• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah'ım bilseydim takarmıydım o yüzüğü parmağıma

hakkında hayırlısı olsun canım napıcan herseyde varmış bi hayır derler ya eger bi iş olmuyosa hakkında hayırlısı var ondan...umarım bida bunları yasamazsın...:34:

evet konunun birde bu boyutu var sürekli bana emeklerimi mahvettin herşeyimi yıktın herşeyimi berbat ettin diye beddualar yağdırıyor onu terkettim diye.birincisi beni terketmeye o zorladı dediki beni terketceksin terketmessen düğün günü anlaşılcak düğüne gelmicem ve ben bunun için kılımı bile kıpırdatmıyorum sen açıklasın ailelere dedi.tamam deidm anlaştık bende istemiyorum seni.akşamdan son kez aradım artık açıklıcam die annem konuşmak istedi kabul etmedi.tamam dedim yarın bitcek die bilgisayardan yazdım.
sonrasında sabah oldu sabah yine telefonlar açılmadı herhangi bir geri adım gelmedi.ben ağlarken annem ve babam gördüler ve dayanamıyorum artık olay böyle böyle sonra anneleri arandı ve söylendi nolcak bunlar böyle ne biçim bir iş herşeye koşturuyor hem kadın hem erkek oldu ne istiyor neden beğenmiyor ne var bunu sorun yapcak olmuyosa olmuyodur küfür hakaret falan yaptıkları söylendi

neyse çok uzatmıyım konu af dileme aşamasına geldi benden af diledi aileler istemiyor bunca olaydan sonra.bitsin diyor babam.sonra bana emeklerinden bahsediyor.dedimki senin emeklerin yok olmuş emek çalışırsın geri gelir.bir yatak odası iki koltuk bikaç beyaz eşya değilmi alınan.ödersin borcunu toplarsın kendini birkaç aya alınan eşya illaki kullnılır yeni yenidir.hep o haklı onun emeği emekte benim hayallarim hayal değilmi?ben bir genç kızım ben ne hayaller kurarak geldim bu günlere insan bir kez hayal kurar aynı hayali ikinci kez kurmaz.benim hayallerim nolcak şmdi dedim.ben o kadar saf duygularla o kadar evcimen yaklaştımki evimizde yeriz diye turşumu bile kurdum arkadaşlar iğnemden ipliğime herşeyi düşündüm.ben bana gelinlik alındığında çocuk gibi sevincimden ağladım.benim hayallerim nolcak şimdi peki.onun emeklerimi daha değerli yoksa benim hayallerimmi...çok üzülüyorum herkes onun açısından bakıyor kimse aa bu kızda hayalleri vardı bu kızda böyle olsun istermiydi bu kızda genç kız demiyor.çok kızıyorum kimse durduk yere bu kadar şeyi çöpe atmaz kimse bana hak vermiyor.ama Allah biliyor ben hiçbirini haketmedim bunların affetmeyincede gücü beddua etmekte buluyor

helal olsun bu kararı verebilmişsiniz ben o kadar yürekli değilim ya da sevgilim beni hala o kadar çıldırtmadı

en ıyısı ayrılmak olmus aılesıyle sımdıden sorunlar yaşıyorsan ve nisanlınla da emınım ki ilerde daha büyük sorunlar oluyor ve geri dönülmez yollara girebiliyor ınsan,hakkında hayırlısı buymus bosver arkadasım daha ıyılerıne layıksın

içinin rahat olması aslında verdiğin kararın senin gerçek isteğinin olması...eşyalar alınmış, ev tutulmuş, gelinlik hazır vs. bütün bunlar sende evlenmen gerektiğin hususunda baskı yapıyor, bu yapılan masraflar, senin bir ömür boyu tutsaklığa dönüşecek bir hayatın olmasının yanında nedir ki...ayrıca onları da illaki hayırlı işlere kullanabilirsin, sonuçta onlar senin çeyizin ve şu an hazır bir çeyizin var.
ayrıca; bir erkeğin ileride çocuğunun annesi olacak bir kadına ağzını doldurarak küfür etmesi nasıl bir ahlaksızlıktır, bu adamın sana saygısı yok ki; sevgisinden ne beklersin ayrıca iş bu noktaya geldikten sonra, aileler de işin içinde ve ailen senin arkandayken, o adamla tekrar barışman, aileni ezip geçmen olacaktır. evlendiğinizi varsayalım, sen ve ailen bunları unutabilecek misiniz, yüz yüze tekrar bakabilecek misiniz? evlilik çok farklı, flört ve nişanlılık döneminden çok daha meşakkatli, şimdiden yiten saygı o zaman ne olacak, bu günler elbet geçecek, yaşaman gereken şeyleri yaşayıp unutacaksın, acıycak evet ama bitecek, hayattaki en önemli varlığın kendinsin, değer ver kendine, allah yardımcın olsun.

Amin inş...teşekkür ederim iyi dilekleirniz için sürekli onun açısndan düşünülüyor herkes kimse kolay kazanmıyor parasını herkes ekmeğini taştan çıkartıp kuruyor yuvasını helal para kolay kazanılmıyor.illaki emeğine saygım var ama herşey emek değilki.insanlık olsun o beni saraylarda yaşatmış pamuklara sarmış ne fayda bana insan gibi davranmadıkça.bende zamanında çalıştım biliyorum zorluğunu şu an çalışamamamın sebebi ülkemizdeki koşullar kpss ye hazırlanıyorum.boş bi insan değilim bende bugün olsa bugün gocunmam erkek gibi çalışır ona bile bakarım ben bu yürekle.ama benim derdim beni anlayan bir eş bana değer vesin.canım cicim seni seviyorum demesin.sadece seni çok iyi anlıyorum desin haklısın desin.derdim o benim yıllardır anlatamadım ona bunu.anlatamıycamda artık.ama benim tek hatam bu kadar son noktada patlamam belki nikah masasında da patlayabilirdim ama neden 3 ay önce neden 5 ay önce bitirmedim.benim tek suçum bu ama napıyım herkesin bir taşma noktası var..

saçma sapan bir neden bu ya bence başka bir sorun vardı davetiyeyi bahne etti gibime geldi ayrıl kurtul canım.

Amin inş...teşekkür ederim iyi dilekleirniz için sürekli onun açısndan düşünülüyor herkes kimse kolay kazanmıyor parasını herkes ekmeğini taştan çıkartıp kuruyor yuvasını helal para kolay kazanılmıyor.illaki emeğine saygım var ama herşey emek değilki.insanlık olsun o beni saraylarda yaşatmış pamuklara sarmış ne fayda bana insan gibi davranmadıkça.bende zamanında çalıştım biliyorum zorluğunu şu an çalışamamamın sebebi ülkemizdeki koşullar kpss ye hazırlanıyorum.boş bi insan değilim bende bugün olsa bugün gocunmam erkek gibi çalışır ona bile bakarım ben bu yürekle.ama benim derdim beni anlayan bir eş bana değer vesin.canım cicim seni seviyorum demesin.sadece seni çok iyi anlıyorum desin haklısın desin.derdim o benim yıllardır anlatamadım ona bunu.anlatamıycamda artık.ama benim tek hatam bu kadar son noktada patlamam belki nikah masasında da patlayabilirdim ama neden 3 ay önce neden 5 ay önce bitirmedim.benim tek suçum bu ama napıyım herkesin bir taşma noktası var..

neden diye sorup üzme kendini, mevlam neylerse güzel eyler, olanları sorgulamak doğru olmaz herşey Allah'tan, ayrıca alınan herşeyi geri gönder onlar istemese bile, bir de onlar için laf söz duymamış olursun

Yazılarnlardan etkilenme sakın acaba deme herşeyden önce saygıyı yitirmişsinz boşver en iyisin yapmışsın herkes başında görebilse keşkelerle yaşamazlar afferin sana Allah çok iyi birini çıkartsın seni ve bütün herkesi rabbim mutlu etsin öpüyorum cesaret ve özgüveninide tebrik ediyorum...

tabi aldıklarının hepsini göndercem göndermeme gibi bişey söz konusu değil.zaten bir alyansım var üzeirmde taşıdığım başka hepsi salondur gelinliktir onların masrafları.eşyalarınıda artık satarmı yakarmı otururmu orasını bilemem.ama onu affetmediğim için o kadar hırslıki ona açtığım maddi zararın boyutunu hesaplayıp ödememi istedi.bende dedim tamam neyse değerin öderiz dedim parayla satın alınacak kadar ucuzmuş onn için yapılanlar.parasını istiyor salonun gleinliğin iptal olsada geri verilmicektir paraları çünkü gelinlik üzerime göre dikildi.neyse hırsla söylüyor biliyorum ama istiyosa ısrar ederse onuda yaparım öderim ücretini.benim hiç bşeyim maddiyatla ölçülmez ben hiçbişey istemiyorum senden dedim.o kadar çaresizki ne yapcağını ne diyeceğini şaşırmış durumda beni nasıl vurur beni nasıl daha çok acıtır diye yol arıyor.ama pes etmiyorum affetmiyorum çıldırıyor

cnm Annen senı kadir gecesı doğurmuş yat kalk şukret öle bi beladan ana kuzusundan kurtuldun dıye ...parçalanmış bi birliktelık bı işe yaramaz

canım anlamadım, o değil miydi sana para yollayan maddi zararını karşılamak için?şimdi o mu para istiyor?

Çok doğru bir karar vermişsin bana göre hayırlısı da böyleymiş saygı bitince herşey bitiyor zaten ,hele işin içine aileler girince evlensende ısıtılıp ısıtılıp gelirdi önüne en ufak bişeyde annesinin hastalığı bahaneleri şimdiden herşeyin suçlusu seni görüyor evlendikten sonra daha fena olurdu
Sen daha hayatın başlangıcında birisin onun için kendini hiç yıpratma önünde uzun ,güzel bir hayat var onu düşün annene babana iyi bak aslolan senin ailenle mutlu olman zaman hereyin ilacı inan...

simdi yazdiklarini okuyunca aklima geldi benimde esim yurt disinda yasiyordu..onun aliesi farkli bir sehirde bende istanbulda yasiyordum.herseyle ben ilgilendim ve esim bunu cok iyi bildigi icin bazen annesi ben sizin dugununuzde cok kosturdum der..oda yuzune demez yinede bende istemem uzulmesin..ama birak sen olmasan biz evlenemezdik neyine kosturmus der..iste nisanlin senin yaninda olsaydi ailesi aramis aramais umrunda olmazdi..benim ailemde gorusmez sadece bayramda falan filan ararlar birbirlerini..

canım çok üzüldüm yazıdıklarını okurken sana diyiceğim tek şey..seni allah korumuş..ben her işte bir hayır olduğuna inanırım inşallah senin için böylesi hayırlı olur aldığı şeylerin parasını istedi falan yazmışsın..son kuruşuna kadar öde kendisi utansın..seni bi şekilde yaralamaya çalışıcaktır buna izin verme...bundan sonrası için mutluluklar dilerim sana..

canım anlamadım, o değil miydi sana para yollayan maddi zararını karşılamak için?şimdi o mu para istiyor?

evet ben bayramdan önceki gün kendimi kötü hissettiğim bi ana denk geldim dedimki ne var kendimi yıpratcak insanlıktan çıktım onun yüzünden dedim vede para istedim ondan borcumu harcımı kapatcam yapamadıklarımı yapcam kendim için dedim tüm paramı yollıcam dedi hemen yollamış telefonuma bankadan mesaj geldi para yattı die.anında daha söylememle yollaması bir olmuş.dedimki başımın gözümün sadakası olmuş lazım değil senin paran dedim vazgeçtim söylerkende isterkende hırsla istemiştim.şimdi o söke söke alcakmış parasını benden dedim al öderiz değerini veririz paranı yeterki kurtulayım senden.tehditler savuruyor doğmamış bebeğime beddua ediyor.ortada bişey yok ne kocam kaldı ne bebeğim.hırsla söylüyor yeminler ediyor yapmıcam die anneisnin babasının aileisnin ölüsü üzerine beni kaybetmek istemedğini söylüyor kabul etmeyincede umut görmeyincede beddua ediyor.ama ben bekliyorum illaki bitcek zehri suscak bi gün

Nasıl bir bayana, üstelik nişanlısına küfür edebiliyor anlamadım...
Ve sen onun için bu kadar uğraşırken hayret birşey :S
Gerçek yüzünü erkenden görmen iyi olmuş canım, hatanın neresinden dönersen kardır...

annesine o gece ağlamış annesi arayı bulmak için beni aradı kadın.neyse konuştuk başta güzel güzel birden kaplan kesildi başladı oğlunu savunmaya dedim hiç bir haklı gerekçesi yok küfür etmesinde dedim.kadın tamam etmemeliydi kıızm diyemedi.sanki haketmişsin der gibi oldu.bende geri adım atmadım dönmicem diyince iyice delirdi kadın benim oğlum aslan benim oğlum yiğit valla dedim senin oğlun sana yiğit bende annemin kıymetlisiyim kimse küfür ettirmez evladına böyle çeker alır dedim.sinir oldum kadına sözde ara bulmaya aramış.diyoki beni arıcak şimdi ben ne dicem oğluma bi tamam de diyor bana.. ben konuşurum onunla sizin bişey söylemenize gerek yok ulaşamadım konuşamadım diyin geçin dedim.illaki tamam affettim dememi bekliyor.sabah aradım birde bunun kavgasını yaptım oğluyla kim oluyosunuz diye alsın aslanını başına çalsın dedim.kadına saygımdan sölemedim bişey oğluna saydırdım. benimde gözümü döndürdüler.sakin bi yapım vardı ama damarıma basılmadığı içinmiş bende aşağı kalmadım sözlerimle.iyimi yaptım bilmiyorum.. en azından ezdirmedim kendimi

Son düzenleme:
Niye hala uzatıyosun sen de anlamadım.İstemiyosan son bi konuşma yaparsın eşyalarını yollarsın olur biter.Sen de zevk alıyo gibisin onların aramalarından.
Tabi ki barıştırmaya çalışacaklar.Bu süreyi ne kadar uzatırsanız o kadar cıvıklaştırırsınız.Kaldı ki her şeyiniz cıvımış zaten artık.Sen oğluna saydırıyorum diyosun ama mesele burda oğlu değil.O bambaşka bi alemde.Annesine saygımdan diyosun ama saygı ayrı bişey, kararlılık ayrı bişeydir.Sen annesinin seni düğün konularında aramayıp oğlunu barıştırmak adına aradığından dolayı tekrar tekrar aramasını içten içe istiyosun bence.Bana öyle geliyo ki sende biraz kapris var.Zaten kesin kararlı biri olsaydın önceki konunda bitirmiş olurdun.O zaman da çok sızlanıyodun ve nişanlın sana aynı sözleri sarfetmişti. (ben hiç bişey yapmam sen söylüceksin ailelere gibi ) Şimdi diyosun ki küfür etti.Pardon da, bu adam sana hiç saygı duymadı ki.Şimdi de sızlanıyosun ve düşüncelerin aynı.Üzülmek ayrı bişey, mızmızlanmak ayrı bişey.

Herkes burda sana yazdıklarıyla destek olmaya çalışıyo, üzülme, kurtulmuşsun vs. diye.Daha ne yazmamızı istiyosun anlamadım.
Sert davrandığımın farkındayım, sinir olmuş da olabilirsin.Zaten başımda bir sürü dert var bi de senle mi uğraşcam da diyebilirsin ama sen başındaki dertten kurtulacağına daha çok sarpa sarıyosun arkadaşım.

Back