Allah rızası için vazgeçmek..!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kuranı Kerim ayetinde geçiyor iki kişi baş Başa kalırsa üçüncüsü şeytandır diyor bu durumda baş başa kalmak caiz olmadığı için yanında 3.kişi oluyor ama kafe de çay bahçesinde kalabalık bir ortam da ikisi aynı masa da konuşabilir ailesinden biri de başka bir masa da oturup onları bekleyebilir
Biraz önce bahsettigim tanıdıgım hani eşinin camları silmesini falan istemeyen kendi silen o işte biriyle tanışmak için gidiyor simdiki esine yanlarında 3. Olarak :KK53: tanışmaya gittiğini değil yanında gideni beğenip evleniyor 🤣 buda sakıncalı bence 🤣

Savaşta sevişmeyi düşünmek de ne bileyim jdjdkls
Demi ama kücücuk cocuklari evlatlik almak yerine kari olarak cocuklari koyunlarina sokmuslar bu gunah degilmidir bunu savunan kendi küçük kizina baksinda bir empatiyapsin aslında hala aynı adanada yaşayan bir tanidigim 14 yaşındaki suriyeli bir kızla evlendi karisini bosadi o kiz teyzesinin yaninda kaliyormus yasi geciyor die verdiler 30 kusurluk ayiya aslında hala hersey aynı bazi şeyler yanlış yanlış kucucuk cocuklar savasta yetim kalınca agzi salyali heriflerin kurbani olmus

Demi ama kücücuk cocuklari evlatlik almak yerine kari olarak cocuklari koyunlarina sokmuslar bu gunah degilmidir bunu savunan kendi küçük kizina baksinda bir empatiyapsin aslında hala aynı adanada yaşayan bir tanidigim 14 yaşındaki suriyeli bir kızla evlendi karisini bosadi o kiz teyzesinin yaninda kaliyormus yasi geciyor die verdiler 30 kusurluk ayiya aslında hala hersey aynı bazi şeyler yanlış yanlış kucucuk cocuklar savasta yetim kalınca agzi salyali heriflerin kurbani olmus
Benim bir çocuk kitabim vardi. Icinde yazıyordu ki hz Ayşe validemiz evlendiginde 6 yasindaydi. Çok bilgili, o cografyanin en iyi ilim sahibi kiziydi falan falan. En sonunda da yazarı dua ediyordu. Allahim hz ayse validemiz gibi olmayo nasip et diye.
Kitap kapaginda başı örtülü kiz cocuklari...
Ornek diye yazdiklari sey, olmamizi istedikleri profil...
Midemi bulandiriyor.

Annesi babasi olmayan yetimler ne yapacak parayla adammi tutacak Peygamber sav yasadigi dönem 600 .li yillardi..şimdi kim 3. Kişiyle gidiyor buluşmaya diyelim arkadasiyla gitti fittne sokmicagi ne malum diyelim annesiyle gitti annesi istemicek ama kiz sevecek ayrilsinmi bu mu çözüm...şimdi bazı şeyler teoride mantıklı gelebilir pratikte sonu cinayetle bile biter ...karısını kiz kardeşini hamile bırakıp oldurup cesedini magaraya atan umut vardı mugede peki belki ablasıda onu almistir yanina 3. Kişi niyetine..olmuyor bazı şeyler olmuyor baba kizina sarkiyor tecavuz ediyor hersey insanin nefsine olan hukmunden gecer kilisede papaz cocuklara tecavuz etti camide hoca yani bilmek yetmiyor bir insanin içinde varsa zincire vur durmaz ben doğru değil demiyorum yalnızca 600 yilinda soylenen bir soz. 21. Yuzyilda gitmiyor yapin deneyin hüsran olacak ayrıca o yorumunuz okadar igrenctiki sizi ciddiye alamiyorum sadece konuyu sizinle olan kismi kapatmak istiyorum....herkes kendi inancinda kendi yolunda mutluysa benim için sorun yok ....ve ilk alintiladigim lütfen sizlede hiç ugrasamicam baya yol gittik malum sar bastan yorar lutfen baska alintilara yuruyuyunuz.
Şahsen bende kimseyle tartışmak istemiyorum.Kişinin günahı Allah ile kendi arasındadır. Bana sorgulamak düşmez.Hiçbirimiz sütten çıkmış akkaşık değiliz .Neredeyse başından beri okuyorum diğer arkadaşında uslubu hiç hoş değil.

Konu sitedeki bir çok kadını banlatmak için açılmış gibi. Herkes fikre saygıdan söz ediyor ancak din kadar hassas bir konuda başlık açmak doğru değil. İnancını herkes kendi içinde yaşamalıdır. İnancın gösterişi olmaz. İnanç alkış toplamak için yaşanmaz. Allah için ne yapıyorsanız Allah biliyordur. Kaç bin kişinin üye olduğu bir sitede bunun gösterişini yapmanın bir anlamı yoktur. Bu kadar hassas bir konuda başlık açan altına yazılacak her türlü yoruma da hazırlıklı olmalıdır.

" Şüphesiz Allah'a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır "

Çok büyük samimiyetle soruyorum. Bunu bana açıklayacak biri var mi?

Dünyada yasayan bir insanın, cennet motivasyonu, dünyada da sevdiği, istedigi seylerdir.
Ziynet eşyaları, çesitli yemekler, tatli sular, bahçeler, evler vaad edilmesi çok cezbedici.

Peki göğüsleri yeni çıkmış genç kızların (11-12) vaad edilmesi?

Erkekler Dünya hayatinda boyle bir arzu taşıyorlar o zamanlar.

Yani pedofililer diye mi yorumlamaliyiz?

Mantikli aciklamasi olanlar lutfen yazsin.
Yıllardır asla cevap bulamadığım bir ayettir.
Ayette kevaıb etraba ifadesi bazı meallerde bu şekilde tercüme edilmiş Türkçeye.

kevaıb harika, kıymetli gibi nlamlara gelen bir kelime, etrab ise denk, akran, uyumlu demek.
harika akrandan Türkçeye çevirirken göğüse nasıl gelmişler bilmiyorum. harika eşler, uygun eşler falan gibi bir vaat. (kaynak: prof dr mehmet okuyan)

hani bir klasiği doğru tercümeden okumazsanız lezzet alamyıp bu kitabı ne arbartmışlar dersiniz ya, mealde de böyle bir durum var.

Benim bir çocuk kitabim vardi. Icinde yazıyordu ki hz Ayşe validemiz evlendiginde 6 yasindaydi. Çok bilgili, o cografyanin en iyi ilim sahibi kiziydi falan falan. En sonunda da yazarı dua ediyordu. Allahim hz ayse validemiz gibi olmayo nasip et diye.
Midemi bulandiriyor.
Yanlis bilmiyorsam hz. Ayse evlendiginde 19 yasindaydi 6 yas imkansiz bence

Midemi bulandiriyor.
Diyorum ya 600 yilindan yasanmis ve devam etmesini istedikleri hersey de dogru degil ben 6 yasindayken kizmiyim oglanmiyim bilmezdim 6 yasinda evledirilmek korkunc...Ben edepi çok severim kapali degilim ama gayette iyi giyinirim acik giyinen kapali giyinen hiç fark etmez edep varsa hersey yakisir. Yoksa zincire baglasan durmaz insan hersey insanin icinde

" Şüphesiz Allah'a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır "

Çok büyük samimiyetle soruyorum. Bunu bana açıklayacak biri var mi?

Dünyada yasayan bir insanın, cennet motivasyonu, dünyada da sevdiği, istedigi seylerdir.
Ziynet eşyaları, çesitli yemekler, tatli sular, bahçeler, evler vaad edilmesi çok cezbedici.

Peki göğüsleri yeni çıkmış genç kızların (11-12) vaad edilmesi?

Erkekler Dünya hayatinda boyle bir arzu taşıyorlar o zamanlar.

Yani pedofililer diye mi yorumlamaliyiz?

Mantikli aciklamasi olanlar lutfen yazsin.
Yıllardır asla cevap bulamadığım bir ayettir.
Kendi adıma dinimi kafama göre yasayan biri olarak ben cevap vermek istiyorum. Biliyorum bu tartışmayı. Göğüsleri turunça nara benzeten meallere inanmak istiyorum. Elmalılının da orjinalinde turunç yazar derler. Ama bu savaştaki cariyeler falan filan olayları yanlış yorumlanmış/uygulanmış olduğuna inanmak istediğim mevzu. Zira miller bikiniyle denize girerken ben saçma sapan haşemalar giyiyorsam nefsime hakim olmak adına adamların da bi zahmet evde hali hazırda karıları varsa 2. 3.ye cariyeye koşmaması lazım.

Ayette kevaıb etraba ifadesi bazı meallerde bu şekilde tercüme edilmiş Türkçeye.

kevaıb harika, kıymetli gibi nlamlara gelen bir kelime, etrab ise denk, akran, uyumlu demek.
harika akrandan Türkçeye çevirirken göğüse nasıl gelmişler bilmiyorum. harika eşler, uygun eşler falan gibi bir vaat. (kaynak: prof dr mehmet okuyan)

hani bir klasiği doğru tercümeden okumazsanız lezzet alamyıp bu kitabı ne arbartmışlar dersiniz ya, mealde de böyle bir durum var.
Benim için yeterli degil. Arapça bilmiyorum, bir dilin yoruma bu kadar açık olacagini sanmiyorum. Ustelik bu hak din islamin kitabının çevirisi ise...

Yetimlerin hakkına riayet edemeyeceğinizden korkarsanız, beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Haksızlık etmekten korkarsanız tek kadın veya mülkiyetinizde bulunan câriye ile yetinin; bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.(Nisa-3)

Keşke tamamını alsaydınız.

"...mülkiyetinizde bulunan cariyeler..."
Evet.

Hanımlar noluyor yahu, yapmayın lütfen! Bu sitede her türlü dine mensup olan, hiçbir dine mensup olmayan üyeler de var.

ayetler havada uçuşuyor, dalgalar, aşağılamalar gırla gidiyor...

@Bidar Sultan Bu konuyu açmanızın amacının insanları birbirine düşürmek olduğunu düşünüyorum konu sahibi. Eski üyesiniz, hatta ben sizin bu üyeliğinizin 2. Üyelik olduğunu, aslında orada yazandan daha da eski üye olduğunuzu düşünüyorum!! Durum böyleyken bu tarz bir konu açıp bombayı ortaya bırakıp gitmenizde kesinliklikle hiçbir iyi niyet görmediğim gibi kötü niyet görüyorum.

ne kadar yanlış söylemler, biri diğerini dinsizlikle suçlamış, öteki karşılık olarak yobazsın, cahilsin demiş...

din inanan ile Tanrı arasındadır, nasıl bu kadar müdahil olup rahatça hüküm verebiliyorsunuz?

şurada yazılanlara bakın, inançlı / inançsız bir sürü insanın gücenmesine, incinmesine, kendi kutsallarının( inançlı/inançsız) eleştirilip dalga konusu olmasına neden oldunuz.

özelden yazın artık yöneticilere kapansın konunuz, gerçekten ciddi provokasyona sebep oldunuz çünkü. Ayıptır.

Mune Mune K Kazen

Yanlis bilmiyorsam hz. Ayse evlendiginde 19 yasindaydi 6 yas imkansiz bence
Ben elime verilen cocuk kitabinin içeriğini ve çocuk kitabi olmasini soylemek istedim aslinda. Simdiye kadar bu konuyu da arastirdim. Hiç 18 den büyük oldugunu soyleyen olmadi. 6, 8, 9, 12, 15 hep bu yaslari duydum okudum. Arabistan sicak oldugu için çocuklar erken gelişiyorlarmiş. 6 yasindaki çocuk 11 12 yasindaki cocuk gibi oluyormus falan diye aciklamalar bile olmuş.

Malesef dinimiz hurafelerin ve doğru bilinen yanlışların gölgesinde garip kalmış. Direk yargılamak, aşağılamak, bilmeden hüküm vermek yerine incelesek, araştırsak , okusak bugün bu tartışmalar daha seviyeli, yargılamadan va aşağılamalardan uzak olurdu. Belki sitede din konusu yasak bile olmazdı.
P.s. Hz Aişe annemiz evlendiğinde 18 yaşındaydı. Arap adetlerinde kızların yaşı adet döneminden itibaren sayılırmış o dönemde. Pek çok sağlam kaynakta yer alır.

Ben elime verilen cocuk kitabinin içeriğini ve çocuk kitabi olmasini soylemek istedim aslinda. Simdiye kadar bu konuyu da arastirdim. Hiç 18 den büyük oldugunu soyleyen olmadi. 6, 8, 9, 12, 15 hep bu yaslari duydum okudum. Arabistan sicak oldugu için çocuklar erken gelişiyorlarmiş. 6 yasindaki çocuk 11 12 yasindaki cocuk gibi oluyormus falan diye aciklamalar bile olmuş.
Kucukken istenmis ama nikah hemen olmamis bende kurstan bildiklerimi yazdim. Oyle bir cocuk kitabida tovbe estağfurullah yani basanda bastiranda degisikmis

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X