• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah'ım bilseydim takarmıydım o yüzüğü parmağıma

Varya alınma ama şöyle kendini bir cacık yerine koyan erkeklere uyuz oluyorum.
Aydınmış, çağdaşmış peh peh!
İnsan istemez mi en güzel gününde ftoğraflar çekinmek sonra kocaman büyütüp eve asmak ah ah erkekler hep odundur tamamda seninki tam kütükmüş değişmez yani.
Kütük tersten okusan da kütüktür!

beğen butonunun olmasını isretdim ya:)

bu odunluk erkeklerin genlerinde var

ne güzel resimler çekilinir,güzel kareler olur yani

ama yok bunlarda

beğen butonunun olmasını isretdim ya:)

bu odunluk erkeklerin genlerinde var

ne güzel resimler çekilinir,güzel kareler olur yani

ama yok bunlarda

Ben hep söylüyorum birine fazzla değer verince böyle oluyor. Senin hatan herşeyi üstlenmek olmuş ama her şerde bir hayır varmış bak gördün gerçek yüzlerini. Yaşanmaz öyle insanlarla benim teyzemin kocası da öyle. Çenesinden durulmaz evde. Eve giren bir tabağın hesabını günlerce yapar. Herşeyi ben bilirim edasında. Yanlıs birşeyi bile doğru diye öyle bir savunur ki acaba dersin. Kendi bildiklerinden şüpheye düşersin.Teyzemde yıldı canından napsın eniştemin anası babası da aynı seninkiler gibi. ben oturayım yemek önüme gelsin olanlara karısmam oğlum ne derse o...
Yazık acıyorum her yerinden cahillik taşan ama çağdaş zanneden insanlara...

Küfür ve hakarete maruz kalmak elbette hoş bir şey değil ama eğer bunun öncesi yoksa sadece o gün davetiye krizinden sonra sarfedildiyse o cümleler bunu aranızdaki mesafeye ve nişanlınızın çaresiz oluşuna bağlayabilir ve affedebilirsiniz. Ama siz işi öyle bir boyuta getirmişsiniz ki fevri davranmış, ailenizi resmen körüklemiş, dolduruşa getirmişsiniz.. İkinizin arasında çözülebilecek basit bir konuyu büyütmüşsünüz de büyütmüşsünüz.. Aileler işin içine girmeseydi belki yarım saat sonra ikinizde sakinleşecek, kendinize ait hatalarınızı anlayacak, birbirinizden özür dileyecektiniz ve konu kapanacaktı.. Ya şimdi??? Hepimiz insanız zaman zaman sinirlerimize hakim olamayabiliriz ama neden iki kişilik dünyanıza başkalarını dahil edersiniz ki? Evlilik kararı alırken ikiniz aldınız ve bir dünya kurmak için yola çıktınız. Öyleyse o yolda önünüze çıkacak taşları da sadece ikiniz yok edebilirsiniz.. Kusura bakmayın ama nişanlınız ne kadar hatalıysa sizde bir o kadar belkide daha fazla hatalısınız.. Sonuçta o keyfi bir sebeple sizden uzakta değil, iş için uzakta ya kaldıramayacağınız taşın altına elinizi koymayacaktınız yada yüklendiğiniz sorumluğu ne kadar zor olursa olsun tamamlayacaktınız...

vaktim olmadigindan tüm yorumlari okuayamadm ama düsünclerimi paylasicak olursam; fevri çikislar olmus ama bu evlendikten sonrada belki bi kavganizda yüz göstericekti simdiden olup olayin bitmesi belki hakkinda daha hayirli oldu bize $er gibi görünen seylerde hayir vardir üzülme çnkü o kadar tartismanin içinden annesine takmis.. umarim karsina seni hak edicek biri çkar mutlu olursunuz

Yazıyı okurken çok gerildim kendimi senin yerine koydum insan olup bittikten sonra değerlendirdiğinde hatalarını fark ediyor ama o an ki ruh haliyle daha fevri olabiliyor..
Hele ki sen o kadar uğraşıp emek verdikten sonra aldığın tepki neye uğradığını şaşırtır insana..

Hem ayrilda kurtulalim diyo, ailesini aratiyosun dedigini yapmak icin hemde aramaya devam ediyo. Valla ayni benim nisanlim.
Araya soguklugun girmesinden bahsetmissin. ne kadar ugrassanda didinsende gecmez o.
Ben denedim olmadi, bakalim yakin zamanda bizde nisani atacagiz..

Küfür ve hakarete maruz kalmak elbette hoş bir şey değil ama eğer bunun öncesi yoksa sadece o gün davetiye krizinden sonra sarfedildiyse o cümleler bunu aranızdaki mesafeye ve nişanlınızın çaresiz oluşuna bağlayabilir ve affedebilirsiniz. Ama siz işi öyle bir boyuta getirmişsiniz ki fevri davranmış, ailenizi resmen körüklemiş, dolduruşa getirmişsiniz.. İkinizin arasında çözülebilecek basit bir konuyu büyütmüşsünüz de büyütmüşsünüz.. Aileler işin içine girmeseydi belki yarım saat sonra ikinizde sakinleşecek, kendinize ait hatalarınızı anlayacak, birbirinizden özür dileyecektiniz ve konu kapanacaktı.. Ya şimdi??? Hepimiz insanız zaman zaman sinirlerimize hakim olamayabiliriz ama neden iki kişilik dünyanıza başkalarını dahil edersiniz ki? Evlilik kararı alırken ikiniz aldınız ve bir dünya kurmak için yola çıktınız. Öyleyse o yolda önünüze çıkacak taşları da sadece ikiniz yok edebilirsiniz.. Kusura bakmayın ama nişanlınız ne kadar hatalıysa sizde bir o kadar belkide daha fazla hatalısınız.. Sonuçta o keyfi bir sebeple sizden uzakta değil, iş için uzakta ya kaldıramayacağınız taşın altına elinizi koymayacaktınız yada yüklendiğiniz sorumluğu ne kadar zor olursa olsun
tamamlayacaktınız...[/QUOTE

kendinize göre haklı olablirsiniz söylediklerinizde ama olay akşamdan oldu düzeltmek için çok zamanı vardı ben senden ayrıldım ve bunun için parmağımı dahi kıpırdatmıcam dedi.ve ilk kez yaşanmış bir olay değil diyorum ya artık bıçak kemiğe dayandı die artık dayanılmaz bir hal aldı ve gerçekten tüm samimiyetimle bu işin içinden resmi olarak sıyrılmak istedim ve bunun en gereklisi ailelere açıklamaktı.sevgili değiliz ailelere karşı bir sorumluluğumuz var.çünkü beni isterlerken ailemden istediler ve ayrılık kararımında onların açıklaması gerekti ailelere.biz akşamdan zaten ayrılcaz diye anlaştık.konuşmak istediğimde sabah açmadı telini.ağır eleştirmişsiniz kaldıramıcanız taşın altına elinizi koymıcaktınız falan die ben neleri kaldırdım tek başıma neleri başardım ama sorun onu memnun edemememdi.kaç kez yolladım davetiye örneğini o zaman sorun yoktu ne zman matbaaya girdi davetiye ozman başladı o kadar komik sebeplerki x&y derken & neden öyle olmuş düğün salonunun adresimi yazılırmış resmen bahane bulmak için ortada hiçbir sebep yok başka.öyle yarım saatte sakinleşecek geçecek bir konu değildi ben ayrılmakta kararlı olduğum için aileme söledim durumu resmiyete dökmek istedim.ayrıca keyfi bir sebepten uzakta değil farkındayım onun bana uzak olduğu kadar bende ondan uzağım.yani sadece o uzakta değil bende onun bana uzak kaldığı kadar uzağım asla uzaklığına bir laf etmişliğim yok yeterki yanımda hissettirsin kendini yoluma köstek olmasın kız başıma bşeyleri başarmaya çalışıyorum sırf bahane bulmak için buluyor resmen eksik arıyor.yaşamayan anlayamaz size öyle bir izlenim vermiş olablirim ama yaşadıklarımın 10 da 1 ini anasaydınız bunları yazmazdınız sanırım

Son düzenleme:
Yazıyı okurken çok gerildim kendimi senin yerine koydum insan olup bittikten sonra değerlendirdiğinde hatalarını fark ediyor ama o an ki ruh haliyle daha fevri olabiliyor..
Hele ki sen o kadar uğraşıp emek verdikten sonra aldığın tepki neye uğradığını şaşırtır insana..[/QU

o kadar sinir bozucuki ben mail olarak attım ona davetiyeyi eee X&y nin & si neden öyle.ya nasıl olur başka ve derken & dan başka nasıl bir simgeyle ifade edilir & & die.sonra düz gazate yazısı gibi olacak hali yok biraz eğik yazılmış romantiklik katmışlar okunaklı değilmiş bal gibide okunuyor.neyse onuda geçti neden düğüün salonunun adresini yazdın gerek varmı diyor millet nasıl bulsun adressin hangi mahallede semtte olduğunu bilmeden nasıl gitsinler.ay ama çıldırdım ya dedim ne istiyosun ben bunu yapabildim elimden cebimden gelen bu sen iyisini yapabliyosan yaptır dağıt ben bunu yaptım dedim.öncesindede bastır geç düz kağıt nasılsa herkes atıyor belli bir zman sonra diyordu.şimdi birden kusur aramaya başladı.ve öyle bişeyki seçerkende yapılırkende o kadar çok resim attımki davetiyemizle ilgili bunu yazcam dedim öne kısa bi söz anne baba isimleri adreslerimz falan düğün yeri kaç kez söledim ii dimi canım dedim defalarca.ya sinirden ölcem o derece bu kadarda eziyet edilmez insana sırf eziyet etmek için bu başka mantıklı açıklaması yok

hayırlısı buymuş üzülme. evlenipte ayrılmak var birde. bizde eşimle nişanlıyken iki kez büyük kavga ettik ikincisinde ayrılmaya kesin kararlıydım aileme de söyledim ama onlar vazgeçirdi. şimdi diyorum belki de o zaman bitseydi daha iyi olurdu şuan ki halimize bakıyorumda bir insan ne ise öyle kalır sana evlenmeden saygısızlık yapan adamdan ne hayır gelir ki...

demekkı hayırlısı boyleymıs belkı bu sozden nefret edıyorsundur su zmnda ama buna ınanmak lazım...eger nasıbın kısmetınse tekrardan olur gerı doner...sen kendını uzme onemlı olan sen ve senın aılen gerısını salla ne derse desın zaten yaptıkları anlattıgın kadarıyla senı cok yıpratmıstır cok bencılce davranmıslar yaa hem ustlerıne dusen gorevı yapmıyorlar bıde ayrılınca aılem uzulur olduu karsı taraf uzulunce hıc tınlama basına gelınce ortalıgı karıstır bosverr sen hıc takma

Düğünden hoşlanmayabilir.
Açıkçası ben de düğünlerden hoşlanmıyorum ve olmamasını tercih ediyorum.
Ama sevdiğim adam eğer isteseydi 2-3 saat onun için katlanamaz mıydım?
Elbette katlanırdım.
Evlilik bu, ileride de karşılıklı bazı fedakarlıklar gerekecek.
Daha en baştan bu fedakarlıkları yapmayan adamla ileride ne sorunlar yaşardınız kim bilir.
Üstüne üstlük saygı sınırları aşılmış, her kavga da sen onu alttan alıp çocuk gibi barışmasını bekleyemezsinki.
Bence çok doğru bir karar almış ve bu ayrılık sürecini uzatmadan, daha fazla ikili dialoglara izin vermeden bitirmişsin.
Tebrik ederim seni.

Yazık olmuş.çok gereksiz fevri davranmışsınız.anennize anlatmanız ve onun da hemen bitti demek için kayınvalidenizi araması çok yanlış.öfke yatışıp nişanlınızı özleyince geri dönüş yolu arayacaksınız.bari köprüleri yıkmayın

ilk değilki herkesin bıçak kemiğe dayandı bzim kavgamız akşamdan oldu o arada herhangi bir adım atmadı hatasını anlayıp en azından küfürler için özür dileyebilirdi.bende dedimki akşamdan annem seninle konuşmak istiyor konuşmadı açmadı telini anneni arıycak yarın bitcek bu iş dedim tamam bitsin dedi.ben parmağımı oynatmam sen bitircwksin dedi bana.bende gerekeni yaptım.şimdide kendini öldürcekmiş klasik son nokta oyunu.her zmanki gibi ama inanmıcam ben yaşıyoken öleceğime..

Bende fevri davrandığınızı düşünüyorum. Haklı haksız aramıyorum her iki tarafında hataları var belliki. Siz akşam oldu ben sabah söyledim diyorsunuz her nekadar önceside varsa bukadar önemli bir karar akşamdan sabaha verilmez. Nişanlınızın ne malum bir gün sonra kafasına dank edip sen haklıydın hayatım dün yaptıklarım yanlıştı demiyeceği. Çok erken davranmışsınız. O sinirle ben kararımı vermiştim zaten diyorsunuz şimdi. Ama birkaç gün yada dahada zaman geçtikten sonra sizde pişman olabilirsiniz. Umarım yanılırım pişmanlık yaşamazsınız çünkü verdiğiniz karardan dönemenizde bu saatten sonra çok doğru olmaz. Artık aileler girmiş küfürler edilmiş tehtitler savrulmuş yüz göz olunmuş. Bu nedenle artık aranız düzelse de yada siz affetsenizde aileniz affetmez bu olay her ufak bişeyde hatırlanılır. Neyse dediğim gibi umarım kararınızdan pişman olmazsınız

cnm erkek tarafı sizden davetiye bekliyordu sanırım irtibat kurmak için
bak büyük şeref düğününe gelecekler yha çok bile
töbe töbe ne biçim insanlar var çocuğun evleniyo snn uzaktan bakmakla
olmaz kız kendi başına koşuştursun hiç bunlar görülmesin bide üstüne küfür
yesin tehditler alsın
insanlar kavgada gösteriyo gerçek yüzünü annem şu olursa bu olursa
bişey olmaz ben diyim olacağı oğluna gösteriş yapr
ay bayıldım ay delirdim...vs..
seni düşünen umruna alan kaynanan olsaydı kapından ayrılmazdı kızım bunu mu
alalım şunu mu diyelim diye
çok kızdım kadına:47:
neyse kararını vermiş ve uygulamışsında allahtan hayırlısı
rabbim pişman etmesin

Ayrılık kararı alıp ve arkasında durduğun için,

sorunlarını kökten çözdüğün için seni tebrik ediyorum arkadaşım.

Sen en doğru olanı yaptın emin ol,o adamdan sana koca moca olmaz.

Bugün küfreden yarın döverdi seni...

Sen üzerine düşenin fazlasını yapmışsın,karşılığını alamadın ve yol verdin

Çokta iyi yaptın tebrıkler.

Allah yardımcın olsun,zor olmalı bu aşamada bunları yaşamak ama herşeyde bir hayır vardır lafını çok duyacaksın sanırım...eski konularına baktım da ,nişanlını çok olgun bir erkek olarak görmedim açıkçası...tek başına herşeyin sorumluluğunu almak,bu kadar ilgisiz kalması...zaten bişiler bitmiş sizde...fakat sen uzatmaları oynamışsın gibi ona karşı..aranızda tahammül sınırları da kalkınca artık herkes ağzına geleni söylemiş gibi..biraz sakinleş, sinirle olayı büyütecek şeyler yapma..herşey olacağına varır ama şuan sadece kendini düşün...

katılıyorum... ilerde çocuklarının annesi olduğun gibi babaları da mı sen olacaksın.. sorumsuz beceriksiz bir adam.. işine de gelmeyince küfürle üste çıkmaya çalışıyor... boşver zarardan dönmüşsün.. giyin süslen kafanı dağıt.. salın salın gez... ilerde allahım iyiki de olmamış diyeceksin emn ol...
mutlu ol arkadaşım....

hiç arkana bile bakma.küfür hakaret ne demek ya? kavga ne denli şiddetli olursa olsun saygı sınırlarını aşmamalı çiftler arasında. hakkında hayırlı olmasını diliyorum....

canım benim kine benzer şeyler yaşamıssın tek farkı eşim hep benim arkamdaydı ama seninki öyle değil gibi gözüküyor. ben düğünüm oldu bitti nikah kıyıldı resti o anda çektim bütün gemileri yaktım ağzıma ne gelirse söyledim biliyorum hata ettim ama nikah kıyıldı diye değil düğünde de problem cıkardılar dayanamadım kaldıramadım bazı şeyleri o an patladım ama eşim arkamdan koştu ailesini bıraktı yanımda oldu aylarca kimseyle konuşmadım hala ailemle küsler. biz barıştık şimdi çok iyiyiz. düşünsene ben nişanlıyken kaynanamı arıyodum belki 20 kere arka arkaya kadın kaprisinden telefonları acmıyodu hiç ses etmiyordum ama patladım sonunda. sana keske yapmasaydın demiyorum eninde sonunda patlardın sende onun için nişanlının davranışlarıda bi acayip oldugundan hayırlısı olmuş bence.

konunuzu ve yorumlara verdiğiniz cevapları okudum..
olayın en başından beri sizin birbirinize uygun bir çift olmadığınız izlenimine kapıldım..

4 yıldır tanışan insanlar olarak, birbirinize karşı sağlıklı bir iletişimin olmayışı ya da
zaman geçtikçe iletişiminizin azalması bunun işareti diye düşünüyorum...

kendi düğününe ,nişanlınız işinden izin alıp düğünün organizasyonunda yer alabilirdi
ya da ailesiyle konuşup onları ikna edebilirdi ,hiç diyalog olmadan bu düğün nasıl yapılırdı çok merak ettim zaten..

gerek onlar, gerek siz ,gerekse nişanlınız zaten ayrı tellerden çalmaya başlamışsınız, lafın özü
gönüller hiç bir olmamış...

sizin de hatalarınız olmuştur muhakkah ama ben sizin bu olaylarda daha çok yıprandığınız hususunda size
hak veriyorum...
evlilik hazırlığı tek tarafı ilgilendiren bir mesele değildir çünkü..
kayınvalidenizle zaten en baştan problemli başlayıp öyle devam etmişsiniz maalesef...

velhasıl kelam bayanlar hassastır,daha fevri davranır,daha çok yorulur,daha fedakardır ama bir erkekten beklediğim
en vazgeçilmez nokta olgun olması ve sorumluluk almasıdır.hele ki olgun olmayan bir erkekten seviyeli bir evlilik beklemem ben...
nişanlınız olgunluğun sadece armutta olduğunu zannediyor galiba...

aileniz ve siz artık bu evlilikten vazgeçmişsiniz..herşeye rağmen belki geri barışmak isterseniz ,mutlaka kendi kararlarınızı ve prensiplerinizi
nişanlınıza iyice tebliğ ediniz..sorumlulukları paylaşmanız gerektiği konusunda asla taviz vermeyiniz..

kararınızda pişman değilseniz de ailenizi üzecek hal ve hareketlerden kaçınmanızı tavsiye ediyorum..
meseleyi kapatmaya özen gösterin.babanız hastaymış onu yormayın kavga gürültüyle..yeni bir hayata başlayın derin nefes alarak...
olayların içine onları çok çekmeyin..bundan sonra kim kime ne dedi ya da içimizde kalmasın herşeyi söyleyelim mantığı en çok ailenize
zarar verir.. aslında herkese çok zarar verir....

yolunuz açık olsun..
sevgiler

Son düzenleme:
Back