Allahın her bir gününde bakımlı olabilmek!

İcten gelme meselesi bu .Ben böyle algiliyorum.Benim icimden de gelmez mesela.Ama sizin anlatımıniz bana cok masrafa girmeden birkac parca belirleyip alarak is hayatı ve haftasonu,tatil giyimini iyice ayirsaniz daha rahat edecekmissiniz izlenimi verdi.

Direk sorunuza cevap veriyorum 12 yıl aktif çalıştım her gün işe şıkır şıkır gittim. Her gün makyaj yaptım. Özel hayatımda da öyle dışarı hiç makyajsız çıkmadım. Saçım gönlü değilse mutlaka topuz vs gibi bir modeldi. Ben öyle yaşamayı seviyorum. Şu an bebekle evdeyim ama dışarı çıkarken yine kıyafetime sayıma makyajıma önem veririm. Tamamen içten gelmesi gerek bence

Bu mesleğin ne olduğu, çalışılan yerle alakalı. Plazada çalışıyor olsam kesinlikle özenli şıkır şıkır olurdum. Ama zaten formam var. Çoğu zaman formayla evden cıkıp eve geliyorum. O yüzden iş yaşamımda özenmiyorum. Market-hastalık hastane durumlarında da puf mont-eşofman giyer giderim. Yazın da şort ve atlet. Yemeğe gezmeye kahve içmeye vs çıkarsam iki dirhem bir çekirdek olurum.

Kamuda gorevliyim. Toplantilar organizasyonlara katildigim oluyor. Katilmasam da onemli degil gerci de.
Mesel cok guzel şık bir kiyafet bana kalirsa makyaj istiyor. Abartılı bir makyajdan kesinlikle bahsetmiyorum. Hayatım boyunca boyle makyaj yapmadim yapamam da. Ya da makyajin iyi olsa bile saç tiftikse gercekten yine olmuyor bence. Hepsi bir bütün gibi ve hepsini aynı anda ve her gün yapmak bana oyle zor geliyor ki
Haklisiniz. Ben masabasi bir iste calisiyorum ama sahaya ciktigim da oluyor. Sahaya çıktığımda da cok ilginc soyle bir ikilemim oluyor. Atıyorum yoneticilerle gorusup sahayı inceleyecegim. Yoneticilerle gorusurken bir agirligim olmali ama sahada isr rahat olmaliyim. Rahatlığı seçiyorum elbette. Bu da iyi hissettirmiyor kimi zaman. Masabasinda oldugumda da degismiyor iste. Bugün bildiginiz postalla işe gittim.

Hahaha bi de bize bakın z hanımlar hanimlarimiz

Hem çalışıp hem ev çevirip her gün şıkır şıkır olmak için takıntılı olmak lazım bence. Benim çevremdekiler öyle... sizin ozendiginiz gibi her daim aşırı süslü olabilen çalışan kadınların benlik algıları sıkıntılı inanın.Benim işyerinde ayarım ortama göre en az haftada bir ve özel günlerde parlamak. Böylece hem her allahın günü o saç baş makyaj tırnak oje topuklu kombin aksesuar..vs çılgınlığında enerji ve zamanımı çöp edip aklımı kaybetmiyorum, hem her gün ozensem sıradan olacağı için alamayacağım kadar iltifatı haftada bir alıyorum, hem kronik salaş imajına izin vermiyorum hem de haftanın kalan günleri rahatça takılıyorum. Bütün yolları denemiş 25 yıllık kurumsal bir köle olarak benim ayarım bu bundan sonra. Size de tavsiye ederim.

Özel sektörde çalışıyorum. Hiç kimseyi dış görüntüsüne göre almıyoruz. Kim daha donanımlıysa, tecrübeliyse onu alıyoruz. Disiplinli ve dürüst çalışanlar uzun vadeli oluyor. Kılık kıyafet yönetmeliğimiz var. Ona uygun davranmalarını bekliyoruz. Hizmet sektörü olduğu için kişisel hijyene önem vermeleri yönünde ikaz ediyoruz. Bana boş yere evham yapıyor gibi geldiniz.

Şu şıkır şıkır olmak terimini hayatım boyunca karşılayamacağım sanırım.Benim için sadelik herşeydir.Özel günler haricinde asla makyaj yapamam,hatta fondöten denilen maddeyi sadece düğünümde sürdüler yüzüme,hatta makyajı hiç yakıştıramıyorum kendime.Baķımlı olmak denince aklıma temiz bir vücut,tertemiz dişler ve fresh bir koku geliyor.Kadın her zaman makyajlı olmak zorunda olan bir meta değildir ki.

Benim sırrım çok param olması
Cidden kot kazak giyiyorum mesela herkes kotuma iltifatlar yağdırıyor çünkü designer Kazağım da aynı şekilde kaşmir, yün karışımı İtalyan designer kalitesinde bir markadan. Güzel topuklu bir botla güzel bir çantayla her yere giderim. Saç konusunda doğal şanslıyım, günlük çok makyaj yapmam az biraz far ve pembe/nude bir ruj geçerim. Ten makyajı pek kullanmam, cildim iyi durumda fondöten kapatıcı yıllardır almıyorum. Sabah uyandığımda nemlendirici sürerim, gece yatarken sevdiğim bir parlaklık serumu var onu kullanırım bir de göz kremi çakarım. Gözlerim çabuk morarıyor o yüzden göz çevreme her zaman dikkat ederim. Tırnak gayet kolay, Shellac 2 hafta gidiyor zaten. Tırnak, kaş , cilt bakımı aynı yerde yaptırıyorum öyle olunca çok zaman gitmiyor 2 haftada bir kez 2 saat yetiyor. Vaktim yoksa da 3 hafta aralikla giderim.

Onun dışında çok da kasmam, Ankarada markete bile full makyaj gelen kızlar vardı Allah akıl fikir versin
Ben markete tişörtle taytla vınlarım genelde öyle çok da ksmaya gerek yok diye düşünüyorum.Evde oturcaksam da makyaj falan yapmam ayıcıklı pijiyle otururum

Öyle her yerinden bir şey sarkan, saç baş yapılı Noel ağacı gibi bir görüntüye gerek yok bence parçalar kaliteli olunca zaten vınlıyorsun. Ben kalıcı olarak evden çalışıyorum, developerım zaten bizim işyerine suit olmaz, işe giderken de spor şık giyerdim. Suit giymek istiyorsanız suit spor giyimden çok daha kolay, etek iyi olsun bluz iyi olsun üstüne güzel bir palto kim giyse güzel görünür.

Son düzenleme:
Ben önce rahat diyorum. Sonra düzgün temiz.
Birlikte çalıştığım insanlar çok şık ama ben daralirim. Yerine göre giyinmek diye birşey var ben bunu yaptığımı düşünüyorum

İcinizden nasıl geliyorsa o sunuzdur. Fazla kafaya takmayın derim.

Günlük hayatta giydiğim kiyafeti iş yerinde giymek istemiyorum yazmışsınız. peki neden?

Ben mesela hafta sonu avm ye giderken ne giymissem ise de onu giyerim.

Ben kapalıyım. sade duz kesim tunikler altına bol paca pantolonlar tek renk ipek esarp her daim kurtarıcımdır.

Bu arada kadın makyaj yapmalı algısinıda dogru bulmuyorum. Isteyen yapar amenna ama yapmayan kadinda bakimsız kadın değilir.

İse giderken hiç makyaj yapmadım ve makyaj yapmıyorum diye kendimi kötü hissetmedim önemli olan temiz olmak.

Esimle fransaya gittiğimizde, paris hava alınında araba kiralarken bize yardımcı olan kadın vardı. Kadın hergün onlarca kisiye araba teslim edip araba teslim alıyor. O kadar sade giyinmisti ki yuzunde sıfır makyaj siyah düz bir gomlek siyah pantalon ve siyah topuksuz rahat bir ayakkabı sacları toplanmış at kuyrugu. Bence cok hoş görünüyordu.

Yani calısıyoruz diye illaki ful makyaj yapıp saca dalga yapıp topuklu ayakkabı mı giymemiz lazım? seven yapar giyer eyvallah ama herkes makyaj yapmak sac boyatmak topuklu ayakkabı giymek zorunda değil.

Temiz ve uyumlu giyinmek yeterli diye düsünüyorum.

Birazcik degil fazla icten gelmeli galiba:/
Ben o ill ornekteki arkadasinizin aynisiyim.
Temiz giyinmek onemli ama güzel giyinmek +10 bence zaten
Şunu da söyleyeyim ilk örnekteki arkadaşım sosyal hayatta çok başarılı her kesimden arkadaşı var. Fakir zengin çalışan çalışmayan eğitimli eğitimsiz. Özgüveni çok yüksek çünkü. Ama diğerinin insan ilişkileri zayıf.

Şıkır şıkır diyince benim aklima sadece cok yüksek topuklar ve full makyaj gelmiyor.
Makyaj yapmak benim için rimel, allik dogal renkte bir rujdur mesela bunu yapmak 5 dakika bile değil. yapmak istemiyorsa onu da yapmasin o ayri ama kendisi memnun degil.
Sadelik başka şey paspasllik başka şey yani konu sahibi paspalim, osman abiyim diyor. Osman aga olmamak için X hanim veya ceo eşi olan Y hanim olmaya gerek yok bence aslinda.

saclarınızı sakın boyatmayın sakın ne guzel hıc boyatmamıssınız harıka
ama sekıl verdırın derım yuz seklınıze gore o yuzden ıyı kuafor sart yanı kıyafetden ote once sac sekıllensın havalı bırsey olsun enerjınızı yukseltsın

damar rengını nasıl anlayamadınız ya mavıdır ya yesıl ıkısı bırden varsa notrdur ...ben sarıya donuk notr alt tonluyum ıkısıde var ama yesıller cogunlukta oyle olursa ıstedıgınız tum renklerı gıyebılırsınız demektır

altın takılar mı gumus takılar mı daha cok yakısır sıze gumus takılarsa soguk alt tonlusunuz demektır altın takılarsa sıcak
bana bakır- gold rose daha cok yakısıyor cunku notrum . bunun gıbı. rengınızı oradan yakalarsınız belkı ınanın renkler cok seyı degıstırıyor

bırde gratıslerde bıle yapılıyor galıba kalıcı oje yada trendyolda bıle makınası satılıyor mara marka 3 hafta yanı tırnak uzayana kadar kalıyor oje tırnaklar hep bakımlı olunca da cok sey farkettırıyor

Sac konusunda boyatsam kesin dibim gelmis sekilde dolanirim ben o daha kötü zaten, ay dusunemedim bile.
Saçımı kesin kestirecegim yakın zamanda zaten. Hatta belki bu hafta sonu.
Ay ben anlayamadim ya rengini. Elbisenin rengini hem yesil hem mavi gorenler gibi oldum. Mavi gibi görünüyor. Esmerim. Soguk alt tonlu oluyor galiba. Ben kendimi gumus takilarda daha iyi hissediyorum acikcasi. Bu renk olayı onemli. Ama ins rengini dogru anlaayabilmisimdir

Şıkır şıkır diyince benim de aklıma o tarz gelmiyor ya. Ben sadeligi cok severim. Aslinda her seye tastamam dikkat eden biri geliyor. Saçından tutun ayakkabisinin temiz olmasına kadar.
Mesela dogum gunumde biraz ozenmistim kendime. Aldigim yorum suydu bugun dogum gunun gercekten belli oluyor. Yani bir yandan sevindirici bir yandan küfür gibi. Osman aga gibisin ya her daim bugun cinsiyet degistirmissin gibi

Şöyle mesela iş dışında haftasonu bir program oluyor ya da isle birlikte sehir disina çıkıyorsunuz. Giydigim şeyler aynı olunca hep ayniyim ki. İş in biraz daha klasik bir yanı is disinin ise rahat yanı olmali gibi. Bu da giyime yansimali diye dusunuyorum. Bir de ayni olunca psikolojikmen iyi hissetmiyorum. Bilmiyorum bu konuda diger arkadaslar ne diyor. Ben de merak ettim.

Makyaj konusuna gelirsek ben 1 yılın en az yarisinda yüzüme gram bir şey sürmeden ise giden biriyim. Bundan asla cekinmem gocunmam. Makyaj şart demiyorum. Ama tamamlayıcı olarak görüyorum. Az bir şey bile fark ediyor. Elbette herkes yapmalı diye düşünmüyorum

esmer veya beyaz tenlı olmak ıle alakası yok sıyahılerde de alt ton olur damarların bır rengı olmak zorunda netıcede
gumus renk takı daha cok yakısıyorsa o zaman soguk alt tonlusunuz , soguk alt tona uygun gıysılerı tercıh edın yanlıs renk secıyorsanız oda enerjınızı dusuk gosterır parlamazsınız
sız kendınızı aynada ısık sacıyor sekılde gorursenız ustelık hıc caba harcamadan ... halıyle devam ettırebılırsınız
ayda 2 kere gıdecegınız kalıcı oje veya kalıcı makyaj ayda 1 kere kuaforde de sac bakımı yaptırabılırsınız ,dogru renk ve vucudunuza uygun kıyafet sızı bakımlı gosterecektır

bunlarıda koyayım kı lazım olur belkı

Sikir sukur olacam diye röküşlugun kitabini yazmak gibi
Mi ne gerek var ya.. guzel parcalar olaun yeterli bencede.. kimisi napsa olmaz
Ama kimi
Bi kot giyse sade bir kazak guzel bir canta kaban yetebilir..demiyorum en son model
En markasi olsun. Bi kac cakma taki
Bile
Havani degistirebilir… her yerden bisey patlatmayin yhaaa valla abarti duruyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…