• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah'ım bilseydim takarmıydım o yüzüğü parmağıma

öyle değil işte insnaların soruları neden niye niçin ne zman bıktırıyolar.keşke bi yerlerde gitme imkanım olsaydı uzaklaşsaydım biraz.herkes amansız bir hastalığa yakalanmışsında ölcekmiş gibi davranıyor aaa diye şaşırmaları falan acımaları

arkadaşın nişanlısına hak verenlere hayret ettim doğrusu kıza hakaret küfür etmiş buna rağmen fevri davranmışsın bunun için nişan atılır mı seni aldattı mı sanki falan diye msjlar yazılmış pes doğrusu.bu kız evlense 2 ay sonra eşimden şiddet gördüm küfür duydum diye yine konu açacak.
nişanlılık döneminde elbette tartışmalar olur ama işin içine küfür hakaret giriyorsa o işten hayır gelmez en iyisin yapmışsın canım.insan hayatı paylaşmak, mutlu olmak iki bedende tek beden olmak için evlenir küfür hakeret duymak için değil.

kendimi çok kötü hissediyorum çok mutsuz çok çirkin hissediyorum birde.yoktan var etmeye çalıştım herşeyi davetiyesini kınalığını bilmem neyini derken kendime hiç bakamaz oldum.bi gün kınalık için abiye bakmaya girdim bi yere pahalı lüks bi yer sonra çocuk bi süzdü beni ayakkabılarımda kilitlendi.spor ayakkabılarım vardı ayağımda siyah burunları açılmış falan bi hal olmuşum dedim ne işim var burda kendi kendime hemen çıktım ordan.herşeyi yoktan var etmeye çalıştım kapora verdim taksit erteledim başka bişeye yatırdım derken kendim insanlıktan çıktım.ayaküstü gezerken simit yemekten içim kurudu.gördüğüm muamaelye bak.dedim az önce para yollıcaksın bana zararımı karşılamam gerek dedim bir sürü taksit erteledim saçma sapan şeylere para verdim dedim ne kadar varsa yollıcam tüm paramı dedi yollamış ne kadar yollmış bilmiyorum.sonra istemiyorum dedim başımın gözümün sadakası olsun senden kurtuldum dedim.ama bi yandanda diyorumki ne günahım var benim insanlıktan çıkmışım zaten gidip akşam ertelediklerimi yatırıyım artarsada insana benzicek bişeylermi alsam diyorum.asla haram değildir dimi çünkü herşeyle kendim ilgilendim kendi rızkımdan kestim haketmiyomuyum şimdi

Delilerle ugrasmak zor... bos ver canim is isten gectikden sonra keske demektense simdiden ayrilman en dogrusu gibi.

Hakkinda hayirlisi olsun cnm

kendimi çok kötü hissediyorum çok mutsuz çok çirkin hissediyorum birde.yoktan var etmeye çalıştım herşeyi davetiyesini kınalığını bilmem neyini derken kendime hiç bakamaz oldum.bi gün kınalık için abiye bakmaya girdim bi yere pahalı lüks bi yer sonra çocuk bi süzdü beni ayakkabılarımda kilitlendi.spor ayakkabılarım vardı ayağımda siyah burunları açılmış falan bi hal olmuşum dedim ne işim var burda kendi kendime hemen çıktım ordan.herşeyi yoktan var etmeye çalıştım kapora verdim taksit erteledim başka bişeye yatırdım derken kendim insanlıktan çıktım.ayaküstü gezerken simit yemekten içim kurudu.gördüğüm muamaelye bak.dedim az önce para yollıcaksın bana zararımı karşılamam gerek dedim bir sürü taksit erteledim saçma sapan şeylere para verdim dedim ne kadar varsa yollıcam tüm paramı dedi yollamış ne kadar yollmış bilmiyorum.sonra istemiyorum dedim başımın gözümün sadakası olsun senden kurtuldum dedim.ama bi yandanda diyorumki ne günahım var benim insanlıktan çıkmışım zaten gidip akşam ertelediklerimi yatırıyım artarsada insana benzicek bişeylermi alsam diyorum.asla haram değildir dimi çünkü herşeyle kendim ilgilendim kendi rızkımdan kestim haketmiyomuyum şimdi

sen bilirsin canım ben olsam gelinlikten tut davetiyeye kadar hepsini yollardım parayı alsam da.Sen de haklısın durduk yere boşuna bir ton masrafa girip kendini bir de harap etmişsin.Düğündü gelinlikti bunlar hep onların da ilgilenmesi gereken şeyler, düğünü erkek yapar gelinliği erkek alırı da geçtim

sen bilirsin canım ben olsam gelinlikten tut davetiyeye kadar hepsini yollardım parayı alsam da.Sen de haklısın durduk yere boşuna bir ton masrafa girip kendini bir de harap etmişsin.Düğündü gelinlikti bunlar hep onların da ilgilenmesi gereken şeyler, düğünü erkek yapar gelinliği erkek alırı da geçtim

gelinlik önceden hazırdı ama kına için masraf yaptım abiye bindallı makyaj kutumu yeniledim.hadi evim eşyam yeni ya herşeyim temiz olsun istedim.davetiye parası çıkarmaya çalıştım.evim için züccaciye malzemeleri çeyizlik şeyler onlar olması gerekenlerde.parasındada değilim kendimi yıpratmışlığıma üzülüyorum ne biliyim ayağıma yazdan çıktım bi sonbaharlık bişey alamadım eskilerle girdiğim yerde herkes ayakkabıma bakıyomuş gibi hissettim.hep hadi biraz daha gayret evlenince alırım nasılsa koşturuyorum o kadar olcak falan dedim.kendimi çok çirkin ve mutsuz hissediyorum kendimi harab ettim.yok canımla var etmeye çalıştım diye çok üzülüyorum.kendi kendime gelin güvey oldum resmen.herşeyi kendim yapmaya çalıştım manevi olarakda.kendime vakit ve para ayıramadım.özgüvenim gitti.o yüzden diyorum bi kendime geliyim yenik başlımıyım bi kendime geliyim diye ama bilmiyorum tam.herşeyi elbette geri gönderirim de kişisel şeylerim için diyorum

Boşkoy gitsin..

İçinde uhdelerlee ahh edersin benim gibi sonra..

Evlilik kına nişan hepsi 1 sene içinde oldu benim..
Ve hiç bişe istemedim istemedim diye tepeme çıktılar onlarda hiç bişe istediğim gibi olmadı..
herbişeyime karışıldı okadar çok uhdem var kii hangi birini anlatayım..
gelinliğimden tutta evimdeki düzene eşya düzenime bile oraya koy buraya koy niye şu koyulmadı diye karıştılar..
Şimdiki aklım olsa ahhh bu cahillik.. susarmıydım hiç

Herkes üstüne düşeni yapmalı yapmak zorunda olduuu atsın topu sana gelsin imzayı atsın yokyaaaaaa

İnsan bunu ilk defa yaşıcaksa helede herşey istediği gibi olmalı herkesde üstüne düşeni yapmalı yapmıcaksa hiç bulamasın evlenmeye valla

Merhaba konuya daha öncede cevap yazmıştım fevri davrandığınızı ailelere söylemeden önce biraz beklemeniz gerektiğii yazmıştım. Haklı haksız aramıyorum ama bu süreçte bunlar yaşanabilir biraz sabırlı olmak gerektiğini düşündüğüm için böyle yazmıştım. Geçmiş konularınızıda bilmiyordum. Gerçekten eminseniz artık kesinlikse sevmediğinizi biliyorsanız zaten bir sorun yok pişmanlık duymazsınız. Ama birkaç gün sonra pişman olmayacağınızdan ben emin değilim umarım yanılıyorumdur diye düşünüyordum.
Biraz önce geçmiş konularınızada göz attım hani ön yargılı olmayayım diye. Siz 5 ay içinde bu ayrılığı aynen bu şekilde 2. kez yaşıyorsunuz. Nisanda açtığınız konu bunun birebir aynısı.
Telefonda ettiğiniz bir kavga sonucu o sefer nişanlınız ailelere yansıtmış hemen. O dönem siz kızmışsınız hemen ailelere söyledi ne gerek vardı diye. 5 ay sonra aynısını siz yapmışsınız.
Birşeyi merak ediyorum siz birbirinizi en son ne zaman gördünüz? Bu uzaklık sizi birbirinizden koparmış bence. Siz mesafeler yüzünden ilişkiyi kaldıramamışsınız. Her ikiniz içinde aynı durum söz konusu. Başka bir konundada tüm herşeyi nişanlınızın yaptığından tüm masrafları kendisinin karşıladığından söz ediyorsunuz. Nişanlınızın sizin ailenizi çok yüksek gördüğünden söz ediyorsunuz. Hepsi başka başka çelişkilerle dolu benim kafam karıştı açıkçası. Hem ne önemi var elalemin gözünü boyamak için bazı şeylere diyorsunuz. Hem kınalığım bindallım makyaj kutum çeyiz sermem gibi tüm adetlere takmış durumdasınız. Son olayda nişanlınız tamamen haksız evet küfür etmemeliydi herkezin dediği gibi evlenmeden bunu yapan evlenince neler yapar. Bende böyle düşünüyorum. Ama bu durumada durup dururken gelmemişsiniz. Senin yanlız olman kafanda sürekli kurman belkide normal şartlarda alınmayacağın şeylere alınmana neden olmuş. Normal şartlarda sorun etmeyeceğin birçok şeyi kafana takıp takıp büyütmüşsün. Ailelerinizin samimi olmaması kayınvalideninde ilgisizliği üstüne tuz biber olmuş. Tamam senin nişanlın dengesiz ama sende maalesef dengeli sayılmazsın. Kına kıyafetimle davetiyemle ilgilenmediler diyorsun biryandan da daha zaman var ama onlar aramadı diye ben hallettim diyorsun. 1,5 yıldır nişanlısınız neden sen aramadın ki kayınvelideni. Hem nerden biliyorsun onların almayacaklarını belki atıyorum bayramın geçmesini beliyorlar elleri biraz bollaşınca alıcaklar. Kına kıyafeti nedirki kınadan bir hafta önce bile halledilir. Bindallı heryerde satılıyor artık almayanı dövüyorlar. Hedi diyelim kendin hallettin en azından almasaydın bence gidip seçip hazırlıklı olsaydın baktın almıyorlar nasılsa son dakika gidip alabilirdin. Sen hiç fırsat vermemişsin onlar kendi taraflarından bakınca kesin kendilerini haklı görüyorlardır. Neyse uzatmayayım diyeceğim o ki bu uzaklığı ikinizde kaldıramamışsınız şimdi olayların üzeri soğuyunca içinizde ikinizde pişmanlık hissedeceksiniz ben o kısmına üzüldüm. Umarım çabuk atlatırsın. Umarım kararından eminsindir hakında en hayırlısı neyse o olsun

ya hakkaten dengesiz davranml olabilirim kabulüm kendimle çakışıyor gibiyim.ama o kadar arada kalıyorumki anlatamam çeyiz sermeden mesela e tam çeyiz serilcek ortada iki dantelden başka bir şey yok.bu defa annemin suratı asılıyor etraf bişeyler diyor derken olması gerektiği giib olmuyor.arada kalıyorum.inanın çok zor durumda kalıyorum .bana kalsa önemli değil.en azından herkesin gönlü hoş olcak kadar.bizim kayınvalidemlerle aramızdaki sorun düğüne yakın başladı yani bunun öncesinde hersey gayet iyiydi.aileler gidip geliyordu.buraya yazmadığım ayrılıklarımızda oldu en son bakaç hafta önce görüştük yine ayrılmak için gelmişti sözde arayı düzeltti ve gitti.ama bu dönemde yine beni arayan soran olmadı.ailelere söylemede ise hep o söylüyordu.öyle söylenmez böyle söylenilir öyle ayrılık olmaz böyle olur der gibi artık bende isyan ettim.diğer masrafları nişanlım karşıladı eşya falan kimse karışmadı annemin babamın alacak gücü vardı ama istemedi ezik psikolojisine girdi gururlu ya bişey aldırttımadı onun annesi alamıyor benim annemde alamaz konusu.bende tamam dedim saygı gösterdim.ama bu söz nişan aşamasında en azından aramaları gerekti aramıza o kadar problemler girdi aileisnin bi sabırlı olun demeleri gerekti.onlar ne zman biz ayrılmaya karar verdik haydi biz geliyoruz eşyaları almaya diye aradılar.arayı düzeltmek için veya düğün arifesinde neyin nasıl ilerleyeceği nasıl olması gerekeceği gibi ne benimle ne ailemle hiç bir konuşma yapmadılar.ancak yıkmaya geldiklerinde aslan kesildiler.babası babamı arıyor eşyaları alıcaz diye falan ailelerin soğuması bu şekilde oldu ama hep o dahil etti aileleri ben yansıtmadım.o ailesine şikayet etti ailesi bizi aradı.sonra tükürdüğünü yalamak zorunda kaldı her defasında.aileler birbirinden hazetmedi öyle olunca.bende belki günah çıkardım son olayla.ve olayı koparttım.yani kına kıyafetinin alınması gerektiği zman 20 günden aza indi süremiz düğün için.bilmiyolarmı alıncağını.düğün olcağını.en azından telefon açabilirdi.diyorum ya koptu kayışlar bizde kimse kimseyi aramıyor etmiyor.alınmak derken kiraladım.çürük çarıklar kalmasın kapılmasın die en az bir ay önceden alınması gerekti bunların onlarda biliyolar.zaten araya bayram girdi bir hafta her yer kapalı ne zman alcazki başka.ellerinin bollaşması bi durum yok milyarlar tutmuyor istese alır oğlundan ister bulur buluşturur.ki gerek bile kalmaz yani okuyanı edeni yok evleri kendilerinin normal emekli bir aile borç yapmadık harç yapmadık kimseye.amaç aramamak sormamak inada bindirdiler işi bende muhtaç olmadım kimseye.aileler soğukluk girdi ama kimse kimseye sen şöylesin falan gibi söz etmedi çirkefliğe dökülmedi iş.sadece soğukluk vardı.hayır bende sütten çıkma ak kaşık değilim elbette ama kimin damarına basılırsa can acıtır yani.patladım.çünkü buraya yazmadığım o kadar çok şey yaşandıki.

Ben sizin yaşadıklarınızı tahmin edebiliyorum.Düğüne 20 gün mü kalmıştı?

zararın neresinden dönersen kardır derler üzülme. Allahın yanlış işi olmaz umarım sonrası hakkında daha hayırlı olur.

Bence de en hayırlısı böyle olacak.Üzmeyin kendinizi hatta sevinin ya bu olaylar evlendikten sonra gelseydi başınıza ? O zaman ayrılmanız da bu kadar kolay olmazdı.Her şeyde vardır bi hayır güçlü olmaya çalışın..

Saygısızlığın ilk defası, sinirle ya da çaresizlikle yapılmışı olmaz. Diyelim ki oldu, fevri davrandınız ikiniz de, inan ki bunun devamı gelir. Hep gelir.
Allah'ın sevdiği kuluymuşsun bence de. Kıymet bilmeyen insanlarla bu işler olmaz. Sonrasında çok pişman olursun.
Dilerim karşına hem senin, hem de ailenin kıymetini bilecek, saygılı bir eş ve aile çıkar. Ucuz atlatmışsınız.

teşekkür ederim arkadaşlar..öyle bişeyki bir rahatlık var üzerimde.ama rahatlık neden nasılsa barışırız rahatlığımı korkuyorum.bitse gerçekten bu kadar rahat olmamam gerekirdi biraz üzülmem gerekirdi.hiç üzülmüyorm neden

teşekkür ederim arkadaşlar..öyle bişeyki bir rahatlık var üzerimde.ama rahatlık neden nasılsa barışırız rahatlığımı korkuyorum.bitse gerçekten bu kadar rahat olmamam gerekirdi biraz üzülmem gerekirdi.hiç üzülmüyorm neden

valla yaşadıklarını okuyunca şaştım kaldım ama nasılsa barışırız rahatlığımı cümlesini okuyunca daha bi şaşıp kaldım:37:

iyi de neden herşeyi tek başına yapıyorsun onu anlamadım. kendi ailen neden ilgilenmiyor.
ayrıca sen aramalıydın onları. kız alıyorlar deyip onlardan beklemen bana acayip geldi biraz. onlar da aramalıydılar tabi. gereksiz bir inatlaşma olmuş.
anladığım kadarıyla sen biraz kaprisli ve fevrisin.
kendini yumuşatmaya çalış canım.
kadınlara, hele genç kızlara küfür hakaret falan hiç yakışmıyor.
düzelmeyecek bişey yok ortada ama düzelse mi iyi düzelmese mi iyi bilemedim.
pek hazır değilsin gibi daha.

iyi de neden herşeyi tek başına yapıyorsun onu anlamadım. kendi ailen neden ilgilenmiyor.
ayrıca sen aramalıydın onları. kız alıyorlar deyip onlardan beklemen bana acayip geldi biraz. onlar da aramalıydılar tabi. gereksiz bir inatlaşma olmuş.
anladığım kadarıyla sen biraz kaprisli ve fevrisin.
kendini yumuşatmaya çalış canım.
kadınlara, hele genç kızlara küfür hakaret falan hiç yakışmıyor.
düzelmeyecek bişey yok ortada ama düzelse mi iyi düzelmese mi iyi bilemedim.
pek hazır değilsin gibi daha.

hiç görülmüş şeymi kız tarafının erkek tarafını arayıp alışverişe çıkması bizmi alıyoruz onları gelin olarak.alışverişi geçtim oğulları zaten yok herşey benim üstüme bi arayıp hazırlıklar nasıl gidiyor die aramaları gerekti.7 kat eller gelip soruyor yapılcak bişeymi varmı die onlar aramadılar.anlattıklarımdan olgun olmadığımı hazır olmadığımı falan düşünüyor olalbirsiniz ama bunlar emin olunki yıpranmışlığın işareti çok yıprandım.herşeye ben koşuyorum çünkü kardeşim falan yok kimse annem babamda kendi hallerinde evlerinde kendi işleriyle ilgileniyorlar.yalnızım kimseyede muhtaç olmak istemiyorum.inat yaptım doğru onlarda inat yaptı belki.

valla yaşadıklarını okuyunca şaştım kaldım ama nasılsa barışırız rahatlığımı cümlesini okuyunca daha bi şaşıp kaldım:37:

hayır insan boşlukta olur ya ne üzülür ne sevinir ne öfelenir ne duygulanır öyle bişey işte.nasılsa barışırız rahatlığı değil yanlış ifade ettim kendimi belkide..

tabi koşturcam gocunmuyorum inanın aramamaları daha çok yıprattı beni öyle oldukça daha bir hırslandım daha bir sarıldım herşeye daha çok daha çok.davetiye sütüdyo koaför misafir koaförü kına abiyes bindallısı ayakkabısı tokası gelinliği tacı duvağı evin eksiği derken... başladığım herşeyi daha güzel daha iyi yapmaya çalıştım.konu koşturmam değil zaten konunun bitme noktası o kadar şeyden sonra üzerine laf işitmem davetiyeleri beğenmemesi tabiki nişanlımdan fikir aldım sürekli foto paylaştım gelinlik abiye davetiye resimleri hepsini gösteridm danıştım omu olsun bumu gibilerinden.ama arkadaşlar & başka nasıl yazılır illaki kuyruğu olur yazı biraz eğik olur romantik olsun die salon adresi yazılır bunlar olmıcak şeyler değil.konu koptu orda bende.derken ailelerin ilgisizliği derken ailemin onları araması derken onun aileisnin beni arayıp oğullarını haklı göstermeleri derken nişanlıın af dilemesi derken benim kabul etmeyip tekrar hırslanıp bana bedduaları derken yine aynı durumdayım...değişik hiç bir şey yok.hayırlısı artık

Back