Allah aşkına yardım edin

Peki eşin dini hassasiyetleri olan biri mi? Dini nikahı bozduğu için soruyorum. Yani dini nikahsız devam eder mi?
Dini hassasiyetleri var evet ama mesela flört dönemimizde yani dini nikahımız olmadığı zaman da birlikteliğimiz oldu. Ama son yıllarda daha tutucu. O yüzden dini nikahsız devam edeceğini sanmıyorum zaten öfkesinden yanına bile yaklaştırmıyor bugün ofisindeyken çok kötü oldum bi bardak su getirdi. Bardağı uzatırken bile elime değmektwn imtina etti o derece yani

Belki konu burdan bağımsız ama adam direk sizi dini olarak boşadıysa 3 talakla, artık birbirinize haramsiniz, karı koca olamazsınız barissaniz bile. Ee ömür boyu eşiniz olmayan biriyle mi yaşayacaksiniz.

Dini yorum yapmaya çalışmıyorum lütfen demek istediğim esinizin dini hassasiyeti varsa bu evlilik bitti zaten, tekrar eş olmak için gerekli durumlar önceki sayfalarda yazılmış, ki bunu yapmayacağınızdan eminim.

Her insanın olaylara verdiği tepki farklı. Ben eşimi görsem bu şekilde üzülürdüm ama benim için boşanma sebebi olmazdı. Ayrıca bu kadar riskli şeyleri nasıl unutuyorsunuz bilmiyorum. Ya aileniz bulsaydı evlenmeden önce veya sonra?

Şu durumda yapılacak en mantıklı şey boşanmanız.

Duygusal olarak korkuyorum şu an tekrar ağır cümlelerini duymaya hazır değilim ne yazık ki güçlü biri değilim öyle kestirip atamıyorum
Konunuzu en başından beri okudum ve destek olmak için iki cümle yazmak istedim. Belli ki eşinizi seviyorsunuz inşallah eşinizin siniri yatisir ve boşanmazsınız. Rabbim yardimcin olsun

Hazır olup konuşmaya başlarsanız bir ara video ve fotoğrafları kopyalama amacını da sorun.
Aslında onu söyledi zaten. Ne zaman bana karşı yumuşar affeder gibi olsa açıp bakacakmış içinin bana karşı yumuşamasına izin vermeyecekmiş

Whatsapptan mesajla 3 kere boş ol yazdı bemim o kadar bilgim yok

Beynimizde hala çifte standartlar var maalesef. En modern diyebileceğimiz kişi ve toplumlarda bile bu böyle. Teoride her şeyi aştık ama pratikte sınıfta kalıyoruz.
Doğru valla, özeleştiri yapıyorum bazen, kendimle çeliştiğim cinsiyete göre tavır aldığım oluyor ama bu konu ne bileyim ben kadına hak veriyorum çünkü hiçbir şeyi saklamamış, baştan yazmasa da satır aralarında gizli gibiydi bazı şeyler.

Evde olan bir şeye bakılabilir ama kaldıramayacağın görüntüler varsa devam etmezsin, yedeğini de almazsın.

Mesaj veya yuzyuze farkeder mi bilmiyorum ama talak gerçekleştiyse başka biriyle evlenmeden (siz) tekrar kari koca olamazsınız (İslam'a göre). Bu işler çocuk işi değil inanan biri için. Umarım farkında olarak ilerliyorsunuzdur.

Eski eşle görüşmüyorsanız saklayın bence. Çocuğunuz için güzel bir hatıra olabilir.

Oovvvv whatsapptan boş ol demekle de oluyor muymus ... Neden resmi nikah yapiliyor ki zaten hicc yani gereksiz. Bosanmak istiyorlar bir sürü masraf, dava süreci falan... ohhh 3 kere whatsapptan boş ol yaz bitti gitti!!!

Ailesine Olayı anlatmayacak tartıştık bitti diyecekmiş bunu zaten aileme anlatamam çok iğrenç bişey dedi
Ya nesi iğrenç Allah aşkına. Kabalaşmak istemiyorum ama iğrenç olan eşinin zihniyeti. Asıl iğrenç olan şey ne biliyor musun? “Böyle bir şey yüzünden ayrılmaya katlanamam ühüüü çok aşığımm” diye yere göğe sığdıramadığın adamın boşanma sebebi olarak gördüğü senin özel fotoğraflarını “ay eğer yumuşarsam döner tekrar bakarım(?)” mantığıyla yedeklemesi. Bunun etiğini falan geçtim adamın bu yaptığı SUÇ. Niye bu kadar ezdiriyorsun kendini benim de sevgilim var anlıyorum insan aşık olunca basireti bağlanabiliyor ama adama yalan söylememişsin, adamı aldatmamışsın, fotoğraf yıllar öncesinden kalma ne bu tantana yani? En fazla silmeyi yok etmeyi unuttuğun için özür dile geç. Gitsin kendine bir rahibe bulsun o kafayla anca rahibe paklar beyefendiyi.

Meseleyi yine araştırın ama bildiğim kadarıyla üç kere söylemek çok şey ifade etmiyor. Yani tek bir ayrılık hükmünde. Yeniden nikah tazelerseniz 2. Hakkınızı kullanmış olursunuz. Nikah tazelemeniz gerekir evet ama evlilik hiç olmaz diyemiyorum. Dediğim gibi yine araştırın

Eğer eşim olacak insan benim geçmişime bu kadar deliriyorsa böyle hastalıklı zihniyetten kurtulduğuma asıl ben şükrederdim. Bir kadın olarak neden bu kadar kendinizi ezdiriyorsunuz ki? Bu sizin geçmişiniz onu zerre kadar ilgilendirmez, yaşandı ve bitti. O görüntüleri görmek tabi ki kimsenin hoşuna gitmez, ne güzel fotoğraflar aman boşver demez, elbette içten içe kafasına takabilir,üzüledebilir. Fakat bu tepkiler davranışlar çok cahilce. Özellikle görüntülerin yedeğini alıyor adam, ne kadar sinsi.

Aslında onu söyledi zaten. Ne zaman bana karşı yumuşar affeder gibi olsa açıp bakacakmış içinin bana karşı yumuşamasına izin vermeyecekmiş
Görüntülerinizi mi yedekledi, yanlış mı anladım ben?
Boş ol demeyi bilecek kadar dini hassasiyeti olan biri, şuan kendisine helal olmayan bir kadının müstehcen görüntüleri ile zihnini mi dolduracakmış?

Hassasiyetini yesinler onun, ne yapın edin silin onları.
İleride sizi rencide etmek adına kullanmayacağı ne malum?
Belki aldatma iftirası bile atar, kimseye güvenilmez bu devirde.

Bu konuda yorum yapmıycam diyorum ama yanlış bilgi yazılınca tutamıyorum kendimi üç kere söylenince nikah düşer kesin bilgi. Yeniden nikahlanmak için de önce başka biriyle nikahlanması gerekir. Ama whatsapptan söylenince nolur bilmiyorum. Zaten eşinin böyle bir hassasiyeti varsa ki konu sahibi olduğunu söylüyor, barışırlarsa fetva alırlar diye düşünüyorum.

Reactions: The
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…