- 1 Ocak 2013
- 560
- 609
- 31
-
- Konu Sahibi losinggame
Dini hassasiyetleri var evet ama mesela flört dönemimizde yani dini nikahımız olmadığı zaman da birlikteliğimiz oldu. Ama son yıllarda daha tutucu. O yüzden dini nikahsız devam edeceğini sanmıyorum zaten öfkesinden yanına bile yaklaştırmıyor bugün ofisindeyken çok kötü oldum bi bardak su getirdi. Bardağı uzatırken bile elime değmektwn imtina etti o derece yaniPeki eşin dini hassasiyetleri olan biri mi? Dini nikahı bozduğu için soruyorum. Yani dini nikahsız devam eder mi?
Evet çok olmasa da muhafazakar sayılırlar böyle bir olayla bittiğini asla söyleyemem
Her insanın olaylara verdiği tepki farklı. Ben eşimi görsem bu şekilde üzülürdüm ama benim için boşanma sebebi olmazdı. Ayrıca bu kadar riskli şeyleri nasıl unutuyorsunuz bilmiyorum. Ya aileniz bulsaydı evlenmeden önce veya sonra?Hayatımın en zor yolculuğuna çıkacağım birazdan kabus gibi. Şu an yaşadığım hiç birşey gerçek gibi gelmiyor. Yeni üyelik açtım öncekinde kişisel bilgilwrim ifşa olur diye lütfen kapatmayın
4 senelik beraberlik ve 6 aylık bir evlilik çoK sevdik çok mücadele ettik nihayet evlendik ge herşey o kadar güzeldi ki... bir kaç günlüğüne ablamın yanına geldim. O evde kaldı. Dün bana bi usb fotosu attı içinde resimlerin var dedi. Yemin ederim hatırlamadım. Daha önce ilişkim oldu üniversitedeydim üzerinden 6-7 sene geçti. İçindeki fotolardan attı bi kaç tane benim üni zamanondaki erkek arkadaşımla açık seçik denilebilecek foto ve videolarım var. Yemin ederim unutmuştum bu evde olduğunu bile hatırlamıyorum. Attım sildim sanıyorum herşeyi. 1 hafta sonra memlekette düğünümüz var. Corona yüzünden sadece nikah yapmıştık. Aradım onlarca kez açmadı bitti dedi 3 kere de boş ol. Yeminler ettim geçmişteydi senden sonra asla bişey olmadı diye. Evet ama bu gördüklerimi nasıl unutacağım dedi. Zaman ver biraz sakinleş dedim o fotolardan kendine de yedeklemiş. Sana karşı insafa gelmeyeceğim yumuşamayacağım dedi. Ailene söyle bitti bu iş. Ben de yarın ailemin yanına gideceğim dedi. Dönünce medeni insanlar gibi ayrılalım zorlaştırma bu işi ben artık seni sevemem dokunamam dedi. Ünide ilişkim olduğunu biliyordu öncesinde konuşmuştuk ama görmek bitirdi onu.Elim ayağım titriyor sabahı zor ettim. Ne kadar yalvaraam da kabul etmiyor birazdan uçağa binip yanına gideceğim. Evde mi bilmiyorum,yola çıktı mı? Kızlar yemin ederim ben eşimi çok seviyorum o hayatıma girdikten sonra asla bi ihanetim yanlışım olmadı. Tövbe ettim yanlışlarıma Allah biliyor. Ama bunları nasıl unutacağız nasıl atlatacağız istemiyorum seni gelme görürsem kendimi kaybederim dedi. Allah aşkına ben ne yapacağım bitik haldeyim bir erkek için çok çok zor anlıyorum ama bişey değişmedi ki sevgimden. Nolur bana dua edin napacağım ben
Konunuzu en başından beri okudum ve destek olmak için iki cümle yazmak istedim. Belli ki eşinizi seviyorsunuz inşallah eşinizin siniri yatisir ve boşanmazsınız. Rabbim yardimcin olsunDuygusal olarak korkuyorum şu an tekrar ağır cümlelerini duymaya hazır değilim ne yazık ki güçlü biri değilim öyle kestirip atamıyorum
Aslında onu söyledi zaten. Ne zaman bana karşı yumuşar affeder gibi olsa açıp bakacakmış içinin bana karşı yumuşamasına izin vermeyecekmişHazır olup konuşmaya başlarsanız bir ara video ve fotoğrafları kopyalama amacını da sorun.
Whatsapptan mesajla 3 kere boş ol yazdı bemim o kadar bilgim yokBelki konu burdan bağımsız ama adam direk sizi dini olarak boşadıysa 3 talakla, artık birbirinize haramsiniz, karı koca olamazsınız barissaniz bile. Ee ömür boyu eşiniz olmayan biriyle mi yaşayacaksiniz.
Dini yorum yapmaya çalışmıyorum lütfendemek istediğim esinizin dini hassasiyeti varsa bu evlilik bitti zaten, tekrar eş olmak için gerekli durumlar önceki sayfalarda yazılmış, ki bunu yapmayacağınızdan eminim.
Amin sağolun nolur dualarınıza yerim olsun.Konunuzu en başından beri okudum ve destek olmak için iki cümle yazmak istedim. Belli ki eşinizi seviyorsunuz inşallah eşinizin siniri yatisir ve boşanmazsınız. Rabbim yardimcin olsun
Inşallah edeceğim.Amin sağolun nolur dualarınıza yerim olsun.
Doğru valla, özeleştiri yapıyorum bazen, kendimle çeliştiğim cinsiyete göre tavır aldığım oluyor ama bu konu ne bileyim ben kadına hak veriyorum çünkü hiçbir şeyi saklamamış, baştan yazmasa da satır aralarında gizli gibiydi bazı şeyler.Beynimizde hala çifte standartlar var maalesef. En modern diyebileceğimiz kişi ve toplumlarda bile bu böyle. Teoride her şeyi aştık ama pratikte sınıfta kalıyoruz.
Mesaj veya yuzyuze farkeder mi bilmiyorum ama talak gerçekleştiyse başka biriyle evlenmeden (siz) tekrar kari koca olamazsınız (İslam'a göre). Bu işler çocuk işi değil inanan biri için. Umarım farkında olarak ilerliyorsunuzdur.Whatsapptan mesajla 3 kere boş ol yazdı bemim o kadar bilgim yok
Eski eşle görüşmüyorsanız saklayın bence. Çocuğunuz için güzel bir hatıra olabilir.Kizlar simdi bu konuyla alakalı olduğu icin özellikle bosanmis cocuklulara soruyorum. Biz simdi bu mevzuyu erkek arkadaşımla konustuk. Benim öpüşürken resimlerimde duruyor üşendiğim için silmedim, silicem ama erteliyorum. Eski esimle sarılmış resimleri hic silmeyi dusunmedim, ogluma anne babasindan baska bir hatıra yok doğar doğmaz ayrildik sayilir. Erkek arkadaşım cocuk icin saklamaninda mantıklı olmadigini soyledi kizdi. Sizce de böyle mi. Oglum icin saklamamalimiyim
Oovvvv whatsapptan boş ol demekle de oluyor muymusWhatsapptan mesajla 3 kere boş ol yazdı bemim o kadar bilgim yok
Ya nesi iğrenç Allah aşkına. Kabalaşmak istemiyorum ama iğrenç olan eşinin zihniyeti. Asıl iğrenç olan şey ne biliyor musun? “Böyle bir şey yüzünden ayrılmaya katlanamam ühüüü çok aşığımm” diye yere göğe sığdıramadığın adamın boşanma sebebi olarak gördüğü senin özel fotoğraflarını “ay eğer yumuşarsam döner tekrar bakarım(?)” mantığıyla yedeklemesi. Bunun etiğini falan geçtim adamın bu yaptığı SUÇ. Niye bu kadar ezdiriyorsun kendini benim de sevgilim var anlıyorum insan aşık olunca basireti bağlanabiliyor ama adama yalan söylememişsin, adamı aldatmamışsın, fotoğraf yıllar öncesinden kalma ne bu tantana yani? En fazla silmeyi yok etmeyi unuttuğun için özür dile geç. Gitsin kendine bir rahibe bulsun o kafayla anca rahibe paklar beyefendiyi.Ailesine Olayı anlatmayacak tartıştık bitti diyecekmiş bunu zaten aileme anlatamam çok iğrenç bişey dedi
Dini hassasiyetleri var evet ama mesela flört dönemimizde yani dini nikahımız olmadığı zaman da birlikteliğimiz oldu. Ama son yıllarda daha tutucu. O yüzden dini nikahsız devam edeceğini sanmıyorum zaten öfkesinden yanına bile yaklaştırmıyor bugün ofisindeyken çok kötü oldum bi bardak su getirdi. Bardağı uzatırken bile elime değmektwn imtina etti o derece
Görüntülerinizi mi yedekledi, yanlış mı anladım ben?Aslında onu söyledi zaten. Ne zaman bana karşı yumuşar affeder gibi olsa açıp bakacakmış içinin bana karşı yumuşamasına izin vermeyecekmiş
Gorusuyorum ama ilerde cocuklar anne babasindan bahsedecek benim çocuğum eksiklik hissetmiycek mi sormayacak mı sizin resminiz yok mu diyeEski eşle görüşmüyorsanız saklayın bence. Çocuğunuz için güzel bir hatıra olabilir.
Bu konuda yorum yapmıycam diyorum ama yanlış bilgi yazılınca tutamıyorum kendimiMeseleyi yine araştırın ama bildiğim kadarıyla üç kere söylemek çok şey ifade etmiyor. Yani tek bir ayrılık hükmünde. Yeniden nikah tazelerseniz 2. Hakkınızı kullanmış olursunuz. Nikah tazelemeniz gerekir evet ama evlilik hiç olmaz diyemiyorum. Dediğim gibi yine araştırın