Allah belanı versin diyen anne!

Babamı ciddiye almaz. Babam dese ki madem istiyorlar gelsinler tanışalım ya da bu kadar sert çıkma, engel olma gibilerinde şeyler söylese annem babamında yüzüne bakmaz. Ki zaten aralarında çokta kuvvetli bi bağ yok.

Annemi ikna edebilicek kimse de gelmiyor aklıma anca aile büyükleri işin içine girerse belki ama daha ortada bişey yokken öyle herkese dallanıp budaklandırmakta istemiyorum. Ağzı olan konuşuyor sonuçta.
 
Evet bir annenin kızına beddua okuması için ya gerçekten gözden çıkarmış olması gerekir, ya da çok gaddar olması gerekir. Bu ilkte değil, son da olmıcak biliyorum. Ben hep kötü olmayalım, kopmayalım, aramızda ki bağ kuvvetlensin diye uğraştıkça annem hep itti beni. Sadece mutlu olmak istiyorum gerçekten sadece bu. Ondan bi beklentim olmadığını, sadece bana engel çıkarmamasını istediğimi biliyor.

Her seferinde de beni en hassas noktamdan vurup, senin hayatın istediğinle devam et ama hiçbişeyin de yanında olmam, hiç bişey hayal ettiğimiz gibi olmaz diyip yapıştırıyor lafı.
 
her zaman anneler haklı olucak diye bir kural yok okuyoruz ne kayınvalideler var resmen evlatlarının mutlulugunu bitirmek icin cabalıyorlar..siz sevgilinizden eminseniz mutluysanız aranızda sorun yoksa ayrılmayın tabiki anneniz bir noktada kabullenmek zorunda
 
neden bu kadar tepkili anneniz
Çünkü zengin biriyle birlikte değilim diye, annemin istediği kişiyle hayatıma devam etmedim diye, çünkü mutluyum diye. Kısacası tamda bu yüzden. He bir de, erkek arkadaşım alkol kullanıyor + evi yok diye.
 
Umarım öyle olucak tek temennim bu. Ben sevgimden de, sevildiğim de eminim Allah şaşırtmasın tek isteğim bu.
 
Erkek arkadaşınız dünyanın en kötü insanı olsa dahi annenizin bu tarz davranışları doğru değil.
Size gerekçelerini net bir şekilde açıklamıyorsa eğer gerçekten psikolojik problemleri var derim.
Bir anne evladına öyle kolay kolay beddua edemez.
En azından ben öyle olmamalı diyorum, ediyorsa da hakikaten "helal olsun" sokakta mı bulmuş sizi acaba?

Hadi diyelim ki anneniz haklı ve gerçekten kötü bir erkek arkadaşınız var.
Sizin de gözünüz toz pembelerle boyanmış görmüyorsunuz hiç birşeyi.
Bu noktada babanız nerede?
Bu kadar müdahale olan bir durumda babanızın hiç mi etkisi yok?
 
İnşallah annen hatasını anlar canım ve inşallah çok mutlu olursun. Ben artık alıştım. Şu an 27 yaşımdayım ama annem hiçbir zaman gerçek anlamda anne olamadı bana. Hep despot agresif baskın... o kadar isterdim ki bekarken eve bir gün huzurla gitmeyi. Her akşam tartışma olurdu evde. Ya babama ya bana çatardı mutlaka.Çocukluğumda hep dövdü sövdü hep annemdir dedim alttan aldım ama artık tahammül edemiyorum son yaptığını hazmedemiyorum.
Karşına aş konuş derdim ama maalesef işe yaramayacağını tecrübemle çok iyi öğrendim.
Evlenmenize ne kadar var bilmyiorum ama biraz sık dişini canım. Ben senin yaşındayken evden kaçmayı bile düşündüm bir ara sonra kendi kendime "Kızım saçmalama, hem mutlu olacağının garantisi yok hem de babana yapamazsın bunu" dedim. Tek çocuğum ben ve hayattaki en büyük şansım babam diyebilirim. Babam da annem gibi olsa çok yanlış şeyler yapabilirdim bu zamana kadar.
Ne zaman canın sıkılırsa yazabilirsin. Destek olabilirsem çok sevinirim. Yeter ki yanlış bir şey yapma.
 

Malesef annem için beddua etmek çok kolay birşey. Nasıl ki sizin, benim ağzımıza dolanan kelimeler oluyorsa, annemin de ağzına bu dolanmış hiç gocunmuyor hemde hiç. Bazen bende evlatlık mıyım diye düşünmüyo değilim.

Babam anneme söz geçiremez. Zaten babamda öyle çok konuşabilen açık biri değil. Gelir benimle iki kelime konuşursa konuşur oda ' anneyle aranı bozma huzursuzluk cıkarmayın' der o kadar. Anneme gidipte söz geçirebilicek biri değil tam aksine annem istemiyorum dedikten sonra babam onları eve bile sokamaz bu kadar vahim durum. Arkamda kimse yok buna yanıyorum zaten annemin katılığından dolayı herkes geri planda duruyor kötü olan her seferinde ben oluyorum.
 
Size ne kadar teşekkür etsem az gerçekten çok çok teşekkür ederim. Yaşadıklarımı birebir yaşayan birinden destek almak benim için çok başka bişey. Sanırım buna ihtiyacım vardı.

Babam olmasa sanırım bende duramazdım o evde. İnanın işten eve gelirken ayaklarım geri geri gidiyor bu hep böyleydi sadece şimdi değil. Çünkü mutlaka her akşam bişey olur. Bana bağırmasa babama, babama bağırmasa kardeşime mutlaka o evde her akşam bi vukuat olur. Eve giderim kimse kimseyle konuşmaz. Herkes ayrı havada. Ben odama geçip bian önce uyuyup sabah olsun işe gidiyim diye dua ederim. Eve gitsem bi dert, gitmesem ayrı dert. Ki zaten annem de bunu bekliyor. Her kavgamızda bana dediği şey 'çok meraklıysan git bu evden, git bidaha gelme' sürekli böyle şeyler. Çantamı montumu alıp kapıya atmalar. Daha neler neler. Artık bende yoruldum, istenmediğini bilerek tutunmaya çalışmak daha da çok yoruyor insanı. Yaşamayan için kolay gibi gözüküyor belki, belki de ben büyütüyorum gibi geliyor herkese. Ya da herkes beni evlenme meraklısı, ailesini hiçe sayan biri olarak görüyor bilmiyorum ama işin aslı kesinlikle öyle değil. Ben istemez miydim huzurlu olmayı? Evlilik planlarımı ailemden dolayı korka korka değil de, büyük bi hevesle yapmayı? Ama olmuyor işte.

Hani hep diyolarya seçme şansım olsa yine bu ailenin çocuğu olurdum falan diye.
Ben onu bile diyemiyorum. Daha ne kadar açık anlatabilirim kendimi?
 

Ah canım ya.. İnan hiç istemezdim yaşadıklarımı bir başkasının daha yaşamasını. Anne çok farklı çünkü. O sıcaklığı yaşamak isteyip annen hayatta olduğu halde yaşayamamak çok daha kötü. Küçükken annesi hayatta olmayanlarla kendimi kıyaslardım acaba hangimiz daha şanslıyız diye. Biliyorum bu düşünce çirkin ama annemden hep korkarak büyüdüm ben. İlk yaptığım pilav için "sen ne anlarsın pilavdan, bunu bile becerememişsin" demesi, ders çalıştırırken anlamadığım zaman saçımdan sürüklemesi, bir kere kahvaltıda haşladığım yumurta pişmedi diye beni kuzenimin gözünün önünde dövmesi ve daha neler neler..
İnanır mısın halen daha "@SuPerisiNymph küçükken benden çok korkardı, ben işten gelince beni gördüğü an ağlamaya başlardı. Eve gelmek istemezdi, eve çıkınca döverdim babaannenin yanında bir daha böyle bir şey dersen seni mahvederim" derdim diye anlatarak bu yaptığıyla övünüyor.
İnşallah çok çok mutlu olursun. İnşallah Allah yaşadığın bütün kötü günleri yaşayacağın mutluluklarla unutmanı sağlar.
Hep böyle avuttum kendimi o zamanlar.
Ve inşallah ikimiz de çok iyi anne oluruz.
 

Ahahah diğer mesajlarını da okudum gerçekten pes ,kardeş olsak ancak bu kadar olabilirdi.Benimki mezhepten istemedi üstüne birde psikolojik sorunlar var ama zengin+onun istediği damat tarafıda aşırı baskın.Artı inatçılığı ve başedilememesi huylarıda aynı. Benimkide bana cehennemin dibine gitlet,lanet olsunlar, allah her türlü belanızı versinler neler neler dedi. İstemeye geldiklerinde dedemin çiftliğine gitti, nişanım dışarda oldu aynı şehirde olduğu halde gelmedi, darbeden sonra ki gün istanbulda evlendim ve tuzlada askeri lojmanlarda kalıyordum arayıp durum ne diye bile sormadı. Kaç kere aradım açmadı,başıma neler geldi hep yalnız bıraktı asla yumuşamadı istemediği biriyle evlendim diye. Ben sonuna kadar inat ettim,sonuna kadar sevgime güvendim,sonuna kadar direndim ve ne oldu biliyor musun: ellerimi kollarımı öpüp,her gece şükür allaha seni bana verdi diyen eşimin evliliğimizin 7. haftasında 2.bir facebooku olduğunu ve yabancı kadınlarla konuştuğunu yakaladım.Herkes bana anne istemiyorsa hissetmiştir vardır birşey dedi ve ben yok artık benim eşim mi saçmalamayın dedim,kendime onun kadar güvenmiyordum.Şimdi toparladık baya,eşimde değişti baya yaşadıklarımızdan sonra ama yinede ben o şoku yaşadım. Seninle tamamen aynı durumda aynı anneye sahip evli ve 29 yaşında bir bayan olarak söyleyeyim yaşayacağın şeyler çok zor ve çok ağır.Bizde büyük bir kayıp var ve bu yüzden eşimin ailesi çok anlayışlı ama senin sevgilinin ailesi annen hakkında ne düşünecek belli değil.İsteme nasıl olacak,nişan nasıl olacak,nasıl başedeceksin? Benim babamda ses edemez baş edemez annemle ,ben çok zorlandım.En mutlu günlerim değil en stresli en zor günlerim oldu.Çok çok çok çok çok iyi düşün
 
Benim annem de tanışmada yoktu. Bunları yaşayan tek benim sanıyordum
 
Amiinn. Umarım bir gün burda birbirimizle o mutlulukları paylaştığımız günleri de görürüz.
Benim annem de bana 'sen bitane yemek yapana kadar, ben 10 tane yemek yaparım' diyip bugüne kadar hiç bişey öğretmedi. Ne öğrendiysem kendim öğrendim. Şimdi de 'daha yemek yapmayı doğru düzgün bilmiyosun, evlenmeyi düşünüyosun' diyor. Kendi başıma bu kadar yaptığıma şükretmek yerine. Ki ben inanıyorum kendime de güveniyorum Allahın izniyle kendi yuvamı bi kursam, bütün eksik yanlarımı tamamlarım. Çünkü biliyorum ki huzurlu olunca hepsi içimden gelicek. Ben şimdi de yaparım temizlik falan ama hep bi memnuniyetsizlik. Yatak toplarım, topladığım yatak bozulur sırf inadından. Evi siler süpürürüm, arkasından tekrar kendisi yapar, sonra bide 'pembemsi evde hiç bişey yapmıyor' diye herkese beni kötüler. Maaşımın hepsini kendi çeker ben zar zor para alırım ama sorulunca 'pembemsi çalışıyor ama eve bi faydası olmuyor' der. Yani ben hiç bir şekilde yaranamam sonuç olarak.

Hani böyle ailesini hiç takmayan, kendi başına her istediğini, her dediğini yapan, annesi 1 söyleyince karşılığında 10 söyleyenler varya demek ki öyle olmak gerekiyormuş. Valla takdir ediyorum onları bazen en iyisini yapıyolar oh.
 
Ben anlayamadım yaa bir anneden bahsediyorsunuz, bir anne nasıl böyle konuşabilir. Bir evi olmadığı için Allah belanı versin demek ne demektir? Evi olmayanlar ölsün mü yani? Bence başka bir sıkıntı söz konusu. Psikolojikte olabilir elbet.
 
annesini sevgilisi yüzünden sikayet edenide anlamiyorum.
sevgilin annenden kiymetliyse biran önce evlen.
 
Offf evet görmüştüm konunuzu. Şimdi de diğer konularınıza baktım da olurda bu kadar olur yani.

Yaşayacağım şeylerin ağır olucağının farkındayım ama olaya iyi tarafından bakıp, en azından sevdiğim adam yanımda olucak destek alabilicem diye düşünüyorum, ya da öyle düşünmek istiyorum bilmiyorum.
Bunları yaşayan bitek ben varım sanıyodum ama meğer dert ortağım çokmuş. Keşke anneler biraz daha bizi düşünseler de hiç dert ortağı olmasak, tesadüfen tanışmış olsak dimi? Bunu çok isterdim hemde çok.

Diyorumya Allah güvenip, yola çıktığım adamı şaşırtmasın yatıp kalkıp bunun için dua ediyorum.
İnşallah çok daha mutlu olursunuz, mutsuz günlerinizi bastırırsınız. Tabii bende
 
annesini sevgilisi yüzünden sikayet edenide anlamiyorum.
sevgilin annenden kiymetliyse biran önce evlen.
Bende olayı anlamadan, etmeden yargılayanı anlamıyorum.
Annemi sevgilim yüzünden şikayet etmiyorum. Sevgilim benim 1 seneden beri hayatımda.
Annem bundan öncesinde de böyleydi. Kimin kıymetli olup olmadığı sizi ilgilendirmez kusura bakmayın.
 
Sıkıntıların hepsini açık açık yazdım. Benim bildiğim, gördüğüm sadece bu kadar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…