• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah rızası için biri benimle konuşsun çok kötüyüm

Kızlar ya bu şehirde o kadın ve ben bisey yapamıyorum gazeteci ile konuştuğumda tek başıma burada bilgi almam peşine düşmem zor burada sosyal medyada kamuoyu oluşturalım sizde bir el atın dedim.. sizi anlıyorum ama yapabileceğimiz tek şey kadını cesaretlendirip destek olmak ve ulaşmak sosyal politikalar bakanlığına bilgi verebilmemiz adına korkumdan şikâyetçi olmadım demesi gerekiyor siz adresi bulup gitseniz bile kız şikâyetçi değilim dediginde otamatik olarak siz biz suclanacagiz dedi ... tek bir cümlesi ile bu olay sonuçlanacak sadece nunu bilmeli tek bir cümle yetecek şu saatten sonra onu kurtarmya sikayetciyim demesi olay zaten şu an bilindik bir mağduriyet oldu.. son söz kızın aslında ve sadece buju bilmesi gerekiyor:(

Kızlar ya bu şehirde o kadın ve ben bisey yapamıyorum gazeteci ile konuştuğumda tek başıma burada bilgi almam peşine düşmem zor burada sosyal medyada kamuoyu oluşturalım sizde bir el atın dedim.. sizi anlıyorum ama yapabileceğimiz tek şey kadını cesaretlendirip destek olmak ve ulaşmak sosyal politikalar bakanlığına bilgi verebilmemiz adına korkumdan şikâyetçi olmadım demesi gerekiyor siz adresi bulup gitseniz bile kız şikâyetçi değilim dediginde otamatik olarak siz biz suclanacagiz dedi ... tek bir cümlesi ile bu olay sonuçlanacak sadece nunu bilmeli tek bir cümle yetecek şu saatten sonra onu kurtarmya sikayetciyim demesi olay zaten şu an bilindik bir mağduriyet oldu.. son söz kızın aslında ve sadece buju bilmesi gerekiyor:KK43:
Şikayetçi olmadı mı? O adam yanında mı?

Sabahtan beri yazabildigim kim varsa yazdım yeter ki o kız cehennemden kurtulsun sonu Özgecan gibi olmasın.
Biz bu kız ölürse eğer Allah korusun bunun vebalini tasiyamayiz.Sesini duyamadigimiz,yardımcı olamadigimiz bütün Özgecanlarin hakki var üzerimizde.
Sabahtan beri yerimde duramiyorum ard arda sigara yakiyorum.Bu kız dayaktan su anda belki de komaliktir yerimizde boyle eli kolu bağlı durmak sinirlerimi bozuyor.
Ben sakin kalamiyorum o kiz nasıl sakin kalsın nasıl psikolojisi düzgün olsun psikolojisi bozuk insan bu siteye girip nasıl konu acar diyenleri de Allaha havale ediyorum.

Neden şikayet edemediğini anlamayanlar için yazıyorum bunu da. Daha önce bu tür başka konularda da yazmıştım. Benim çok yakın bir akrabamın başına benzer bir olay geldi. Şiddetin alası, tecavüz tehdit şantaj... Ve o kişi bütün bunları yaşamadan önce çok güçlü bir kadındı. Ben hep örnek alırdım hatta kendsini. Ama demekki başına gelince öyle olmuyor. O kadar sindirilmişti ki anlatamam size. Ben kendisini zorla götürdüm hastaneye karakola falan. Tir tir titriyordu, asla şikayetçi olmak istemedi. Polisler sağolsun şikayetçi misin diye sormadılar bile. İfadeleri alıp hemen imzalattılar. biz daha eve dönmeden o pisliği yakaladılar. Sonra o pisliğin ailesi yalvarmaya geldi şikayetini geri alsın diye. Bizimkisi yine şikayetini geri çekecekti ben olmasaydım. Çok korkuyordu olaylar duyulacak diye, kıyıda köşede başına bir iş gelecek diye. O zaman ben de çok şaşırmıştım böylesine güçlü bir kadın nasıl bu kadar sindirilir diye. Ama demekki oluyormuş. Yaşamadan bilemezmiş insan. Burda Çorluda oturup yardım etmek için çırpınan üye(nickini hatırlayamadım) gibi gerçek destekçilere ihtiyacı var. Burda '' Biz senin yanındayız'' demekte bir destektir ama malesef sadece manevi destek olmakla kalıyor.
benzer bir hikaye de ben anlatayım, istanbulun epey zengin lüks bir semtinde oturan eski bir arkadaşım bir gece bana ağlayarak 16 yaşında uğradığı tacizi anlatmıştı. kız kesinlikle pasif sinik bir aileden gelmiyor, aksine anne babası iyi eğitimli, maddi durumları da kötü olmayan insanlar. gayet de kızlarının arkasında duracak kapasitedeler.

kız kendisiyle görüşmek isteyen bi adamın ısrarlarına dayanamadığı için onun mağazasına gidiyor peşimi bırak demek için, hani mağaza bu, yalnız kalacağı bi ortam da değil. adam meğer bütün çalışanlarını yollamış kız gelir gelmez de kapıları kilitleyip kızı depoya almış, ilişkiye girmek istemiş. zorlamış. kız eline kesişci bi alet geçirip zorla kurtulmuş burdan. ve o kız şikayet edememiş bu adamı, ne polise gidebilmiş ne babasına anlatabilmiş. kitlendim resmen, korktum, şikayet edemedim dedi bana. olay düşünün 10 yıl evvel oluyor ama kızın anlattığı kişi ne anası ne babası. neden diye soruyorum bilmiyorum diyor. günlerce korkudan altına kaçırmış okula gidememiş mesela. ama şikayet edemiyor. edemiyor işte.

bazı insanlar böyle işte. fazla pasif. neden böylesin bir şeyler yap desen yapamaz. o yüzden anlamaya da çalışıyorum belki bu kız da o arkadaşım gibidir.

Allahım çok üzgünüm.Offffff o kızcağızın psikolojisi nasıl iyi olabilir ki Allah yar ve yardımcısı olsun!Umarım bukadar üye yardımcı olmak için çırpınmış Allah karşına hayırlı insanlar çıkarsın ve bu durumdan kurtul inşallah

Korku nedir bilmeyen insanlar için elbette şikayet etmesi veya edememesi garip gelecektir. açıkçası bana da garip geldi.bu konuyu açma sebebi bile beni bu pislikten kurtarın amaçlıydi ama sonra tecavüzü bile inkar edip şikayetçi olmaması elbette geceden beri yardimci olan-olmak isteyen insanları çileden çıkaracaktır.

Bu konuda lütfen kimse kimseyi kırmasın anlayışsız olmakla suçlamasın.herkes o kizcagizi düşündüğü için tepki veriyor zaten.

Bence artık konu kapatılmalı konuda zaten konuşacak bir şey kalmamış insanlar ağız dalasina girmiş bir gelişme olursa zaten yöneticiler yazar.

Umarım şu an iyidir ve umarım kendine gelip şikayet eder.

Kızlar ya bu şehirde o kadın ve ben bisey yapamıyorum gazeteci ile konuştuğumda tek başıma burada bilgi almam peşine düşmem zor burada sosyal medyada kamuoyu oluşturalım sizde bir el atın dedim.. sizi anlıyorum ama yapabileceğimiz tek şey kadını cesaretlendirip destek olmak ve ulaşmak sosyal politikalar bakanlığına bilgi verebilmemiz adına korkumdan şikâyetçi olmadım demesi gerekiyor siz adresi bulup gitseniz bile kız şikâyetçi değilim dediginde otamatik olarak siz biz suclanacagiz dedi ... tek bir cümlesi ile bu olay sonuçlanacak sadece nunu bilmeli tek bir cümle yetecek şu saatten sonra onu kurtarmya sikayetciyim demesi olay zaten şu an bilindik bir mağduriyet oldu.. son söz kızın aslında ve sadece buju bilmesi gerekiyor:KK43:
Sabahtan beri bunu anlatmaya çabalıyoruz çok zeki olduk kadın düşmanı olduk nerden biliyoz olduk olduk da olduk kadının öz be öz annesi kızımı alcam diye gitse alamaz kadın istemedikten sonra şikayetçi olur def eder olur biter

Aman aman deme arkadaşım şimdi gelip sen nerden biliyon da kadın kadının düşmanı dicekler bu olayda bile ağız dalaşı derdi olan çok
Şikayetçi olmamak demek, benim de gönlüm var, tecavüz falan yok,uyuşturucuyu gönüllü kullanıyorum demek. Polis nereden bilecek neyin ne olduğunu. Uyuşturucu kullanmak yasak değil ki, satmak yasak.
Intihar edicem diye bu kadar kisiyi ziplattiktan sonra şikayet olmamak da hoş değil. Bu kadar kişi destek olamayacak mıydık?. Ev de tutulurdu, tedavi de olurdu, iş de bulunurdu. Umarim is kamu davasına döner.Yoksa bu işin sonu ya intihar ya da cinayet.

Şikayetçi olmamak demek, benim de gönlüm var, tecavüz falan yok,uyuşturucuyu gönüllü kullanıyorum demek. Polis nereden bilecek neyin ne olduğunu. Uyuşturucu kullanmak yasak değil ki, satmak yasak.
Intihar edicem diye bu kadar kisiyi ziplattiktan sonra şikayet olmamak da hoş değil. Bu kadar kişi destek olamayacak mıydık?. Ev de tutulurdu, tedavi de olurdu, iş de bulunurdu. Umarim is kamu davasına döner.Yoksa bu işin sonu ya intihar ya da cinayet.
Kamuya dönmez 26 yaşında kocaman kadın iş kendinde artık kimse bişey yapamaz malesef

Dünden beri okuyorum gelişmeleri ama hepimizin es geçtiği bazı noktalar var.

Polis arandı ve kızın binasına geldiği halde, amcasınınoğlu bi şekilde elini kolunu sallayarak "POLİSE RAĞMEN" içeri girmeyi başardı. Kızı, polisler orada olduğu halde darp edebildi.

Kızın çığlıklarını duyan, komşuları oldu. Herkes 1 saniye durup düşünebilir mi? Polis kapımdayken bile, bu adam benim evime giriyorsa ben nasıl korkmayayım??Ben kime güveneyim?

Yapılacak olan ilk şey; burada Tekirdağ çorluda yaşayan bazı site üyeleri kalkıp üşenmeden o kızın yanına gidilmesiydi... :KK43: O kızın orada tek ihtiyacı olan şey; birinin ona "sahip çıkması"ydı. Destek olmasıydı tahminimce... :KK43:

Polisten önce gereken yardım buydu. Şimdi şikayet etmiyor ya da şikayet etmekten çekiniyor. Kendisi burada yazılarında da "polisler, mahkeme bir sürü süreç bilmiyorum çok yorgunum" diye yazdı. Her şeyin farkında o da.

Buraya gelip başlık açması da onun çığlığıydı. Buraya yazana kadar tahmin ediyorum ki kendisi de Polisi arardı belki ama onun isteği ona birilerinin sahip çıkmasıydı. İçindeki çığlığı duyurmaktı. :KK43:

Ne diyeyim ki... bizim için polise şikayet et demek kolay ama kimse, onun yerindeyken sağlıklı düşünemez... :KK43:
+1

Geçen günkü konuda "bir tokattan boşanılır mı ayol sen de yabancı erkeklerle konusmayiverseydin" diyenler şimdi ağız birliği etmiş tecavüz mağduru korkmuş ve kimsesiz gariban bir kıza yükleniyor. Hayatta herşey birbiriyle bağlantılı işte. Şiddete zamanında ve hep birlikte karşı koymalı tüm kadınlar! Bu arada konu ekşi sözlüğe taşınmış, site yonetiminin durumu polise yonlendirmesini ve saldırganın serbest bırakılmasına sebebiyet verilmesini eleştiriyor yazarların genel çoğunluğu. Bilginize. Ben son durumu iyi bilmiyorum, inşallah başın belada değildir H Hogatha :KK43: Bu kadar kadın sana yardım edemedik ya ona yanıyorum
Bende okudum o kısmı. Çok biliyorlar zaten onlar.

Kızcağız insan içine çıkamayacak kadar dövdü az önce beni itiraz ettiğim için.. ölmek istiyorum sadece birilerine yazmak istedim ölmeden dedi,
Bizde zaten ah yavrum ah kuzum sen en iyisi soğutma büyüsü yap senden uzaklaşsın...
Yada aman öldür kendini gitsin
yazmalıydık onların zihninde. Kezban ya buradaki kadınlar..
İşte o zaman yahu biri de polis aramayı akıl edememişler diyeceklerdi küfürlerini yanlarına ekleyerek...

Neyse vakit dayanışma vakti.
Eleştirmeyin, elele olalım ekşiciler.
Bakın ziyaretçi sayısına, belki içlerinde el uzatacak güçlü insanlar vardır.

Televizyon programlari da reyting pesinde keske tvden degil de duyarli iyi maddi durumu guclu insanlar kurumlar yardim etse gecen iki cocugunu kaybeden kadini cikardilar ya kadinin sesi cikmiyordu.

Ekşideki yorumları okuyorum da biri ne yazmış allasen? Neymiş kız polisi kendi de ararmış, sitedeki "bütün üyeler" toplanıp Çorlu'ya gidecekmişiz. Bak yav. Işınlanma bulundu da haberimiz yok mu? Ne kadar kolay ya böyle yazıp vicdan rahatlatmak. Ki zaten Çorlu'daki üyeler bir adres alıp gitmek için tetikte bekliyorlardı sevgili sözlük yazarı. Site yöneticisi kızın bilgilerini yaymanın doğru olmadığını düşündü. Kaldı ki Çorlu'da yaşayan üyelerden bazıları karakola gidip ilgilendi, gazetecilerle konuştu haberinin yapılması için. Lafta herkese süper kahramanlık yapmak kolay geliyor, icraate geçirmek önemli olan.

Toplanıp Tekirdağ'a mi gitsek ne yapsak hanımlar ?
En azından bir araya gelerek haber kanallarını da taarruza geçirip Müge Anli'ya durumu whatsapp ihbar hattından bildirirsek güzel şeyler olur gibi.
Bende bunu dedim aslında gazeteci hanima sesim cılız çıkıyor kamuoyu oluşturalım diye :(

Ekşideki yorumları okuyorum da biri ne yazmış allasen? Neymiş kız polisi kendi de ararmış, sitedeki "bütün üyeler" toplanıp Çorlu'ya gidecekmişiz. Bak yav. Işınlanma bulundu da haberimiz yok mu? Ne kadar kolay ya böyle yazıp vicdan rahatlatmak. Ki zaten Çorlu'daki üyeler gitmek için bir adres tetikte bekliyorlardı sevgili sözlük yazarı. Site yöneticisi kızın bilgilerini yaymanın doğru olmadığını düşündü. Kaldı ki Çorlu'da yaşayan üyelerden bazıları karakola gidip ilgilendi, gazetecilerle konuştu haberinin yapılması için. Lafta herkese süper kahramanlık yapmak kolay geliyor, icraate geçirmek önemli olan.
Bende okudum.onu sinirlendim.kapattim.. tamamen yorumlari okumuyorlar ordn laf atiyorlar. Biz bilmiyorduk sanki onu yapmadi ama tum gece cirpindik. Burda.ne bi adres ne bir isim

Ojeli ejderha Ojeli ejderha kız ve ailesi şikayetçi olmadı mı? Ceza almadı mı o pislik?

Back