• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkolik eşim ve evliliğimiz

Yakın akrabamın kocası alkolik ama kabul etmiyor.
Siroz dedi doktor biraz dikkat etmiş galiba ama yine içti.
10 yıllık evliler ne var ne yok içkiye yatırdı yıllarca. Sonunda boşadı kadın .İki çocuğa 3 kuruş faydası yok .

Hasta olduğunu kabul etmeyen birine yardım edemezsiniz zaten. Bence siz kendinizi kurtarın, biran önce boşanın. Borçlardan siz de sorumlu olursunuz.

Siroz başlangıcı sanırım:KK43: geçen hafta zaten müdürü çağırdı aynı iş yerindeyiz beni aradı bu şekilde daha fazla idare edemeyeceklerini işten çıkarmak zorunda olduklarını söyledi.2 haftalık izim vermişler sanırım izni bitince son bi kez duruma bakıp çıkartacaklar.isten de çıkarsa hiçbişey kalmaz bi sefer intiharı tekrar dener Allah korusun .
Bu kadar idare etmeleri zaten mucize, özel sektör mü kamu mu? Yani özel sektörde mümkün değil o kadar idare etmeleri. Bizim bir şubede vardı adam her gece içiyormuş, müşteri önünde değildi arka birimdeydi, emekliliği yakındı idare ediliyordu, işini yapıyordu ama problem çıkarmıyordu. Eşiniz çalışabiliyor mu acaba?

Benim eşim de her gün içiyor bir şişe. Önceleri hiç içmezdi. Akşam eve gelirken alıyor ve bağımlısın dediğimde kabul etmiyor. Birşey yapmadığını zararsız olduğunu söylese de her bakımdan zarar olduğunu düşünüyorum. Burada bir üye de aynı dertten şikayetçiydi en son eşine boşanma davası açacağını söyleyince eşi tedavi olmayı kabul etmişti. Sizin de dediğiniz gibi sizi döndüremez kadar ikna için her şeyi söyler. En iyisi buradaki o üye gibi göz dağı verip tedavi olmasını şart koşun.

Ben alkolik biriyle asla evlilik sürdürmem. Tedavi olsun sonra sonra gelsin. Kimsenin benim hayatımı hele hele doğacak çocuklarımın hayatını mahvetmeye hakkı yok.

Benim eşim de her gün içiyor bir şişe. Önceleri hiç içmezdi. Akşam eve gelirken alıyor ve bağımlısın dediğimde kabul etmiyor. Birşey yapmadığını zararsız olduğunu söylese de her bakımdan zarar olduğunu düşünüyorum. Burada bir üye de aynı dertten şikayetçiydi en son eşine boşanma davası açacağını söyleyince eşi tedavi olmayı kabul etmişti. Sizin de dediğiniz gibi sizi döndüremez kadar ikna için her şeyi söyler. En iyisi buradaki o üye gibi göz dağı verip tedavi olmasını şart koşun.
Benim esim de ilk başlarken 1 sise ile başladı sonra isteyince bırakırım kime zararım var diye diye bu hale geldi.size tavsiyem bağımlılığı artmadan müdahale edin ben çok uğraştım hala da uğraşıyorum hiçbirşey düzelmiyor herşey daha da kötüye gidiyor.

Bu durumda yapacağınız bir şey yok. Çevresi kendisinden uzak durursa, iyice yalnız kalırsa belki o zaman tedaviye başlar.

Bu durumda yapacağınız bir şey yok. Çevresi kendisinden uzak durursa, iyice yalnız kalırsa belki o zaman tedaviye başlar.
Kuzeninin bakkalı var eşimin sırtından ayda 1500 2000 tl para kazanıyor belki daha fazla günde 50 lik içtiğini varsayarsak..
Biz yanlız bıraktığımızda onlar üşüşüyor başına öyle bi işlemişler ki ayak işlerine esimi gönderiyorlar dalga geçiyorlar kavga ettiriyorlar sağla solla :(
Ve esim bunları göremiyor malesef

Kuzeninin bakkalı var eşimin sırtından ayda 1500 2000 tl para kazanıyor belki daha fazla günde 50 lik içtiğini varsayarsak..
Biz yanlız bıraktığımızda onlar üşüşüyor başına öyle bi işlemişler ki ayak işlerine esimi gönderiyorlar dalga geçiyorlar kavga ettiriyorlar sağla solla :KK43:
Ve esim bunları göremiyor malesef
Peki yalnız birakmiyorsunuz ama düzelen bir durum var mı ? Durumunun daha da kötüye gittiğini yazmışsınız.
Eşinizi arayarak, yanında olarak ona iyilik yapmıyorsunuz.
Böyle yaşamayı eşiniz seçti, kurtulmayı da kendi seçmeli sizin zorlamalarızla olacağını hiç sanmıyorum.

Benim esim de ilk başlarken 1 sise ile başladı sonra isteyince bırakırım kime zararım var diye diye bu hale geldi.size tavsiyem bağımlılığı artmadan müdahale edin ben çok uğraştım hala da uğraşıyorum hiçbirşey düzelmiyor herşey daha da kötüye gidiyor.
Ben de söyledim kaç kez ama sınırlama beni sınırlandırma diyor. Kime ne yapıyorum gidip uyuyorum diyor. Her gün bu kadar içmesi bana göre bağımlılık ama kabul etmiyor. Böyle böyle geri dönemeyecek farkında değil.

Konuyu acalı uzun zaman oldu ama gelişmeleri yazıp dertlesmek ve bilgisi olanlardan fikir almak istiyorum.
Eşimin alkolik olma durumu daha üst seviyeye çıktı artık halüsinasyonlar görüyor algı sorunları arttı ve hareket kontrolü yavaşladı.ben hala baba evindeyim malesef onu düştüğü yerde bırakıp yoluma bakamadım hafta da 1 yanına gidiyorum dışarda oturup sohbet edelim durumunu göreyim diye.is yerim eski evime çok yakın iş çıkışları onu uzaktan izliyorum sessizce uzaklaşıyorum..
Akşam yine sessizce karşıdan izlerken bana baktı 2 dk fln sessizce bakıştık sonra gelmesi ici yanıma cagirdim beni duymadı bi daha cagirdim meğerse beni görmemiş boş boş bakıyormuş görme problemleri vardı zaten içkiyi arttırdığından beri :KK43:
Biraz sohbet ettik halo çok kötüydü çökmüş yüzü ve karnı şiş.beni bırakma artık yanlız kalmak istemiyorum bu gece benimle kal dedi eve gittik çamaşırlarını yıkayıp astım mutfağı topladım ben gittiğimden beri hiç yatağa yatmamış koltukta uyumuş bi koltuğa da kendime yer hazırladım.gecd boyu konuştu anlattı dinledim meleklerin onu ziyaret ettiğini konuştuğunu.daha önce de buna benzer şeyler anlatıyordu ama hep ölümden bahsetti bir iki kez intiharı denediğini ama meleklerin izin vermediğini söyledi o kadar sarhoştu ki gözleri kapalı saatlerce konuştu durdu.sabah yüzünde kırmızı lekeler sivilce değil ama onun gibi şeyler gördüm göz kapakları sararmış çok korktum daha önce araştırdığım da sirozun ileri evrelerinde olabileceği yazıyordu :KK43:
Siroz tanıdığı olanlar veya bilgisi olanlar yazabilir mi başka belirlileri neler ne yapmam lazım uzaktan da olsa elimden geldiğince yardım edeceğim ölmesini ya da kalici hastslik yasamasini asla istemiyorum düşüncesi bile ürkütüyor :KK43:
Şimdi okudum güncellemenizi. Durumun bu kadar kötü olduğunu düşünmemiştim. Ne kadar zamanda bu hale geldi? Çok üzüldüm yaşadıklarınıza. Eşiniz iyi bir insanmış, kırmazmış kimseyi ona da üzüldüm. Keşke tedavi olsa ve kurtulsa...

Hastaneye birlikte gitmeye ikna edemezmisiniz. Yuzundeki lekelerden bahsederek. Cok uzuldum halinize.

Allahim tez zamanda icinizi ferahlatsin esinizde kurtulsun bu alkolden.

Şimdi okudum güncellemenizi. Durumun bu kadar kötü olduğunu düşünmemiştim. Ne kadar zamanda bu hale geldi? Çok üzüldüm yaşadıklarınıza. Eşiniz iyi bir insanmış, kırmazmış kimseyi ona da üzüldüm. Keşke tedavi olsa ve kurtulsa...
Kimseyi kırmıyor ama asıl eşini kırıyor bence bu daha kötü. İnsanın bir yerden sonra dur demesi gerek. Bu sigara için de, alkol için de, kilo için de geçerli.

Bağımlılık derecesinde insanın kişiliğini değiştiren ve hafıza kaybına yol açan son derece tehlikeli bir maddenin yanında sigara veya kilo problemleri hafif kalır.

Bağımlılık derecesinde insanın kişiliğini değiştiren ve hafıza kaybına yol açan son derece tehlikeli bir maddenin yanında sigara veya kilo problemleri hafif kalır.
Hepsinin sonucunda oluyorsun yalniz. Kendine zarar verme duygusu insana kotu hissettiren.

Emin olun sigara ve kilo da çok tehlikeli. Kalp krizi, kanser, şeker hastalığı ve birçok hastalığın sebebi. Benim babam 60 yaşında akciğer kanserinden hayatını kaybetti. Sigara bazen alkolden daha tehlikeli tabi bu kadar alkolik olunmadığı sürece.

Arada azaltacagim sadece bira içeceğim evine dön diyor ama biliyorum ki bunları sadece benim dönmem için söylüyor.
Yapmayacak adım gibi eminim benımde eşim aynı haftadan haftaya çıkar içer 12 1, 2 de gelir gece eve kesinlikle donme tedavisini olsun gitsin yatsın ondan snra tekrar başlayanlar da var diyim kesinlikle çocuk yapman benım eşim kaç kere yemın etti halde bırakmadı kesinlikle dönmen herşey irade

Back