Alkolik eşim ve evliliğimiz

Çok üzüldüm. Abiniz düzeldi mi ? Anneniz babanızdan ayrıldı mı ?

Çok üzüldüm. Abiniz düzeldi mi ? Anneniz babanızdan ayrıldı mı ?
Abim duzeldi ama akcigeri hasar aldi 32 yasinda cocuklari var mecbur iyi olmak zorunda cok zorladiginda yine tikaniyor dalagi iki kaburgası hasar aldi iste o feda etmek dedigim bu abim babami affetti sikayetci olmadi yine annemle kaliyor icki yasagi var artik denetimli serbeslikte ickili mekanda tutuklanma karari verdi hakim ama hepimizin cocuklugu yandi gitti annem yine onunla ayni evde icindekileri yuta yuta biz gibi olmasin oyuzden bastan vazgecmek iyidir omur bır kere geliyor onuda kavrula kavrula yasamamali

Kusura bakmayın ama ben en çok annelerde hata buluyorum, bir adamı bırakamayacak ne buluyorlar anlamıyorum. Ben annenizin yerinde olsam abin affetse de ben affetmezdim. O adamla da tekrar aynı evde yaşamazdım.

Çok üzüldüm sizin ve annenizin adına.
Biz kadınlar kolay kolay yuvamızı yıkamıyoruz tüm zorluklara rağmen yine de affedici oluyoruz ve yine olan bizlere oluyor
Ben de artık çok yoruldum bana değer verseydi onca ay ayrılığa karşı biraz çabalardı.
Göstermelik çabalamış ne zaman ki aynı evde 2 gün kaldık anladım ki değişen birşey yok ve ben kendi kendime hayal kurup duruyorum..

ya bence dönmeyin icki oyle bir girdapki icine dusen bilir degmez simdi onsuz yapamazsin gibi gelir ama bir gun iyiki o yolda ayrılmışım dersiniz degmez ya heleki cocugunuz varsa hic barismayin yoksa sanslisiniz ALLAH size acımış vermemis cunki ondan baba olmayacak ömrünü heba etme ne kadar çırpınırsan o kadar batiyosun cunki annemle babamda severek evlenmisler deli divane arada icermis sonra da.artik cuvallarlar cikartiyoduk siseri garajdan degmez elbet hayat senin sevecegin sayacagin sana deger veren birini cikartir karşına ya sana sisesi kadar deger vermeye omur heba etmek kolelik git calis cabala cogu kadinin imkani olmayan calisma imkanini kullan annem ölseydimde o gelin arabasına binmeseydim der hep kendini düşün bildigim icin üzülüyorum Allah hidayet versin demekten baska elimden gelen birsey yok

Allah razı olsun
Yıllardır çalışıyorum çok şükür mesleğim var.yillardir çocuğumuz olmuyor diye üzülüyordum şimdi bakıyorum da bugünüme bunda da bir hayır varmış diyorum.

Allah razı olsun
Yıllardır çalışıyorum çok şükür mesleğim var.yillardir çocuğumuz olmuyor diye üzülüyordum şimdi bakıyorum da bugünüme bunda da bir hayır varmış diyorum.
Kadınlarımızın evlenince kocalarının annesi, aşçısı, doktoru olma durumunu anlamıyorum.
Kocanız sizi değil içkiyi seviyor bu gayet açık. Siz uzman değilsiniz ki onu iyileştiresiniz. Bu tercih sadece onu bağlar.
Geç de olsa doğru karar verdiniz. Tebrikler

Evlilik erkeklere olduğu gibi biz kadınlara da bazi sorumluluklar yüklüyor bu sorumlulukları herkes yaşantısında gerçekleştirmek istemeyebilir ama eğer eşim sorumluluklarının bilincinde olsaydı ben onun severek yemeğini yapar yeri geldiğinde annenin çocuğunu koruduğu gibi korurdum.evlilik kimine göre yeri geldiginde eş arkadaş kardeş anne baba olmaktır kimine göre sadece hayatı paylaştığın sevgili olmaktır.
Neyse sonuç olarak biz ikimiz(eşim ve ben)hiçbirini beceremedik.
Kendim için doğru karar verdim çünkü artık tek taraflı çaba ve istekle hicbir yere varamayacağımi anladım dediginiz gibi eşim in tercihi alkol ve şişeler...
Hayatındaki sıralamada sondan birinciyim belki de.

Madem resti çekip gittiniz öyleyse sartiniz tedavi olsun.

Eşiniz alkolik , bir birayla durmaz.

Çocuk var mı ?
Çocuğum yok.sartim içkiyi bırakması başka bir şartım beklentimin olmadığını söyledim onlarca kez ama tamamen bırakmamı bekleme dedi.

Çocuğum yok.sartim içkiyi bırakması başka bir şartım beklentimin olmadığını söyledim onlarca kez ama tamamen bırakmamı bekleme dedi.
Evet bana da öyle diyordu eşim, tamamen bırakmam öyle bir şey bekleme, ben hiç tamamen bırakrım demedim sana fln filan. Ama onlar içmenin ayarını tutturamadıkları için tamamen bırakmadıkları sürece bu sorunlar devam edecek.

Eğer özel değilse eşiniz ne sıklıkla içiyordu içince degisiyormuydu ve şuan durumunuz nasıl acaba?

Eğer özel değilse eşiniz ne sıklıkla içiyordu içince degisiyormuydu ve şuan durumunuz nasıl acaba?
Eşim haftanın 4 5 günü içerdi ama öyle sabahtan başlayıp değil, akşam iş çıkışından eve gelene kadar sürede ne kadar bira içebilirse o kadar. Eve geldiğinde mutlaka içtiği belli oluyordu bakışından, konuşmasından. Tabi bazen evde de devam ettiği oluyordu. Evet değişiyordu içince, normalde süklüm püklüm olan adam aslan kesiliyordu, agresifleşiyordu fln. İçkili iken bana evden git dediği çok oldu ama sabah olunca özür diliyordu, saçma sapan şeylerle uğraştım , siz çok iyi anlarsınız. Şuan tabi doğal olarak arada duygusallaşıyorum arada oh be diyorum arada hırslanıyorum ama geçecek bu günler, alkolle uğraşmak zor , bir de bırakmak istiyorsa ayrılmaktan başka çare yok bence.

Sizi çok iyi anlıyorum sarhoş insanin neler yaşattığı nasıl karsisindakinde yaralar açtığını.
Ayrıldınız mı eşinizden?

Sizi çok iyi anlıyorum sarhoş insanin neler yaşattığı nasıl karsisindakinde yaralar açtığını.
Ayrıldınız mı eşinizden?
Evet bir buçuk ay oldu. Boşanma davası da açtım, günü bekliyorum. Ama eşimin sırf problemi alkol değilmiş, bunu bu ayrılık sürecinde gördüm. Mesela tedaviye yanaşmadı, o da boşanmak istiyor ama bana dedi ki ailenin aldığı mobilyaları alamazsın, dava bitince alabilirsin, öyle bir şey yok, istediğim zaman alma hakkım var. Kapının kilidini fln değiştirmiş, zorla aldık sayılır, babamın aldığı yatak odasını beyaz eşyalarını, mutfak eşyalarını fln. Onun derdi evliliğin bitiyor olması değil, en azından dava bitene kadar birkaç ay daha o evde bütün eşyalarla rahat yaşamak. Şimdi de altınları vermemk için ailesi ile bir hallere girdiler, altın için de dava açmayı düşünüyorum. Karaktersizmiş yani, en büyük sorunu alkol değilmiş

Çok geçmiş olsun insanlarin gerçek yüzü bu süreçte ortaya çıkıyor.biliyorumyasadiklariniz çok yeni ama bana tavsiyeleriniz var mı nasıl atlatabilirim şuan sanki hayatim bitmiş gibi hissediyorum biliyorum doğru bir düşünce değil ama umutsuzluk hayal kırıklığı kızgınlık kırgınlık bıkkınlık..daha sayamadığım bütün olumsuz duygular içindeyim.

sşiz ayrıldınız mı

Mutlaka üzüleceksiniz, ağlayacaksınız ve evet biraz yıpratıcı oluyor ama hayat boyu öyle bir adamı çekmek inanın ki çok çok daha yıpratıcı. Birkaç ay üzülüp ağlarsınız daha sonra sarhoş muhabbeti kahrı çekmeden hayatınıza temiz ve güzel devam edersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…