Allah aşkına nedır bu kiralar

İyi de 25 bin lira kirası olan daire site içerisinde mi, otoparklı mı ,hangi şehirde? bu detaydan hiçbirini bilmeden yorum yapmak çok afaki kalıyor.
Diğer yandan yabii ki depodan bozma, kanal sorunu olan, Isıtma sistemi olmayan dairelere 15.000 vermek hoş değil
İşin doğrusu ben ev sahiplerinin
günah keçisi ilan edilmesini etik bulmuyorum. Toplumun her kesiminde fırsatçı insanlar olduğu gibi kiracının da ev sahibinde fırsatçısı var. Ayrıca daha önce de belirtilmiş bence kiralık ve satılık fiyatları son bir buçuk seneye göre artış bazında geçen yıllarla kıyaslandığında daha düşük bir seviyede gidiyor.

Elhamdülillah ev sahibiyiz Ankara'nın merkezi semtlerinden birinde 4+1 evde oturan kiracımız daha bu ay kirasını 10.000 lira yaptı. 5 yılı geçtik emsal davası açtık dava yaklaşık 2 yıl sürdü. Emsal kararı daha henüz kiraya yansımadı bir de onunla uğraşıyoruz. Kendilerinin savunması yıllardır "her şeyin fiyatı çok pahalı" sürekli bir acıtasyon ve kirayı geciktirme. Pahalı diye ekmek almaktan vazgeçmeyen veya maaşlarına zam talep eden devlet memuru kiracımız konu başkasının hakları olunca sırra kadem basıyorlar.

Yahu ben sadece ev sahıbımı dedım ekonomıde öyle tabı. Üstüne bıde kıra maaşla bir nerdeyse.

Kiralar geçen senelerin artış hız oranına göre daha durağan seyrediyor.

Vicdansız dediginiz ev sahipleri de aynı ekonomi çarkında eziliyor.
Ne ev sahıbı korurmussunuz ya ben sadece ev sahıbı demedım bız dahada eziliyoruz yani onu dıyorum kiralar maaşa bir nerdeyse

Ne ev sahıbı korurmussunuz ya ben sadece ev sahıbı demedım bız dahada eziliyoruz yani onu dıyorum kiralar maaşa bir nerdeyse
O halde 6 aydır çalıştıgınız bir tekstil firmasından saçma sapan bir neden yüzünden ayrılmayacaktınız.
İki maaşınız olacak ve en azından ödeme kolaylıgı sağlayacaktınız.
Ne yapalım benim de ev kredim bir ev kirası kadar 3 senedir.

Ekonominin böyle olması ve sahiplerinin de suçu değil maalesef. Benim annem emekli, kirası olmasa geçinemez çünkü emekli açlık sınırıyım altında maaş alıyor. Evi de kiracıya hibe edemez. Herkes kendini ekonomisini düşünmek zorunda nu devirde. İnsanları ve refahı yükseltmekte sosyal devletin işi. Ekonomi böyleyken herkes eşek gibi çalışıp maalesef ödemek zorunda veya borç altına girip ev almak zorunda.

Konuyu nereye getirdinız polemıye gırmek ıcın yazmadım ülkemızıb genel durumu fırsatcılarda çok. İse gerı döndüm ayrıca. Allah sızede bızede herkese kolaylık versın inş bendede ıkı çocuk var

Herkez aç gözlü olmuş kimse hakkı hukuku düşünmüyor depremler seller oldu ev sahipleri akılla madi
Yumurta fiyatları da akıllanmadı.
Peynir fiyatları da.
O kadar depremler, seller oldu gıda sektörü de bir akıllanmadı(!) gitti.

Bizim birden fazla evimiz var, ağlamaya devamm.Bu üslupta birisine başka söylenecek söz yok kimse zorla oturtmuyor oturmayın o zaman.

Biz kiralara yetişemedik, ev almak için kredi çekelim dedik onunda aylık ödemesi uçuk geldi. Mütevazi bir müstakil eve taşındık ev sahibi de civara göre çok uygun bir kira söyledi. Temmuz ayı zam belli olacak, bütçemizi aşarsa köyde ki evimize gideceğiz. Yapacak bir şey yok. Ev sahiplerine bir şey diyemiyorum. Yılların birikimi ile ev alıyorlar, yok pahasına kiraya vermelerini bekleyemem. Benim ev sahibim başka bir ülkede yaşıyor o yüzden uyguna verdi, evime sahip çıkın gözüm arkada kalmasın yeter dedi, Allah razı olsun.

Siz de vermek zorunda değilsiniz ki. Yani beğenmediğiniz evi kiralamak zorunda mısınız?

Abi o kadar benciller ki agla haline yazmış çünkü tuzu kuru ben Almanya’da lüks sayılacak eve 1000 Euro kira veriyorum ve Gül gibi geçiniyorum ama Türkiye için çok üzülüyorum ve sahipleri iyi okay kirayı senelik zamma göre yükseltirler ok yahu köpek baglasan durulmayacak evlere ne fiyatlar istiyorlar kimse kusura bakmasın okadar para verecekse temiz bir evde oturmak insanın hakkıdır

Yorumlar rezalet kendi haline ağla diyen asıl sen otur Türkiye’nin haline ağla Euro 42 oldu

Olur ağlarım gurbetçi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…