• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah rızası için biri benimle konuşsun çok kötüyüm

Ben olayı daha başka okudum.adam apartman önünde yakalandı. Kız evinin içinde kendini güvende tutmak için kapıyı kilitlemiş. Darba polisler şahit olmamış. Yanlış biliyorsam diğer üyeler uyarsın.
Kazen gece durumla ilgili bilgi verirken boyle yazmisti

Korktuğum başıma gelmiş.

Arkadaşlar, bu kızın psikolojisi yerinde değil. O içeride dövme sırasında tehdit mi etti, ne yaptı ne etti bilmiyoruz. Zaten bence ruh sağlığının yerinde olmadığından emin olduğumuz travmatik durumlar yaşamış kişilerin ifadesine başvurulmamalı diye düşünüyorum. Benim merak ettiğim neden kamu davası açılmıyor? Polis darp edildiğini duyduysa kamu davası açılması gerekmiyor mu, ben mi yanlış biliyorum?
Açılıyor canim kamu davası ama dışarıdan görülüyor darp olaylarında. Benimde olmuştu polisler şikayet etmişti ve o kişi serbest hala kamu davalarıserbest yargılanarak sürüyor bu gibi olaylarda..

Allah başta Kazen Kazen olmak üzere herkesten razı olsun.
Kazen bir yandan tehditlerle, yüksek tansiyonla uğraşırken; diğer yandan bir kadının hayatını kurtardı ama şimdilik.

Kadın hangi psikolojide bilemiyoruz, şikayetçi olmamış ve madde bağımlısı.

Kadına yüklenmeye hakkımız yok. Bdv de kocasından dayak yiyen, cinselliğe zorlanan nice kadın var, boşanmak yerine birkaç çocuk doğurup, boşanmamak için çocukları bahane eden.

Allah yardımcısı olsun, ne diyelim.

Adam içeri atıp ceza yiyecek bu kadın cinayetleri,tecavüzleri dursun artık bu ülkede kadına değer verilmiyor .Akşam kızcağızburda konuşurken bende vardım bir insan sahipsiz diye üstüne cullanilirmi ezilirmi neden insanlıktan bukadar uzaklastik bu dünya insanlık nereye doğru gidiyor gerçekten anlamıyorum .Bence bundan sonrasi önemli bu insan hayata nasıl tutunacak nasıl ayakta kalacak ne yapacak burda herkes şuan bu kizcagiza destek oluyor ya sonrası ne olcak kim onun elinden tutacak psikolojisi alt üst durumdadır .kadın sığınma evleri bir yere kadar destek olur ya sonrasi ne olacak

sımdı bastan alalım bı toparlayalım
bır kız var 8 aydır tecavuze tehtıte sıddete hakarete maruz kalan. ve uyusturucuya alıstırılan.

bu kız buraya uye oluyor ve musaıt olan bırı benımle konussun dıyor
ıntıhar edecegım dıyor
yasadıklarını anlatıyor

buraya yasadıklarını dertlesmek ıcın mı yoksa yardım ıstemek ıcın mı yazdı?
polıse gıt dedıgımızde gıdemem ararsam benı öldurur dıyor korkuyor
kac kurtar kendını dedıgımızde cevap vermedı kapı ustune mı kılıtlenıyor ne oluyor bılmıyoruz

8 aydır apartmandakıler bır kere bıle kızın kapısını calmadı mı kız hıc ımdat dıye bagırmadı mı hanı depo degıl sıgınak degıl komsunun bıcok sesını duyuyoruz sonucta degıl mı ?

kafam cok karıstı

yardım edın deyıp herkesı buraya toplayıp edılen yardımla gelen polıslere sıkayetcı degılım demek...

bılemıyorum

aynı seylerı yasayıp sıkayetcı olanlar nasıl oluyor onlarda korkuyor onlarda aynı seyı yasıyor

bılemedım

Benim de anlamadigim kisim darp edilgini goren polis neden bir sey yap(a)miyor. En azindan goz altina alabilirlerdi.

Kizin ifadesini onun yaninda degil de psikolog esliginde alabilirlerdi.

Evet kabul cok Amerikanvari dusunuyorum.

Açılıyor canim kamu davası ama dışarıdan görülüyor darp olaylarında. Benimde olmuştu polisler şikayet etmişti ve o kişi serbest hala kamu saçları serbest yargılanarak sürüyor bu gibi olaylarda..

Kimbilir ne kadar korkuyordur gariban. Şikayetçi olmamasına da kızamıyorum. Zaten madde bağımlısı, kesin o içeride darp sırasında tehdit etti, korkuttu. Zaten zavallının mecali yoktu. Son çaresi intihar olan birisi savaşamaz böyle kolay kolay. Elimizden bir şey gelmemesi ne kadar acı. Kahroluyorum.

Konus konus
Ben anlatamadim kendimi
dun gece gec saate kadar esımde bende ulasabılecegımız yerlerı aradık
emnıyetden tanıdık olsun avukat akraba olsun o sehırde yasayan akrabalara bıle ulastık kalacak yerım yok derse ben varım demek ıcın herseyı hazırlamaya calıstık

bugun bı akrabam aradı kurumu falan soylemeyeyım
sonucla ılgılı konustuk
hıc sasırmadım dedı.

cogu korkudan , bundan sonra ne yaparım endısesınden, dısarda benı nasıl bı hayat bekler bılmıyorum karmasasından sıkayet etmıyor ama karakolda kendısıne asla bırsey olmayacagını da cok ıyı bılıyorlar bu ortamda o guvenı goruyorlar dedı.

yanı yasadıgı acıları dusununce kız zaten ıntıharı ölümü dusunuyor korkusu ne olabılır canından olmak degıl mı e ıntıhardan korkmayan bırı ıcın bılemedım kı... yanı benım basıma gelse dusunuyorum dılımı koparsa yazar anlatırım elımı koparsa gozumu kırpar konusurum polıse anlatırım cunku kaybedecek bırseyım kalmamıs zaten aılem yok akrabam yok basıma daha ne gelebılır kı derım

tabı herkesın psıkolojısı cok cok farklı ama suan ortada tek bır gercek var
kadın hayatının hatasını yaptı kendı kendıne yapılabılecek en buyuk kotulugu yaptı sıkayet etmeyerek

Kimbilir ne kadar korkuyordur gariban. Şikayetçi olmamasına da kızamıyorum. Zaten madde bağımlısı, kesin o içeride darp sırasında tehdit etti, korkuttu. Zaten zavallının mecali yoktu. Son çaresi intihar olan birisi savaşamaz böyle kolay kolay. Elimizden bir şey gelmemesi ne kadar acı. Kahroluyorum.

Geceden beri bi gram uyumadım sorma ne durumda kimbilir keşke daha fazlası gelse elimizden:(

Benim de anlamadigim kisim darp edilgini goren polis neden bir sey yap(a)miyor. En azindan goz altina alabilirlerdi.

Kizin ifadesini onun yaninda degil de psikolog esliginde alabilirlerdi.

Evet kabul cok Amerikanvari dusunuyorum.
Polis dayağı görmüş mü bilmiyorum görmedi diye okudum fakat kasten basit yaralama maalesef şikayete tabi. Şu şikayetten korkulmasa da failler cezasını çekse keşke of.

Yok hayır. Adam apartman önünde yakalandı diye biliyorum. Keşke sizin dediğiniz gibi olsaydı fakat darp olsa bile basit yaralamada şikayet söz konusu olacağı için konu sahibi yine şikayet etmeyecekti maalesef.
Yok yanlış bılıyorsun .
Adam kadını darp ederken çilingir beklendı ve evden alınmış adam.

Adalet sistemi mi kaldı da , böyle bir durumda şikayetçi olsa da olmasa da o kızcağızın yalnız bırakılmaması lazımdı, böyle olayların sonunun ne olacağı belli, bunu bile bile 'şikayetçi olmadı yapacak bişey yok ' demeleri çok saçma geliyor bana, sanki baslarında savuyorlar gibi,

Hiç kimse kötü bir hayat yasamak istemez, biz istediğimiz hayatı değil, hayat istediklerini yaşatıyor bize, konu sahibine çok üzüldüm bi taraftan da kızdım açıkçası, intihar etmeyi düşünen biri ölümü göze almıs demektir, şikayetini korktuğu için çekti deniliyor neden ? Niçin ?? Korkacak??

Bunun altında başka şeyler var hayırlısı olur inşaallah..

Burda niye kizi sucluyorsunuz sizi anlayamiyorum cidden. Sizin sorununuz ne biliyor musunuz? Olaylari "ben olsaydim" diye degerlendirmeniz. Ama bu konuyu siz yasamadiniz. Kaldi ki ayni olaylar farkli kisilerde ayni sonucu dogurmaz. Yani tecavuze ugrayan her kadinda sikayetci olma sonucu cikmayabiliyor. Vakalardan ziyade kisiler degerlendirmeye alinmali. Sikayetci olamadi diye kizi suclamak cok kolay. Ama kizi sikayet edemeyecek duruma getireni suclamak gerekiyor esasen. Neden yine hemcinsimizi suclar olduk biz??? :olamaz:

Kizin psikolojisi ıyi değildi desi memur arkadaşlar ama bizim yanımızda güvendeydi savcının izni ile cilingirla kapı bile açıldı herşeyi anlattık ona biliyorsun sende çok gelip gittin hicbir şikayetini geri almadın...o şikâyetçi bile olmadi dediler...amcaoglu ile evde akrabaların bilgisi dahilinde aynı evde kalıyorlarmış mis. Amcaoğlu pisliği karakoldakilere demiş ki hiç dışarı çıkmaz etmez sadece evde oturur siparişini verir gelirken ben alırım asosyal felan demiş... kız istismar yok demiş

İyi de polis kız darp edilirken olayın üstüne gelmiş. Darp suçu açık seçik var ortada. Bu kızla polis psikiyatrist eşliğinde görüşmeli böyle olmaz.

Back