- 28 Haziran 2019
- 242
- 176
- 18
- 34
- Konu Sahibi Araftaki35
burclarininz ne ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eşim akrep ben ikizler.burclarininz ne ?
İçin rahat olsun artık, annesi babası sahip çıkar oğullarına. Seni istemiyorlarsa boşver belki böyle daha iyidir, daha rahat atlatırsın bu süreci. Bir gün onlara dua edersin, seni kurtardıkları için. Alkolik kendine faydası olmayan, kurtulmak istemeyen birini düzeltemezsin, kendi hayatını da mahvedersin. Kendi hayatına bak artık. Çocuk yoktu diye hatırlıyorum emin ol olmaması da senin için daha iyi.Oğullarının da aramasina beni kaybetmemek için bisey yapmasına asla izin vermiceklerdir.ne yazık esim annesine çok düşkün.artik bu evliliğin kurtulma ihtimali kalmadı inşallah ben de içimdeki acıdan yanlızlıktan karanlıktan bi an önce kurtulurum...
Bebeğimiz yoktu.burda hergün onu bi umutla beklemek bile güzelken artık olmayacağını hissetmek canımı çok yakıyor yarın yine gidecektim yanına kahve içelim mi diyip dışarda oturup sohbet edecektik..Artık telefonunu da arayamam iyi mi kötü mü diye onu çok özlüyorum.Allah im bir an önce içimdeki sevgiyi acıyı alsın tek duamİçin rahat olsun artık, annesi babası sahip çıkar oğullarına. Seni istemiyorlarsa boşver belki böyle daha iyidir, daha rahat atlatırsın bu süreci. Bir gün onlara dua edersin, seni kurtardıkları için. Alkolik kendine faydası olmayan, kurtulmak istemeyen birini düzeltemezsin, kendi hayatını da mahvedersin. Kendi hayatına bak artık. Çocuk yoktu diye hatırlıyorum emin ol olmaması da senin için daha iyi.
Bu mesajı siz yazmışsınız, eskiden iyi biriyken hakaretler, küfürler başlamış. İçki kötülüklerin anasıdır diye bir hadis var. İlerde daha da kötü olabilir, şiddet, saldırganlık gibi. Bu adamın kendine hayrı yok, size de bir hayrı olmaz. Bırakmak istese tedaviyi kabul etse, burada hiç kimse size bırakın demez. Yuva kolay kurulmuyor ama eşin bu yuvayı dağıtmış. Yani borçlar vs bana pek mantıklı gelmiyor, 3 yıldan sonra da başlaması çok ilginç. Yani bu üç sene sonra çok büyük bir şey yaşamış olması lazım. Arkadaş çevresi içen insanlarsa öyle de başlamış olabilir. Durduk yere bir insan neden alkolik olur.Evet hakkını yiyemem çok iyi günlerimiz oldu nazımı da çekti ev işlerini de de yardımcı oldu o 3 senede.aslinda her yolu denedim 2015 in ortasında başlayan bu süreçten 23 gün öncesine kadar çünkü onu seviyorum ama söylediği ağır hakaretler küfürler sürekli herşeyi benden sebep bilmesi ve artık kişisel bakımını bile yapamayacak derecede sürekli sarhoşluğu beni bu noktaya taşıdı belki dedim benden vazgeçemez ve içkiyi bırakmayı seçer..
Inşallah ailesinin desteği bi ise yarar ve bırakabilirBizim böyle bir aile tanıdığımız vardı çareyi boşanmakta buldu maalesef.Kendi rahatsız değilse bu alkoliklik durumundan maalesef bir çözümü de olmuyor.
Sizin ve eşinizin durumuna çok üzüldüm.her yolu denedikten sonra başka yol kalmayınca tek çare onu kendimden mahdum etmek geldi aklıma.bu belki de yanlış bi düşünce belki onu tamamen yanlızlığa ittim başka kimsesi yok çünkü. Yanlız biraktigim için sürekli kendimi suçladım durdum o da beni seviyor biliyorum sadece düştüğü yerden kalkamıyor.esim de son zamanlarda tuhaf şeyler söylüyordu kulağına birinin biseyler söylediğini bu dünyayla ilişkisinin kalmadığını farklı şeylerle uğraştığını ve benim bunu anlayamayacağımi..kacak alkol kullandığında bu gibi şeyler söylüyor intihardan bahsediyor sürekli bana sarıyordu ama bira içse bu gibi tuhaf şeyler olmuyordu. Acaba yanında olma şartım başlangıç olarak sadece bira içmesi olsa daha sonra da zamanla azaltmak olsa olabilir mi??sizin eşiniz kaç zamandır ne sıklıkla hangi içkiyi kullanıyordu ?
Esim evleninceye dek hiç içmedi yani ben görmedim içtiyse de ama eğlendiğimiz günden beri içiyordu ilk başlarda sosyal iciciydi hatta arada özel günlerde bende eslik eder bazı haftasonları balkona masa hazırlardık beraber.borclar bittikten sonra bira yerine rakı vodka içmeye başladı önce ağır içkiye geçti sonra arttırarak hergün içmeye başladı.suan dolusuyla borca battığı için son 1 yıldır kacak içki tüketiyor o içki de beyninde kötü etki yapıyor saldırgan küfürbaz alıngan bağıran hakaret tehdit iftira...aslında birden olan birşey değil sürekli artarak şekil değiştirerek devam eden bi süreçti zaten hpttBu mesajı siz yazmışsınız, eskiden iyi biriyken hakaretler, küfürler başlamış. İçki kötülüklerin anasıdır diye bir hadis var. İlerde daha da kötü olabilir, şiddet, saldırganlık gibi. Bu adamın kendine hayrı yok, size de bir hayrı olmaz. Bırakmak istese tedaviyi kabul etse, burada hiç kimse size bırakın demez. Yuva kolay kurulmuyor ama eşin bu yuvayı dağıtmış. Yani borçlar vs bana pek mantıklı gelmiyor, 3 yıldan sonra da başlaması çok ilginç. Yani bu üç sene sonra çok büyük bir şey yaşamış olması lazım. Arkadaş çevresi içen insanlarsa öyle de başlamış olabilir. Durduk yere bir insan neden alkolik olur.
Benim babam eskiden kullanıyormuş, ama evde sürekli değil, gece arkadaşlarıyla içkili mekanlarda içip sarhoş dönüyormuş. Biz çok küçükken bırakmış, ben hiç hatırlamıyorum o zamanları. Ama alkolik değilmiş sanırım çünkü evde falan içmiyormuş.
Yaşın daha genç, üzme kendini bu kadar. Her şey olacağına varır. Bazı şeyleri bizim istememizle değiştiremeyiz bu yüzden de kendini üzmenin bir anlamı yok. Belki böylesi hayırlıdır.
Ailesi benim aileme söylememe çok kızdılar o yüzden beni çok severlerkenbu süreçte hiç destek olmadılar hatta annesi en son evimize gelişinde (ben dolap kapaklarını yenilemek için fiyat almıştım usta çağırıp)sen kimsin ki kapak değiştiriyorsun bu evde bi vida bile değiştiremezsin bize sormadan dediler eşim de annesinden taraf oldu sırf içki mevzusu değişsin suçlayacak birşey bulalım diye üstüme geldiler.daha o günle ilgili o kadar şey var ki...Neden başka kimsesi yok? Kendi ailesinden ilgilenen kimse yok mu? Sizin tek basiniza cozmeye calismaniz sizi cok zorlar. Kendinize iyi bakin, yipratici bir surec. Beslenmenize, uykunuza dikkat edin. Allah yardimciniz olsun.
Allah im sizinde yardımcınız olsun en kısa zamanda iyilessin eşiniz25 senelik evliyim sizin yaşadıklarınız en az bin katını yaşamışımdır 3 ay önce bende bitirdim ama tedavi olmayı kabul etti şimdi çok zor bir süreçten geçiyoruz ailece rabbim yardımcınız olsun
Aile çocuklarının hatasını örtmek için, hem sizinle kötü olmayı hem de yuvasını yıkmayı göze alıyorlar. Hiç mi içme, tedavi ol gibi konuşmuyorlar? Tedavi olmazsa oğullarının sonunun ne olabileceğini hiç mi bilmiyorlar?Ailesi benim aileme söylememe çok kızdılar o yüzden beni çok severlerkenbu süreçte hiç destek olmadılar hatta annesi en son evimize gelişinde (ben dolap kapaklarını yenilemek için fiyat almıştım usta çağırıp)sen kimsin ki kapak değiştiriyorsun bu evde bi vida bile değiştiremezsin bize sormadan dediler eşim de annesinden taraf oldu sırf içki mevzusu değişsin suçlayacak birşey bulalım diye üstüme geldile
Babası içeceksen iyisini iç kacak içki seni kötü ediyor dedi annesi bak biz torun istiyoruz biran önce çocuk dedi.evet tahmininiz çok doğru eşimi bu hale ben getirmişim beraber oturmak istemiyorum diye dır dır ederek öyle dedi annesi.Aile çocuklarının hatasını örtmek için, hem sizinle kötü olmayı hem de yuvasını yıkmayı göze alıyorlar. Hiç mi içme, tedavi ol gibi konuşmuyorlar? Tedavi olmazsa oğullarının sonunun ne olabileceğini hiç mi bilmiyorlar?
Eminim bu konuda da suçu size atıyorlardır.
Yorumumuz için çok teşekkür ederim birgün kendim için yaşamayı ögrendigimde kimse beni uzemeyecek.sanirim yanlız kalmaktan korktuğumdan hayatım boyunca aile arkadaş arkaraba eş tümünde hayır demeyi beceremedim kendi doğrularım hep oldu ama ilk her zaman karşımdakini düşündüm karşımdakinin doğrularını önemsedim.hatalarimin çok farkındayım kabuğunu bi kırabilsem hayata başka acılardan da bakabileceğim ama dönüyorum dolaşıyorum yine hep her zaman karşısındakini düşünen bene dönüşüyorum.belki de bu yaşadıklarım bu döngüyü kirdirir ve artık önceliği kendime vermeyi öğretir.Sevgili Araftaki35,
Bu yorumu konunuzdan bagimsiz, genel olarak yazmak istedim.
Anladigim kadariyla cok sabirli, cok fedakar bir insansiniz.
Ama kendinizi dusunmeyi, kendinizi korumayi da bilin ve onemseyin.
Sabrinizi ve fedakarliginizi da gercekten hak eden insanlara gosterin.
Sorumsuz insanlarin sorumlulugunu uzerinize almayin.
Bunlar sorunun farkında değil galiba hala torun istediklerine göre. Bu insandan çocuk yapmak hem kendinize hem de en çok o doğacak çocuğa kötülük olur. Babası alkolik olan arkadaşım var, çocukken uyurken kaldırıp dövüyormuş babası, baba böyle olduğu için eğitim hayatında hep başkalarının sözü geçmiş, o kadar kızgın ve kırgındı ki babasına. Yani çocuğunuzun böyle bir babası olmasını istiyor musunuz gerçekten?Babası içeceksen iyisini iç kacak içki seni kötü ediyor dedi annesi bak biz torun istiyoruz biran önce çocuk dedi.evet tahmininiz çok doğru eşimi bu hale ben getirmişim beraber oturmak istemiyorum diye dır dır ederek öyle dedi annesi.