- Konu Sahibi Araftaki35
Bence durumun varsa psikolojik destek al çünkü sen de mantıklı düşünemiyorsun. Devlet hastanelerine de gidebilirsin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bence durumun varsa psikolojik destek al çünkü sen de mantıklı düşünemiyorsun. Devlet hastanelerine de gidebilirsin.
Bunlar sorunun farkında değil galiba hala torun istediklerine göre. Bu insandan çocuk yapmak hem kendinize hem de en çok o doğacak çocuğa kötülük olur. Babası alkolik olan arkadaşım var, çocukken uyurken kaldırıp dövüyormuş babası, baba böyle olduğu için eğitim hayatında hep başkalarının sözü geçmiş, o kadar kızgın ve kırgındı ki babasına. Yani çocuğunuzun böyle bir babası olmasını istiyor musunuz gerçekten?
Yaşın genç tekrar seversin tekrar evlenirsin mutlu olursun. Benim arkadaşım boşandı tekrar evlendi, şimdi bir kızı var çok mutlu. Eski eşi problemli bir tipti. Kıza huzur vermemişti. Bu hayat sizin ve hayat çok kısa. Böyle biriyle heba etmeyin, kurtulun. Ayrıca bence eşin senin ayrılmayacağından emin o yüzden kaybetme korkusu yok. Olsaydı alkol yerine sizi seçerdi. Yada alkolü tercih ediyor o daha da kötü.
İnşallahInşallah ailesinin desteği bi ise yarar ve bırakabilir
Tabiki anlatırım bir nebze yardımım olursa ne mutlu bana iki tane yavrum var oglum 23 kızım 22 rabbim hayırlısıyla sizede nasip etsin ben 16 yaşında evlendim benim babamda içerdi halada içer eşiminde içtiğini görünce babadan gördüğüm için bana normol göründü gençken çok takmıyorsunuz çocuklar ev koşturma e sevgide var gözünüze çok batmıyor herkes biliyordu içtiğini ama ben hep onu savundum evine bakıyor çocuklarına düşkün bir dediğimiz iki etmiyor ama çok yanlışmış velhasıl çocuklar büyüdükce bizim sorunumuzda büyüdü son iki yıldır adım atsak suç oldu evde cehennem hayatı yaşattı bizeAllah im sizinde yardımcınız olsun en kısa zamanda iyilessin eşiniz
Peki sizin süreciniznasıl başladı nasıl ilerledi ve tedaviye nasıl ikna oldu?anlatmak istemezseniz anlarım merakımı maruz görün kendime her hikayeden kat çıkarmaya çalışıyorum.benim cocugum yok ailesi torun hasreti çekiyor bende alkolu bırakmadan olamayacağını her seferinde söylüyorum hal böyle olunca da ailesi benim geri dönmemi istemeyecektir.
Açıkcası gidip gitmemek size kalmış. Ama illa başına bir şey mi gelmesi gerekiyordu önemsemeleri için. Geldiklerinde neden arayıp sizi barıştırmaya çalışmadılar? Anne ve babası sürekli başında duramazlar o yüzden senin gibi fedakar düşünceli birinin oğullara bakması lazım. Bence siz bir müddet daha uzak durun.Bugün esim hastaneye kontrole gidecekti aradım sıra geldi konuşamadık sonra aradım şarkı bitmiş bende annesini aradım doktorun yanında olduğunu bana haber vereceğim dedi tmm dedim sonra saat 3 oldu aramadı esim aradı tahlillerinin haftaya çıkacağını evde olduklarını söyledi.babasi beni de çağırmış akşama yemem yiyelim beraber gelsinde demiş bende işimin olduğunu başka zaman yaparız dedim şaşkınlıktan.esim de Eve ne zaman geleceksin dedi bende içkiyi bırakıp bunu bana inandirdiginda dedim 2 gündür içmiyorum bıraktım dedi bende iki günle olmuyor ki diyince yani 2 _3 yıl ayrı mi yasicaz o saatten sonra birleşmesek te olur dedi bende sen bilirsin dedim öyle mi dedi kapattı.normslde sen bilirsin cümlesini hep o der ben koştururdum peşinden. Yanlış mı yaptım gitmelimuyim yemeğe ama hiçbişey düzelmeden de bu kadar bisey yokmuş gibi yakın olmak istemedim
Annesi zaten beni pek sevmiyor beraber oturmak istememe konusundan dolayı babası da zaten annesi tarafından sindirilmiş.acikcasi eşimin zor zamanında yanında olmadigim için şuan kendimi suçluyor bir taraftan da sizin düşündüğünüzü düşünüyorum.kararsizim biraz daha uzaktan izlemeliyim.Açıkcası gidip gitmemek size kalmış. Ama illa başına bir şey mi gelmesi gerekiyordu önemsemeleri için. Geldiklerinde neden arayıp sizi barıştırmaya çalışmadılar? Anne ve babası sürekli başında duramazlar o yüzden senin gibi fedakar düşünceli birinin oğullara bakması lazım. Bence siz bir müddet daha uzak durun.
Zamaninda haftanin 3 gunu kesin icerdi disarda gelince yatardi muhattap olmazdm bazen 4 gunu bulurdu arkadas ortamina gore kazadan snra 1 yil icinde 3 kez falan icti ondada hep kotulesti uzun ara verdigi icin.Sizin eşiniz ne sıklıkla içki tüketiyor
Eşimle hergün telefonda konuşuyoruz ilaç tedavisine başladı alkol kullanmıyor ailesinin yanında kalıyor ve bana hergün evine don diyor bende hergün aynı açıklamayı yapıyorum o da çaresiz kabulleniyor.ickiyi bıraktığına emin olduğumda sende bende iyilestigimizde döneceğim ikimizde iyi olmadan mutlu olamayız bende çok yıprandım diyorum.ailesiyle hiç konusmadim hastaneden beri.duzelirsa biraz bekleyip geri döneceğim bir sans daha vereceğim sanırımNe yaptınız, bir gelişme var mı?
İçmediği için olabilir, bağımlı sonuçta içmediği zaman onun yoksunluğunu çekiyor. Bu da ruh halini etkiler.Merhaba arkadaşlar.dun eşimle buluştuk hastane gününden bu yana hep telefonla görüşmüştük.1 buçuk saat görüşebildik hiçbişey anlamadım o yüzden bugün tekrar görüşeceğiz.cok durgundu dalgın yorgun görünüyordu ruh hali hiç sağlıklı gelmedi icim içimi yiyor acaba ben mi kısa süre görüştüğümüz için anlayamadım yoksa psikolojik birşeyler mi yaşıyor bugün iyice gözlemleyeceğim.o kadar hayat doluydu ki şimdi etrafa boş gözlerle öylece bakıyor
Vicdanen rahat değilsiniz dimi.ama bu zamana kadar olan süreçte elinizden geleni de yapmışsınız.bence vicdan azabı cekmeyin.iletisimi de tamamen koparmayin. Bu şekilde yola gelmezse hiç gelmez.eger şu an dönerseniz sil baştan bence .tedavisini olsun.iyilessin sonraMerhaba arkadaşlar.dun eşimle buluştuk hastane gününden bu yana hep telefonla görüşmüştük.1 buçuk saat görüşebildik hiçbişey anlamadım o yüzden bugün tekrar görüşeceğiz.cok durgundu dalgın yorgun görünüyordu ruh hali hiç sağlıklı gelmedi icim içimi yiyor acaba ben mi kısa süre görüştüğümüz için anlayamadım yoksa psikolojik birşeyler mi yaşıyor bugün iyice gözlemleyeceğim.o kadar hayat doluydu ki şimdi etrafa boş gözlerle öylece bakıyor
Evet elimden gelen herşeyi yapmama rağmen onu öyle görmek bana acı veriyor.alkol tedavisi değil karaciğer tedavisi görüyor sanıyordum henüz hicbir tedaviye başlanmamış sadece beyin ve vücuttaki değerlere bakılıyor beyinle ilgili sonucları çarşamba çıkacakmış.hic ilaç yada psikolojik destek görmeden bu süreci nasıl atlatacak hiç bilmiyorum yapabilir mi birden bırakıp tedavisizVicdanen rahat değilsiniz dimi.ama bu zamana kadar olan süreçte elinizden geleni de yapmışsınız.bence vicdan azabı cekmeyin.iletisimi de tamamen koparmayin. Bu şekilde yola gelmezse hiç gelmez.eger şu an dönerseniz sil baştan bence .tedavisini olsun.iyilessin sonra
Evet çok kötü ruh hali ellerini değişik yapıyor parmaklarını bir de çenesini açıp kapıyor bazen.tedavi ilaç yada hicbir desteksiz başaramaz gibi geliyorİçmediği için olabilir, bağımlı sonuçta içmediği zaman onun yoksunluğunu çekiyor. Bu da ruh halini etkiler.