• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah aşkına banada yardım edin

Canim ben keki guzel yapiyorum( kek un kullanmadan),boregi de.(yufkacilardan hazir taze yufka aliyorum )
Kekin bana gore puf noktasi hamurunun kivami(internetten bakip o kivami yakalamaya calis.ben anlatamadim) ve firin ayari,keki 180 derecenin biraz altinda 170 ,165 da falan pisiriyorum.
Boregi de sut( veya yogurt) ,siviyag ,yumurta karisimi ni yufka katlarina surerek yapiyorum.
Firina vermeden dilimleyip soda dokunce cok yumusak oluyor.

Anlattıklarına göre. Fırın dereceaini çok yüksek kullandığndan süphelendim canısı. Bnce az derecede pişirmeyi dene

Meraba arkadaşlar
Böyle dert olurmu demeyin lütfen.
Derdim kek börek yapamamak.
Nerde hata yapıyorum olmuyo olmuyo:mad:

Kek içi yapış yapış dışı kuru oluyo.
En iyi olmuş halide bayat ekmek gibi dağılıyo elle bile tutulmuyo.
Börekte aynı içi cıvık dışı kuru. Ve görüntü kötü

Arkadaşlar inanın çok canım sıkılıyo.
Misafir gelse strese giriyorum yapamadığım için elim ayağıma dolaşıyo.
Napim ben yaaa evime misafir çağıramıyorum becerisizlikten.

Lütfen yardım nerde hata yapıyorum:cry:
Kek kalıbını yapmıyorsun değil mi? ben ilk kekimde unutmuştum. bi de fırının altına su koyabilirsin yumuşak kek için.

Videolu tarifler var. Kıvamına oradan bakın bence. Kekte pek olmuyor ama poğaça gibi şeylerde hamurun kıvamı mühim oluyor. Ben videodaki kıvamdan tiyo alıyorum. Bir de her fırın farklı söylenmiş zaten. Örneğin ben keki 160 derecede yarım saat pişiriyorsam, son on dakikasında ayarını biraz düşürüp içini pişiriyorum. Yoksa cıvık oluyor. Deneye deneye öğreniyor insan. Bir de bir gün annenizin, komşunuzun ya da yakın bir arkadaşınızın fırınında pişirmeyi deneyin bakalım. Veya tam tersi kendi fırınında sürekli pişirdiği şeyi sizde pişirsin biri. O zaman derdini, farkını anlar bence.

Amaannn tek derdin bu olsun ayol. Valla hamur işi yapamam olmuyo yani tarifede uysam,sanirsam severek yapmiyom:dondurma:5yil olmuştur ekmek yaptım kesmeyi bırak matkapla delmek imkansız ,o derece sert olmuştu . Yapmasını bilmiyorum ,aman yapsanda aynı para alsanda hiç uğraşamam onun sitresiyle:63:

Amaannn tek derdin bu olsun ayol. Valla hamur işi yapamam olmuyo yani tarifede uysam,sanirsam severek yapmiyom:dondurma:5yil olmuştur ekmek yaptım kesmeyi bırak matkapla delmek imkansız ,o derece sert olmuştu . Yapmasını bilmiyorum ,aman yapsanda aynı para alsanda hiç uğraşamam onun sitresiyle:63:
Amaa hazırı kimse yemiyo deli oluyorum:KK12:
Ah ahhh kursa bile gitmeyi düşündüm çünkü çok istiyorum yapmayı:oops:

kahveyokmu kahveyokmu

Sana birde pratik çok kolay tatlımsı bir tarif vereyim.

2 paket kırem şantiye 1 bardak süt ekle kıvama göre ekleyebilirsin biraz daha , katı olacak.

İstediğin bir bisküviyi küçük küçük kır fazla küçükde olmasın.(ben oreo kullanıyorum)

Kremşantiyle karıştır
Kek kalıbının içine jelatin koy genişce
Kremşantiyi içine koyup üzerini düzle kenardan sarkan jelatinle üzerini kapat dolaba koy

Misafirlerine ikram edeceğin zaman dolaptan çıkar geniş bir tabağa ters çevirip jelatini çıkar koy.Hemen yenilmesilazım erir yoksa, istediğin gibi kes istersen üzerine çikolata sosuyla çok ince çizgiler yapıp ikram ey
Kedi dili tarifi biliyomusun:bicak:

Tarif verirmisin:rolleyes:
Canım bir tepsi ne alırsan

Kedi dillerini süte batırıp hemen çıkar alta diz üzerine krem şanti karıştırıp az labne ekleyip koy tekrar kedi dili ıslat üzerine koy.

Çikolata sosu hazırla biz tencerede ılık ken üzerine dök istersen içinede ekleyebilirsin az az soğukken

Canım bir tepsi ne alırsan

Kedi dillerini süte batırıp hemen çıkar alta diz üzerine krem şanti karıştırıp az labne ekleyip koy tekrar kedi dili ıslat üzerine koy.

Çikolata sosu hazırla biz tencerede ılık ken üzerine dök istersen içinede ekleyebilirsin az az soğukken

Teşekkür ederim canım sağolasın.
Verdiğiniz bilgiler çok işime yarayacak.
En azından kedi dili olayında kabusum fırın yok:KK70:
Allahım nasıl özeniyorum mutfağa girince çarçabuk döktüren hatunlara:mad:

Kızlar sizin klasik misafir menünüz nasıl?
Hani herkesin fix bi menüsü olurya arada renklendirdiği.
Siz neler yapıyosunuz?
içli kofte
yas pasta veya havuclu kek
fırında peynırlı borek
patates salatası veya rus salatası
bıde o bahsettıgım elmalı veya havuclu hındıstan cevızlı toplar benım fixdir :) hepsını kendım yaparım
bazen sekerlı pasta az yaparsam yanına sutlu tatlı yaparım dondurmalı muhallebı gıbı

Teşekkür ederim canım sağolasın.
Verdiğiniz bilgiler çok işime yarayacak.
En azından kedi dili olayında kabusum fırın yok:KK70:
Allahım nasıl özeniyorum mutfağa girince çarçabuk döktüren hatunlara:mad:
Ahahhh sende onlardan biri olursun usulüne göre tek tek uygulsrsan merak etme

Ayyy canım biraz zor ama inşallah diyelim.
Bebişmi bekliyosun dikkatimi çekti
Bende öyle derdim evlenmeden önce kahvaltılık türü anca hazırlardım bi evlendim kimseye sormadan internetten baka baka öğrendim..

Bebeğin kendisini bekliyoruz bu ay uğrarsa sevinicemmm :D

Bende öyle derdim evlenmeden önce kahvaltılık türü anca hazırlardım bi evlendim kimseye sormadan internetten baka baka öğrendim..

Bebeğin kendisini bekliyoruz bu ay uğrarsa sevinicemmm :KK70:
Bende yeni evli sayılırım neden senin gibi olmadım:KK53:
Bebişi anlayamadımki ben şimdi:bicak:
Safmıyım neyim:110:

Back
X