmiştim..hani kitap bitince bir daha sigara içmeyecem ya o korku nedeniyle..bir iki sayfa okuyordum ve devam etmiyordum..sigarasız bir hayat olacağına inanmıyordum..sigara içmeden duramaz insan sanıyordum..o nedenle kitabı bile hemen bitirmemiştim taki kitabın yarısına gelene kadar..

sigara bırakma krizleri falan hiç ama hiç olmadı desem inanırmısınız..hatta sigara paketimi uzun bir süre evde beklettim..hergün gözümün önündeydi...

ya siz niye yapamıyasınızki...ben sizden üstünmüyüm sanki...siz çokmu zayıfsınız...yapmayın etmeyin..kendinizz ve çocuklarınırzı düşünün...

ya ben banyodan çıkınca krem sürmem gerekirdi...cildim öyle kuruyduki..hele topuklarımm..allahım korkunçtu...

şimdi öyle yumuşakki...her yanım..tepeden topuğa))):1:

şimdi içenleri izliyorum bazen..sigarayı yakıyorsun ve o pis dumanı öyle derin bir çekişle taaa ciğerlerinin en derinine gönderiyorsun...neden????

yok artık temiz hava dururken... sigara içenlerden uzak olun..eşinize içirmeyin..

eğer eşimle birlikte bırakmasaydık..bu kadar kolay olurmuydu bilemiyorum..ama okuduğum hikayelerde eşleri içipte kendileri bırakanlar vardı... yani oluyor aslında...

ya bende yazmaya başlayınca durmak bilmiyorum..biri sus artık desin:9:

Ya şu anda bir an önce işten çıkıyım gidip kitabı alıyım istiyorum..

Bide benim erkek arkadaşımda içmiyor ve ben knedimi onun yanında her geçen gün daha pis hissediyorum ama yinede gidip balkona içiyorum.. Hele gece dışarı çıktığımızda içkili ortamlarda fln her sabah kendimden nefret ederek uyanıyorum agzımın içinde bir tabaka, o nası mis gibi kokuyo ben iğrenç iğrenç.. sakızla naneli şekerle geçiştirmeye çalışyorum ama yok yani tabiki o koku gider mi hiç..
Söylemedim ona henüz şöyle bir hafta falan geçsin süpriz yapmak istiyorum ben bir haftadır sigara içmiyorum diyerek.

Ama evet kesinlikle dediin gibi korku var, sigara içmek benim için boş zaman doldurmak demek yada işte mola vermek ki aslında size göre benim çok daha kısa oldu 3 sene ama insan hayret ediyor nasılda alışmış.. Üniversiteye hazırlanırken sınav dönemlerinde fln hiç içmedim nasıl bir salaklık yapıp başladım hiç bilmiyorum ama kesin kararlıyım bu sefer ne kadar boşluk hissedersem hissediyim bu kitapla birlikte son olacak.
Nikotin bandıda aldım her ihtimale karşı çok kriz fln gelirse takmak için ama umarım ona bile ihtiyacım olmaz..:19:

aklıma bir şey geldi tekrar yazıyorum.. aslında bırakmanın zor olması korku..bırakmaktan korkuyorsun.. kitabı okumaya başladığımda ilk sayfalarda abartılı sigara içmiştim..hani kitap bitince bir daha sigara içmeyecem ya o korku nedeniyle..bir iki sayfa okuyordum ve devam etmiyordum..sigarasız bir hayat olacağına inanmıyordum..sigara içmeden duramaz insan sanıyordum..o nedenle kitabı bile hemen bitirmemiştim taki kitabın yarısına gelene kadar..

sigara bırakma krizleri falan hiç ama hiç olmadı desem inanırmısınız..hatta sigara paketimi uzun bir süre evde beklettim..hergün gözümün önündeydi...

ya siz niye yapamıyasınızki...ben sizden üstünmüyüm sanki...siz çokmu zayıfsınız...yapmayın etmeyin..kendinizz ve çocuklarınırzı düşünün...

ya ben banyodan çıkınca krem sürmem gerekirdi...cildim öyle kuruyduki..hele topuklarımm..allahım korkunçtu...

şimdi öyle yumuşakki...her yanım..tepeden topuğa))):1:

şimdi içenleri izliyorum bazen..sigarayı yakıyorsun ve o pis dumanı öyle derin bir çekişle taaa ciğerlerinin en derinine gönderiyorsun...neden????

yok artık temiz hava dururken... sigara içenlerden uzak olun..eşinize içirmeyin..

eğer eşimle birlikte bırakmasaydık..bu kadar kolay olurmuydu bilemiyorum..ama okuduğum hikayelerde eşleri içipte kendileri bırakanlar vardı... yani oluyor aslında...

ya bende yazmaya başlayınca durmak bilmiyorum..biri sus artık desin:9:

Canıııımm hoşgeldin iyi ki varsın

İşte benim motivasyonum

Susma sakın susma artık

En azından ben susana kadar

Ya şu anda bir an önce işten çıkıyım gidip kitabı alıyım istiyorum..

Bide benim erkek arkadaşımda içmiyor ve ben knedimi onun yanında her geçen gün daha pis hissediyorum ama yinede gidip balkona içiyorum.. Hele gece dışarı çıktığımızda içkili ortamlarda fln her sabah kendimden nefret ederek uyanıyorum agzımın içinde bir tabaka, o nası mis gibi kokuyo ben iğrenç iğrenç.. sakızla naneli şekerle geçiştirmeye çalışyorum ama yok yani tabiki o koku gider mi hiç..
Söylemedim ona henüz şöyle bir hafta falan geçsin süpriz yapmak istiyorum ben bir haftadır sigara içmiyorum diyerek.

Ama evet kesinlikle dediin gibi korku var, sigara içmek benim için boş zaman doldurmak demek yada işte mola vermek ki aslında size göre benim çok daha kısa oldu 3 sene ama insan hayret ediyor nasılda alışmış.. Üniversiteye hazırlanırken sınav dönemlerinde fln hiç içmedim nasıl bir salaklık yapıp başladım hiç bilmiyorum ama kesin kararlıyım bu sefer ne kadar boşluk hissedersem hissediyim bu kitapla birlikte son olacak.
Nikotin bandıda aldım her ihtimale karşı çok kriz fln gelirse takmak için ama umarım ona bile ihtiyacım olmaz..:19:

İşte bu moda girdiysen bırakmak için sabırsızlanıyorsan heyecanlanıyorsan olur bu iş

Bence işin sırrı bu böyle olunca kriz falan da olmuyor zaten

Kitabı okuyunca anlarsın ama nikotin sakızı veya bantı bağımlılığı uzatıyor tavsiye etmem

Zaten ihtiyaç da duymayacaksın inan bana çünkü gerçekten bırakmak istiyorsun

bu bırakışımda bir sorun var

gerçekten büyü bozuldu

bugün yine çok canım çekti kriz değil de tekrar mı başlasam diye ciddi ciddi düşündüm

nolcak böyle yahu

geçecek mi bitecek mi yoksa eninde sonunda yine mi başlayacağım...:50:

neyse dünü de atlattım içmeden bugün iyi hissediyorum kendimi

bakalım öğle arası nolcak

kafeteryaya çıkıp sigara kokusu arasında oturunca canım çok istiyor...

ooofff ooofff bazen çok zor diyorum bırakmak bazen çok kolay...

yahu inanılır gibi değil dışarı çıkınca nasıl canım istiyor resmen içsemmi içmesemmi diye çelişki yaşıyorum

bence böyle bırakılmaz sigara

yani insan karar verir bir daha da asla içmez ben niye böyleyim.

içtiğimde çok iğreniyorum ve pişman oluyorum sırf o yüzden içemiyorum

o korku daha ağır basıyor

ama yeter ya bitsin gitsin artık lütfen çok sıkıldım...

ya anlamıyorum niye bu kadar savaş halindesin, neden hep aklında...kimse seni zorlamıyor bırakman için sen istemediğin için içmiyorsun...bunu düşünsene..

neden sürekli içsemmi içmesemmi...bu ne kadar yoruyordur seni...şunları düşün.. daha önce kaçkez bu düşünceler nedeniyle başladın ve her seferinde ne kadar mutsuz ve pişman oldun...

şimdi git yak bir tane ne olacak...miden bulanacak..başın ağrıyacak...ve ya o pişmanlık ... yok yok sen bunları çok yaşadın..

bırak şimdi kötü düşünceleri...su iç...bitki çayı iç...naneli sakız...

ya anlamıyorum niye bu kadar savaş halindesin, neden hep aklında...kimse seni zorlamıyor bırakman için sen istemediğin için içmiyorsun...bunu düşünsene..

neden sürekli içsemmi içmesemmi...bu ne kadar yoruyordur seni...şunları düşün.. daha önce kaçkez bu düşünceler nedeniyle başladın ve her seferinde ne kadar mutsuz ve pişman oldun...

şimdi git yak bir tane ne olacak...miden bulanacak..başın ağrıyacak...ve ya o pişmanlık ... yok yok sen bunları çok yaşadın..

bırak şimdi kötü düşünceleri...su iç...bitki çayı iç...naneli sakız...

vallahi ben de anlamıyorum pericim neden böyle oluyor

resmen canım çekiyor

inan o pişmanlık korkusu yüzünden içmiyorum ama çelişki ile devam etmek çok zor

bu tamamen psikolojik

geçer ama nasıl bilmiyorum

bir yöntemi varmı acaba hep kararımı sorguluyorum

başlamaktan da ölesiye korkuyorum

böyle yazınca kafayı buna takmışım gibi görünebilr ama hayatım gayet güzel devam ediyor

işe gidiyorum geziyorum eğleniyorum...yani normal yaşıyorum..depresif falan değilim yani..

sinirli de değilim sadece canım çekiyor çok ilginç

bakalım nasıl olacak merak ediyorum bir kaç ay sonra...

5.haftam.
Bugün çok iyiyim hiç canımistemiyor artık kitapdan bir kaç bölüm okudum yine çok iyi geldi

Kesin kararımı verdim sigara bağımlısı olarak yaşamak isssteeemiiiyoooruuum istemiyorum bu kadar basit

Merhaba canım öncelikle seni tebrik ediyorum sigarayı bırakma aşamalarını tek tek okudum ben daha once de yazmıştım bu sayfaya allen car kitabıyla 7 ay bir süre bıraktım diye ama o bir tane yok mu ona kapıldım ve arkası geldi. 3 yıldır yine içiyordum (ondan once de bir 12 yıl var tabii)ta ki eşimle beraber bugun Allen Car terapisine gidene kadar bugun orda son sigaramı yarıda bıraktım ve o kapıdan çıktığımda daha once sanki hiç sigara içmemiş biri gibi çıkmak beni cok rahatlatttı. Simdi ilk 72 saati doldurmak ilk hedefim daha sonrası zaten gelecek buna inanıyorum.....

Tebrikler tekrar untma tek sigara yok

Gelişmeleri yazarsan sevinirim canım bana da destek olursun

Tebrikler tekrar untma tek sigara yok

Gelişmeleri yazarsan sevinirim canım bana da destek olursun

Evet o tek sigara hiç olmayacak inşallah.... Bugun ilk gunüm sabah kalktığımda bir bosluktaymısım gibi hissettim ama sonra bunu aslında boşluk değil benim normal hayatım olduğunu hatırlattım kendime. Sonra kursa giderken yolda sigara bağımlılarını gördüm o kadar tuhaf geldiki sanki ben hiç sigara içmemişim onlar napıyorlardı öyle içlerine duman çekiyorlar acayip geldi bana suan cok iyim

Evet o tek sigara hiç olmayacak inşallah.... Bugun ilk gunüm sabah kalktığımda bir bosluktaymısım gibi hissettim ama sonra bunu aslında boşluk değil benim normal hayatım olduğunu hatırlattım kendime. Sonra kursa giderken yolda sigara bağımlılarını gördüm o kadar tuhaf geldiki sanki ben hiç sigara içmemişim onlar napıyorlardı öyle içlerine duman çekiyorlar acayip geldi bana suan cok iyim

Harikasın canım işte işin özü bu

ne güzel yaa sigarayı bırakmak, çok büyük bir zafer onu yenmek !

Bazen zor bazen çok kolay ama gerçekten çok güzel bir his...

Sigara firmalarının bizi yıllarca esir almalarına inanamıyorum

Çok ciddi paralar dönüyor bu işte ve biz de bu oyunlarına alet oluyoruz

Keyif veriyor stresi gideriyor can sıkıntısına iyi geliyor konsantre olmamızı sağlıyor ne mucizevi bir ürün

E bu kadar faydanın yanında bizi yavaş yavaş öldürüyor okadar olsun napalım

Şaka bi yana

Hepsi YALAN koca bir yalan

Sigara hiç bir şeye iyi gelmez tam tersini sağlar daha stresli daha canı sıkılan uyuşuk olmamıza neden olur..oksijen yerine karbonmonoksit gittiği için beynimize konsantre olamayız... Zaten keyifli olduğumuz durumlarda o iğrenç tadıyla herşeyi mahveder

Artık herkes görmeli sigaranın gerçek yüzünü...

İnsanın kendinden nefret etmesine özgüvenini yitirmesine neden olan bu iğrenç düşmandan herkes kurtulmalı...

Bazen zor bazen çok kolay ama gerçekten çok güzel bir his...

Sigara firmalarının bizi yıllarca esir almalarına inanamıyorum

Çok ciddi paralar dönüyor bu işte ve biz de bu oyunlarına alet oluyoruz

Keyif veriyor stresi gideriyor can sıkıntısına iyi geliyor konsantre olmamızı sağlıyor ne mucizevi bir ürün

E bu kadar faydanın yanında bizi yavaş yavaş öldürüyor okadar olsun napalım

Şaka bi yana

Hepsi YALAN koca bir yalan

Sigara hiç bir şeye iyi gelmez tam tersini sağlar daha stresli daha canı sıkılan uyuşuk olmamıza neden olur..oksijen yerine karbonmonoksit gittiği için beynimize konsantre olamayız... Zaten keyifli olduğumuz durumlarda o iğrenç tadıyla herşeyi mahveder

Artık herkes görmeli sigaranın gerçek yüzünü...

İnsanın kendinden nefret etmesine özgüvenini yitirmesine neden olan bu iğrenç düşmandan herkes kurtulmalı...

ben de bırakmak istiyorum ama motivasyonu sağlayamıyorum bi türlü. yani istiyorum ama %100 istemediğim için, cesaret edip bırakmayı deneyemiyorum. :43:

Back