Allahım yardım et nolur.

Evet biz senn yerinde olamayız alçaklardan hiç hoşlanmam yukarıda insanların tepesnden bakmayı severim ben seviyen yerde bize göre değil .Yarına çıkamya garantinin olmadığını biliyosun ozaman kaynananın kör olduğunuda buraya yazamassın anladınmı ?
Konu açıyosun yorum istiyosun güzel yorum yapınca canım cicim tatalım vs kötü yorum yapınca laf ben her zaman haklıyı haksızı ayırırım sende haksızsssın ..

Yorumların çok ukalaca sen benim yapmış olduğum hiç bir şeyi yapacak kadar yüce gönüllü değilsin...

Kör değil ayrıca kör olsa bile allah'ın bildiğini kuldan bile saklanmaz.

D

hiçkimse başka birinin sırtındaki yükün ağırlığını bilemez.herkes çektiğini bilir
lütfen yorum yazarken bunu düşünerek yazın,yargılamak size düşmez

İyi günler arkadaşım kayınvaliden 65 yaşında imiş zaten bu saaten sonra degişmez sen ona anne bak bunu böyle yapalım desen yine yapmaz peki belli oldumu ne zaman gelecek ayrıcı eşinin senin babana karşı olan tutumunu begenmedim onun annesi geliyorsa senin babanda gelmeli burada annen yokmuş başın sagolsun canım mekani cennet olsun.

İyi günler arkadaşım kayınvaliden 65 yaşında imiş zaten bu saaten sonra degişmez sen ona anne bak bunu böyle yapalım desen yine yapmaz peki belli oldumu ne zaman gelecek ayrıcı eşinin senin babana karşı olan tutumunu begenmedim onun annesi geliyorsa senin babanda gelmeli burada annen yokmuş başın sagolsun canım mekani cennet olsun.

Olduğu gibi kabul edeceğim başka bir çare yok.

Evte dediğin gibi eşiminde babamlara karşı hoşgörülü olması gerekiyor.

Konu başlığına bak; '' ALLAHIM YARDIM ET NOLUR''
Görende ölüm döşeğindesin sanır, Allah senin gibilerin yardımcısı olsun.
Kayınvalideni bu kadar küçümsemeye hakkın yok. Yok cahil, yok pis kokuyor , yok hiçbirşey anlamıyor , yok gözü görmüyor , bilmem ne bilmem ne....
Ya birazcık empati kurun
Zaten kocası onu sevmemiş bir kadın daha almış, senelerce çocuğu olmamış , kocası diğer karısını daha çok sevmiş. Siz onun kadar yıpranamazsınız rahat olun. Kadının daha kalacak yeri bile yok , onun o haline üzüleceğinize pis kokuyor, cahil diyorsunuz. Sanki o sizin kokunuza bayılıyor. Karşınızdaki 65 yaşında, şuana kadar yaşadığı şeyler onu kötüleştirmiş olabilir ama bu o insanı bu kadar ezeceğiniz anlamına gelmez
Birde Allahım Yardım et diyorsunuz, başkalarının anaları babaları kardeşleri hasta ..
Siz halinize şükredeceğinize burda saçma sapan konuşuyorsunuz !

Olduğu gibi kabul edeceğim başka bir çare yok.

Evte dediğin gibi eşiminde babamlara karşı hoşgörülü olması gerekiyor.

Evet oldugu gibi kabul edilecek mecburen bizimde yakın bir akrabamızda var canım kadının evine gittikmi hiç kimse birşey yiyemiyor içemiyor çocukları benden büyük akrabalar çocukları çok uyardılar anne siz söyleyin biz söyleyince kalbi kırılır fakat yinede degişmedi kadının yaşı 55 civarı çok çok afedersiniz 1 sene banyo yapmadan durabiliyor sırf bu yüzden büyük oglunun nişanlısı ayrıldı

Konu başlığına bak; '' ALLAHIM YARDIM ET NOLUR''
Görende ölüm döşeğindesin sanır, Allah senin gibilerin yardımcısı olsun.
Kayınvalideni bu kadar küçümsemeye hakkın yok. Yok cahil, yok pis kokuyor , yok hiçbirşey anlamıyor , yok gözü görmüyor , bilmem ne bilmem ne....
Ya birazcık empati kurun
Zaten kocası onu sevmemiş bir kadın daha almış, senelerce çocuğu olmamış , kocası diğer karısını daha çok sevmiş. Siz onun kadar yıpranamazsınız rahat olun. Kadının daha kalacak yeri bile yok , onun o haline üzüleceğinize pis kokuyor, cahil diyorsunuz. Sanki o sizin kokunuza bayılıyor. Karşınızdaki 65 yaşında, şuana kadar yaşadığı şeyler onu kötüleştirmiş olabilir ama bu o insanı bu kadar ezeceğiniz anlamına gelmez
Birde Allahım Yardım et diyorsunuz, başkalarının anaları babaları kardeşleri hasta ..
Siz halinize şükredeceğinize burda saçma sapan konuşuyorsunuz !

Empati kuruyorum 50 yıldır kendisini değiştirmemiş olması çok garip ve istanbul gibi bir yerde... Üstelik Kuması kendi çok fazla geliştirmişken. Arkadaşım ben ona bir şey yansıtmadığımı zaten dile getirdim bütün yazılarımda siz neden empati yapmıyorsunuz kendiniz benim yerime koyun lütfen...!

Lütfen beni kötü bir insan olarak bilmeyin. Ben Allahıma yardım et derken içimdeki sıkıntıyı alıp o kadına karşı sevgi dolmasını istediğim için Allahım yardımet dedim.

Empati kuruyorum 50 yıldır kendisini değiştirmemiş olması çok garip ve istanbul gibi bir yerde... Üstelik Kuması kendi çok fazla geliştirmişken. Arkadaşım ben ona bir şey yansıtmadığımı zaten dile getirdim bütün yazılarımda siz neden empati yapmıyorsunuz kendiniz benim yerime koyun lütfen...!

Lütfen beni kötü bir insan olarak bilmeyin. Ben Allahıma yardım et derken içimdeki sıkıntıyı alıp o kadına karşı sevgi dolmasını istediğim için Allahım yardımet dedim.

Değiştirir değiştirmez , o kadının bilgili olması sana bir artı yada eksi mi katacak. O kadının tercihi, kumasından ona ne ?
Ona birşey yansıtmıyor olavbilirsin ama yinede arkasından böyle konuşman çok yanlış.. Ben sadece böyle şeyleri kendinize dert edip, birde o kadıncağızın arkasından konuşmana kızdım.
Hem o kadın yaşlı , kişisel bakımına önem vermıyor olabilir .. Sen de birgün 65 yaşında bir insan olacaksın, gelininin sırf sen cahilsin diye arkandan konuşmanı ister miydin ?
Burada empati yapması gereken tek kişi sensin

Değiştirir değiştirmez , o kadının bilgili olması sana bir artı yada eksi mi katacak. O kadının tercihi, kumasından ona ne ?
Ona birşey yansıtmıyor olavbilirsin ama yinede arkasından böyle konuşman çok yanlış.. Ben sadece böyle şeyleri kendinize dert edip, birde o kadıncağızın arkasından konuşmana kızdım.
Hem o kadın yaşlı , kişisel bakımına önem vermıyor olabilir .. Sen de birgün 65 yaşında bir insan olacaksın, gelininin sırf sen cahilsin diye arkandan konuşmanı ister miydin ?
Burada empati yapması gereken tek kişi sensin

Haklısın canım herkes istediği şeyi düşünmekte özgür ben haksız olayım senin gözünde...!

Haklısın canım herkes istediği şeyi düşünmekte özgür ben haksız olayım senin gözünde...!

Bilgili olmasını kendisi için isterdim en azından böyle kocası tarafından ezilmezdi bir kadın 65 yaşında olupta bir çorba pişirmesini bilmezmi ya bir ütü yapmasını bilmez mi üstelik ev kadını.

Nyese arkadaşım dediğim gibi yaşayan bilir herkese göre her şey çok kolay...!

İnsanları yargılamaktan hiç hoşlanmam. Sadece empati yapıp onun yerine koymaya çalışırım kendimi olabildiğince..

Şöyle ki; Bu durumda olan benim annem olsaydı, ve eşim annemi istemeseydi, arkama bile bakmadan annemi yanıma alır giderdim..

Başka bir alternatif aklıma geldiğinde bile, kendimden iğrenirim...

arkadaslar bıraz gercekcı olalım yasadıgımız memleket sartlarında kac erkek hayatım annemı bıze getırcem ıznın olursa dıye soruyor allah askına bız kadınlar soruyoruz sadece bu soruları erkekler annem benım bende kalmayacakta kımde kalacak dıye verır cevabı mecburıyetı kosar yanı kadına soruyolarmı esının dusuncesızlıgı falan yok genel dusuncesızlık erkek tarafına karsı hep bı zorunluluk dayatma var heeee ben bakamam getırme dedıgınde al sana kavgaların huzursuzlugun baslangıcı mutluluktan cıcek acan evlerın ıcındekı buyuyu bozan hep bu erkek tarafının sıkıntıları degılmı hep karı kocayı bırbırıne dusuren halbukı kımsenın kımseye bakma zorunlulugu yok herkesın vıcdanına kalmıs bısey tabı ıcınızde vıcdan deden bısey bıraktılarsa ne yazıkkı bu boyle kabullensekte kabullenmesekte

İnsanları yargılamaktan hiç hoşlanmam. Sadece empati yapıp onun yerine koymaya çalışırım kendimi olabildiğince..

Şöyle ki; Bu durumda olan benim annem olsaydı, ve eşim annemi istemeseydi, arkama bile bakmadan annemi yanıma alır giderdim..

Başka bir alternatif aklıma geldiğinde bile, kendimden iğrenirim...

Söylediklerinde haklısın arkadaşım bende olaylarda ben kendimi karşı tarafın yerine koyarım ama konu sahibi arkadaşımızın eşi aynı şeyleri yapmıyomuş konu sahibi arkadaşımızın annesi yokmuş ve babası evine bir kaç günlügüne gelse mırın kırın ediyormuş şimdi kocasının annesi evine gelecek onun annesi geliyorsa karısının da babası gelip rahatça kızının evinde kalabilmelidir.

Merhaba Kızlar,
Bu mesaja cevap veren herkese çok teşekkür ederim.

Ben 1 yıllık evliyim benim 2 kayınvalidem var benim kayınvalidemin çocuğu olmayınca kayınpederim başka bir kadınla evleniyor aradan gecen yıllar sonunda üvey kaynanamdan 2 görümcem ve bir kaynım olmuş allahın taktiri sonra eşim olmuş kaynanamdan.

Lafı uzatmadan benim kaynanam eşimin babaannesiyle oturuyor kayınpederim kaynanamı sevmiyor diğer eşine tapıyor o yüzden kaynanama geçen gün küfretmiş kaynanama defol git demiş kaynanamda ağlayarak eşimi aradı 2 saat konuştular ve sonunda eşim eşyalarını topla yarın gelip seni alacağım dedi telefonu kapattı.

Bende kaynanamı hiç sevmiyorum hatta onunla yan yana olmak bile beni deli ediyor 50 yıldır istanbuldalar ama kendini hiç geliştirmemiş hep kokuyor duş alın diyorum ama temizim diyor ve çok pis bize gelip kaldığı dönemlerde pisliğinden duramadım onlar gittikten sonra evi dezenfekte ettim ama şimdi gelip hep bizde kalacak düşüncesi beni deli ediyor kızlar sizce nasıl bir yol çizmem gerek ne yapmam gerek gerçekten dünden beri ağlıyorum çünkü benim özgürlüyüm kısıtlanacak bir yere gittiğimde onuda götürmek zorunda kalacağım dediğim gibi çok cahil üzülüyorum bir yandan ama dayanamıyorum.

Ne kadar bencil ,kendini bilmez bir insansınız siz.
Özgürlüğünüz kısıtlanacak diye kocanızın annesini sokaktamı bırakacaksınız.

O pisliğinden duramadım dediğiniz şahıs sizin kocanızı yetiştirmiş.Bir tek şu ilk mesajınızı okumam bile sizin terbiyesiz bir insan olduğunuzu düşündürttü bana.
Allah kayınvalidenizin yardımcısı olsun.

O pisliğinden duramadım dediğiniz şahıs sizin kocanızı yetiştirmiş.Bir tek şu ilk mesajınızı okumam bile sizin terbiyesiz bir insan olduğunuzu düşündürttü bana.

Ne diyorsun sen ya sen kimsinde bana bu şekilde konuşuyorsun ukala şey kendine gel ve adam gibi oku bu yazıyı ondan sonra yorum yaz anlamadan sazan gibi yazmışsın yazacağını...!

Ayrıca senin gibi allahın belası değilim bu yeter...!

Ne diyorsun sen ya sen kimsinde bana bu şekilde konuşuyorsun ukala şey kendine gel ve adam gibi oku bu yazıyı ondan sonra yorum yaz anlamadan sazan gibi yazmışsın yazacağını...!

Ayrıca senin gibi allahın belası değilim bu yeter...!

Gayet iyi anladım ben seni,
Yaşlı bir kadına pis deyip,arkadaşlarında kalması kısıtlanacak diye panik olan kendini bilmez bir insansın.
O yaşına gelmiş bir kadına duş al diyebilecek kadar hadsizlik yapabiliyorsan,bende sana terbiyesizsin diyorum.

bu olayla ilgili yapabileceğin hiçbirşey yok canım. kabullenip bitakım kurallarla aynı ev içinde yaşayacaksınız. eşinizin ne yazıkki yapabileceği birşey yok. annesi sonuçta ayrı bi ev açmaya kalksa maddi olrak bunun altından kalkamayacak.

herkesin ne dediğine takılıp birde burda sinirini bozma. insanlar sinirliyken yazdıklarına dikkat etmiyor. bazı insanlar tanımadan bilmeden hemen yargılamaya gidiyorlar.illa tersleyecek birşey bulurlar. takma

şimdi tek yapman gereken kayınvalidenle aynı evi paylaştığında sana neler yapılmasını istemediğini eşine söylemen. eşine kavga tartışma olmasını istemediğini bunun için kurallarla olabileceğini söyle.

Back