Arkadaslar simdi toplu bir mesaj yaziyorum.
Kupa alanlari tebrik etmekle birlikte kupa almayanlarinda modunu dusurmek istemiyorum. Yazacaklarimi bir uyari olarak alin. Isterseniz uyarsiniz, istemezseniz uymazsiniz.
Oncelikle 1 kilo vermek icin 7000 kalori extra harcamak gerek . Gune dusen kalori miktari 1000 kalori extra.
1200 kalori yediginizi dusunun 1500-1800 kalori yakiyorsaniz .300-600 cepte.
Gelelim bi haftada 2 kilodan fazla verenlere. Vucudunuz kitlik moduna giriyor, siz yemeye saldiriyorsunuz. Depolamaya basliyor. O verdiginiz kilonun iki katini alma sebebiniz bundan.
Kilo aldiysaniz size sevindirici bir haberim var. Iki kilo almaniz icin 14000 kalori extra almaniz gerek. Bu da gordugum menulerden imkansiz gibi gorunuyor. Yani kilo alanlar uzulmesin bu hafta cok kolay telafi edebilirler.
Gunde en az 20 dakika spor yapin , gym e de gitmeye gerek yok. Leslie 2 mile bile yeterli olacaktir. Ne yediginize cok karismak istemiyorum. Bilenler zaten Karatayi ve if i tercih ettigimi bilir. Ha patates yok siz soylemeden soyleyeyim, onu da ben kendime gore cevirdim ve hicbir zararini gormedim.
Kesinlikle yasak olmasi gerekenler seker ve ekmek turevleri.Vucut once karbonhidrati harcar , sonra yag en son protein. Onun disinda istediginizi yiyebilirsiniz. %50 protein , %40 karbonhidrat , %10 yag almaya dikkat edin. Tabi ki basit, islenmis karbonhidratlar degil.
Extradan kullanabileceginiz oolong, matcha , yesil caylar var, mucize bir etkileri yok. Mucize etki de beklemeyin zaten. Atiyorum 10 senede aldiginiz kilolar 10 haftada gitmez. Shock diyetlerin de kimseye yarari oldugu gorulmemis. Biraz oyle cevirin , biraz boyle kendinize uygun bir sistem gelistirin.
Herkese kolay kilo vermeler diliyorum.