Allahım yardım et nolur.

Ben sadece senin yazdığını okudum belki diğer kişilerde yani verdiğğin cevplarda başka şeylerde vardır ama bakmadım yine konunun içinde başka bişey varsa bilemem sen kimseye sorma ozaman kendi kalbinden ney nasıl geçiyosa öle davran arkadaşım ..

Aynen arkadaşım bende öle dedm aynısı kendi annesine olsaydı eşi aynısını deseydi ne kadar kötü duruma düşerdi ..

Aynen arkadaşım bende öle dedm aynısı kendi annesine olsaydı eşi aynısını deseydi ne kadar kötü duruma düşerdi ..

evet arkadaşım...hayır yani Allah uzun ömür verirse yarın kendi oğlu evlendiğinde gelini de kendisi için böyle şeyler söyleyebilir...kimse kınadığını yaşamadan ölmezmiş...umarım biraz olsun o cahil dediği kadının anne hem de çok acılar çekmiş bi anne olduğunu unutmaz da kendisi de ilerde kınadığını yaşamaz....

Son düzenleme:
çok garip insanlarız, kendı aılemız olunca kıyametı koparırız.
karsı tarafın olunca iş değişiyor.bu her iki taraf içinde geçerli bir durum.

niye böyleyiz anlayamıyorum.

Aynen bu dunyada ne yaparsan yap öbür dünyaya gitmeden yaşattığın acıları çekippde gidersin bide ben buraya haklıymış gibi konu açanları kınıyorum sanıyolrlar onlardan taraf çıkılcak haksızda olsalar bence herkes haklıyı haksızı ayırt etmelii !

çekecek çilen varmış arkadaşım, allah yardımcın olsun.
çok zor ve bence haklısın sıkılmakta.
ama bazen çözümsüz durumların içine düşüyoruz işte.

Eşin de bu sorunla başbaşa kalmayı en az senin kadar istemezdi canım.
Lakin annesinin çaresizliği karşısında tek çaresi bu olmuş.
Sana danışmamasının sebebi ortada değil mi tatlım?
Senden red cevabı aldıktan sonra iyice çıkmaza girecekti.
Gerçekten üçünüz için de zor bir durum.
İnsanız ve başımıza ne geleceğini bilmiyoruz.
Bence de bir süre sizde kaldıktan sonra, eşin babasıyla konuşarak
düzenizin bozulmaması için en sağlıklı yolu bulmaya çalışsınlar.
Birlikte yaşamak zorunluluğu doğarsa da, gördüğün eksiklikleri eşini
araya sokmadan açıkça söyleyemelisin canım.
Hijyen, temiz, düzenli olmak ve geldiği düzene uymak ayrıcalık değil,
olması gerekendir. Sen boğulup göndeme yolları arayacağına, kayınvaliden
bunalırsa gitme yolları arasın. Hiç olmazsa siz kapınızı açmış o duramamış olur.
Her gideceğin yere götürmek gibi bir zorunluluğun yok. Çalıştığına göre iş bölümü
yaparak evle ilgili sorumluluklarını azaltabilirsin.
Dilerim durum hepiniz için en sağlıklı şekilde neticelenir. Allah yardımcınız olsun.

Konu sahibi arkadaşımız vicdansız, merhametsiz, empati kuramayan kişilikte olsaydı,
çıkmaza düşmeseydi, ''Annen bizimle yaşayamaz, bunu kabul edemem.'' der ve
bu konuyu açmazdı. Anneye ve eşine hak verdiği için ve kendi hakları olduğunu da
bildiği için kafası karışmış ve en doğru yolu bulabilmek için bizlerin fikirlerini almak istemiş.
Bu durumda onun empati yapması değil, bizim kendimizi onun yerine koyarak empati yapmamız
gerekiyor.
Beden ve mekan temizliğine dikkat etmeyen insanlar yok mu? Annemiz, eşimiz,
yetiştirdiğimiz çocuğumuz hatta biz birilerine göre temiz olmayabiliriz.
Her allahın günü, ''Oğlum ayakların kokuyor, yıkamadan yanımıza gelme.'' diyen anneler
yok mu? Evladımızın kalbi kırılmasın, gerekirse burnumuzu tıkar otururuz diyebilir miyiz?
Konunun iyi anlaşılması için mümkün olduğunca detaylı bilgi vermeye çalıştığımıza göre,
arkadaşımız da rahatsızlığını ana hatlarıyla belirtmiş. Ne var bunda anlamadım.
Ben pis isem, kalkıpta arkamdan hiç kimse temiz olduğumu söylemiyecek elbette.
Hiç kimse kimsenin vurdum duymazlığına katlanmak zorunda değil.

Biz yargıladık ;
Çünkü kimse kimseye cahil , kokuyor , pis , diyemez ne hakkı var ki sonuçta empati dediğimiz şey kendini eşinin yerine koymasıydı aynısını eşi kendi annesine yapsaydı emin olun o anda yerin dibine girse daha iyi olucanı düşünürdü bence eşinin biraz olsa bile hatrı varsa buna karşı gelmeyip kimsenin gururunu kırmayıp kaynanasıyla yaşayabilir kimse bunu yapmamış değil zor yönleri vardır , düşündüğümüz zaman vardır değil var başımıza böle bir olay hiç gelmedi ama ne olucak ne olmucak aşağ yukarı tahmin edilebilir . Bence zaten kayınvalidesi kısa sürede bu şekilde düşündüğünü anlar gelininin ve gider. Ki anlayamadığım şeyde özellikle bu sitede insanlar böyle bir konu açıyor kısa bir süre geçtikten sonrada kaynanamlar anlaşamıyorum,bana öle dedi,böle dedi gibi konular açıyor yaa siz böle derseniz o kadın sizi severmi sen küçük gibi saygını oda büyük gibi sevgisini göstericek...

yürü beeeee....aynen katılıyorum sana....

merak ettim arkadasim, sen evlimisin? evliysen kayinvaliden var mi? varsa araniz nasil?

zira kadincaaz birsey dememis bana kalirsa...bir insan temizse temiz denir pisse pis denir..kaldiki postunu quoteladigin arkadas demis zaten herkese gore goreceli bir kavramdir temiz ve pis olmak diye...

arkadastan ses cikmadi bu arada...sanirim kayinvalidesi geldi...

Canım sorun bura işte kendine bile bakamıyor gözünün 1 görmüyor diğeri ise %70 görmüyor yani tedavisine çok geç kalınmış yarın öbürgün kör kalabilir yani neden kimse beni anlamıyor ben eşime annen pis yada anlayışsız demedim aslada demem burda sanal alemde içimi dökmek istedim ama herkes beni haksız görüyor siz benim yerimde olsaydınız napardınız acaba burda herkes yapamayacağı şeyleri konuşuyor.

Ben kimseye bir acı yaşatmadım siz bana bu şekilde acımasızca eleştiri yapamazsınız sizin gibi insanları bilirim siz benim yaptığımı asla yapmassınız. Ben kayınvalideme hiç bir şey yansıtmıyorum keşke yargılamadan önce biraz beni anlamaya çalışsanız.

Kusura bakmayın ama siz önce öbür dünyada kendi yaptıklarınızı nasıl hesap vereceksiniz onu düşünün.

Amin canım bende zamana bıraktım.

Burda yapılan acımasız eleştiriler canımı çok acıtoyor belki kötü bir dil kullandım ama inanın ne eşime nede kayınvalideme hiç bir şey yansıtmadım yansıtmamda...

Canım bu gibi insanlar ne evlidir nede başında anne yada baba yoktur bu gibi insanlara bekara koca boşamak kolay deniyor halk arasında ben takmıyorum cevap bile vermemeliyiz değmez çünkü. eminim kendisi olsa bir saniye dayanamazdı.

Beni anladığın için çok teşekkür ederim kendimi burda insanların eleştirisiyle çok kötü bir insanmış gibi hissetmeye başlamıştım çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…