Allahım yardım et nolur.

Bekarken annemin yan komşusu bi teyze vardı 75 yaşında gümbür gümbür bi kadın torunlarına çocuklarına gelinlerine bayılır onlar geleceği zaman 1000 çeşit yemek yapar yeni gelin gibi temizlik yapar falan, ama nedendir bilmem gelinleriyle pek arası yok (tabi içini bilemem kimsenin) büyük gelini bigün bu teyzeye demişki aman kendine iyi bak hasta falan olursan sana ben bakmam, Allahın işi ya bu gelin bikaç ay sonra rahmini aldırmak zorunda kaldı, ameliyat oldu bizim teyze 1 ay bebek gibi baktı gelinine, çocukların bakımını evin çekip çevrilmesini sağladı, gelin kızı biraz toparlanınca geldi evine, arkadaşın dediği gibi kimin kime muhtaç olacağı belli olmaz ama bu tarz düşüncelerle kendimizi boğup ezdirmeninde alemi yok heleki eşin senin babana surat sallarken, herşey karşılıklı nalıncı keseri gibi hep bana hep bana olmaz, yazılarını çok ılımlı buldum asla bakmam istemem gibi bi havan yok, ki daha 1 yıllık evlisin en güzel zamanlar eşinle baş başa kalmak isticeksin haklı olarak, kayınvaliden bu saatten sonra radikal değişikliklere kapalıdır ama sizin evinizde yaşayacaksa kendine çeki düzen verecek azcık, yıkanması giyinmesi konuşması ölçülü olacak, bunu uygun bi dille anlatırsın ya da eşine söylersin o annesine anlatır hakkında hayırlısı olsun güzelim

Bekarken annemin yan komşusu bi teyze vardı 75 yaşında gümbür gümbür bi kadın torunlarına çocuklarına gelinlerine bayılır onlar geleceği zaman 1000 çeşit yemek yapar yeni gelin gibi temizlik yapar falan, ama nedendir bilmem gelinleriyle pek arası yok (tabi içini bilemem kimsenin) büyük gelini bigün bu teyzeye demişki aman kendine iyi bak hasta falan olursan sana ben bakmam, Allahın işi ya bu gelin bikaç ay sonra rahmini aldırmak zorunda kaldı, ameliyat oldu bizim teyze 1 ay bebek gibi baktı gelinine, çocukların bakımını evin çekip çevrilmesini sağladı, gelin kızı biraz toparlanınca geldi evine, arkadaşın dediği gibi kimin kime muhtaç olacağı belli olmaz ama bu tarz düşüncelerle kendimizi boğup ezdirmeninde alemi yok heleki eşin senin babana surat sallarken, herşey karşılıklı nalıncı keseri gibi hep bana hep bana olmaz, yazılarını çok ılımlı buldum asla bakmam istemem gibi bi havan yok, ki daha 1 yıllık evlisin en güzel zamanlar eşinle baş başa kalmak isticeksin haklı olarak, kayınvaliden bu saatten sonra radikal değişikliklere kapalıdır ama sizin evinizde yaşayacaksa kendine çeki düzen verecek azcık, yıkanması giyinmesi konuşması ölçülü olacak, bunu uygun bi dille anlatırsın ya da eşine söylersin o annesine anlatır hakkında hayırlısı olsun güzelim

Bence zamana bırakıyorum zaman herşeyi alışmamıza yardımcı olacak.

Canım inan bana ben kaynananam 1 hata geldiği zaman evde yemek bile yiyemiyorum yanı inan elimde olan bir şey değil.

kaynanan şuan çaresiz ve oğluna muhtaç doğal olarak bi defa analık hakkı var dışarıda mı bırakmalıydı kocan onu nolursa olsun tabi ki evine alıcak tamambaşka zamanlarda kaynananın gelip kalmasına bende karşıyım ama muhtaçken ne yapabilir ki annesi yani
aynı şeey senin annene olsaydı mesela baban kovsaydı ve dışarıda kalsaydı buyur gel anne demicekmiydin dicektin ama tabi o senin annen dimi öncelikle karşında kine kaynana olarak değil yardıma muhtaç bir insan gibi bakmalısın bence ne de olsa hiç sevmesen bile sevdiğini doğurduğu için saygı duymalısın:34:

eşiniz annesinin yaşadığı olaylara tepkisiz kalamaz tabiki evine alıcak....siizn için gerçekten zor zamana bırakın derim ben allh yardımcınız olsun....

kaynanan şuan çaresiz ve oğluna muhtaç doğal olarak bi defa analık hakkı var dışarıda mı bırakmalıydı kocan onu nolursa olsun tabi ki evine alıcak tamambaşka zamanlarda kaynananın gelip kalmasına bende karşıyım ama muhtaçken ne yapabilir ki annesi yani
aynı şeey senin annene olsaydı mesela baban kovsaydı ve dışarıda kalsaydı buyur gel anne demicekmiydin dicektin ama tabi o senin annen dimi öncelikle karşında kine kaynana olarak değil yardıma muhtaç bir insan gibi bakmalısın bence ne de olsa hiç sevmesen bile sevdiğini doğurduğu için saygı duymalısın:34:

Canım ben istemiyorum yada bakmıyorum diye bir şey belirtmedim, eşim babam bize geldiğinde benim onun ailesine hoşgörülü davrandığım kadar davranmıyor yani ben annem hayatta olsaydı babamla annem kanga etseydi annemi bize götüremezdim çünkü eşim istemezdi ve bunu açık açıkta konuşurdu.

anne annedir sonuçta.atsan atamazsın ne yapsın kocan babasının yaptığını mı yapsaydı?evet sana sormadığı için hata yapmış belki o an dur ben karıma bi danışayım sonra gel bize yada gelme derim gibi bir ortam olmadı.sonuçta sen eşinin annesinin bu durumunu yani eninde sonunda sizinle yaşayacağını biliyordun ve öyle kabul edip evlendiniz eşinle.değişen ne anlamadm.temizlik konusunda kv yardımcı olabilirsin görmemiştir bilmiyordur belkide nihayetinde ikinizde kadınsınız.sizden başka kimsesi yok unutmayın.sahipsiz bırakmayın derim.sabıra ve zamana ihtiyacınız var o sizin düzeninize alışacaktır konuşarak herşey yoluna girer.yeterki hoşgörü ve iyi niyetle bakın hayata........

anne annedir sonuçta.atsan atamazsın ne yapsın kocan babasının yaptığını mı yapsaydı?evet sana sormadığı için hata yapmış belki o an dur ben karıma bi danışayım sonra gel bize yada gelme derim gibi bir ortam olmadı.sonuçta sen eşinin annesinin bu durumunu yani eninde sonunda sizinle yaşayacağını biliyordun ve öyle kabul edip evlendiniz eşinle.değişen ne anlamadm.temizlik konusunda kv yardımcı olabilirsin görmemiştir bilmiyordur belkide nihayetinde ikinizde kadınsınız.sizden başka kimsesi yok unutmayın.sahipsiz bırakmayın derim.sabıra ve zamana ihtiyacınız var o sizin düzeninize alışacaktır konuşarak herşey yoluna girer.yeterki hoşgörü ve iyi niyetle bakın hayata........

Sabretmek ve hoşgürülü olmaktan başka bir çare yok sanırım

Merhaba Kızlar,
Bu mesaja cevap veren herkese çok teşekkür ederim.

Ben 1 yıllık evliyim benim 2 kayınvalidem var benim kayınvalidemin çocuğu olmayınca kayınpederim başka bir kadınla evleniyor aradan gecen yıllar sonunda üvey kaynanamdan 2 görümcem ve bir kaynım olmuş allahın taktiri sonra eşim olmuş kaynanamdan.

Lafı uzatmadan benim kaynanam eşimin babaannesiyle oturuyor kayınpederim kaynanamı sevmiyor diğer eşine tapıyor o yüzden kaynanama geçen gün küfretmiş kaynanama defol git demiş kaynanamda ağlayarak eşimi aradı 2 saat konuştular ve sonunda eşim eşyalarını topla yarın gelip seni alacağım dedi telefonu kapattı.

Bende kaynanamı hiç sevmiyorum hatta onunla yan yana olmak bile beni deli ediyor 50 yıldır istanbuldalar ama kendini hiç geliştirmemiş hep kokuyor duş alın diyorum ama temizim diyor ve çok pis bize gelip kaldığı dönemlerde pisliğinden duramadım onlar gittikten sonra evi dezenfekte ettim ama şimdi gelip hep bizde kalacak düşüncesi beni deli ediyor kızlar sizce nasıl bir yol çizmem gerek ne yapmam gerek gerçekten dünden beri ağlıyorum çünkü benim özgürlüyüm kısıtlanacak bir yere gittiğimde onuda götürmek zorunda kalacağım dediğim gibi çok cahil üzülüyorum bir yandan ama dayanamıyorum.

Şimdi düşünüyorumda benim annem arasa bu şekilde hiçbişey düşünmeden gelip alıyorum seni derim..Eşinizde normal olanı yapmış..Olsun anne sen ye küfrü oturmu deseydi...

Kayınvalidenizle sıkıntınız olabilir..Kayınvalideyle yaşamak zor olabilir.Bu konuda haklısınız.Ama biraz eşinizi düşünün.Belkide 1-2 gün kalacak sular durulacak geri dönecek.

Eşinizle konuşup halledebilirsiniz bence

Şimdi düşünüyorumda benim annem arasa bu şekilde hiçbişey düşünmeden gelip alıyorum seni derim..Eşinizde normal olanı yapmış..Olsun anne sen ye küfrü oturmu deseydi...

Kayınvalidenizle sıkıntınız olabilir..Kayınvalideyle yaşamak zor olabilir.Bu konuda haklısınız.Ama biraz eşinizi düşünün.Belkide 1-2 gün kalacak sular durulacak geri dönecek.

Eşinizle konuşup halledebilirsiniz bence

Canım haklısın ama ben gelmesin demiyorum gelsin ama geridönüşü yok geldimi tekrar gidemez.

Canım haklısın ama ben gelmesin demiyorum gelsin ama geridönüşü yok geldimi tekrar gidemez.

Peki sizin evladınız olsa ve aynı durumda kalsanız ne yapılmasını isterdiniz? Huzurevine mi göndermeyi düşünüyorsunuz? Bir de soru sormuştum ama cevap alamadım 10 sene sonra ne değişecekti de 10 sene sonra isterim dediniz?

Peki sizin evladınız olsa ve aynı durumda kalsanız ne yapılmasını isterdiniz? Huzurevine mi göndermeyi düşünüyorsunuz? Bir de soru sormuştum ama cevap alamadım 10 sene sonra ne değişecekti de 10 sene sonra isterim dediniz?

10 senede bir şey değişmeyecek 1 yıllık evliyim evliliğin ne olduğunu anlamadan gelmesi beni huzursuz etti 10 sene sonra benim çocuğum olacak maddi durumumu düzeltecek ve evliliğim rayına oturacaktı. Ben kendimi kadının yerine koydum yapacak bir şey yok mecbur gelecek ama ben olsaydım çenemi biraz tutar herşeye karışmazdım ama o herşeye karışıyor ve inanılmaz anlayışsız bir misafir geldiği zaman yan odaya geçtin diyelim duvara kulağını yaslayım sizi dinliyor buna 2 kez şahit oldum.

Ben mi yanlış düşünüyorum acaba? Olayı abartmıyor muyuz?

Annesi telefonda ağlarken, bir güvencesi yokken bir erkeğin ne yapmasını bekliyorsunuz? "Sen dur anne, karımı arayıp sorayım bir?" Siz aynı durumda olsanız ne yaparsınız ya da? Anneniz-kardeşiniz ağlarken dur eşimden izin alayım mı dersiniz?

Evinin halini bilemem belki bekara karı boşamak kolay geliyor ama şu var; eşin harika bir adamsa en azından onun hatırına sorun etmemelisin.

Ben mi yanlış düşünüyorum acaba? Olayı abartmıyor muyuz?

Annesi telefonda ağlarken, bir güvencesi yokken bir erkeğin ne yapmasını bekliyorsunuz? "Sen dur anne, karımı arayıp sorayım bir?" Siz aynı durumda olsanız ne yaparsınız ya da? Anneniz-kardeşiniz ağlarken dur eşimden izin alayım mı dersiniz?

Evinin halini bilemem belki bekara karı boşamak kolay geliyor ama şu var; eşin harika bir adamsa en azından onun hatırına sorun etmemelisin.

harika bir adam olsaydi kendisi annesini evine cagirirken, karisinin babasi iki saatligine geldiginde surat asmazdi :34:

herkes ne kadar kolay konusuyor eminim kendi basiniza gelse cok farkli konusurdunuz :34:

zaten kadini kabul edecek baska caresi yok gibi, ama kocasindanda ayni duyarliligi beklemesi hata mi? hep bana Rabbena olmazki.

harika bir adam olsaydi kendisi annesini evine cagirirken, karisinin babasi iki saatligine geldiginde surat asmazdi :34:

herkes ne kadar kolay konusuyor eminim kendi basiniza gelse cok farkli konusurdunuz :34:

zaten kadini kabul edecek baska caresi yok gibi, ama kocasindanda ayni duyarliligi beklemesi hata mi? hep bana Rabbena olmazki.

bakın orada kendimi eleştirmişim zaten; "Evinin halini bilemem belki bekara karı boşamak kolay geliyor ama şu var; eşin harika bir adamsa en azından onun hatırına sorun etmemelisin." diyerek. :) Bence de herkes çok kolay konuşuyor; kimse annesi ya da babası ağlarken dur eşimden izin alayım demez. En azından benim başıma gelse demem. Derhal bana geliyorsun derim ya da gider getiririm.

TEKRAR SÖYLÜYORUM, EVİN İÇİNDEKİ HALLERİNİ BİLEMEM. sADECE BU KONUYA BİNAEN SÖYLÜYORUM.

Böyle bir durumda tepki vermek yerine saygıda kusur etmeyerek ve yeri geldiğinde konuyu izah ederek bence daha yapıcı olursunuz.

pis de olsa, cahil de olsa, anne olduğu için o kadın sizin evinize gelecek... sölemen gereken tek şey, sabır sabır yaaa sabır, belkide akıllanır....

zor bi durum ama bence kayınvaliden gelecek die hayatını kısıtlama.arkadaşlarınada git babanlarada git onu götürmek zorunda değilsin.ayrıca o ev senin bazı şeyelrinden rahatsızmı oluyorsun tatlı dille gerekirse kesin bir dille tavrını koyarsın. size uyumlu yaşamalı.belkide sizden sıkılır ve kendi evine döner.bence kendini hiç kasma.

bakın orada kendimi eleştirmişim zaten; "Evinin halini bilemem belki bekara karı boşamak kolay geliyor ama şu var; eşin harika bir adamsa en azından onun hatırına sorun etmemelisin." diyerek. :) Bence de herkes çok kolay konuşuyor; kimse annesi ya da babası ağlarken dur eşimden izin alayım demez. En azından benim başıma gelse demem. Derhal bana geliyorsun derim ya da gider getiririm.

TEKRAR SÖYLÜYORUM, EVİN İÇİNDEKİ HALLERİNİ BİLEMEM. sADECE BU KONUYA BİNAEN SÖYLÜYORUM.

Böyle bir durumda tepki vermek yerine saygıda kusur etmeyerek ve yeri geldiğinde konuyu izah ederek bence daha yapıcı olursunuz.

canim evinin durumunu bu durumda bilmeye gerek yok, cunku konuyu acan bayan kendisi diyor babam misafirlige geldiginde esim binbir surat oluyor diye...sorun annesi olup olmamasi olayi degil suanda...esi kendi annesi konusunda hassas ama karisinin babasina karsi duyarsiz. sorun bence daha cok bu...yoksa daha onceki postlarimda acikladim, tabiiki annedir bas tacidir amma once igneyi kendine cuvaldizi baskasina batirmak gerek. ben ne kadar duyarliysam esimin ailesine ayni duyarliligida beklemeye hakkim var saniyorum :34: zaten sozlerimden anlasildigi gibi sorun kayinvalideden cok bence hanfendinin esi...

Hiç ama hiç kusra bakmayın siz haksızsınız daha 1 yıllık evlisiniz ama yaptıklarınıza bakın sevmem,cahil ,kokuyor ne kadar ayıp !
İnsanlar kimseyi yargılamamalı en önce kendine bakmalı onunda sizde beğenmediği bir sürü özellik vardır daha sadece 1 yıllık evlisiniz eşiniz kendi annesini sizin yuzunuzden evemi almıcak sonuçta annesi empati kurmanızı öneririm ...aynısı sizin anneniz olsaydı ve eşiniz kokuyor, cahil deseydi kesn kavga çıkarırdınız demi?Olumlu düşünün çocuğunuza bakar yardımcı olur size eşinize byere gdersenz kaynananız bakar veya kadın kendine ev tutar çok kalmadan gider kimse kimseyi 1 yılda tanıymaz birde konu açmışsınız bunun için kaynanayla yaşamak zordur belki bilmiyourm ama gerçekten ne olursa olsun eşinizin annesi eşinizin hatrı vardır daha olumlu düşünürseniz herşey daha iyi olabilir !

ben sizin adınıza değil kayılvaldeniz adına çok ama çok üzüldüm çünkü emin olun sizin deyiminizle cahil olmasaydı seninle aynı evde yaşaması mümkün olmazdı...yazık kadına çok yazık....

Back