Allah rızası için vazgeçmek..!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir hafız olarak diyorum ki bende
Ince ve güzel düsünuyorsunuz ancak
2 gencin evlilik yolunda birbirini tanıyacak kadar görüşmesi yasak değildir.
Bir insanı tanımak da hemen öyle pat diye olmuyor madem bu şekilde ilerlemek istiyorsunuz dugunu erkene çekin nisan takın vs .
Bence bu kesin farklı bir eğilimden bahsediyor.

Yanlış anlama da sürekli Allah rızası için dedikçe aslında güzel olan bişey kulağa hoş gelmemeye başlıyor sanki bı kere desen yeterdi
Yaşın küçük herkesin inancına saygılıyım ayrılmak yerine nişanlanmayı tercih edebilirdiniz
Kalbindeki sevgiyi kendine zulüm görmene gerek yok onu kalbine koyan da Allah

Arkadaşlar 2 yıldır beraberiz. Görüştük de yüzyüze. Onu tanımıyor değilim..
Şuan evlilik mümkün değil. Okulumuz var işi elimize alana dek bu kararımız sonrasında inşallah evleneceğiz.yani en azından bi 3 yıl var. Bu 3 yılda bari yanlıştan dönelim evleneceğimiz zaman yine konuşuruz dedik... Olay bu.

Bu arada sevmek günah değil tabiki bundan bahsetmedim. Sevmek değil flört, buluşmak, konuşmak bunlar zina. Araştırın isterseniz. Yani kafamdan atmıyorum..

Buraya yazma amacım dertleşmek. Beni anlayan kişilerle..

Merhaba hanımlar.. Allahın rızasını kazanmak için birşeyleri feda etmek gerektiği aşikar.
Bende sevdiğimi feda ettim Allah rızası için.. Yani irtibatı kestik. Karşılıklı olarak.. İkimizde Allahın rızasını kazanmak... Tövbe etmek için uzaklaştık birbirimizden..
Sevgililik, flört dinimizde doğru bir davranış değil. Yani zina. Zina da şirkten sonraki en büyük 2. günah.. Allah affetsin şimdiye kadar hata içindeydik..
Seve seve ayrıldık..Rabbimin rızası için...

Sevmek güzel elbette.. Sevmeyi yaradan kimbilir ne kadar güzeldir.. 💞 Onu yüreğime koyanda Rabbim.. Bir imtihan içindeyiz.. Bunu farkına vardık.. Ve dönüyoruz yanlıştan... Rabbim inşallah bizi birbirimize nasip eder evleniriz İnşAllah..

Sizin içinizdede Allah rızası için seve seve ayrılan varmı sevdiğinden? Varsa sizlerle derdimi paylaşmak isterim.. Yada zamanında sevdiğinden Allah için vazgeçip sonrada o kişiyle evlenenler varmı aramızda? Dertleşelim..

Onu çok seviyorum... Ama seven sevdiğini cehenneme sürüklememeli.. Onun kalbine zulmetmemeliyim haram aşk ile. Rabbim onu affet.. Benide affet. Onun ve benim kalbini Allah aşkıyla yak... Ve bizi helal yoldan, harama bulaşmadan evliliğe ulaştır..
Amin...

(Bu yaptığım doğru birşey. Yani Allahın rızasını kazanmak için sevdiğimi feda etmeliydim... Ettimde. Burdaki amacım benim durumumdaki kardeşlerim ile sohbet edip dertleşmek.. Yani lütfen yargılamayın. Anlayışınız için teşekkür ederim)
Temiz bir kardeşimizsin bu çok belli , gayet masum duygular içindesiniz, ama siz siz olun tanımadan , görüşmeden evlilik yapmayın şimdiki insanlar iki yüzlü , harcarlar hiç acımadan bu da benden abla nasihati olsun, evlenebilme durumu varsa iyice tanıyıp aile ile görüştürün, islam böyle bişey değil, kişiler tanıyarak, vakit geçirerek ( islami kurallar dahilinde) ancak sağlıklı bir evlilik yapabiliyorlar, özellikle günümüz şartlarında başka türlüsü çok zor , eski zamanlarda insanlarda bu kadar dalavere yoktu şimdi daha elzem bir durum görüşüp tanımak...

Neyse bana herseyin abartisi, radikali, yobazlasmasi nahos geliyo, insaniz hepimiz, karsi cins de öcü degil, konusup, evlilige yonelik ortak bi yol cizip ilerlemek, o yolda da karsinda ki insani tanimak onemli, abartmayin.
Ne kadar güzel söylediniz.
Kesinlikle her şeyin abartısı artık yapmacık gelmeye başlıyor çünkü, inandırıcılığını yitiriyor ve hastalıklı bi hal alıyor.

Arkadaşlar 2 yıldır beraberiz. Görüştük de yüzyüze. Onu tanımıyor değilim..
Şuan evlilik mümkün değil. Okulumuz var işi elimize alana dek bu kararımız sonrasında inşallah evleneceğiz.yani en azından bi 3 yıl var. Bu 3 yılda bari yanlıştan dönelim evleneceğimiz zaman yine konuşuruz dedik... Olay bu.

Bu arada sevmek günah değil tabiki bundan bahsetmedim. Sevmek değil flört, buluşmak, konuşmak bunlar zina. Araştırın isterseniz. Yani kafamdan atmıyorum..

Buraya yazma amacım dertleşmek. Beni anlayan kişilerle..
Buluşunca ne yapıyorsunuz da bu zina sayılıyor peki?
Yoksa sadece konuşmak da mı zina?
Hiç bir erkekle konuşulamaz mı?

Bence bu kesin farklı bir eğilimden bahsediyor.
Şimdi gidip biraz daha araştırdım gerçekten 3. Kişi olacak sekilde 1 kere görüsme olmaliymIş ama insan böyle nasıl tanır ki 1 defa ile ya imam nikahı kıyıp gorusecekler bu da çok tehlikeli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X